schadevergoeding letselschade

Schadevergoeding letselschade

Bent u door toedoen van een ander slachtoffer geworden van een ongeluk? Wanneer u letsel heeft opgelopen, heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. U heeft vast geen zin in een langslepend letselschadeproces. Een letselschade-expert zorgt dat het proces zo snel mogelijk verloopt, zodat u uw schadevergoeding snel ontvangt.

Wat doet een letselschadespecialist?

Op deze pagina leest u alles over verschillende soorten letselschade, het aansprakelijk stellen en wat een specialist voor u doet om een vergoeding of smartengeld voor de geleden letselschade te ontvangen.

Het aanvragen van een gratis adviesgesprek doet u binnen 1 minuut door het contactformulier op deze pagina in te vullen. Of bel naar 085 500 9967 voor direct contact.

Schade na letsel

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeluk, is het altijd belangrijk om te constateren wie de aansprakelijkheid heeft. Ligt de aansprakelijkheid niet bij u, maar heeft u wel schade opgelopen? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding.

Een letselschade-expert helpt u van begin tot eind met het afhandelen van de schade na letsel. Een specialist heeft ruime ervaring in letselschadezaken en weet hoe alles werkt rondom het aansprakelijk stellen van de schuldige en de afhandeling met de schadevergoeding. Hieronder leest u meer over schadevergoedingen en smartengeld.

Aansprakelijkheid

Bent u betrokken geraakt bij een ongeluk? Voor de afhandeling met de verzekering is het dan belangrijk om te constateren wie aansprakelijk is voor het ongeluk. De vaststelling van aansprakelijkheid maakt deel uit van het letselschadeproces. U hoeft dit dus niet zelf te doen. Zorg er daarom voor dat u bij een ongeluk niets ondertekent wat u als schuldige aanwijst.

Uw rechtshulpverlener bepaalt samen met de advocaat van de tegenpartij wie de schuldige is. De aansprakelijke persoon moet alle veroorzaakte schade en letsel vergoeden aan het slachtoffer. Heeft u vragen of behoefte aan contact met een letselschadespecialist? Vul het contactformulier in.

smartengeld claimen

Waarom onze service?

  • Vrijblijvend intakegesprek
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Wij brengen u kosteloos in contact met een letselschade expert

Letselschade posten

Bij een ongeval kunt u letselschade oplopen. Uw letselschadespecialist helpt u met het krijgen van de schadevergoeding. We geven u graag inzicht in welke schadeposten er zijn. Een letselschadespecialist maakt onderscheid tussen materiële schade en immateriële schade.

Materiële schade is direct in geld uit te drukken. U moet hierbij denken aan medische kosten, zoals uw eigen risico van de zorgverzekering, of inkomensverlies wanneer u (tijdelijk) minder kunt werken.
Een immateriële schadevergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd en is een schadevergoeding voor smart en leed. Smartengeld heeft met gevoel en waarden te maken. Zo krijgt u een schadevergoeding bij pijn en ongemak of psychisch letsel.

Immateriële schade

Wanneer u na een ongeval gewond raakt, heeft dit vaak meerdere gevolgen dan alleen de fysieke schade. U moet hierbij denken aan een lelijk litteken of andere lichamelijke problemen, die u uw leven lang kunnen achtervolgen. Ook komt het voor dat iemand na een ongeval (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt. Onder immateriële schade valt alle emotionele schade.

Deze schade is moeilijk in geld uit te drukken. In de meeste gevallen krijgt u van de schuldige partij smartengeld voor uw immateriële schade. Dit smartengeld lost uw problemen niet op, maar helpt vaak wel bij de verwerking.

Smartengeld

Heeft u bij een bedrijfsongeval of een verkeersongeval letselschade opgelopen? Voor de immateriële schade, zoals voor pijn en leed, krijgt u in de meeste gevallen een schadevergoeding. Deze schadevergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd. Smartengeld maakt uw schade niet minder groot, maar helpt wel bij de verwerking ervan.

Een letselschadespecialist staat u na een ongeval graag bij, zodat u het juiste bedrag aan schadevergoeding ontvangt. Wilt u meer weten over smartengeld? Lees dan hieronder verder of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan bij een letselschadeadvocaat.

smartengeld of schadevergoeding

Smartengeld of schadevergoeding?

Bent u het slachtoffer van een ongeval geworden en hebt u letselschade opgelopen? Wanneer de aansprakelijkheid van het ongeval niet bij u ligt, kunt u over het algemeen een schadevergoeding eisen. Hoewel de termen smartengeld en schadevergoeding door elkaar gebruikt worden, is er toch een klein verschil.

Smartengeld maakt onderdeel uit van een schadevergoeding, en is de vergoeding voor immateriële schade. Het is de vergoeding die u krijgt om leed en smart beter te kunnen verwerken. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de aard en ernst van uw letselschade Bent u benieuwd naar enkele voorbeelden? Lees dan snel verder.

voorbeelden smartengeld

Voorbeelden van smartengeld

Wanneer u smartengeld wilt eisen, is een aantal factoren van belang bij het berekenen en vaststellen van het bedrag. Denk hierbij aan de aard van uw letselschade, de ernst van uw letsel, de duur van het herstel en de aanwezigheid van littekens of lichamelijke beperkingen. Bij het bepalen van de hoogte kijkt een advocaat naar rechterlijke uitspraken van in vergelijkbare letselschadezaken.

Om u een indicatie te geven van de schade die u kunt eisen volgen hier enkele voorbeelden van smartengeld. In het geval van lichte letselschade, zoals littekens, ontvangt u tussen €2.000,- en €3.500,- smartengeld. Bij matige letselschade, zoals een whiplash of gescheurde kniebanden, kan het bedrag oplopen tot €9.000,- euro of meer.

Krijg deskundig advies over een schadevergoeding!

Bel direct en u krijgt een gratis intakegesprek bij een letselschadeadvocaat.

Bel vrijblijvend 085 500 9967

Aansprakelijk stellen van de gemeente

Bent u over een stoeptegel gestruikeld en heeft u daardoor letsel of schade opgelopen? Wanneer u letsel heeft opgelopen op straat, is het mogelijk om de gemeente aansprakelijk te stellen. De gemeente moet ervoor zorgen dat openbare ruimtes veilig en begaanbaar zijn. Is dat niet gedaan? Dan kunt u een schadevergoeding claimen of eisen door de gemeente aansprakelijk te stellen.

Het aansprakelijk stellen van de gemeente doet u door wettig en overtuigend bewijsmateriaal te tonen. Denk hierbij aan getuigenverklaringen of foto’s van de schade. Een letselschadeadvocaat helpt u met het opstellen van een klachtenbrief. Wanneer de gemeente aansprakelijkheid heeft, kunt u een vergoeding eisen of claimen.

Second opinion

Heeft u advies van een letselschadespecialist gehad, maar bent u daar niet tevreden over? Of vermoedt u dat u een grotere schadevergoeding kunt claimen of eisen? Schroom dan niet om een second opinion aan te vragen bij een ander letselschadebedrijf. Het aanvragen van een second opinion gebeurt uiteraard geheel discreet.

Na het aanvragen van een second opinion moet uw nieuwe advocaat uw dossier inzien, waarvoor hij gemachtigd moet worden. Dit moet uw huidige advocatenkantoor doen. Wanneer u niet wilt dat uw advocaat op de hoogte is van de second opinion, draagt u zoveel mogelijk correspondentie zelf over. Dan is uw huidige letselspecialist niet op de hoogte van het aanvragen van een second opinion. Na een gesprek met uw nieuwe specialist heeft u de kans om over te stappen.

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Heeft u letselschade opgelopen en ligt de aansprakelijkheid van het letsel bij iemand anders? Dan heeft u in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding. Een letselschadekantoor helpt u graag met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij of de gemeente en met het eisen of claimen van de juiste vergoeding. Bent u niet tevreden over uw huidige letselschade-expert? U kunt bij elk type letsel een second opinion aanvragen.

U vraagt eenvoudig een second opinion of een gratis adviesgesprek aan door het contactformulier op deze pagina in te vullen. Na het adviesgesprek weet u of u een vergoeding voor uw (immateriële) schade kunt eisen. Een letselschade-expert helpt u bij het claimen van de vergoeding. Door te bellen naar 085 500 9967 komt u direct in contact met een medewerker.

jurist letselschade