Smartengeld bij letselschade?

Gratis advies bij letsel. Claim uw schadevergoeding!

Bel 085 500 9967

Nu bereikbaar.

Smartengeld claimen bij letselschade


Bij een verkeersongeval of arbeidsongeval kunt u letselschade oplopen. In dit geval is het vaak mogelijk om een schadevergoeding te ontvangen. Letsel kan allerlei vormen hebben, maar in vrijwel iedere zaak waarbij u slachtoffer bent, behoort smartengeld tot de mogelijkheden. Letselschade specialisten staan u bij letsel na verkeersongeval of arbeidsongeval met raad en daad bij, zodat u zeker weet dat u het juiste bedrag aan schadevergoeding ontvangt. Wij helpen u graag met het vinden van juridische hulp.

Start nu uw gratis intake!

Na het vrijblijvende kennismakingsgesprek gaat wij voor u op zoek naar een gespecialiseerde advocaat die u gedurende het proces zal ondersteunen.

Schadevergoeding of smartengeld?

De termen schadevergoeding en smartengeld worden door veel mensen niet beschouwd als verschillend, terwijl er toch wat kleine kanttekeningen te maken zijn bij deze gelijkstelling. Men zou kunnen zeggen dat smartengeld onderdeel uitmaakt van de bredere categorie van de schadevergoeding.

Het is namelijk zo dat het bij de eerstgenoemde categorie altijd gaat om een tegemoetkoming bij immateriële schade, waaronder ook lichamelijk(e) letsel of letselschade valt, terwijl het bij een schadevergoeding ook om materiële schade kan gaan. Beide varianten kunnen bij diverse typen ongelukken het gevolg zijn; van verkeersongeval tot arbeidsongeval.

Letsel

Letselschade is er zoals aangegeven in veel soorten. Een goed voorbeeld is de whiplash na een verkeersongeval. Hierbij wordt veelal een vergoeding uitgekeerd. Ook het arbeidsongeval heeft veelal letsel tot gevolg. In de meeste zaken is hierbij de werkgever aansprakelijk, en kan u van haar of hem dus een compensatie ontvangen na juridische afhandeling.

Benieuwd naar meer smartengeld voorbeelden? Lees het hier.

Smartengeld bij overlijden

In het zeer verdrietige geval dat het slachtoffer na het verkeersongeval of arbeidsongeval aan letsel overlijdt, wordt vaak eveneens smartengeld uitgekeerd. Dit bedrag gaat dan echter naar de nabestaanden. Ook voor hulp in dergelijke zaken kunt u bij ons terecht.

advocaat loonschade

Vrijblijvend adviesgesprek

Bent u in de veronderstelling dat u inderdaad aanspraak kan maken op een vergoeding na een verkeersongeval of arbeidsongeval?

Bel voor een gratis intakegesprek!

We bespreken graag met u wat de mogelijkheden zijn, en helpen u met het vinden van juridische hulp. Uw advocaat zal u vervolgens verder helpen met uw zaak omtrent letselschade. Het intakegesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast.

Gratis adviesgesprek aanvragen!