Burn out veroorzaak door uw werk?
Gratis adviesgesprek met een letselschade advocaat!
Nu bereikbaar.
Burn out
Het komt steeds vaker voor: een burn-out. Vroeger kwam het minder voor maar werd er ook minder over gesproken, nu is het geen schande meer om er voor uit te komen. Vervelend is het wel, daarom staan wij graag mensen met een burn-out bij. Op deze manier willen wij u helpen om uit deze vervelden situatie te komen en ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Een burn-out valt namelijk, in het geval dit ontstaan is door uw werk, onder letselschade. Vaak kunt u in deze gevallen een schadevergoeding verhalen op uw werkgever, waarbij een advocaat u helpt.
Wij helpen u graag met het vinden van een geschikte letselschade advocaat.
Wat is een burn-out?
Een burn-out duurt langer dan wanneer men overspannen is. Bij een burn-out als beroepsziekte is er sprake van jarenlange overbelasting op werkgebied. Hierbij is er vaak al sprake van een lange voorgeschiedenis met spanningsklachten en emotionele uitputting.
De klachten die zijn ontstaan in deze periode worden steeds erger, zoals:
- moe zijn
- geïrriteerd zijn
- moeilijkheden met concentratie
- uitgeput voelen
Uiteindelijk kunnen deze klachten, zolang er niets aan gedaan wordt, tot een burnout leiden. Bij een burnout bent u niet meer in staat om goed te functioneren. Dit betekent dat u niet meer kunt werken en ook niet meer in staat bent om met rust te herstellen.
Is een burnout een beroepsziekte?
In het geval een burnout is ontstaan wegens omstandigheden op het werk, is een burnout een beroepsziekte. Op het moment dat een werknemer te veel belast wordt op het werk en hierdoor lange tijd last heeft van stress en spanningen, ontstaat een burnout door te veel druk op het werk. Hierdoor kan een werkgever verantwoordelijk gesteld worden voor de burn-out van een werknemer.
De werkgever is verplicht om zorg te dragen voor de gezondheid van een werknemer. Op het moment dat u een burn-out krijgt, dus letsel, wegens te veel werkzaamheden en stress op het werk, heeft de ondernemer hier niet aan voldaan.
Aansprakelijkheid
Bij een burnout als beroepsziekte is de werkgever aansprakelijk. Hierdoor kan u een schadevergoeding claimen, wegens letsel, bij uw werkgever. In principe heeft u met een burn-out letselschade opgelopen. Hierdoor kunt u een letselschade zaak starten waarbij een schadevergoeding vaak het uitgangspunt is.
In het geval een ondernemer niet aantoonbaar de hoge werkdruk heeft aangepakt, ligt dus de aansprakelijkheid bij de ondernemer. Volgens de wet moet er duidelijk vermeld worden waar er werkdruk ligt en hoe deze werkdruk te voorkomen of verminderen is. Als de werkgever hier niet aan heeft voldaan en te kort is geschoten dan kan de werknemer zijn werkgever aansprakelijk stellen voor de burnout en dus letselschade.
Recht op schadevergoeding?
Als aangetoond kan worden dat de werkgever niet voldoende heeft gehandeld naar de plicht om zorg te dragen voor de veiligheid en gezondheid van de werknemer kan de werknemer een schadevergoeding claimen. Dit kan doordat de werknemer door de werkzaamheden op het werk letselschade heeft opgelopen, namelijk een burn-out. De ondernemer heeft schuld aan de letselschade.
Een letselschade zaak wordt gestart en op basis hiervan kan er een schadevergoeding geclaimd worden voor de werknemer met een burn-out. De schadevergoeding kan alleen op de werkgever verhaald worden als er duidelijk kan worden aangetoond dat de burnout is ontstaan op het werk, oftewel, dat de burn-out een beroepsziekte is.
Vrijblijvend advies bij een burn out
Heeft u letselschade geleden in de vorm van een burn-out als beroepsziekte? Of heeft u op dit moment een burn-out? Neem dan contact op voor een adviesgesprek.
Start nu uw gratis adviesgesprek!
Aan de hand van dit gesprek kunnen wij u in verbinding stellen met een advocaat. Uw advocaat geeft advies over de stappen die u kunt nemen om een schadevergoeding te claimen vanwege alle opgelopen schade door de burn-out. Dankzij de inzet van een letselschade advocaat komt uw zaak tot een goede afloop.