tandletsel

Tandletsel

Er is sprake van tandletsel wanneer een tand los staat, afbreekt of als deze uitvalt. Het is belangrijk om met tandletsel direct naar de tandarts te gaan zodat deze de tand kan herstellen. Letsel aan uw gebit is erg vervelend. Is iemand anders aansprakelijk voor uw tandletsel? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. Een advocaat kan u helpen bij het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke persoon en bij het verkrijgen van een schadevergoeding en smartengeld bij letselschade. Heeft u advies nodig in verband met letsel aan uw gebit? Voor een gratis intakegesprek neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op via 085-500-9967 of via het contactformulier. Wij zullen u in contact brengen met een gespecialiseerd advocatenbureau.

Behandeling

Zijn er tanden uit uw gebit gevallen of is er een stukje afgebroken? Het is erg belangrijk dat de tand en de wortel niet uitdrogen. Het is namelijk vrijwel niet mogelijk om de tand met succes terug te plaatsen wanneer deze langer dan een half uur droog is geweest. Pak de tand alleen vast bij de kroon en bewaar deze in een glas melk. Geen melk in de buurt? Bewaar de tand dan in uw mond, tussen uw wang en kies, of in een bakje met uw speeksel. Uw tandarts zal vervolgens beslissen of hij deze nog terug kan plaatsen in uw gebit. Als uw tand gebroken of beschadigd is, dan is er in sommige gevallen ook een mogelijkheid op herstel.

Schadevergoeding

Tandletsel op zich is al erg vervelend. Het is nog erger wanneer de letselschade aan uw gebit niet meer fatsoenlijk gereconstrueerd kan worden of dat het behandelen van uw letsel maandenlange controle en nazorg nodig heeft. Dit alles resulteert in materiële schade, maar waarschijnlijk ook in indirecte immateriële schade. Ligt de aansprakelijkheid voor uw tandletsel bij iemand anders? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. De vergoeding voor immateriële schade wordt smartengeld genoemd. Een schadeclaim kunt u het beste indienen in samenwerking met een letselschade specialist. Alle onkosten die u moet maken als gevolg van uw letselschade komen in aanmerking voor een schadevergoeding. Hierbij horen bijvoorbeeld de reiskosten naar de tandarts, kosten van de zorgverzekering en medicijnen, extra oppas voor de kinderen, de kosten voor een advocaat om de schadeclaim van de letselschade in te dienen en smartengeld voor de immateriële schade.

schadevergoeding na tandletsel

Gratis adviesgesprek
Omschrijving letsel (*)
Aansprakelijkheid

Als er letselschade aan uw gebit is veroorzaakt door iemand of door nalatigheid van iemand anders, dan kunt u de aansprakelijkheid voor het ongeval bij deze persoon neerleggen. U doet dit door de andere partij schriftelijk aansprakelijk te stellen voor alle materiële en immateriële letselschade die is ontstaan naar aanleiding van het letsel aan uw gebit. Vervolgens moet de tegenpartij de aansprakelijkheid erkennen. Als de aansprakelijkheid erkend is wordt alle schade vergoed en smartengeld betaald. Als u er niet uitkomt hoeveel de andere partij moet betalen, dan kan de rechter hierover een uitspraak doen.

Voorkomen van tandletsel

Het is soms mogelijk om tandletsel te voorkomen. Letsel aan het gebit komt vaak voor tijdens het sporten. Beoefent u een sport waarbij er kans is op tandletsel? Wellicht is het verstandig om een gebitsbeschermer te dragen. Met een gebitsbeschermer bent u niet gegarandeerd beschermd tegen letsel aan uw gebit, maar enige schade kan hierdoor wel beperkt worden. Het is het beste om een gebitsbeschermer te gebruiken die precies op maat is gemaakt door uw tandarts. Kant en klare gebitsbeschermers verkrijgbaar in sportwinkels passen namelijk vaak niet goed waardoor ze uw tanden niet genoeg beschermen.

letsel aan het gebit

Voorbeelden van tandletsel

Tandletsel kan ontstaan op vele verschillende plekken. Zoals u kunt lezen ontstaat het meeste letsel aan het gebit tijdens het sporten. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een hockeybal hard op uw mond terecht komt waardoor uw tanden los worden geslagen, of door een vechtsport kunnen tanden uit uw mond geslagen worden. Het is echter ook mogelijk dat uw letsel veroorzaakt is door een medische fout van bijvoorbeeld een tandarts of een kaakchirurg. Mocht u een auto ongeluk krijgen dan is er de kans dat u met uw tanden op het stuur klapt of wellicht valt u ongelukkig op een gladde vloer.

contact letselschade advocaat

Vrijblijvend intakegesprek

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u een schadeclaim indienen? Bij ons vraagt u geheel vrijblijvend een intakegesprek aan. Na dit kosteloze intakegesprek zullen wij op zoek gaan naar een advocaat uit uw regio. Met de hulp van een advocaat staat u een stuk sterker, en is er een grotere kans dat u een gepaste schadevergoeding zal ontvangen. Neem gerust contact met ons op wanneer u op zoek bent naar juridische hulp. U kunt ons bereiken via 085-500-9967 of via het contactformulier.