Letselschade advocaat inschakelen?

Vrijblijvend en gratis advies. Wij claimen de maximale vergoeding!

Bel 085 500 9967

Letselschade advocaat Overijssel

Na een ongeval is letselschade vaak één van de gevolgen. Denk aan letsel dat u opgelopen heeft na een arbeidsongeval of verkeersongeval. Letsel dat onder letselschade valt is enorm breed: van een whiplash tot een burn-out of psychische schade. Met de hulp van ervaren experts vergroot u de kans op een maximale letselschadevergoeding! Op deze pagina leest u meer over het claimen van een schadevergoeding na letselschade en hoe een letselschade traject verloopt. Bel naar 085 500 9967 of vul het contactformulier in voor een gratis intakegesprek en kom gelijk in contact met een ervaren letselschade expert uit Overijssel.

Maak gebruik van een gratis intakegesprek

Wij bieden u een gratis intake / adviesgesprek aan, waarin door specialisten wordt gekeken of u een zaak heeft. De specialisten kijken onder andere naar de volgende punten:

 • Is er letsel door een ongeval, mishandeling of nalatigheid?
 • Is er een aansprakelijke partij aanwijsbaar?
 • Is het ongeval maximaal 5 jaar geleden gebeurd?
 
Afhankelijk van de uitkomsten zal uw zaak doorgezet worden naar ervaren experts uit uw regio. Hierna volgt een tweede adviesgesprek, waarin alle aspecten uitgebreid besproken worden. Ook het gesprek bij een letselschade advocaat is volledig gratis! Een advocaat neemt uw zaak aan wanneer hij overtuigd is van een succesvolle afwikkeling. Dat betekent dat u in dat geval 90-95% kans hebt dat uw letsel vergoed wordt door de tegenpartij. Niet tevreden over uw huidige letselschade advocaat? Vraag een second opinion aan.

Waarom onze service?

 • Gratis adviesgesprek
 • 24 uur per dag bereikbaar
 • Wij zorgen ervoor dat u ontvangt waar u recht op heeft!
 
U hoeft zich geen zorgen te maken over de advocaatkosten. Wanneer u in het gelijk wordt gesteld, worden deze onderdeel van de schadevergoeding en wordt door de tegenpartij vergoed. Heeft u letselschade opgelopen na een arbeidsongeval of fietsongeval? Of heeft u letsel opgelopen door een mishandeling? Laat ons u doorverwijzen naar de beste letselschade advocaat uit de regio Overijssel. De advocaat zorgt er dan voor dat u ontvangt waar u recht op heeft.
letselschade advocaat Overijssel

Gratis adviesgesprek aanvragenOmschrijving letsel (*)Wat doet een letselschade specialist?

Onder letselschade valt veel verschillende soorten letsel opgelopen door een ongeval. Voorbeelden zijn een arbeidsongeval of verkeersongeval, maar ook schade opgelopen door een mishandeling of medische misser wordt gezien als letselschade. Het letsel loopt sterk uiteen, waaronder een whiplash (meestal als gevolg van een verkeersongeval), botbreuken, verminderde validiteit, invaliditeit en immateriële schade. In veel gevallen van letsel – hoewel per zaak moet worden vastgesteld bij wie de aansprakelijkheid ligt – is het mogelijk een letselschadevergoeding te eisen. Met een letselschade specialist uit Overijssel staat u sterker en heeft u een grotere kans op een gepaste vergoeding.

Kosten letselschade advocaat

Wat veel mensen niet weten, is dat de kosten voor het letselschade traject in de schadeclaim zitten. Dit houdt in dat wanneer er een andere partij aansprakelijk wordt gesteld, dat zij ook uw letselschade advocaat betalen. Op deze manier kost de hulp van een ervaren advocaat u helemaal niets. Blijkt dat de tegenpartij toch niet verantwoordelijk is, dan betaalt u de advocaat uiteraard zelf.

Gratis adviesgesprek? Bel:085 500 9967

Welke schadeposten zijn er?

Bij het eisen van een letselschadevergoeding is het belangrijk dat u alle schadeposten meeneemt. In de praktijk blijkt dat veel mensen een groot deel van de schadeposten vergeten. Wanneer u de hulp van een ervaren letselschade expert inschakelt, helpt hij u hiermee.

Zo weet u zeker dat u geen schadeposten vergeet. Denk bijvoorbeeld aan transportkosten van en naar uw behandelaren, of de parkeerkosten bij het ziekenhuis. U hebt recht op een vergoeding voor alle schade die u heeft opgelopen. Een aantal belangrijke schadeposten zijn:

 • kosten voor medische behandelingen en medicijnen;
 • transport- en parkeerkosten;
 • aanpassingen aan uw woning;
 • verlies van inkomsten;
 • smartengeld voor een gederfde levensvreugd, psychische schade of andere immateriële schade;
 • Kosten zonder nut (zoals concertkaartjes die u had gekocht, maar waar u na het ongeval niet meer naartoe kunt).

Hoe verloopt een letselschade traject?

Indien u bij een advocatenkantoor in Overijssel terecht komt voor hulp bij een letselschade proces, dan zullen zij samen met u een zeker traject doorlopen. Hieronder vindt u een kort overzicht van de verschillende fasen die zij met u gaan doorlopen.

 • 1. Intakegesprek. Uw letselschadezaak begint altijd met een vrijblijvend en gratis intakegesprek. In dit telefonische intakegesprek kijken wij of u een zaak heeft. Indien dit het geval is, brengen wij u in contact met een advocaat uit Overijssel die u verder ondersteund.
 • 2. Verzamelen bewijsmateriaal. In deze tweede fase is het van groot belang om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen dat uw verhaal ondersteunt. Hiermee toont uw advocaat uiteindelijk de aansprakelijkheid van de tegenpartij aan, dus het is belangrijk dat u geen bewijsmateriaal overslaat. Denk aan foto- en videomateriaal van het ongeval en de gevolgen en medische- en politieverklaringen. Ook bonnetjes voor de gemaakte kosten zijn bewijs.
 • 3. Vaststellen aansprakelijkheid. Als derde fase is het tijd om de aansprakelijkheid vast te stellen. In de meeste gevallen bent u hier zelf niet bij betrokken, maar zal uw advocaat uit Overijssel dit voor u uitvoeren. Als de aansprakelijkheid inderdaad bij de tegenpartij ligt, dan zal uw advocaat een voorschot op de vergoeding aanvragen. Hierbij kunt u denken aan een reparatie aan uw motorvoertuig.
 • 4. Constateren medische eindstand. De volgende stap is het constateren van de medische eindstand. In de meeste gevallen is er sprake van licht letsel, en dan is de medische eindstand vrij snel vastgesteld. Bij zwaarder letsel kan het maanden- soms jaren duren voordat de medische eindstand is vastgesteld. Dit is namelijk een overzicht van alle korte- en lange termijn gevolgen van het ongeval.
 • 5. Afronding. Na het vaststellen van de medische eindstand kan de afronding beginnen. Hierbij kijken beide partijen naar de totale schade. Daar gaat het niet alleen om de schade die u tot dat punt heeft geleden, maar ook over de eventuele toekomstige schade. Bijvoorbeeld doordat u uw woning moet aanpassen of dat u alsnog een operatie moet ondergaan. Uw advocaat uit Overijssel zal u assisteren bij het afhandelen van al het papierwerk en u krijgt het geldbedrag op uw rekening gestort.

arbeidsongeval letselschade

Letselschade na arbeidsongeval

Binnen de advocatuur spreekt men van een arbeidsongeval wanneer er sprake is van een plotselinge gebeurtenis en één externe oorzaak bij het ongeluk. Daarbij moet het ongeval zich voordoen tijdens het werk, of onderweg van en naar het werk. Een arbeidsongeval heeft meestal zeer zichtbare gevolgen zoals lichamelijk letsel. Toch kan het voorkomen dat het psychisch letsel ten gevolg heeft. Uw advocaat zal u helpen met het inventariseren van het letsel. Naast een arbeidsongeval bestaan er ook zogeheten beroepsziekten. Onder een beroepsziekte valt bijvoorbeeld het inademen van verkeerde stoffen doordat de werkgever geen beschermende kleding aanbiedt, of het ontstaan van RSI door een verkeerde werkhouding. Of de werkgever aansprakelijk is voor deze beroepsziekte hangt af van een aantal zaken, zoals de mate waarin hij voorkomende maatregelen heeft aangeboden. Omdat een beroepsziekte zich vaak op latere leeftijd openbaart, is het soms lastig bewijsmateriaal te vinden


verkeersongeval letsel Overijssel

Letsel na verkeersongeval

In onze moderne samenleving is binnen het drukke verkeer een ongeval helaas nog steeds aan de orde van de dag. Bent u aangereden of anderszins gedupeerd geraakt in een verkeersongeval? Bij een verkeersongeval met materiële schade raden wij aan alle gegevens van de getuigen te noteren en een situatieschets te maken. Door het maken van een overzichtssituatie bij het fietsongeval, zorgt u ervoor dat u tijdens een eventueel onderzoek de belangrijke informatie bij de hand hebt. Leidt het fietsongeval tot lichamelijk letsel? Twijfel dan niet, en schakel direct de politie en een advocaat uit Overijssel in om prangende juridische zaken af te handelen. Wij staan u graag te woord of helpen en stellen u in verbinding met een specialist op het gebied van letselschade. Bij een verkeersongeval kunt u zowel fysiek als geestelijk letsel oplopen, en is er in de meeste gevallen tevens sprake van materiële schade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschadigingen aan de fiets of gescheurde kleding door een medische controle.


letsel in Overijssel na whiplash

Whiplash

Een whiplash is een veelvoorkomend gevolg van een verkeersongeval, maar wat houdt dit nu precies in? Medisch gezien ontstaat een whiplash door een onnatuurlijk harde schok waarbij rug en nek snel naar voor en achter worden geschud. De klachten ten gevolge van een whiplash variëren van nekpijn tot hoofdpijn, en u kunt deze verwarren met de klachten van een hersenschudding. Hoewel een whiplash lastig te bewijzen is, kunt u ook hiervoor een schadevergoeding ontvangen mits de tegenpartij aansprakelijk is gesteld. Het aantonen van het ontstaan van een whiplash doet u het beste met behulp van een arts. Dit hoeft niet per se tijdens een medische check direct na het ongeluk. Net als een whiplash kunnen nekklachten eveneens later optreden, u moet dan wel aantonen dat er geen andere mogelijke oorzaken voor de problemen zijn. De vergoeding voor een whiplash loopt soms op tot tienduizenden euro’s, zeker wanneer er sprake is van gemiste werkuren of noodzakelijke huishoudelijke hulp.


letselschade dwarslaesie in Overijssel

Dwarslaesie en hersenletsel

Bij een zwaar ongeval kan het voorkomen dat u zware letselschade oploopt, denk aan een dwarslaesie of ander hersenletsel. Een dwarslaesie heeft enorme impact op uw dagelijks leven. Hoe hoger de dwarslaesie in het ruggenmerg, des te ernstiger de gevolgen. Door pijn, verdriet en frustraties kunt u ook psychische letselschade oplopen.

Een dwarslaesie wordt beschouwd als zeer ernstig letsel, daarom kunt u hiervoor een hoge letselschadevergoeding krijgen. De hoogte van dit bedrag verschilt uiteraard per zaak. In voorgaande zaken werd een schadevergoeding van ruim €100.000 uitgekeerd. Natuurlijk brengt dit niet uw oude levensstijl terug, maar het kan wel uw pijn verzachten. Het is belangrijk om bij het claimen van een vergoeding een letselschade expert in te schakelen. Zo weet u zeker dat u de hoogst mogelijke vergoeding ontvangt.


letselschade in Overijssel door burn-out

Burn-out

Een burn-out is een vorm van oververmoeidheid en overspanning die tegenwoordig steeds vaker voorkomt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat meer dan 14% van de werknemers afgelopen jaar enige tijd is uitgevallen in verband met een burn-out. Hoewel een deel van deze werknemers binnen enkele weken weer op de werkvloer waren, zat een groot deel meerdere maanden thuis. Wanneer de burn-out veroorzaakt is door een te grote werkdruk, dan is de werkgever altijd aansprakelijk. Het bewijzen van deze aansprakelijkheid is echter relatief lastig. Wij adviseren daarom altijd om een letselschade expert uit Overijssel in te schakelen om de bewijslast te verzamelen. Uw specialist zal bijvoorbeeld samen met u kijken naar de stressfactoren thuis en op het werk, en hieruit aantonen dat met name de werkdruk een oorzaak had in het ontstaan van de burn-out. Probeer tevens zelf te achterhalen wanneer de eerste klachten zijn ontstaan.


letselschade in Overijssel door medische fout

Medische fout

Waar mensen aan het werk zijn, zullen fouten gemaakt worden. Helaas is dit ook zo in beroepen op het gebied van zorgverlening.

Of het nu gaat om een medische fout door het stellen van een verkeerde diagnose met alle gevolgen van dien, het voorschrijven van onjuiste medicijnen of het niet attent reageren op een verslechtering van de gezondheidstoestand, een fout is zo gemaakt. Wie het slachtoffer is geworden van een medische fout kan hier nog jarenlang zowel lichamelijk als geestelijk last van hebben.

Voor een medische fout kunt u dan ook een schadeclaim indienen bij de verantwoordelijke instantie. De hulp van een advocaat uit Overijssel is hierbij aan te raden.

Letselschade opgelopen? Schakel een letselschadebureau uit Overijssel in!

Neem contact op via het formulier of bel naar 085 500 9967 voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Bel vrijblijvend 085 500 9967

letsel na mishandeling

Letselschade na mishandeling

Dagelijks worden er meerdere mensen in Nederland binnen- en buitenshuis mishandeld. Het letsel dat deze mishandelingen tot gevolg hebben leiden regelmatig tot psychische problemen en soms zelfs tot de dood. Voor slachtoffers en nabestaanden van mishandeling bestaat er daarom de mogelijkheid om smartengeld aan te vragen. Het is hierbij wel belangrijk dat u de verantwoordelijke aansprakelijk stelt, het liefst inclusief bewijsmaterialen. Gaat het om een geweldsmisdrijf of seksueel misbruik? In veel gevallen is dan tevens een strafproces een optie, waardoor de dader naast de betaling van het smartengeld nog een straf moet uitzitten.


letselschade in Overijssel door hondenbeet

Gebeten door een hond

Wie gebeten wordt door een hond kan hiervoor de hondeigenaar aansprakelijk stellen. De aansprakelijkheid van de eigenaar van de dieren is echter afhankelijk van de contextfactoren. Zo is het voor de rechter van belang om te weten of de hond gepest werd, of deze los liep en of de bezitter het beest in bedwang probeerde te houden. Wij raden daarom aan om indien mogelijk getuigen te vinden van het ongeval voor een sterkere zaak. Bent u gebeten door een hond en hebt u hier nachtmerries of een trauma aan overgehouden? Ook dit is belangrijk om aan te geven, immateriële schade vergoedt men soms eveneens als u de zaak wint.


letsel door RSI-klachten

RSI

Steeds vaker worden klachten op de werkvloer veroorzaakt door herhaalde bewegingen achter de computer. Onder andere het carpaal tunnel syndroom is hier het gevolg van. Klachten die worden veroorzaakt door herhaalde bewegingen met een ongewilde spierspanning worden verzameld met de term RSI: Repetitive Strain Injury. Dit betekent dat ook nekklachten door te zwaar en te veel tillen binnen deze categorie vallen. Om te voorkomen dat RSI-klachten kunnen ontstaan moet de werkgever zorgen voor een goede werksituatie. Wanneer hij dit doet, dan is hij niet aansprakelijk voor eventuele gezondheidsklachten op dit gebied. Kijk daarom altijd goed naar de omstandigheden voor u een proces start.


letsel door fietsongeluk in Overijssel

Fietsongeval

In Nederland gebeuren elke dag meerdere fietsongevallen. Wanneer een fietser wordt aangereden door een gemotoriseerd voertuig, dan zal de eigenaar van het voertuig vrijwel altijd een vergoeding moeten betalen voor het fietsongeval. Dit alleen mits de fietser zich aan de geldende verkeersregels hield. Fietsen zonder licht in het donker zal bijvoorbeeld de schuld (deels) bij de fietser leggen.

Bent u het slachtoffer geworden van een ongeval met de fiets? Ga dan zo spoedig mogelijk naar een EHBO-post, of naar de huisarts. Zo verzamelt u het nodige bewijs voor de schadevergoeding. Een tweede stap die u snel moet zetten is het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.

materiële of immateriële schade

Materiële en immateriële schade

In een letselschade zaak krijgt men meestal te maken met zowel materiële als immateriële schade. Dit verschil is belangrijk, zeker wanneer u kijkt naar het verschil tussen een letselschadevergoeding en smartengeld.

Materiële schade is over het algemeen gemakkelijk te bewijzen, bijvoorbeeld met behulp van aanschafbewijzen van kleding en vervoersmiddelen, of het bewijs van aanschaf van een nieuw exemplaar.

Immaterieel letsel is lastiger aan te tonen. Zo zijn psychische problemen en nachtmerries, of een verminderd werkvermogen lastig te bewijzen. Van andere vormen van immateriële schade geeft u gemakkelijker bewijs, zoals het moeten inhuren van huishoudelijke hulp, of de noodzaak van het gebruik van openbaar vervoer.

shockschade Overijssel

Shockschade

In Nederland bestaat er tevens de mogelijkheid om een vergoeding te eisen, ook als u niet zelf het slachtoffer bent. Hierbij gaat het om shockschade. Verwar dit niet met affectieschade, waarvoor het nog niet mogelijk is om een letselschadevergoeding op te eisen. Waar het bij affectieschade gaat om de pijn en het verdriet van het verlies van een dierbare, gaat het bij shockschade om de psychische gevolgen nadat u getuige bent geweest van een gruwelijk ongeval. Ook als u het slachtoffer verder niet kent is het mogelijk om een vergoeding te eisen. Er zitten een aantal voorwaarden aan shockschade verbonden. Allereerst moet u direct geconfronteerd zijn met het ongeval of de gruwelijke gevolgen hiervan. Dit moet geleid hebben tot een emotionele shock en er moet sprake zijn van een erkend ziektebeeld, vastgesteld door een psychiater. Woont u in Overijssel en hebt u psychische schade overgehouden aan een ongeval? Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek.

Overlijdensschade

Als één van uw familieleden overlijdt ten gevolge van een ongeval, dan kunt u misschien overlijdensschade opeisen. Dit is alleen het geval wanneer het verleden familielid u op één of andere manier onderhield. Denk bijvoorbeeld aan een ouder die een gedeelte van uw huur of hypotheek betaalde, of een familielid die uw studie betaalde. Het is dus niet voor elke nabestaande zomaar mogelijk om overlijdensschade te vragen. Onthoud wel dat overlijdensschade niet hetzelfde is als affectieschade. U kunt geen vergoeding krijgen voor de pijn en verdriet die het overleden heeft veroorzaakt.

Letselschade als ambtenaar

Als ambtenaar loopt u tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden een groter risico op letsel dan een reguliere werknemer. Wanneer u letselschade oploopt door een dienstongeval of beroepsziekte, dan is medisch ongeschiktheidsontslag een mogelijkheid. Als gevolg vermindert uw inkomen enorm. Ook voor ambtenaren is het daarom belangrijk om een passende letselschadevergoeding te krijgen. Toch is dit niet altijd eenvoudig, omdat de rechtspositie van een ambtenaar compleet anders is dan die van andere werknemers. Bent u een ambtenaar en hebt u letselschade opgelopen? Dan is het belangrijk om een expert te vinden die hierin gespecialiseerd is.

Letselschade militair en veteraan

Met een baan in het leger is de kans op letselschade erg groot. Als militair loopt u uiteraard het risico op letselschade in de vorm van verwondingen, maar ook op psychische letselschade. Voor zowel een veteraan als militair is het claimen van een vergoeding een ingewikkeld proces, omdat defensie andere regels hanteert. Met de hulp van een expert vergroot u de kans op een geschikte vergoeding.

Letsel als politieagent

Als politieagent heeft u regelmatig te maken met agressieve burgers, gevaarlijke situaties en andere risico’s. Het is dus niet gek, dat de kans op materiële of immateriële letselschade bij politieagenten relatief hoog is. Net als bij defensie hanteert ook de politie uitzonderlijke regels omtrent letselschade. Het is enorm aan te raden om een ervaren politie letselschade specialist in te huren.

Schakel een letselschade advocaat in en ontvang een maximale vergoeding!

Advocaten helpen u met het verzamelen van schadeposten en vergroten de kans op een succesvol letselschade traject.

Bel vrijblijvend 085 500 9967

letselschade claimen Overijssel

Letselschade claimen

Na het oplopen van letselschade kan u door middel van het volgende proces uw schadevergoeding claimen.

  1. U heeft schade opgelopen en heeft recht op een vergoeding. Nadat u contact met ons opneemt voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek kunnen wij u in verbinding stellen met een advocaat uit Overijssel die de claim officieel zal indienen.
  2. Uw specialist ondersteunt u bij uw zoektocht naar bewijsmateriaal. Hij is bekend met alle mogelijke schadeposten en zorgt ervoor dat u geen bewijsmateriaal en schadeposten vergeten worden.
  3. Hierna berekent uw advocaat uw letselschade. De aansprakelijke tegenpartij ontvangt een overzicht met alle schadeposten. Hierna wordt de letselschadezaak afgerond en ontvangt u uw smartengeld of vergoeding.
gedragscode letselschade

Gedragscode letselschade

Voor een juiste afhandeling van rechtszaken, moet elke advocaat uit Overijssel zich houden aan diverse richtlijnen en regels. Voor letselschade advocaten geldt dat zij zich dienen te houden aan de Gedragscode Behandeling Letselschade, welke in herziene versie in 2012 is opgesteld. Het boekje met de gedragscode kunt u downloaden op de website van de letselschaderaad.nl.

De code is ontwikkeld om de harmonie en duidelijkheid in de afhandeling van personenschade te vergroten. De twee subdoelen die hieronder vallen, zijn een betere en meer persoonlijke bejegening van slachtoffers, en de verbetering van de technische aspecten van de schaderegeling.

Naast de standaard gedragsregels van de code vindt men in de gedragscode tevens ‘good practices’ en verwijzingen naar jurisprudentie om het werk van advocaten te vergemakkelijken.

smartengeld letselschade Overijssel

Smartengeld of schadevergoeding?

Veel van onze klanten uit Overijssel stellen de vraag wat nou precies het verschil is tussen smartengeld en een schadevergoeding. Hen valt op dat dit op veel websites door elkaar heen gebruikt wordt als termen. Dit klopt, en hoewel het niet per se verkeerd is om de termen met elkaar te verwisselen, is het duidelijker wanneer men zich aan de traditionele betekenis houdt. Een schadevergoeding omvat alle geldelijke vergoedingen die u ontvangt voor opgelopen letsel. Dit kan variëren van lichamelijk tot geestelijk letsel, en van enkele euro’s tot zeer hoge bedragen. Smartengeld is een onderdeel van deze schadevergoeding, en staat voor het geld dat u krijgt voor immaterieel letsel zoals geleden schade, of psychische letselschade bij nabestaanden.

smartengeld berekenen

Smartengeld berekenen

Het berekenen van de hoogte van het smartengeld is ingewikkeld. Dit wordt bijvoorbeeld voor medische letselschade bepaald op basis van factoren als de duur van de pijn, de blijvende zichtbaarheid van het letsel, en de invloed van het letsel op uw vrije tijd, werk en relaties. Daarnaast is tevens de leeftijd van het slachtoffer van invloed. Hebben uw advocaten uit Overijssel de medische eindstand vastgesteld? Dan zal de rechter kijken naar vergelijkbare zaken, en de hoogte van het smartengeld in dergelijke gevallen. Mede op basis daarvan wordt uw schadevergoeding bepaald. In 2015 is er een wetsvoorstel ingediend om ook nabestaanden het recht op smartengeld te geven, bijvoorbeeld bij plotseling verlies van een partner door een arbeidsongeval.

keurmerk letselschade

Keurmerk letselschade?

Tot 1 januari 2017 was er het Keurmerk Letselschade. Deze werd uitgereikt aan advocaten uit Overijssel die zich inzetten voor mensen met letselschade. Dit keurmerk gaf potentiële klanten een goed beeld wat betreft de professionaliteit van het advocatenbureau. Sinds een fusie begin 2017 is het keurmerk bekend als het Register Letselschade. Naast dit register is het ook verstandig om op te letten of het advocatenbureau uit Overijssel is aangesloten bij een specialisatievereniging. Bekende voorbeelden zijn Slachtofferhulp Nederland, de ANWB en de Vereniging van Letselschadeadvocaten (LSA). Deze kantoren zijn aangesloten bij De Letselschade Raad, en zorgen voor gedragscodes en richtlijnen, om zo het schaderegelingsproces te verbeteren. Kijk voor meer informatie over de Letselschaderaad op deletselschaderaad.nl

Letselschade bedragen: hoeveel krijg ik?

Zoals u hierboven kunt lezen is het berekenen van smartengeld bedragen ingewikkeld en verschilt dit per persoon. Waar u dus recht op hebt is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wel kan u een schatting doen, waarbij de aard van uw letsel centraal staat.

De bedragen die in Nederland worden uitgekeerd staan echter in het niets bij de immense bedragen die in Amerika worden geclaimd. Echt grote bedragen ontvangt u in Overijssel alleen bij zwaar ernstig letsel. Bij een complete dwarslaesie kan u een vergoeding van meer dan €76.000,- opeisen. Meesta gaat het echter om lichter letsel.

Wanneer u langere tijd in bewusteloos bent geweest of wanneer er wezenlijke karakterveranderingen zijn opgetreden heeft u nog steeds recht op bedragen van €21.000,- tot €43.000,-. Bij problemen zoals gecompliceerde breuken, kneuzingen of een lichte hersenschudding heeft u recht op €1.500,- tot €3.500,-.

Gratis intake 085 500 9967

6 tips bij het vinden van de beste letselschade advocaat in Overijssel

Als u online zoekt naar letselschade advocaten in Overijssel, dan valt ongetwijfeld op dat er een breed aanbod aan experts aanwezig is. Maar hoe kiest u nu de professional die u het beste kan helpen? Via onze service komt u in contact met een ervaren en gespecialiseerd letseleschade expert. Houd daarnaast rekening met de onderstaande tips zodat u verzekerd bent van de beste hulp!

1. Letselschade advocaat of letselschadespecialist nodig?

Vraag uzelf eerst af of u een letselschade advocaat of specialist nodig heeft. Een advocaat heeft een relevante vooropleiding gevolgd terwijl een specialist dat niet heeft gedaan. Dat betekent uiteraard niet dat een specialist u niet goed kan helpen! Vaak liggen de kosten van specialisten ten opzichte van advocaten iets lager, dat is fijn alsnog niet duidelijk is of de tegenpartij inderdaad aansprakelijk is.

2. Kennis en ervaring van de letselschade advocaat

Het is uiteraard fijn om samen te werken met iemand die ervaren is in wat hij doet. Bij ingewikkelde zaken is het zeker aan te raden iemand in te huren met voldoende ervaring in dat gebied. Dat is bijvoorbeeld het geval als u als ambtenaar een vergoeding eist of als u zeer zwaar letsel heeft opgelopen.

3. Goede reputatie?

Online vindt u al snel of de advocaat in kwestie beschikt over een goede reputatie.

Vraag rond in uw kenniskring of iemand ervaring heeft. Zo weet u of de specialist een goede naam heeft. Dit is belangrijk voor uw vertrouwen: deze persoon begeleidt u tijdens uw zaak en u moet hier uiteraard het volste vertrouwen in hebben.

4. Groot of klein advocatenkantoor?

Er zijn verschillende advocatenkantoren werkzaam in letselschade. Zo heeft u ruim de keuze uit grote of juist kleine kantoren. Een klein kantoor is fijn voor de persoonlijke benadering. U heeft één contactpersoon die volledig op de hoogte is van uw zaak. Daarentegen is een groot kantoor fijn omdat er altijd iemand beschikbaar is om uw vragen te beantwoorden! Deze keuze is volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

5. Goede persoonlijke klik?

Zeker bij een klein kantoor is het belangrijk dat er een goede persoonlijke klik is. U moet het gevoel hebben deze specialist al uw vragen te kunnen stellen. Daarbij heeft de expert invloed op het hele traject, dus u moet er vertrouwen in hebben dat deze het tot een succesvol eind kan brengen. Is er geen klik? Zoek dan nog even verder.

6. De kosten van de letselschade advocaat

Wanneer de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld, dan zijn zij verantwoordelijk voor de juridische kosten. Wanneer het twijfelachtig is of de tegenpartij inderdaad verantwoordelijk is, is het belangrijk om naar de kosten te kijken bij het selecteren van een advocatenkantoor. Zo weet u namelijk zeker dat u niet teveel betaalt, mocht u zelf de kosten moeten betalen.

Vergroot de kans op een passende vergoeding!

Wij brengen u indien nodig in contact met een letselschadeadvocaat uit Overijssel.

Bel vrijblijvend 085 500 9967 voor een intakegesprek

Diverse voorbeeldcases

Voorbeeldcase 1: Burn-out door nalatigheid op het werk

Uit recent onderzoek van het CBS en TNO is gebleken dat één op de zeven werknemers last heeft van burn-outklachten. Dit gaat dan om klachten van stress en vermoeidheid die samen kunnen leiden tot een burn-out. Het is daarom noodzakelijk dat werknemers adequaat reageren op deze stressklachten om zo te voorkomen dat de werknemer meerdere maanden tot jaren in de ziektewet terechtkomt. Helaas was dit niet het geval in het geval van deze letselschade zaak. Een man kwam met vermoeidheidsklachten thuis te zitten en gaf hierop aan bij zijn werkgever dat er naar een oplossing moest worden gezocht. Omdat hierop geen reactie kwam, heeft hij uit eigen beweging een gesprek aangevraagd met de leidinggevende en een werkcoach. De coach stelde vast dat psychische problemen ten grondslag lagen aan de vermoeidheid en gaf de leidinggevende de taak hierop vervolgstappen te ondernemen. Weer werd er niets gedaan, en de man kreeg door alle stress ook nog eens last van de schildklier, en kwam daardoor in een depressie terecht. Na een lang proces kon hij uiteindelijk deels weer aan de slag bij z’n oude werkgever, maar een fulltime-baan zal niet meer lukken. Daarom krijgt hij van de verzekeraar €120.000,- schadevergoeding.

Voorbeeldcase 2: Gebroken kuitbeen door ‘grapje’ vriend

In deze zaak eindigde een gezellige avond met vrienden in een drama. Zoals wel vaker gebeurt onder jongeren werd de sfeer steeds joliger en op een gegeven moment sprong een vriend van het slachtoffer op zijn rug. Omdat de jongeman onstabiel stond wankelde hij en ging hij op het oog door zijn enkel. Toen hij echter niet meer van de grond omhoog kon komen bleek dat er veel meer aan de hand was. Door zijn vrienden is contact gezocht met een ziekenhuis en een ambulance was nodig om de jongeman naar het ziekenhuis te vervoeren. Hier bleek uit röntgenfoto’s en aanvullend onderzoek dat de enkel uit de kom was, de enkelbanden gescheurd en het kuitbeen gebroken. Tijdens een operatie werd het bot gezet en de zes weken daarna was verplichte rust het advies. De vier weken daarna mocht de jongeman zich weer met krukken voortbewegen. Tijdens deze periode kon hij echter niet werken, en nog zit hij in een revalidatieproces. Andere letselschade ten gevolge van het ongeluk zijn een groot litteken op het been, en de noodzakelijke aanschaf van een scootmobiel om blijvend zelfstandig boodschappen te kunnen doen. De jongeman stelt z’n vriend aansprakelijk en krijgt een schadevergoeding van €10.000,-.

smartengeld in Overijssel

Voorbeeldcase 3: Aanrijding door dronken bestuurder

Het is algemeen bekend dat het levensgevaarlijk is om achter het stuur te gaan zitten nadat u iets te diep in het glaasje heeft gekeken. U brengt niet alleen uzelf in gevaar, maar ook andere bestuurders. In dit geval raakt een vrouw betrokken bij een auto-ongeluk. Zij wordt door een dronken bestuurder aangereden met ernstig letsel als gevolg. De vrouw heeft twee gebroken benen, twee gebroken heupen en haar kaak is gebroken. Na het ongeluk ligt zij drie dagen in coma, gevolgd door twee weken intensive care. Zij heeft twee maanden lang aan een beademingsapparaat gelegen en ruim een jaar op krukken gelopen. Jaren later ervaart zij nog steeds dagelijks de gevolgen. De vrouw is vergeetachtig, heeft chronische hoofdpijn en pijn in haar been. Dankzij de hulp van een advocaat uit Overijssel heeft zij gekregen waar ze recht op heeft: €11.345,-.

arbeidsongeval Overijssel

Voorbeeldcase 4: Letselschade door arbeidsongeval

Tijdens het werk is uw werkgever altijd verantwoordelijk voor uw veiligheid: ook als u zelfstandig werkt. Een goed voorbeeld is deze case, waarbij een vrachtwagenchauffeur tijdens zijn werkzaamheden gewond raakte. Tijdens het uitladen van de vrachtwagen viel er een stapel zware planken om, waardoor de man ten val kwam. Als gevolg hiervan liep hij een hoofdwond op, die ter plaatse gehecht is. Toch was dit niet voldoende. De man kon niet terugkeren naar het werk en bleek 80% tot zelfs 100% arbeidsongeschikt. De werkgever was gelukkig goed verzekerd voor arbeidsongevallen, waardoor de verzekeraar van de werkgever een flinke schadevergoeding van ruim €100.000,- moest betalen. Bekijk de volledige uitspraak op de website rechtspraak.nl.

Veelgestelde vragen

Een letselschade traject is niet iets dat u iedere dag meemaakt. Het is in zo’n situatie ook niet gek dat er dan veel vragen bij u opkomen. Wij hebben een aantal van deze veelvoorkomende vragen hieronder voor u beantwoord. Zo heeft u in één overzicht een duidelijk antwoord op al uw belangrijke vragen.

letselschade bedragen

Wat is letselschade?

Letselschade is schade die u oploopt door de schuld van een ander. Dit kan u opvatten als materiële schade na een verkeersongeval, maar ook als immateriële letselschade na een bedrijfsongeval. Heeft u letselschade opgelopen, dan heeft u recht op een passende letselschadevergoeding.

Letselschade advocaat of letselschadebureau?

Letselschade advocaten hebben een relevante vooropleiding gevolgd terwijl de medewerkers van een advocatenbureau dit niet hoeven doen. Dat komt omdat een advocaat een beschermd beroep is en niet iedereen zichzelf een advocaat mag noemen. Dit betekent uiteraard niet dat letselschade specialisten minder ervaring hebben!

Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Bij letselschade is het aan te raden zo snel mogelijk een specialist in te schakelen. De advocaten helpen u met het verzamelen van alle schadeposten, zodat u zeker weet dat u niets vergeet. Door uw zaak direct op te pakken vergroot u de kans op een passende letselschadevergoeding.

Hoeveel voorschot bij letselschade?

Als de medische eindstand nog niet is vastgesteld, kunt u door middel van een voorschot toch al een deel van uw letselschadevergoeding krijgen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de kosten die u tot nog toe heeft moeten maken.

Voorkom verjaring, neem contact op!

Laat uw letselschadezaak niet verjaren. Verjaring gebeurt wanneer binnen een bepaalde tijd geen actie onderneemt. Het gevolg hiervan is dat u bij de aansprakelijke partij geen letselschadevergoeding meer kunt opeisen.

De eerste verjaringstermijn is 3 jaar na het verkeersongeval. Drie jaar lang is het mogelijk om de verzekering rechtstreeks aansprakelijk te stellen, maar daarna wordt het lastiger. De tweede verjaringstermijn is 5 jaar, daarna heeft u in principe geen recht meer op een vergoeding. Neem zo snel mogelijk contact met ons op voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek!

letselschade advocaten Overijssel

Bel voor een gratis adviesgesprek 085 500 9967