Bent u werkgever en heeft u loonschade opgelopen?

Bel voor een gratis adviesgesprek!

Bel 085 500 9967

Nu bereikbaar.

Loonschade

Kan één van uw werknemers door letselschade zijn werk niet meer uitvoeren? Dan kunt u als werkgever veel loonschade lijden. Hiermee kan een advocaat helpen. U kunt er niets aan doen dat uw werknemer zijn werk niet kan doen, maar toch moet u hem doorbetalen. Hierdoor lijdt u loonschade. Omdat het buiten uw schuld om is, kunt u een schadevergoeding verhalen bij degene die verantwoordelijk is voor de letselschade. Dit in tegenstelling tot een arbeidsongeval. Heeft u vragen of advies nodig?

Start nu uw gratis intake!

Het is niet alleen vervelend voor de werknemer dat hij niet kan werken, maar ook voor u als ondernemer. Daarom kijkt een letselschade advocaat ook met u wat hij kan betekenen voor uw personeel met letselschade!

Wat is loonschade?

Een werkgever lijdt loonschade op het moment dat een werknemer niet meer kan werken, maar wel recht heeft op loon. Hierdoor worden de werkzaamheden niet uitgevoerd, maar moet het personeelslid wel doorbetaald worden. Daarnaast moeten de werkzaamheden wel uitgevoerd worden, wat er vaak op neer komt dat er een vervanger moet komen. Ook zal de werkdruk bij andere werknemers toenemen, de vervanger kan immers niet meteen al het werk verzetten. Dit kost de ondernemer veel geld. Deze loonschade kunt u verhalen op de derde in het verhaal, degene die de letselschade heeft veroorzaakt met behulp van een letselschade advocaat. Hier gaat het dus niet om een bedrijfsongeval.

Loonschade werkgever

Naast loonschade kunnen meerdere kosten verhaald worden, zoals bijvoorbeeld de kosten om iemand anders in te werken. Uw advocaat kijkt samen met u wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de kosten die u heeft gemaakt. Daarnaast kijkt de advocaat graag wat hij samen met u kan betekenen voor uw werknemer bij bijvoorbeeld letselschade.

De loonschade voor u als werkgever kan vaak hoog oplopen. Daarom wordt er bij letselschade altijd gekeken naar wie verantwoordelijk is. Bij een bedrijfsongeval wordt de werkgever vaak verantwoordelijk gesteld, maar bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of een medische fout niet. In dit geval kan er vaak een schadevergoeding verkregen worden.

Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid van bijvoorbeeld een auto-ongeluk ligt bij degene die dit heeft veroorzaakt. Als uw werknemer letselschade lijdt door de schuld van een ander, kunt u een schadevergoeding krijgen.

Als iemand letsel oploopt tijdens het werk, is dit een bedrijfsongeval. Bij een bedrijfsongeval wordt de werkgever vaak aansprakelijk gesteld. Een advocaat kan advies geven bij letsel of bij een bedrijfsongeval zodat beide partijen geholpen worden om tot een goede overeenkomst te komen en te kijken wie er recht heeft op een schadevergoeding. In het geval u een schadevergoeding kunt claimen, kan een advocaat u hierbij helpen.

Loonschade claimen

U kunt de loonschade die u heeft geleden, door bijvoorbeeld letselschade van een werknemer, claimen bij degene die hier verantwoordelijk voor is. Dit is meteen ook een voorwaarde voor een schadevergoeding: er moet een derde zijn die de arbeidsongeschiktheid heeft veroorzaakt bij uw werknemer.

Is dit niet het geval, dan is het vrijwel onmogelijk om de loonschade te claimen. U kunt hiervoor namelijk dan bij niemand terecht om dit te claimen. Bij een bedrijfsongeval kan een werknemer vaak een schadevergoeding claimen. Een letselschade advocaat kan zowel bij het claimen van loonschade als bij een schadevergoeding bij een bedrijfsongeval advies geven.

advocaat loonschade

Vrijblijvend intakegesprek: 085 500 9967

Als u denkt dat u recht heeft op het verhalen van loonschade, neem dan nu contact met ons op!

Bel voor een gratis intakegesprek!

Wij helpen u met het vinden van een geschikte advocaat. De advocaat geeft u advies over de mogelijkheden en zal u helpen bij de vervolgstappen die u wilt zetten om loonschade te claimen. Wij helpen u graag, of het nu gaat om letselschade of om een bedrijfsongeval. Wij helpen graag alle partijen om de best mogelijke uitkomst te bereiken. Daarnaast zorgen wij ervoor dat u tevreden bent over onze service en dat u altijd kunt rekenen op het beste haalbare resultaat.

Gratis adviesgesprek aanvragen!