Een second opinion voor uw letselschade?

Gratis adviesgesprek met een letselschade advocaat!

Bel 085 500 9967

Nu bereikbaar.

Second opinion letselschade


Bent u niet tevreden over het gekregen advies van uw huidige letselschade advocaat? Twijfel dan niet om een second opinion aan te vragen bij een ander letselschadebedrijf. Als het contact met uw huidige letselschade specialist niet goed verloopt, of als u vermoedt dat er met uw opgelopen letsel een grotere schadevergoeding te claimen valt, dan kijkt een onafhankelijke letselschade expert naar uw zaak. Dit gebeurt uiteraard volledig discreet. Op deze pagina leest u waarom een second opinion bij letsel het aanvragen waard is. Ook vindt u hier meer informatie over hoe het aanvragen van een second opinion in z’n werk gaat en hoe u een gratis en vrijblijvend contactgesprek aanvraagt. No cure, no pay: voor u alleen maar voordelen dus.

Start nu uw gratis intake!

Na afloop van het vrijblijvende intake gesprek helpen wij u in contact te brengen met een ervaren advocaat uit uw regio.

Waarom een second opinion aanvragen?

Bij het indienen van een schadeclaim, wil de verzekering van de tegenpartij waarschijnlijk zo snel mogelijk tot een akkoord komen. Als u merkt dat uw letselschade expert te snel tot een akkoord wil komen terwijl u liever een hogere schadevergoeding opeist, dan loopt u mogelijk smartengeld mis. Met het aanvragen van een second opinion bij een onafhankelijke letselschade advocaat, wordt er met een frisse blik naar uw zaak gekeken.

Blijkt dat u volgens de landelijk vastgestelde richtlijnen inderdaad meer kosten kunt claimen, dan is het een optie om over te stappen naar een ander letselschadebureau.

Het aanvragen van een second opinion is enorm waardevol om de volgende redenen:

  • Door de onafhankelijke blik op uw letselschadezaak, weet u zeker dat u de maximale schadevergoeding krijgt.
  • Als u zich niet gehoord voelt door uw huidige advocaat dan geeft een ander letselschadebureau u meer vertrouwen.
  • Het aanvragen van een second opinion is kosteloos.

Hoe werkt een second opinion?

Wanneer u een letselschade advocaat vraagt om een second opinion, dan moet de advocaat uw dossier inzien. Hiervoor moet u de specialist zelf machtigen. Wilt u uw huidige advocatenkantoor hier niet mee belasten, dan is het ook mogelijk om zoveel mogelijk correspondentie zelf over te dragen. Op deze manier hoeft uw belangenbehartiger niet op de hoogte te zijn van het feit dat u een second opinion aanvraagt.

Hierna kijkt de letselschade expert of u inderdaad een grotere schadevergoeding kunt eisen. De bevindingen hiervan bespreekt hij met u in een persoonlijk gesprek. Hierna heeft u de mogelijkheid om over te stappen naar de andere letselschade expert.

De stappen op een rij:

  • U vraagt de second opinion aan bij een advocaat.
  • U machtigt de specialist om uw dossier in te zien of draagt de correspondentie zelf over.
  • U krijgt onafhankelijk advies met betrekking tot uw zaak.
  • U bepaalt zelf of u overstapt naar de andere letselschade advocaat of bij uw huidige advocaat blijft.

Type letsel

Als u door een ongeluk of mishandeling letsel hebt opgelopen en niet tevreden bent over uw huidige belangenbehartiger, vraag dan altijd een second opinion aan. Het is zonde als u te weinig geld ontvangt als uw behandelaar zo snel mogelijk tot een schikking wil komen.

U kunt bij elk type letsel een second opinion aanvragen: van letsel opgelopen bij een bedrijfsongeval tot aan een medische fout. Bijvoorbeeld bij opgelopen botbreuken, maar ook als u door het ongeluk arbeidsongeschikt bent geworden.

Heeft u na het ongeval niet alleen materieel, maar ook immaterieel letsel opgelopen? Dan is het eisen van smartengeld ook een optie. Er zijn een hoop schadeposten die u na het oplopen van letsel mag claimen. Denk aan de vervoer- en parkeerkosten voor uw behandelingen, het verlies van inkomsten of huishoudelijke hulp.

schadevergoeding second opinion

Smartengeld of schadevergoeding?

Na het oplopen van letsel kunt u met behulp van een jurist zowel een vergoeding eisen als smartengeld claimen. Bij het eisen van een schadevergoeding draait het om de kosten van het fysieke letsel. Denk aan eventuele blikschade aan uw auto, maar ook aan de zorgkosten uit uw eigen risico en de kosten voor het vervoer van en naar het ziekenhuis.

Het claimen van smartengeld is ook een optie. Hierbij gaat het om een vergoeding voor de geleden immateriële schade. Als u als gevolg van een whiplash bijvoorbeeld ook emotioneel of psychisch letsel oploopt, bijvoorbeeld. Dit letsel is lastig in geld uit te drukken, maar natuurlijk kan u ook hiervoor een vergoeding eisen.

kosten second opinion

Kosten van een second opinion bij letselschade

Wanneer u een second opinion aanvraagt, is dit in eerste instantie volledig kosteloos. Er zitten geen kosten aan het eerste intakegesprek verbonden: dit is gratis en helemaal vrijblijvend. Zo werken de experts volgens het no cure no pay principe.

Wanneer blijkt dat uw huidige letselschade expert de maximale schadevergoeding eist kunt u dus gewoon besluiten bij uw huidige belangenbehartiger te blijven, immers: no cure, no pay. Besluit u wel over te stappen, dan kunt u de kosten voor de advocaat eisen bij de verantwoordelijke tegenpartij. Zo worden ook de juridische kosten een schadepost die u kunt claimen, en betaald u niets!

Discreet

Als u volgens de richtlijnen een second opinion aanvraagt dan zult u de advocaat moeten machtigen om het dossier van uw huidige behandelaar in te kunnen zien. Het kan echter zo zijn dat u niet wilt dat de huidige behandelaar weet dat u een second opinion aangevraagd heeft. U hoeft in dat geval niet bang te zijn dat we uw initiële belangenbehartiger in verlegenheid brengen.

Wij vertellen haar of hem dan in geen geval dat we u van een herwaardering (hebben) voorzien. Blijkt dat uw smartengeld na letsel wel hoger kan dan de eerste letselschade-expert aangaf, dan komt deze dit natuurlijk wel te weten, maar dit geschiedt altijd op professionele wijze.

De Letselschade Raad voor second opinion

De Letselschade Raad is een onafhankelijke partij die er naar streeft om het schaderegelingproces voor slachtoffers te verbeteren. De Letselschade Raad geeft keurmerken uit aan letselschade advocaten vanuit het hele land, en elke belangenbehartiger die zich heeft aangesloten bij deze vereniging moet zich houden aan een aantal richtlijnen.

Zo is in deze richtlijnen onder andere bepaald welke informatie in het dossier de belangenbehartiger moet overdragen bij een overstap naar een andere expert. Op deletselschaderaad.nl leest u meer over deze vereniging en wat zij voor u kunnen betekenen bij een second opinion.

psychisch letsel

Gratis & vrijblijvend advies

Het aanvragen van een second opinion is gratis en helemaal vrijblijvend. Besluit u na het onafhankelijk advies niet over te stappen, dan zit u helemaal nergens aan vast! U vraagt eenvoudig een second opinion door het contactformulier in te vullen.

Start nu uw gratis adviesgesprek!

Na het eerste intakegesprek brengen wij u in contact met een ervaren letselschadebureau uit uw regio.

Gratis adviesgesprek aanvragen!