Gebeten door een hond?
Gratis adviesgesprek met een letselschade advocaat!
Nu bereikbaar.
Letselschade door een hondenbeet
Een hondenbeet kan iedereen overkomen. In het bos, in de stad of zelfs in uw eigen straat kan u gebeten worden door een hond. Een aanval van een hond kan enorm veel schade aanrichten. Aan uw lichaam en kleding, maar ook psychisch kan een hondenbeet een flinke klap zijn. Veel mensen ervaren het gebeten worden door een hond als een erg traumatische ervaring. Wat moet u precies doen na een hondenbeet? Wie is aansprakelijk en hoe hoog is de schadevergoeding die u kunt eisen? Het antwoord op deze en al uw andere belangrijke vragen vindt u op deze pagina. Wilt u informatie inwinnen bij een letselschade advocaat?
Na een gratis vrijblijvend intake gesprek wordt u in contact gebracht met een passende advocaat uit uw regio. De advocaat helpt u met aansprakelijkheid en het claimen van een schadevergoeding.
Wat te doen na de beet?
Bent u gebeten door een hond? Schakel na een hondenbeet direct de hulp van een arts in die uw verwondingen kan verzorgen en eventueel een tetanusprik kan geven. De hulp van een arts is ook belangrijk, omdat u hiermee de verwondingen vast laat leggen in uw medisch dossier. Deze heeft u nodig om een letselschadezaak op te starten tegen de verantwoordelijke partij.
Zodra u een beetje bent bijgekomen raden wij u aan een letselschade advocaat in te schakelen. Houd vanaf het begin alle gemaakte kosten bij en stel de tegenpartij aansprakelijk. Op die manier vergroot u de kans op een gepaste schadevergoeding.
Na een hondenbeet zijn dit de stappen die u moet volgen:
- Noteer de gegevens van getuigen.
- Ga direct langs de huisarts of het ziekenhuis, afhankelijk van de ernst van uw verwondingen.
- Schakel de hulp van een letselschade advocaat in.
- Houd alle gemaakte onkosten bij in een duidelijk overzicht en stel de tegenpartij aansprakelijk.
Wie is aansprakelijk?
Wanneer u uw schade vergoed wilt krijgen, moet u iemand aansprakelijk kunnen stellen. Hierover leest u meer in het Burgerlijk Wetboek. Iemand die gebeten is door een hond kan in dat geval de eigenaar van het dier aansprakelijk stellen. Uiteraard is ook de toedracht van het ongeval van belang bij de bepaling van de aansprakelijkheid.
Werd u bijvoorbeeld uit het niets door de hond gebeten of heeft het dier uitgehaald naar kinderen die zich agressief gedroegen? Het letsel als gevolg van een hondenbeet valt altijd onder letselschade, dit is een onderdeel van de aansprakelijkheidsverzekering van de verantwoordelijke partij. Zo wordt uw schadevergoeding in principe uitgekeerd door de verzekeraar van de huisdiereigenaar.
Gevolgen van hondenbeet
Een hondenbeet heeft mogelijk flinke gevolgen. Zelfs bij minimaal letsel levert de hondenbeet een wond op en moet u een tetanusprik halen. Daarnaast moet u verbandmiddelen aanschaffen die niet gedekt worden door de verzekering en maakt u kosten voor het parkeren bij of het vervoer naar het ziekenhuis. Zo maakt u zelfs bij relatief kleine verwondingen al grote kosten.
De gevolgen van het letsel kunnen ook een stuk groter zijn. Misschien loopt u een lelijk litteken op of heeft de hondenbeet zelfs gevolgen op uw dagelijks functioneren. Daarnaast is gebeten worden voor veel mensen een traumatische ervaring, waardoor psychische klachten ontstaan: misschien durft u niet meer over straat door de angst om opnieuw aangevallen te worden of slaapt u slechter door nachtmerries. In dat geval heeft u uiteraard recht op smartengeld.
Gebeten door een hond: wat gaat er door iemand heen?
Schadevergoeding eisen
Wie gebeten is door een hond kan de eigenaar van het dier aansprakelijk stellen. Op die manier kunt u een schadevergoeding voor de hondenbeet eisen. Het is verstandig om voor deze letselschadezaak de hulp van een ervaren letselschadespecialist in te schakelen. Deze helpt u bijvoorbeeld met het verzamelen van alle schadeposten zodat u zeker weet dat alle schadeposten vergoed worden.
Bovendien houdt de specialist zich bezig met uw letselschadezaak zodat u zich kunt concentreren op uw herstel. U hoeft niet bang te zijn dat het inschakelen van een letselschadebureau grote kosten met zich meebrengt: wanneer de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld, kunt u de advocaatkosten als schadepost claimen.
Heeft u letsel door een hondenbeet?
Gratis intake gesprek met een advocaat voor een schadevergoeding voor uw letselschade!
Welke kosten kunt u claimen?
Er zijn enorm veel schadeposten die u bij letselschade kunt opeisen. Omdat uzelf misschien niet op de hoogte bent van alle schadeposten, is het raadzaam om een advocaat in te schakelen. Hij vertelt u precies welke bedragen u kunt claimen, zodat u verzekerd bent van de hoogst mogelijke schadevergoeding.
Zo kunt u fysiek letsel aan uw kleding of eigendommen claimen, evenals de vervoerskosten van- en naar het ziekenhuis. Moet u langs de fysiotherapeut? Dan kunt u ook deze gemaakte kosten claimen bij de hondeneigenaar. Een aantal belangrijke schadeposten zijn:
- Smartengeld voor immaterieel letsel.
- Huishoudelijke hulp en zelfwerkzaamheid
- Reis- en parkeerkosten die u maakt naar aanleiding van het ongeval.
- Extra kinderopvang of huisdierenopvang.
Wat is een medische eindtoestand?
Bij letselschade wordt normaal gesproken pas een vergoeding uitgekeerd als de aansprakelijkheid is vastgesteld en de medische eindstand is bepaald. De medische eindstand wordt bereikt wanneer u hersteld bent van de verwondingen of als uw arts aangeeft dat er geen verbetering meer mogelijk is.
Zoals u zich kunt voorstellen, neemt het vaststellen van de medische eindtoestand flink wat tijd in beslag. Het smartengeld of de schadevergoeding kan pas uitgekeerd worden op het moment dat deze eindtoestand is bereikt, omdat hierna pas duidelijk is welke kosten in totaal gemaakt zijn en wat u in de toekomst nog kan verwachten. Bij zwaar letsel komt het voor dat u een voorschot op uw vergoeding kunt krijgen zodat u tussentijdse schadeposten vergoed krijgt.
Een andere hond heeft mijn hond gebeten
Wanneer een andere hond uw hond heeft gebeten, gelden er in principe dezelfde regels. Iedere hondeneigenaar is risico-aansprakelijk. Dit houdt in dat wanneer een huisdier iemand gebeten heeft, of dit nu wel of niet uitgelokt was, de eigenaar aansprakelijk gesteld kan worden. Hetzelfde geldt bij honden.
Is uw huisdier gebeten door een ander dier en heeft u veel dierenartskosten gemaakt? Schakel dan een letselschadebureau in voor het vergoeden van uw letsel. U kunt ook aangifte doen bij de politie. Een advocaat helpt u graag verder en geeft u graag een advies. Neem daarom contact op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.
Contact met letselschade advocaat
Bent u of is uw kind gebeten door een hond? Maakt u onkosten door de hondenbeet of heeft u psychisch last van het ongeval? Dan kunt u zowel uw materieel als immaterieel letsel claimen bij de hondeneigenaar. Benieuwd wat een letselschadespecialist voor u kan betekenen?
Bel voor een gratis intakegesprek!
Het eerste telefonisch intakegesprek is gratis en helemaal vrijblijvend. Wij brengen u daarna in contact met een ervaren expert uit uw eigen regio. Uw advocaat helpt u vervolgens verder met uw letselschadezaak.