Heeft uw kind letselschade opgelopen?

Gratis advies bij letselschade bij kinderen!

Bel 085 500 9967

Nu bereikbaar.

Letselschade bij kind

Het ergste wat u als ouder kan overkomen is dat er iets gebeurt met uw kind. Als verantwoordelijke ouder wilt u dat uw kinderen opgroeien in veiligheid en gelukkig zijn. Toch kan het zomaar gebeuren dat uw kind een ongeluk krijgt en hierdoor letsel oploopt. In de Nederlandse wet zijn kinderen juridisch extra beschermd. Als uw kind onder de 14 jaar is en betrokken raakt bij een verkeersongeval, wordt de letselschade altijd 100% vergoed, ook al is het ongeluk de schuld van uw kind. Kinderen lopen een groot risico op hersenletsel. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor hun toekomst. Er zijn verschillende situaties waarbij uw kind letsel op kan lopen, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval, tijdens de gymles op school of bij het paardrijden. Hulp nodig bij het vinden van een letselschade advocaat?

Start nu uw gratis intake!

Wij helpen u graag bij het vinden van een geschikte letselschade advocaat. De specialist helpt u bij het aansprakelijk stellen en het indienen van een schadeclaim.

Wat te doen bij letsel bij kind?

Uw kind is uw dierbaarste bezit. Om deze reden is alleen de allerbeste juridische hulp goed genoeg. Schakel dus altijd de hulp in van een deskundige. De letselschade vaststellen is bij kinderen complexer dan bij volwassenen. Gevolgen van een ongeval kunnen bij kinderen vaak pas op latere leeftijd zichtbaar worden.

Definitief letselschade kan vaak pas worden vastgesteld als uw kind volwassen is. Daarnaast is er altijd toestemming nodig van de kantonrechter bij het vaststellen van de letselschade. De schadevergoeding dient op een aparte rekening gestort te worden en er is totdat uw kind 18 jaar is altijd toestemming nodig van een rechter om geld van de rekening te kunnen halen.

BEM clausule

Als de schadevergoeding is vastgesteld en wordt uitbetaald aan een minderjarig kind, moeten de wettelijk vertegenwoordigers toestemming aan de kantonrechter vragen om een schaderegeling aan te gaan. Toestemming kunt u aanvragen door een schriftelijk verzoekschrift in te dienen bij de kantonrechter. De gelden die vrijkomen moeten worden belegd volgens wettelijke voorschriften.

Ten behoeve van het kind zal er een spaarrekening geopend moet worden met een zogenaamde BEM clausule. Dit houdt in dat zolang het kind minderjarig is de hoofdsom wordt geblokkeerd en alleen de rente kan worden opgenomen. Alleen als de kantonrechter toestemming geeft kan gedurende die periode de hoofdsom aangetast worden.

Smartengeld

Als u slachtoffer bent van een ongeval is het in Nederland mogelijk om smartengeld te eisen. Smartengeld is een financiële vergoeding die u als slachtoffer krijgt voor immateriële letselschade. Immateriële schade is lastig vast te stellen, omdat het gaat om schade die niet zichtbaar is, zoals pijn, leed en gederfde levensvreugde. Dit is niet gemakkelijk vast te leggen in een schadebedrag, om deze reden is dit vaak een langdurig proces. Om in aanmerking te kunnen komen voor smartengeld moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Er moet namelijk een aansprakelijke tegenpartij zijn en daarnaast moet er ook bewijs zijn van die aansprakelijkheid. Tevens moet u kunnen aantonen dat de schade het gevolg is van het ongeval. De hoogte van het smartengeld wordt bepaald door de ernst van het letsel, de mate van de geleden pijn, hoe lang het herstel heeft geduurd en of er blijvende lichamelijke beperkingen zijn.

Schadevergoeding

Het is niet meer dan logisch dat u een schadevergoeding wilt ontvangen voor de opgelopen schade. U kunt hierbij denken aan een schadevergoeding voor materiële schade, maar ook voor immateriële schade. Het kan zijn dat u extra kosten heeft moeten maken door het ongeval, of dat u minder (of helemaal niet meer) kunt werken en hierdoor inkomen misloopt.

Alle kosten die extra gemaakt worden komen in aanmerking voor een schadevergoeding. Om deze schade te claimen zult u in contact moeten treden met de juridische afdeling van een verzekeringsmaatschappij. U kunt het beste contact opnemen met een advocaat die u in dit proces kan ondersteunen. Wij kunnen u helpen met het vinden van de beste juridische hulp.

letselschadeadvocaat kind

Gratis adviesgesprek bij letselschade

Als uw kind letselschade heeft opgelopen is het niet meer dan logisch dat u hiervoor een schadevergoeding wilt ontvangen. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen, dan brengen wij u in contact met een advocaat gespecialiseerd in letselschade.

Bel voor een gratis intakegesprek!

Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken welke stappen er ondernomen moeten worden. Neem daarom vandaag nog contact met ons op voor een gratis intakegesprek. Wij zijn u graag van dienst!

Gratis adviesgesprek aanvragen!