Letselschade door botbreuk of botfractuur?
Gratis advies bij letsel. Claim uw schadevergoeding!
Nu bereikbaar.
Letselschade door botbreuk of fractuur
Een botbreuk of fractuur is gemakkelijk op te lopen. Deze vorm van letsel is zowel in de privésfeer als tijdens het werk op te lopen. Wanneer u een botbreuk of fractuur oploopt door toedoen van een ander, dan heeft u het recht op een letselschade vergoeding. Zo kunt u een loonschadevergoeding krijgen, alsmede vergoedingen voor de medische kosten. Het is bij deze vorm van letsel wel van belang dat u de daadwerkelijke schade kunt bewijzen. Hebt u behoefte aan hulp bij een letselschade zaak? Schakel dan een letselschade advocaat in.
Bel voor een gratis intakegesprek!
Na het gratis intakegesprek gaan wij voor u opzoek naar een passende letselschade advocaat. Deze kan u helpen met het bewijzen van het letsel en het verkrijgen van de rechtmatige schadevergoeding.
Oorzaken van een botbreuk
Er zijn diverse oorzaken voor een botbreuk of fractuur aan te wijzen. De meest voorkomende oorzaak van een botbreuk is een grote externe druk die op het bot wordt uitgeoefend. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een auto ongeluk of een arbeidsongeval. Daarnaast kunt u tevens een fractuur oplopen wanneer het gewricht ernstig verzwakt is.
Verzwakte botten kunnen het gevolg zijn van osteoporose of botontkalking, maar ook door veelvuldige piekbelasting van bepaalde werkomstandigheden. Dergelijke botbreuken worden aangeduid met de term stressfracturen. Het is echter lastig deze vorm van letsel en verantwoordelijkheid te bewijzen.
Hebt u spontaan een botbreuk opgelopen en bent u ervan overtuigd dat u hiervoor een schadevergoeding behoort te krijgen? Na een intakegesprek zoeken wij voor u een advocaat die met u kijkt naar de mogelijkheden.
Open en gesloten breuken
Een fractuur kan zowel open als gesloten zijn. Bij een open fractuur steekt een stuk van het gebroken bot via de huid naar buiten, terwijl bij een gesloten botbreuk het bot wel is gebroken, maar de huid onbeschadigd.
Gesloten fracturen kunnen weer onder verdeeld worden in een compressiefractuur (waarbij twee botten tegen elkaar aandrukken) en een avulsiefractuur (waarbij een stuk van het bot is afgebroken). Vervolgens kunnen breuken ook worden onderverdeeld op basis van de breuklijn. Er bestaan dan vijf verschillende soorten breuken:
- Dwarse breuk: Een botbreuk waarbij het been volledig gebroken is en de fractuurlijn dwars over het bot gaat.
- Spiraalfractuur: Ontstaat doordat er tijdens het ongeval een draaiende kracht op de botten wordt uitgeoefend.
- Schuine breuk: Bij dergelijk letsel loopt de breuklijn in een hoek.
- Meervoudige breuk: Deze botbreuk wordt ook aangeduid met de term comminutieve fractuur. Hierbij is het bot in meerdere stukken gebroken.
- Greenstick fractuur (twijgbreuk): Dit is geen volledige botbreuk, maar een haarscheur in het bot. Dit letsel is relatief snel geheeld.
Behandelmethode
Afhankelijk van de ernst van het letsel zijn er diverse behandelmethodes voor een botbreuk. De meest voorkomende is dat het bot gezet wordt, en daarna een tijd in het gips komt. Zo kunnen de twee botuiteinden weer aan elkaar komen, en heeft het slachtoffer veelal nadien geen last meer van het letsel.
Het kan echter ook voorkomen, zeker bij een spiraalfractuur of meervoudige botbreuk dat het behandelproces meer tijd inneemt. Denk hierbij onder andere aan meerdere operaties om de botten weer aan elkaar te zetten, of het zetten van de breuk met pennen of platen. In zo’n geval zal het slachtoffer recht hebben op meer schadevergoeding door een langere tijd van letselschade, of zelfs blijvend letsel.
Claimen van een schadevergoeding
Bent u het slachtoffer geworden van een ongeval en is daarbij een fractuur of botbreuk ontstaan? Dan is het waarschijnlijk dat u een tijd lang niet uw favoriete sport kunt uitoefenen of dat u loonschade lijdt. Daarnaast kan het zijn dat u een posttraumatische dystrofie oploopt door voortdurende pijn, of dat u veel kosten maakt ten gevolge van het letsel.
In een dergelijk geval spreken wij van letselschade. Wanneer een andere partij voor deze letselschade verantwoordelijk is, dan kunt u een schadevergoeding eisen. Een letselschade advocaat kan u ondersteunen bij het documenteren van alle kosten en het letsel, om zo de rechtmatige schadevergoeding op te eisen.
Vrijblijvend intakegesprek met een specialist
Wilt u weten in hoeverre u een schadevergoeding kunt vragen voor letsel dat u tijdens een ongeval heeft opgedaan? Bent u benieuwd naar het bedrag aan schadevergoeding dat u uiteindelijk kunt opvragen? Of heeft u behoefte aan advies van een advocaat?
Start nu uw gratis adviesgesprek!
U kunt ons ook bereiken via telefoonnummer 085 500 9967. Onze medewerkers staan u graag te woord tijdens een gratis intakegesprek, waarna zij u in contact zullen brengen met een letselschade specialist. Uw advocaat zal met u kijken of de verantwoordelijkheid voor een botbreuk of fractuur bij een ander ligt en of u recht heeft op een vergoeding.