Heeftu u last van psychisch letselschade?

Gratis advies bij letsel. Claim uw schadevergoeding!

Bel 085 500 9967

Nu bereikbaar.

Psychisch letsel

Wanneer u slachtoffer bent van een ongeval door het toedoen van iemand anders dan houdt u hier vaak materiële en lichamelijke schade aan over. Het is echter ook mogelijk dat slachtoffers als gevolg van een ongeluk psychisch letsel oplopen. Ze voelen zich mentaal niet gelukkig en in sommige gevallen zelfs depressief. Dit wordt ook wel psychische schade genoemd. Heeft u psychisch letsel opgelopen naar aanleiding van een ongeval? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding en smartengeld. Een letselschade jurist kan u helpen bij het aansprakelijk stellen van de persoon die er voor verantwoordelijk is en bij het claimen van een schadevergoeding.

Start nu uw gratis intake!

Na het vrijblijvende intakegesprek gaan wij voor u opzoek naar een letselschade specialist die u bijstaat bij uw zaak.

Psychische schade is ook letsel

Het is mogelijk dat u na een ongeval psychisch letsel overhoudt zoals angst, een trauma of in het ergste geval wordt u depressief. Materiële verliezen zoals kapotte kleding of een kapotte auto zijn gemakkelijk aan te wijzen. Bij psychisch letselschade is dit niet het geval.

De Nederlandse wet bepaald dat psychische schade in aanmerking komt voor een vergoeding. Het is officieel aangemerkt als een vorm van letselschade. De vorm van schade en de hoogte van de vergoeding is bij iedereen anders. Is uw psychisch letselschade ontstaan door toedoen van iemand anders? Dan is de kans groot dat u recht heeft op een vergoeding voor de letselschade.

Vormen van letsel

Er zijn verscheidene vormen van letsel. Zo is er bijvoorbeeld emotionele letselschade mogelijk. Emotionele letselschade valt onder psychisch letsel. Dit zijn de problemen die het slachtoffer mentaal ervaart. Er is een emotionele pijn, het slachtoffer ziet het niet meer zitten, wordt depressief of is de zin van het leven kwijt.

Een andere vorm van psychisch letsel is shockschade. Dit kan plaatsvinden wanneer iemand getuige is van een verkeersongeval of als iemand geconfronteerd wordt met de ernstige gevolgen van een ongeluk. Shockschade wordt ook wel acute stressstoornis genoemd. Andere vormen van letsel zijn onder andere hersenletsel, een posttraumatische stressstoornis, een burn-out en gehoorschade.

Smartengeld

Materiële schade is makkelijk in geld uit te drukken waardoor het niet moeilijk is om deze te claimen. Voor alle letselschade die niet in geld uit te drukken is kunt u smartengeld claimen. Smartengeld is een schadevergoeding voor alle immateriële en psychische ellende als gevolg van uw letsel.

U kunt bijvoorbeeld smartengeld claimen als u depressief bent geworden of als u door een lichamelijke beperking naar aanleiding van een ongeval minder plezier beleeft in uw leven. Hieronder valt tevens de schade voor alle geleden angst, ergernis, verdriet en pijn die u mentaal moest ondergaan. Voor deze letselschade is het mogelijk om smartengeld te claimen, dit bedrag probeert enigszins recht te doen aan uw psychisch lijden.

psychische schade na medische fout

Aansprakelijkheid

Het is na een ongeluk een optie om de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor de opgelopen schade. U doet dit per aangetekende brief, zo snel mogelijk na het ongeluk. Wanneer u uw opgelopen schade van de tegenpartij vergoed wilt hebben, dan is het belangrijk dat de tegenpartij erkent dat zij aansprakelijk is. Bij een aansprakelijkstelling neemt de verzekeraar van de tegenpartij vaak de zaak over.

Wanneer de aansprakelijkheid is geregeld, dan is het een optie om een schadeclaim in te dienen. Hierin vermeldt u alle schade die u (psychisch) moest ondergaan of die u in de toekomst nog verwacht. Heeft u behoefte om hierin bijgestaan te worden door een specialist? Neemt u gerust contact met ons op, dan brengen wij u, na een intakegesprek, in contact met een ervaren letselschade specialist.

psychisch letsel na ongeluk

Voorbeelden van psychische schade

Psychisch letsel kan op verschillende manieren ontstaan. Het is mogelijk dat een ernstig ongeluk resulteert in emotionele schade. Een whiplash naar aanleiding van een verkeersongeval kan bijvoorbeeld resulteren in concentratiestoornissen. Psychische schade kan ook ontstaan doordat u getuige bent geweest van een ernstig verkeersongeval. Een medische fout kan er tevens voor zorgen dat u psychisch letsel oploopt.

Denk onder andere aan de schaamte voor blijvende littekens door een mislukte laserbehandeling, de pijn van het revalideren en het verdriet wat u mentaal ervaart omdat u bepaalde dingen niet meer kunt doen naar aanleiding van deze medische fout. Andere voorbeelden waardoor u psychisch letsel kunt oplopen is door een hondenbeet, bedrijfsongeval of mishandeling.

psychisch letsel

Vrijblijvend intakegesprek

Heeft u psychisch letselschade opgelopen naar aanleiding van bijvoorbeeld een medische fout? Is iemand anders verantwoordelijk geweest voor dit ongeval? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. Een letselschade jurist kan u helpen bij het aansprakelijk stellen en bij het claimen van een schadevergoeding. Wij zijn zelf geen advocatenkantoor. Als u gebruik maakt van onze diensten, dan zullen wij u in contact brengen met een advocaat gespecialiseerd in letselschade. Uw advocaat zal u gedurende het hele proces bijstaan, zodat u krijgt waar u recht op heeft.

Bel voor een gratis intakegesprek!

Wij helpen u graag om deze vervelende gebeurtenis af te sluiten en verder te kunnen gaan in het leven.

Gratis adviesgesprek aanvragen!