Letselschade na laserbehandeling?

Gratis advies bij letsel. Claim uw schadevergoeding!

Bel 085 500 9967

Nu bereikbaar.

Letselschade na laserbehandeling


Mensen ondergaan vaak een laserbehandeling om erop vooruit te gaan. Het laseren van ogen zorgt er voor dat u geen bril meer hoeft te dragen en een ontharingsbehandeling zorgt er voor dat u vrij bent van ongewenst haar. Het is dan ook erg vervelend wanneer het laseren niet goed gaat waardoor u zit met letselschade. Heeft u letsel opgelopen na een laserbehandeling? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een schadevergoeding en eventueel smartengeld. Het claimen van een schadevergoeding kunt u het beste doen met behulp van een jurist met verstand van letselschade.

Start nu uw gratis intake!

Bij ons vraagt u geheel vrijblijvend een intake gesprek aan, zodat wij voor u op zoek kunnen gaan naar een letselschade specialist.

Mislukte cosmetische ingreep

De meeste mensen ondergaan een cosmetische ingreep om er mooier uit te zien. Het is dus erg naar als de cosmetische ingreep mislukt waardoor u letsel oploopt. Het is vervelend als u opnieuw geopereerd moet worden of als u voor de rest van uw leven met de gevolgen van deze mislukte cosmetische ingreep moet leven.

Dit kan een grote impact hebben op uw leven omdat u bijvoorbeeld last heeft van littekens of verkleuringen van de huid, lekkende protheses of aangetaste zenuwen. Een mislukte laserbehandeling kan zorgen voor blijvend oogletsel of na een ontharingsbehandeling resulteren in brandplekken.

Oogletsel

Oogletsel ontstaat meestal wanneer het hoornvlies van het oog beschadigd is. Oogletsel naar aanleiding van een laserbehandeling is ontzettend akelig. Iemand ondergaat vaak een laserbehandeling om het zicht van de ogen te verbeteren, maar als het laseren mislukt dan kan oogletsel ontstaan. Letselschade aan het oog resulteert zich bijvoorbeeld in een vermindering van het zicht of zelfs in blindheid.

Zo is het mogelijk dat een kleine fout van grote invloed is op de rest van het leven van het slachtoffer. Ook voor letselschade aan het oog is het mogelijk om een schadevergoeding te ontvangen wanneer iemand anders aansprakelijk is voor het letsel.

Toezicht op laserbehandelingen

Om letselschade naar aanleiding van laseren te voorkomen is het belangrijk dat er toezicht is op laserbehandelingen. Een risicovolle laserbehandeling mag bijvoorbeeld alleen worden gedaan door een bevoegde arts of huidtherapeut. Zij moeten goed opgeleid zijn en ook moet de kwaliteit van bijvoorbeeld een laserbehandeling van ogen of een ontharingsbehandeling hoog zijn.

Bij de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) komen meldingen binnen over bijvoorbeeld letsel na laseren of twijfels over de bevoegdheid van een behandelaar. De IGZ gaat hierna op onderzoek uit wat in sommige gevallen resulteert in een boete of een verbod voor een arts om te mogen laseren. Op deze manier heeft de IGZ meer toezicht op de cosmetische sector wat uiteindelijk meer letsel voorkomt.

Voorbeelden van letselschade

Er zijn verschillende vormen van letselschade naar aanleiding van laseren. Als een ontharingsbehandeling niet goed gaat dan is het mogelijk dat er brandplekken ontstaan. Deze eerste en soms zelfs tweedegraads verbrandingen kunnen resulteren in veel pijn en blijvende littekens wat ontzettend naar is voor het slachtoffer. Het is tevens mogelijk dat oogletsel ontstaat na het laseren.

Een voorbeeld van oogletsel is het schrijnende verhaal van Johan. Hij had, na 7 jaren brildragend te zijn geweest, de keuze gemaakt om zijn ogen te laten laseren. Helaas voor Johan mislukte de cosmetische ingreep en hield hij blijvend letsel over aan zijn rechteroog. Na het inschakelen van een letselschade advocaat heeft hij de behandeld arts aansprakelijk gesteld en uiteindelijk een schadevergoeding en smartengeld gekregen.

Smartengeld

Een mislukte laserbehandeling kan resulteren in oogletsel, of in het geval van een ontharingsbehandeling, in letsel aan uw lichaam. Als iemand anders verantwoordelijk is geweest voor dit letsel, dan kunt u een schadevergoeding maar ook smartengeld eisen. Letsel naar aanleiding van een laserbehandeling is vaak zichtbaar op uw lichaam. Dit zorgt voor pijn, leed en door het zichtbare letsel kunt u zich schamen of onzeker voelen. De schade leidt wellicht tot emotioneel en psychisch letsel en deze immateriële schade kunt u vergoed krijgen door smartengeld. Smartengeld is een schadevergoeding voor alle psychische en immateriële schade die u heeft opgelopen als gevolg van letsel.

advocaat loonschade

Vrijblijvend advies

Oogletsel of een ander soort letselschade opgelopen naar aanleiding van een laserbehandeling? Is iemand anders verantwoordelijk voor dit letsel? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een schadevergoeding en smartengeld. Hiervoor moet u eerste de verantwoordelijke persoon aansprakelijk stellen voor de ontstane letselschade.

Vraag via de website een vrijblijvend intakegesprek aan, of neem direct telefonisch contact met ons op via 085 500 9967.

U kunt dit het beste laten doen door een jurist met ervaring op het gebied van letselschade. Hulp nodig bij het aansprakelijk stellen en het claimen van een vergoeding? Wij brengen u graag in contact met een advocaat die u hierbij uitstekend kan helpen.

Gratis adviesgesprek aanvragen!