RSI klachten opgelopen op uw werk?

Gratis advies bij letselschade!

Bel 085 500 9967

Nu bereikbaar.

RSI klachten

Als men te lang dezelfde bewegingen uitvoert kan men last krijgen van RSI. Klachten die vallen onder RSI ontstaan vaak langzaamaan. Handen, polsen, armen, ellebogen, schouders, nek en bovenrug zijn de lichaamsdelen waar vaak de meeste klachten zich voordoen. De klachten slaan soms over van het ene naar het andere lichaamsdeel. De meeste mensen krijgen eerst last van tintelingen, een koud of dood gevoel en soms ervaart men een lichte pijn. Hoe langer men hiermee blijft lopen, hoe groter de kans is dat deze pijntjes verergeren. Zo kan dit leiden tot chronische pijn, stijfheid en uiteindelijk zelfs letselschade. RSI klachten kunnen voorkomen worden door voldoende beweging en proberen te vermijden om te lang in dezelfde positie te zitten. Heeft u last van RSI klachten door uw werk?

Start nu uw gratis adviesgesprek!

Wij helpen u graag met het vinden van een letselschade advocaat, die samen met u de mogelijkheid tot schadevergoeding onderzoekt.

Wat is RSI?

RSI staat in de volksmond bekend als bijvoorbeeld een tennisarm of muisarm. Repetitive Strain Injury, is een verzamelnaam voor verschillende spier- en gewrichtsklachten. De pijntjes komen voornamelijk voor aan handen, polsen, armen, schouders en/of nek. RSI ontstaat vaak doordat dezelfde beweging regelmatig uitgevoerd wordt gedurende langere tijd. Doordat er een herhaling van handelingen plaatsvindt, staan spieren continu onder spanning. Hierdoor kunnen gezondheidsklachten en letselschade ontstaan, zoals bijvoorbeeld een muisarm.

RSI wordt vaak erger doordat men in het begin de pijntjes vaak wegwuift. Het is niet raar dat er wat symptomen ontstaan juist doordat men vaak te lang in dezelfde positie zit of werkt. Hierdoor worden pijntjes genegeerd en wordt er niets aan gedaan, waardoor symptomen verergeren. Uiteindelijk kan de pijn aanhouden, wat dan ook ‘echte’ RSI genoemd wordt en kan leiden tot letselschade.

Valt RSI onder letselschade?

RSI kan als beroepsziekte gezien worden. In dit geval zijn de klachten ontstaan op het werk, vaak door de houding, bewegingen of krachten van de werknemer tijdens werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld een muisarm. Daarnaast kan stress ook een rol spelen. Naast dat RSI als beroepsziekte de gezondheid van werknemers aantast, kan het ook leiden tot een vermindering van de productiviteit. Als er geen behandeling komt voor de klachten van de werknemer, kan dit zelfs leiden tot arbeidsongeschiktheid van de werknemer.

De klachten die een werknemer krijgt, zowel fysiek als mentaal, kan onder letselschade geschoven worden. Dit komt doordat een werkgever verantwoordelijk wordt gesteld voor de veiligheidsmaatregelen die genomen zijn om RSI te voorkomen bij werknemers. In het geval een werknemer klachten krijgt, zijn deze veiligheidsmaatregelen niet voldoende genomen, wat dus leidt tot letselschade.

Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid van de gezondheid van een werknemer ligt bij de werkgever. Een werkgever kan dus verantwoordelijk gesteld worden voor wanneer een werknemer last krijgt van RSI. Dit komt dus doordat er niet genoeg maatregelen zijn genomen door de werkgever om RSI klachten te voorkomen bij een werknemer.

Een werkgever heeft de verantwoordelijkheid om veiligheidsmaatregelen te treffen om de werknemer te beschermen, zij hebben de wettelijke plicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Op deze manier wordt ook letselschade voorkomen.

Schadevergoeding

Als u letselschade lijdt, dan kunt u vaak bij de werkgever een schadevergoeding claimen. Dit kunt u doen voor zowel materiële schade als immateriële schade. Voordat u een schadevergoeding claimt, is het verstandig om te kijken naar wat de mogelijkheden en de gevolgen zijn.

letselschade advocaat bijRSI klachten

Vrijblijvend intakegesprek

Om uw opties te bekijken in het geval u letselschade heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. Als u gebruik wenst te maken van onze service, dan bieden wij u een vrijblijvend intakegesprek aan.

Start nu uw gratis intake!

Op deze manier zit u nergens aan vast. Na dit intakegesprek brengen wij u, indien gewenst, in contact met een ervaren advocaat. Zowel werknemers als werkgevers kunnen gebruik maken van onze diensten.

Gratis adviesgesprek aanvragen!