Letselschade advocaat inschakelen?

Vrijblijvend en gratis advies. Wij claimen de maximale vergoeding!

Bel 085 500 9967

Letselschade advocaat Noord-Holland

Een ongeluk zit in een klein hoekje en gebeurt vaak op een onverwachts moment. Heeft u letselschade opgelopen tijdens een verkeersongeval of arbeidsongeval in Noord-Holland door toedoen van iemand anders? Dan heeft u vaak recht op een schadevergoeding. Schakel daarom een letselschade advocaat in die u helpt bij het claimen van de letselschadevergoeding. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij brengen u graag in contact met een letselschade specialist uit Noord-Holland die voor u in kaart brengt wat de opties zijn. Vraag een gratis adviesgesprek aan via het contactformulier of neem telefonisch contact op via 085 500 9967 (24 uur per dag bereikbaar)! Wij helpen u om de maximaal haalbare schadevergoeding te claimen.

Maak gebruik van een gratis intakegesprek

We bieden op deze site een service aan om gemakkelijk de beste letselschade advocaat voor uw situatie te vinden, zodat er een grotere kans is op een succesvolle afronding. Tijdens een eerste, gratis intakegesprek kijkt één van de experts uit Noord-Holland naar de volgende punten:

 • Is er letsel door een ongeval, mishandeling of nalatigheid?
 • Is er een aansprakelijke partij aanwijsbaar?
 • Is het ongeval maximaal 5 jaar geleden gebeurd?
 
Indien er voldoende grond is om uw zaak verder te behandelen, brengen wij u in contact met een ervaren letselschade advocaat uit Noord-Holland. Zo bent u gegarandeerd van de beste professionele hulp.

Ook het intakegesprek met de advocaat is volledig kosteloos: hierin worden de verschillende aspecten van uw zaak besproken. Het is bovendien mogelijk een second opinion te vragen. Het maakt dan niet uit of het iemand van rechtsbijstandverzekering is of een andere letselschade advocaat.

Waarom onze service?

 • Gratis adviesgesprek
 • 24 uur per dag bereikbaar
 • Wij zorgen ervoor dat u ontvangt waar u recht op heeft!
 
Wanneer de letselschade advocaat overtuigd is van een succesvolle afronding zal hij een claim indienen. Wint u de zaak? Dan worden ook de advocaatkosten op de tegenpartij verhaald, zodat het u niets kost.
letselschade advocaat Noord-Holland

Gratis adviesgesprek aanvragenOmschrijving letsel (*)Wat doet een letselschade specialist?

Een letselschade specialist schakelt u in wanneer u letsel heeft opgelopen door toedoen van iemand anders. U bent bijvoorbeeld verzeild geraakt in een verkeersongeval en heeft een whiplash, u hebt een burn-out opgelopen of een arts heeft een medische fout gemaakt. Een letselschade advocaat uit Noord-Holland biedt juridische bijstand en zorgt ervoor dat de letselschade geclaimd wordt. Bovendien staat hij u bij tijdens het volledige letselschadeproces.

Kosten letselschade advocaat

U gaat in gesprek met een expert of een advocaat. In dit gratis adviesgesprek bespreekt u alle aspecten. Zo komen ook de kosten aan bod. Nemen de experts uw zaak aan? Dan is de kans zo’n 90% dat u de schade vergoed krijgt en dus niets hoeft te betalen. Als de tegenpartij aansprakelijk is voor uw letsel, dan kost de rechtsbijstand u niets.

Gratis adviesgesprek? Bel:085 500 9967

Welke schadeposten zijn er?

Heeft u letselschade opgelopen door een ongeluk? Dan heeft dit vaak vervelende gevolgen. Uw letsel kan blijvend zijn, wat zorgt voor een behoorlijke kostenpost. Er komen vaak allerlei kosten op u af, die vergoed moeten worden. Dit worden ook wel schadeposten genoemd. We onderscheiden de belangrijkste schadeposten:

 • Smartengeld: vergoeding voor immateriële schade
 • Huishoudelijke hulp: wanneer u zelf geen huishoudelijke taken meer kunt verrichten
 • Inkomensverlies: op het moment dat u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt wordt verklaard
 • Verlies van zelfwerkzaamheid: als u bepaalde dingen uit handen moeten geven zoals tuinieren of verhuizen
 • Kinderopvang en opvang voor dieren
 • Medische kosten: als u kosten maakt die niet op gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar
 • Vervoerskosten: bijvoorbeeld benzine- en parkeerkosten ivm ziekenhuisbezoeken of bezoekjes aan huisarts of advocaat

Hoe verloopt een letselschade traject?

Wanneer u een verkeer- of arbeidsongeval hebt meegemaakt dan kunt u zowel materiële als immateriële schade hebben opgelopen. Hiervoor kunt u in veel gevallen een schadevergoeding voor krijgen. Wanneer er contact is gelegd met een letselschadeadvocaat uit Noord-Holland, dan zal deze met u het volgende letselschade proces ingaan:

 • 1. Oriëntatie en inventarisatie. Na een ongeval neemt u allereerst contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek. Dit gesprek is bestemd ter oriëntatie, waarin de experts uw zaak zal beoordelen. Hierna wordt u, indien gewenst, in verbinding gesteld met een ervaren advocaat uit Noord-Holland. Hierbij volgt een tweede gratis intakegesprek, waarbij alle aspecten van uw zaak uitgebreid behandeld worden. Wat is er gebeurd? Wie was hierbij betrokken? Is er een politierapport opgemaakt en waren er getuigen? Al deze informatie is nodig om de aansprakelijkheid vast te stellen. Ook informatie over het opgedane letsel is belangrijk. Hoe erg is het letsel? Welke arts heeft u behandeld? Wat is het vervolg hiervan en hebt u medicijnen of hulpmiddelen gehad? Tot slot bespreekt uw letselschadespecialist uit Noord-Holland de geleden en de te verwachte schade. Hierna zal hij juridisch, zoals informatie van getuigen, en medisch bewijs gaan verzamelen. Op basis van het gesprek en het bewijs kijkt uw advocaat of u een redelijke kans maakt om een schadevergoeding op te eisen. Is dit het geval, dan gaat hij het vervolg van het traject in.
 • 2. Vaststelling aansprakelijkheid. Uw advocaat zal nu met de advocaat van de tegenpartij om de tafel gaan zitten. Ze onderhandelen over de aansprakelijkheid en stellen de hoogte van de schade vast. In sommige gevallen is hiervoor een rechterlijke uitspraak nodig. Is de aansprakelijkheid vastgesteld? Dan zal uw advocaat bij de tegenpartij een verzoek indienen tot uitbetaling van een voorschot. Dit voorschot betreft veelal lopende kosten voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp.
 • 3. Constateren medische eindstand. Is op medisch gebied de eindtoestand bereikt? Alleen dan kan er een definitieve regeling worden getroffen en het proces worden afgesloten. De eindtoestand is bereikt op het moment dat de arts aangeeft dat u helemaal bent genezen óf als hij aangeeft dat verder herstel niet mogelijk is. In dit geval geeft de arts aan wat de blijvende gevolgen van het ontstane letsel zijn. Dit traject neemt soms veel tijd in beslag.
 • 4. Eindafwikkeling. Wordt het medisch eindrapport door beide partijen geaccepteerd? Dan is het tijd voor de afronding. Hierbij kijkt de advocaat naar de al opgelopen schade maar ook eventuele toekomstige letselschade. Vervolgens vindt er een berekening van de totale letselschade plaats. Tot slot komen in een vaststellingsovereenkomst alle gemaakte afspraken.

arbeidsongeval letselschade Noord-Holland

Letselschade na arbeidsongeval

Een arbeidsongeval kan op verschillende manieren letsel, zowel materieel als immaterieel letsel, tot gevolg hebben. Het meest voorkomende arbeidsongeval vormt een val van een ladder, of steiger. Daarnaast kunnen arbeiders (indirect) ziek worden van gebruikte producten, of door langdurige blootstelling aan een zekere straling. Het is vaak lastig de verantwoordelijkheid van het bedrijf aangaande het arbeidsongeval te bewijzen, hier kan een letselschade specialist uit Noord-Holland u bij ondersteunen.

Naast het standaard arbeidsongeval bestaat er nog een speciale variant die wij aanduiden met de term: beroepsziekte. Een beroepsziekte is feitelijk geen arbeidsongeval omdat er meestal niet sprake is van een eenmalige gebeurtenis. Bij beroepsziekten moet u denken aan kappersziekte of verfvergiftiging door te lang werken met schadelijke stoffen. Een werkgever uit Noord-Holland is enkel aansprakelijk voor de beroepsziekte als hij u hierover niet voldoende heeft geïnformeerd of te weinig bescherming aangeboden.


verkeersongeval letsel Noord-Holland

Letsel na verkeersongeval

Een verkeersongeval zit in een klein hoekje. Een mede verkeersgebruiker uit Noord-Holland hoeft maar even ergens anders naar te kijken, en u kunt al (blik)schade oplopen. In de meeste gevallen is een dergelijk ongeval makkelijk met bewijs te staven, waardoor u eenvoudig en snel een schadevergoeding ontvangt. Is een gevolg van het ongeval, zoals een whiplash, moeilijker aan te tonen? Dan zult u er profijt van hebben om met ons contact op te nemen. Wij zoeken voor u een geschikte letselschadespecialist.

Deze specialist kan u voorzien van de nodige informatie over de afhandeling van de zaak. Bovendien ondersteunt de specialist u bij het aansprakelijk stellen van de veroorzaker van het verkeersongeval. Wist u dat een fietsongeval valt onder de categorie verkeersongeval? Bij een fietsongeval is het evenals bij een verkeersongeval van belang om direct de gegevens van getuigen te verzamelen, en de politie in te schakelen als er sprake is van lichamelijk letsel. De gegevens helpen bij het afhandelen van het schadeproces.


letsel na whiplash

Whiplash

Met een whiplash worden alle nek- en rugproblemen bedoeld, die ontstaan door een plotselinge beweging van het hoofd. Een whiplash kan op diverse manieren veroorzaakt worden, maar is meestal het gevolg van een verkeersongeval. Medisch gezien is een whiplash lastig aan te tonen. Toch is het aan te raden hier een letselschadeproces voor te starten, de schadevergoeding varieert namelijk tussen de vijf en veertigduizend euro en is afhankelijk van de gevolgen van het letsel.

Kunt u bijvoorbeeld tijdelijk niet meer werken of moet u door het verkeersongeval opeens hulp in de huishouding nemen? Of zit u nu wekelijks onder behandeling bij een fysiotherapeut? Al deze zaken worden mogelijk vergoed door de verzekering van de aansprakelijke partij. U moet hiervoor wel kunnen aantonen dat de whiplash het gevolg is van het verkeersongeval. Een medische controle door een specialist is hierbij onder andere noodzakelijk. Een advocaat geeft u desgewenst meer informatie over de mogelijkheden.


letselschade dwarslaesie in Noord-Holland

Dwarslaesie en hersenletsel

Dwarslaesie is een zeer ernstig letsel waarbij de zenuwbanen in het ruggenmerg onderbroken worden. Dit heeft als gevolg dat de zenuwen die uw lichaam coördineren, niet meer functioneren. Wat kan leiden tot gedeeltelijke of volledige verlamming. Als u een dwarslaesie heeft opgelopen door een ongeval wat door een ander veroorzaakt is, heeft u recht op letselschadevergoeding. Er komen namelijk veel kosten kijken bij dergelijk letsel. Bovendien is de immateriële schade ook erg hoog, dit komt door de invaliditeit.

Ook hersenletsel kan grote gevolgen hebben. Er zijn allerlei soorten hersenletsel, waarbij het ene letsel licht is, zoals een hersenschudding, en het ander heel zwaar, zoals een coma. Hersenletsel heeft vaak financiële en lichamelijke gevolgen, maar kan ook psychisch letsel veroorzaken. Is iemand anders verantwoordelijk voor het letsel dat u heeft opgelopen? Dan is het mogelijk om de letselschade te claimen en een schadevergoeding te krijgen.


letselschade door burn-out in Noord-Holland

Burn-out

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van een burn-out. Een burn-out is een vorm van oververmoeidheid die ontstaat door een langdurige blootstelling aan stressfactoren. Omdat de meeste stressfactoren binnen de professionele werkzaamheden optreden, wordt een burn-out gezien als een beroepsziekte. Dit betekent dat een werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk is voor de gevolgen. Het is hierbij wel noodzakelijk om te bewijzen dat de burn-out inderdaad het gevolg is van een te hoge werkdruk, en niet van additionele factoren uit het dagelijks leven. Hebt u hulp nodig bij het bewijzen van een burn-out? Laat ons u helpen met het vinden van een geschikte advocaat in Noord-Holland. Een advocaat kijkt bijvoorbeeld met u naar de werksituatie en helpt u terug te denken aan het moment dat de eerste vermoeidheidsklachten startten. Van daar zullen zij het aansprakelijkheidsproces verder starten.


letselschade in Noord-Holland door medische fout

Medische fout

Een medische fout komt soms helaas voor. Behandelen blijft mensenwerk, en daar ontstaan soms fouten bij. Onder de categorie medische misser vallen diverse zaken, zoals een verkeerd gestelde diagnose, het achterlaten van operatiemateriaal in het lichaam en een onprofessionele behandeling.

Wanneer u door verwijtbaar medisch handelen van de professional geestelijke of lichamelijke schade oploopt, dan hebt u recht op een letselschade vergoeding. Met een advocaat heeft u een grotere kans dat u een gepaste schadevergoeding ontvangt. Bovendien helpen experts u bij het indienen van een schadeclaim en het afhandelen van de zaak, zodat u zich kan richten op uw herstel.

Heeft u letsel opgelopen tijdens een arbeidsongeval?

Door letselschade experts in te schakelen, ontvangt u de schadevergoeding waar u recht op hebt.

Bel vrijblijvend 085 500 9967

letsel in Noord-Holland na mishandeling

Letselschade na mishandeling

In Nederland hebben dagelijks vele mensen te maken met mishandeling, zowel binnen- als buitenshuis. Slachtoffers van mishandeling houden hier vaak zowel psychisch als fysiek letsel aan over. Het is daarom een optie om hiervoor een claim voor smartengeld in te dienen. Dit doet u door de dader van de mishandeling aansprakelijk te stellen voor de gevolgen. Een advocaat of rechter zal vervolgens de hoogte van het bedrag bepalen. Wilt u dat de dader een volledige straf krijgt? Overweeg dan om naast de civielrechtelijke zaak tevens een strafproces in te zetten. Dit zal langer duren, maar leidt bij voldoende bewijs tot een celstraf of boete.


letselschade door hondenbeet

Gebeten door een hond

Regelmatig krijgen wij te maken met mensen die een schadeclaim indienen omdat ze gebeten zijn door een hond. Hondenbeten variëren in ernst van een lichte verwonding tot een diepe beet. Daarnaast kan men door de beet een trauma hebben opgelopen. De vergoeding voor een hondenbeet is afhankelijk van externe factoren. Zo is het van belang om te weten of de hond vastliep, en of deze wellicht werd gepest. Wilt u zeker weten dat u in het gelijk wordt gesteld wanneer u niet verantwoordelijk was? Verzamel dan indien mogelijk getuigen van het feit dat u gebeten bent door een hond. Hiermee staat u sterker, en is het aansprakelijk stellen van de tegenpartij eenvoudiger. Het leed verdwijnt hiermee niet, maar het verzacht wellicht de pijn.


letsel door RSI-klachten

RSI

Op het werk kunnen verschillende soorten letsel ontstaan. Eén groep letsel wordt verzameld onder de term RSI, een afkorting die staat voor Repetitive Strain Injury. RSI-klachten worden veroorzaakt door herhaalde bewegingen, die ongewenste spierspanningen tot gevolg hebben. Het carpaal tunnel syndroom en de muisarm vormen de meest bekende vormen van RSI, maar ook nekklachten door te zwaar tillen vallen binnen deze categorie. De werkgever is verantwoordelijk voor de vergoeding van de medicijnen en een schadevergoeding wanneer hij niet voorzag in een geschikte werkomgeving. Wij vertellen u graag of u of uw werkgever de RSI kosten moet dekken.


letsel door fietsongeluk in Noord-Holland

Fietsongeval

Een fietsongeval komt in Nederland meerdere malen per dag voor. Bent u het slachtoffer geworden van een fietsongeval? Zorg dan dat u zichzelf spoedig laat controleren door een huisarts of bij de EHBO, voor bewijs van eventueel letsel. Daarnaast is het belangrijk om de tegenpartij zo snel mogelijk aansprakelijk stelt. Om te zorgen voor een goede afhandeling van het fietsongeval, adviseren wij altijd om bij een ongeval de politie te bellen. Deze kan de nodige bewijzen verzamelen, en helpt u met het zetten van de nodige stappen. Bel desgewenst naar Noord-Holland zodat wij u in verbinding kunnen stellen met een letselschadespecialist.

materiële of immateriële schade in Noord-Holland

Materiële en immateriële schade

Bij een verkeersongeval ontstaan er vaak vele soorten letsel. De meest voorkomende vorm van schade is materiële schade. Denk hierbij onder andere aan gescheurde kleding, hierna onbruikbare eigendommen, en beschadigingen aan vervoersmiddelen. Daarnaast is het ook mogelijk dat er minder duidelijk aantoonbaar letsel ontstaat. Dit noemen we immateriële schade. Voorbeelden zijn een whiplash, nachtmerries en andere psychische schade, de noodzaak voor het inhuren van hulp in de huishouding of een verminderd werkvermogen. Hoewel het lastig is dit immaterieel letsel te bewijzen, ondersteunt een advocaat uit Noord-Holland u bij het verzamelen van de bewijzen.

shockschade in Noord-Holland

Shockschade

Als u niet zelf slachtoffer bent van een ongeluk, maar wel het ongeluk hebt zien gebeuren, is het mogelijk dat u in shock bent en shockschade oploopt. Shockschade is dus letselschade dat iemand oploopt door getuige te zijn van (de gevolgen van) een gruwelijke gebeurtenis. Het gaat hierbij om psychisch letsel wat is ontstaan door de waarneming van dit ongeval. Bij shockschade heeft de betrokkenen last van het posttraumatische stress syndroom, oftewel PTSS. Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een vergoeding bij shockschade. Deze voorwaarden zijn vastgesteld door de Hoge Raad.

Overlijdensschade

Een sterfgeval heeft veel impact op de nabestaanden, helemaal als degene is komen te overlijden door toedoen van een ander. De nabestaanden hebben dan recht op overlijdensschade. Onder overlijdensschade wordt de schade verstaan die nabestaanden kunnen claimen. Het is een financiële compensatie.Bij het berekenen van deze overlijdensschade wordt voornamelijk gekeken naar de financiële behoefte van de nabestaanden. Dit is echter lastig vast te stellen, wat betekent dat het een specialistische klus is wat door een rekenbureau gedaan wordt.

Letselschade als ambtenaar

Wanneer u als ambtenaar letselschade oploopt tijdens het uitoefenen van uw werk, bijvoorbeeld door middel van een ongeval of u raakt ziek dan kunnen de gevolgen ernstig zijn.

Het komt zelfs voor dat u niet meer in staat bent om te werken. In dit geval volgt er een medisch ongeschiktheidsontslag en vermindert uw inkomen. Schakel dan een letselschade advocaat in om alles vergoed te krijgen waar u recht op hebt.

Letselschade militair en veteraan

Heeft u te maken gehad met lichamelijk of geestelijk letsel tijdens uw beroeps- of dienstplicht? Dan kunnen de gevolgen ernstig zijn. Voor zowel militairen als veteranen gelden aparte regels van defensie omtrent letselschade. Om juridische bijstand te krijgen is het belangrijk dat een veteraan of militair met letsel een ervaren militair letselschade advocaat inschakelt.

Letsel als politieagent

Politieagenten hebben een grote kans om tijdens het uitvoeren van het werk letselschade op te lopen. Dit kan zowel psychisch als fysiek letsel zijn, wat kan leiden tot langdurig of blijvend uitval. Heeft u letselschade opgelopen tijdens uw werk? Meld uw schade dan zo snel mogelijk bij een letselschadebureau of schakel een letselschade advocaat uit Noord-Holland in die gespecialiseerd is in politierecht.

Letselschade opgelopen en wilt u een maximale vergoeding?

Schakel een letselschade advocaat in uit Noord-Holland, die u helpt de zaak te winnen!

Bel vrijblijvend 085 500 9967

letselschade claimen Noord-Holland

Letselschade claimen

Als u een ongeval hebt gehad dan brengt dit veel narigheid met zich mee. U bent waarschijnlijk erg geschrokken en u hebt waarschijnlijk pijn. Dan komt het besef dat u ook letselschade lijdt. Als het ongeval is veroorzaakt door een ander, kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen en is het mogelijk om letselschade te claimen. Het is verstandig om hiervoor een letselschadespecialist uit Noord-Holland in te schakelen. Uw doorloopt dan de volgende stappen:

  1. Allereerst dient de letselschadespecialist uit Noord-Holland namens u een letselschadeclaim in. Hij stelt de tegenpartij schriftelijk aansprakelijk voor uw geleden schade.
  2. Na erkenning van de aansprakelijkheid vraagt uw advocaat uw medisch dossier op. U krijgt hierin altijd inzage.
  3. Tot slot wordt uw letselschade berekend. Hierbij houden wij rekening met alle verschillende schadeposten.
gedragscode letselschade

Gedragscode letselschade

Advocaten dienen zich te houden aan diverse regels om zo de rechtspraak vloeiend te laten verlopen. Elke letselschade advocaat moet zich daarbij houden aan de Gedragscode Behandeling Letselschade, zoals deze in 2012 door de Letselschade Raad is opgesteld.

Het doel van deze gedragscode is om de harmonie en duidelijkheid in het afhandelen van zaken rondom personenschade te vergroten. Deze harmonie en duidelijkheid verbindt de raad aan twee aspecten: de persoonlijke bejegening van het slachtoffer, en de technische aspecten van de schaderegeling.

Het boekje met de gedragscode kunt u downloaden op de website van De Letselschaderaad. Voor advocaten geldt dat zij in het boekje bovendien tips kunnen vinden voor een good practice.

smartengeld letselschade Noord-Holland

Smartengeld of schadevergoeding?

Als u het slachtoffer bent geworden van een ongeval, dan hebt u recht op een schadevergoeding. Deze vergoeding bestaat uit diverse bedragen voor onder andere materiële schade, maar ook voor immaterieel letsel zoals geleden pijn en het gebruik van openbaar vervoer omdat uw verwondingen het niet toestaan zelf auto te rijden. Wij krijgen vaak de vraag wat precies het begrip smartengeld betekent in het licht van deze schadevergoeding. Smartengeld is een onderdeel van de gehele schadevergoeding en is de vergoeding die u krijgt voor immateriële schade zoals pijn, gederfde levensvreugde en ander leed.

smartengeld berekenen

Smartengeld berekenen

De hoogte van het smartengeld is lastig te berekenen. Voor medische letselschade na een verkeersongeval hebben bijvoorbeeld factoren als leeftijd, de duur van het herstel, en de aard van het letsel van invloed op de vergoeding. Daarnaast wordt de hoogte van het geldelijke bedrag bepaald door het ongeval te vergelijken met vergelijkbare ongevallen en de hoogte van de vergoeding in deze zaken.
Een rechter die verantwoordelijk is voor de regio Noord-Holland zal zich hier samen met uw advocaat en die van de tegenpartij over buigen. Omdat nabestaanden soms tevens psychisch leed ondervinden van een verkeer- of arbeidsongeval is sinds kort een wetsvoorstel gedaan om hen eveneens smartengeld aan te bieden.

keurmerk letselschade

Keurmerk letselschade?

De Letselschade Raad is in januari 2017 gefuseerd met de Stichting Keurmerk Letselschade. Hierdoor is een nieuw onafhankelijk kwaliteitsstelsel voor de letselschadebranche ontstaan, namelijk het Register Letselschade. De Commissie Register Letselschade is een onafhankelijke commissie welke toezicht houdt op de kwaliteit van de organisaties welke in het register staan ingeschreven.

De organisaties moeten aan duidelijke eisen voldoen. Ze worden bovendien periodiek gecontroleerd op bepaalde kwaliteitseisen.

Hierdoor heeft u de garantie dat elke aangesloten organisatie volgens de vastgelegde normen handelt. Ze streven samen namelijk naar meer respect, harmonie en openheid. Als u een letselschadespecialist zoekt in Noord-Holland, en u ziet dat deze is aangesloten bij het Register Letselschade, dan bent u verzekerd van kwaliteit.

Ook diverse andere specialisatieverenigingen zijn onderdeel van de Letselschade Raad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Slachtofferhulp Nederland, het Verbond van Verzekeraars en de Vereniging van letselschadeadvocaten (LSA). Kijk voor meer informatie over de Letselschaderaad op deletselschaderaad.nl

Gratis intake 085 500 9967

Letselschade bedragen: hoeveel krijg ik?

 • Bij gering letsel zoals vleeswonden, kneuzingen en schaafwonden hebt u recht op bedragen tot maximaal €2.000,-. Dit is enkelvoudig schadeletsel. U kunt één week tot maximaal dertien weken uw gewone dagtaak niet verrichten door pijn, bedrust, een ziekenhuisopname of u hebt de hulp van een dokter ingeroepen.
 • Bij licht letsel variëren de bedragen tussen de €1.500,- en €3.500,-. Denk hierbij aan lelijke littekens, gecompliceerde fracturen aan ledematen of een beschadiging aan uw gebit. Deze voorbeelden vallen in de categorie meervoudig letsel. Er is algeheel herstel op littekenvorming na, u hebt kort in het ziekenhuis gelegen, u moet met krukken lopen of u bent enige maanden arbeidsongeschikt geweest.
 • De bedragen liggen tussen de €3.500,- en €9.000,- bij matig letsel. Hierbij horen bijvoorbeeld gescheurde kniebanden, lelijke littekens, gecompliceerde botbreuken of een whiplash. De behandeling duurt tot één jaar, u bent afhankelijk geweest van uw handicap, kunt u oude beroep niet uitvoeren of u hebt een operatie ondergaan.
 • Bij ernstig letsel moet u denken aan een botverbrijzeling, een verkorting van uw been, doofheid aan één oor of een coma of bewusteloosheid voor een korte periode. De bedragen liggen hiervoor tussen de €9.000,- en €21.000,-.
 • Bij zwaar letsel lopen de bedragen op van €21.000,- tot aan €43.000,-. Voorbeelden zijn veranderingen in uw karakter, geestelijk onstabiel, verlies van smaak of reuk of een coma voor langere tijd. In deze categorie vallen onder andere levensgevaar, een zware handicap, lelijke littekens, functieverlies en geen uitzicht op herstel.
 • Bij zeer zwaar letsel liggen de bedragen tussen de €43.000,- tot aan €76.000,-. Blindheid aan beide ogen, erge brandwonden, een hoge dwarslaesie of het verlies van een been of arm behoren tot deze categorie. Ook meervoudig letsel zoals arbeidsongeschiktheid of medische begeleiding voor de rest van uw leven.

6 tips bij het vinden van de beste letselschade advocaat in Noord-Holland

Op zoek naar de beste letselschade advocaat? Door bijvoorbeeld een verkeersongeval of medische fout heeft u letsel opgelopen, waarvan u graag wilt dat de kosten vergoed worden. De volgende tips helpen u bij het vinden van de beste letselschade advocaat.

1. Letselschade advocaat of letselschadespecialist nodig?

Bij het vinden van iemand die u bijstaat tijdens de juridische procedure, is het handig om te bedenken of u een advocaat of een specialist nodig hebt. Als u naar de rechter gaat met uw dossier, is het aan te raden een letselschade advocaat uit Noord-Holland in te schakelen. Wilt u de zaak oplossen zonder rechter, dan kunt u ook naar letselschade experts of specialisten stappen. Let wel op dat de experts het kwaliteitskeurmerk Register-Expert hebben.

2. Kennis en ervaring van de letselschade advocaat

Een letelschade advocaat dient na zijn juristenstudie een opleiding personenschade af te ronden, alvorens hij letselschade advocaat genoemd mag worden. Dit is een eis voor alle advocaten die bij de vereniging ASP (Advocaten voor Slachtoffers of Personenschade) of LSA (Vereniging van Letselschade Advocaten) zijn aangesloten. Het is dus belangrijk om bij uw keuze te letten op de kennis en ervaring van de desbetreffende advocaat en te vragen naar specifieke ervaringen.

3. Goede reputatie?

Naast kennis en ervaring is de reputatie van de letselschade advocaat uit Noord-Holland ook van belang. U kijkt naar de reputatie door op Google de naam van de advocaat of het advocatenkantoor in te typen. Er zijn vaak websites of fora waar u recensies of opmerkingen vindt van mensen die ervaring hebben met de advocaten. Ook is het aan te raden om binnen uw eigen netwerk navraag te doen of er mensen zijn die ervaring hebben met de advocaat.

4. Groot of klein advocatenkantoor?

Dan rest nog de vraag of u het beste voor een groot of een klein advocatenkantoor in of rondom Noord-Holland gaat. Aan beide zitten een aantal voordelen. Een klein kantoor is vaak flexibel, heeft een grote betrokkenheid en geeft persoonlijke aandacht aan u. Daarentegen heeft een groot kantoor veel advocaten met specialisme, is het kantoor meestal goed bereikbaar en is er altijd een andere advocaat aanwezig als er iemand uitvalt. Wat u kiest is afhankelijk van uw situatie en wensen.

5. Goede persoonlijke klik?

Het inschakelen van een letselschade advocaat is zeer persoonlijk. Belangrijk is dus om niet alleen te letten op vakbekwaamheid, ervaring en de reputatie, maar ook of u een persoonlijke klik heeft. Het is vaak een emotioneel zwaar traject waar u doorheen gaat. Daarom is het van belang dat u zich fijn voelt bij de advocaat en u het gevoel heeft in goede handen te zijn.

6. De kosten van de letselschade advocaat

Als u een gratis adviesgesprek wilt, zal hij alle punten behandelen. Er wordt dus ook een inschatting gemaakt van de zaak. Neemt de letselschade advocaat uw zaak aan? Dan is de kans groot dat de zaak gewonnen wordt en u dus niets hoeft te betalen. In dit geval is de tegenpartij aansprakelijk en betalen zij de letselschadevergoeding.

Whiplash door een auto- of fietsongeval?

Een letselschade advocaat staat u bij en helpt u bij het terugkrijgen van de schadevergoeding.

Bel vrijblijvend 085 500 9967 voor een intakegesprek

Diverse voorbeeldcases

Voorbeeldcase 1: Burn-out door nalatigheid op het werk

Uit recent onderzoek van het CBS en TNO is gebleken dat gemiddeld één op de zeven werknemers in zijn leven last krijgt van een burn-out. De verwachting is dat dit gemiddelde nog verder zal stijgen vanwege de verhoogde werkdruk. Het voorkomen van een burn-out is goed mogelijk, maar vereist wel adequaat handelen van de werkgever. Helaas blijkt uit de praktijk dat vele werkgevers geen idee hebben hoe ernstig burn-outklachten kunnen zijn.

Zo ook in het geval van een man die nu al meerdere jaren in de ziektewet zit, en hier nooit helemaal uit komt. Toen zijn klachten begonnen nam hij contact op met de leidinggevende, maar die legde deze naast zich neer. Vervolgens is op eigen initiatief van de man een gesprek gekomen met de werkcoach, waar de leidinggevende tevens bij aanwezig was. De werkcoach stelde vast dat hulp nodig was, en dat de werkgever hierin het voortouw moest nemen. Helaas is alweer geen actie ondernomen. De man kreeg vervolgens bijkomende schildklierklachten en een depressie door de stress. Momenteel is de man weer parttime aan het werk bij zijn oude werkgever. Vanwege alle mentale schade heeft hij recht op €120.000,- van de verzekeraar.

Voorbeeldcase 2: Gebroken kuitbeen door ‘grapje’ vriend

Wie met vrienden een avondje wat gaat drinken, gaat er vanuit dat het een gezellige avond wordt, en verwacht niet op de Eerste Hulpafdeling van het ziekenhuis te eindigen. Helaas was dat wel het geval voor de jongeman uit deze casestudie. Tijdens een gezellige avond met vrienden sprong één van zijn vrienden hem op de rug. Omdat hij op dat moment niet stabiel stond, leek hij door de klap door zijn enkel te gaan. Toen hij eenmaal op de grond lag en niet meer kon opstaan, bleek er echter meer aan de hand. Een vriend belde het alarmnummer en voordat hij het wist lag hij in de ambulance op weg naar het ziekenhuis.

In het ziekenhuis bleek na verder onderzoek dat het ging om een enkel uit de kom, gescheurde enkelbanden en een gebroken kuitbeen. Dit werd verholpen door een operatie, en daarna zes weken gips en vier weken op krukken. Gedurende deze 10 weken kon hij niet aan het werk. Het lichamelijk letsel zoals het litteken door de operatie, maar ook de materiële schade zoals een verknipte broek en de aanschaf van een scootmobiel wilde hij verhalen op zijn vriend. De uiteindelijke schadevergoeding is door de rechter op €10.000,- gezet.

smartengeld Noord-Holland

Voorbeeldcase 3: Littekenletsel door operatie

Door een verkeerde diagnose en onzorgvuldig medisch onderzoek is een jonge vrouw van 24 jaar een operatie ondergaan. Deze operatie bleek achteraf onnodig en is dus voor niets uitgevoerd. Helaas bleef er na de operatie een litteken achter waar de vrouw veel last van heeft.

Het litteken ontsiert haar lichaam, is soms pijnlijk en zorgt voor een trekkend gevoel. De rechter vond de leeftijd van de jonge vrouw een belangrijk aspect. Dit heeft hij dan ook meegenomen in zijn beslissing voor een vergoeding. De vrouw heeft voor deze fout en het ontstane littekenletsel een vergoeding van €18.569,- ontvangen.

arbeidsongeval

Voorbeeldcase 4: Letselschade door arbeidsongeval

Een man van rond de 50 is betrokken geraakt bij een arbeidsongeval, waarbij hij ten val is gekomen en een hoofdwond opliep. Na een ziekenhuisbezoek en meerdere hechtingen, heeft de man gezondheidsklachten gehouden. Hij werd door een huisarts, fysiotherapeut en neurologen behandeld. Zij verwezen hem door voor een revalidatiebehandeling, helaas heeft hij dit niet kunnen doen omdat het programma te zwaar was. Een jaar later werd het bedrijf waar de man werkte, failliet verklaart. De man ontving een paar weken later een ziektewet-uitkering van het UWV en uiteindelijk kreeg hij een WIA-uitkering. Uiteindelijk heeft de man een letselschade advocaat ingeschakeld en € 102.209,- aan letselschadevergoeding ontvangen. Bekijk de volledige zaak op de website van de Rechtspraak.

Veelgestelde vragen

Wanneer u letselschade oploopt, zult u waarschijnlijk een aantal vragen hebben. Vaak betreffen dit onderwerpen die veel terugkomen. Hieronder worden een aantal veelgestelde vragen beantwoord.

letselschade bedragen in Noord-Holland

Wat is letselschade?

Er wordt van letselschade gesproken als u door iemand anders letsel hebt opgelopen en hier gevolgen van ondervindt, in de vorm van schade. Op het moment dat iemand anders aansprakelijk is voor uw schade, kunt u letselschadevergoeding claimen.

Letselschade advocaat of letselschadebureau?

Er zit een verschil in een advocaat en een bureau. Advocaat is een beschermd beroep en geldt alleen als degene bij de Nederlandse Orde van Advocaten staat ingeschreven. Een advocaat mag uw zaak voor de rechter leggen, een bureau heeft deze bevoegdheid niet.

Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Wanneer u net een ongeval heeft gehad en bijvoorbeeld een whiplash hebt opgelopen, bent u vooral bezig met uw eigen toestand en wat er is gebeurd. U verkeert misschien wel in een shock. Toch is het aan te raden zo snel mogelijk een letselschadeadvocaat in te schakelen. Een bevoegde advocaat vertelt u namelijk wat uw rechten zijn en wat u beter wel en beter niet kunt doen.

Hoeveel voorschot bij letselschade?

Als u letselschade hebt opgelopen, komen er vaak veel kosten bij kijken. Afhankelijk of uw letselschade groot of klein is, krijgt u vaak het volledige bedrag snel op uw bankrekening gestort. Is de schade erg omvangrijk, dan kan het enige tijd duren voor u geld ontvangt. Een aansprakelijkheidsverzekeraar betaalt uw voorschotten. Dit zijn vaak kosten die op korte termijn gemaakt worden.

Voorkom verjaring, neem contact op!

Wist u dat er bij letselschade sprake kan zijn van verjaring? Als u te lang twijfelt over het aansprakelijk stellen dan is dit wellicht niet meer mogelijk. Na 5 jaar verjaart een dergelijke zaak namelijk. Het is daarom verstandig om zo spoedig mogelijk actie te ondernemen. Is er bij u letselschade ontstaan naar aanleiding van een ongeval veroorzaakt door iemand anders? En zoekt u nu een specialist in Noord-Holland? Neem dan vandaag nog contact op! Laat vrijblijvend uw gegevens achter via het contactformulier of bel ons direct op 085 500 9967. In het gratis adviesgesprek gaan we na of uw zaak kans van slagen heeft. Indien dit het geval is zorgen wij ervoor dat u de (maximale) schadevergoeding ontvangt die u toekomt. Uw letsel heeft onze prioriteit.

letselschade advocaten Noord-Holland

Bel voor een gratis adviesgesprek 085 500 9967