Letselschade Utrecht

Letselschade advocaat Utrecht

Indien u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval of arbeidsongeval, dan heeft u in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding voor de opgelopen letselschade. Het verhalen van dergelijk letsel op de veroorzaker van het ongeval, en het verkrijgen van een vergoeding kan echter een lastig en slepend rechtsproces tot gevolg hebben. Daarom helpt een advocaat van ons bedrijf in Utrecht u graag met het afhandelen van de procedure. Wij verzamelen bewijs voor het opgelopen letsel, en zorgen ervoor dat u zo spoedig mogelijk de bijbehorende schadevergoeding ontvangt. Bij mishandeling of andere geweldsmisdrijven zit u bij ons eveneens op de juiste plek. Vraag via ons contactformulier een gratis intakegesprek aan of bel rechtstreeks een letselschade advocaat via 085 500 9967.

Ruime ervaring in de advocatuur

Elke advocaat die zich bij ons heeft aangesloten heeft ruime ervaring in de advocatuur. Dit betekent dat u bij elke advocaat uit Utrecht in goede handen bent, en u snel en adequaat zult worden geholpen. Heeft u bijvoorbeeld door een arbeidsongeval moeite met terugkeren op de werkvloer? Bent u het slachtoffer geworden van een verkeersongeval, en kampt u met de gevolgen van een whiplash? Als u met onze advocaat een afspraak maakt, zal deze de letselschade inventariseren, het proces van aansprakelijkheidsstelling opstarten en de zaak onderbouwen met bewijsmateriaal. Is het letsel moeilijk te bewijzen, zoals bijvoorbeeld een whiplash? Dan doen wij natuurlijk ons uiterste best om de gevolgen van het ongeval voor u te verlichten.

Uw letsel, ons specialisme

Veel mensen denken bij een letsel alleen aan lichamelijke letselschade die zij hebben opgelopen tijdens een ongeval. Een groot deel van de door ons bedrijf behandelde letselschade zaken draaien echter om geestelijk letsel. Denk hierbij aan slaapverlies door nachtmerries, opgelopen trauma’s of schok. Dergelijk geestelijk letsel komt met name voor bij slachtoffers van een medische fout of mishandeling. Elke advocaat die voor ons actief is in Utrecht bezit gespecialiseerd kennis omtrent letselschade, en helpt u dan ook graag de juiste schadevergoeding te ontvangen. Daarnaast is het begrip materiële schade zeer uitgebreid. Het gaat niet alleen om een deuk in uw wiel na een fietsongeval, of een whiplash bij een arbeidsongeval, maar omvat tevens: Een verlies aan verdienvermogen, kosten voor openbaar vervoer, het inschakelen van een huishoudster, het verlies van zelfwerkzaamheid en ziekenhuiskosten.

Verloop letselschade traject

Wanneer u een verkeer- of arbeidsongeval hebt meegemaakt dan kunt u zowel materiële als immateriële schade hebben opgelopen. Hiervoor kunt u in veel gevallen een schadevergoeding voor krijgen. Wanneer u contact opneemt met een advocaat uit ons kantoor in Utrecht dan zal deze met u het volgende letselschade proces ingaan:

1. Kennismaking en inventarisatie. Ten eerste zullen wij samen met u kijken naar het exacte verloop van het ongeval. Daarnaast vragen wij u een inventarisatie te maken van het opgelopen letsel. Op basis hiervan kijken wij of u een redelijke kans maakt om een schadevergoeding op te eisen. Is dit het geval, dan gaan wij het vervolg van het traject in.

2. Verzamelen bewijsmateriaal. Ter ondersteuning van uw verhaal is het belangrijk tastbaar bewijs te hebben. Denk hierbij aan facturen, getuigenverklaringen, beeldmateriaal of doktersverklaringen.

3. Vaststellen aansprakelijkheid. Wanneer al het bewijs is verzameld, zullen de advocaten van beide partijen om tafel gaan zitten, en de aansprakelijkheid vaststellen. Komt deze bij de tegenpartij te liggen, dan kunt u alvast een voorschot op de schadevergoeding vragen.

4. Constateren medische eindstand. Zodra wij alle (medische) gevolgen van het ongeval kennen, kan de daadwerkelijke afronding van het proces plaatsvinden en de exacte mate van schadevergoeding worden vastgesteld.

5. Afronding. Tot slot zal de advocaat samen met u het benodigde papierwerk invullen en ervoor zorgen dat het bedrag op uw rekening wordt gestort.

Letselspecialist Utrecht

Contactformulier

Omschrijving letsel (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.

Waarom onze letsel specialist?

  • Gratis adviesgesprek
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Bewezen succesvol in het claimen van letsel
  • Jarenlange ervaring
Arbeidsongeval letsel Utrecht

Arbeidsongeval

Een arbeidsongeval leidt op verschillende manieren tot letsel, zowel materieel als immaterieel letsel tot gevolg. Het meest voorkomende arbeidsongeval vormt een val van een ladder, of steiger. Daarnaast kunnen arbeiders (indirect) ziek worden van gebruikte producten, of door langdurige blootstelling aan een zekere straling. Het is vaak lastig de verantwoordelijkheid van het bedrijf aangaande het arbeidsongeval te bewijzen, neem daarom een letselschade bedrijf uit Utrecht in de arm, die u met het verzamelen van het bewijsmateriaal zou kunnen helpen. Naast het standaard arbeidsongeval bestaat er nog een speciale variant die wij aanduiden met de term: beroepsziekte. Een beroepsziekte is feitelijk geen arbeidsongeval omdat er meestal niet sprake is van een eenmalige gebeurtenis. Bij beroepsziekten moet u denken aan kappersziekte of verfvergiftiging door te lang werken met schadelijke stoffen. Een werkgever uit Utrecht is enkel aansprakelijk voor de beroepsziekte als hij u hierover niet voldoende heeft geïnformeerd of te weinig bescherming aangeboden.

Verkeersongeval Utrecht

Verkeersongeval

Een verkeersongeval zit in een klein hoekje. Een mede verkeersgebruiker uit Utrecht hoeft maar even ergens anders naar te kijken, en u kunt al (blik)schade oplopen. In de meeste gevallen is een dergelijk ongeval makkelijk met bewijs te staven, waardoor u eenvoudig en snel een schadevergoeding ontvangt. Is een gevolg van het ongeval, zoals een whiplash, moeilijker aan te tonen? Dan zult u er profijt van hebben een advocatenbedrijf in de arm te nemen. Een letselschadespecialist kan u voorzien van de nodige informatie over de afhandeling van de zaak, en u ondersteunen bij het aansprakelijk stellen van de veroorzaker van het verkeersongeval. Wist u trouwens dat een fietsongeval tevens valt onder de categorie verkeersongeval? Bij een fietsongeval is het evenals bij een verkeersongeval van belang om direct de gegevens van getuigen te verzamelen, en de politie in te schakelen als er sprake is van lichamelijk letsel. De gegevens helpen bij het afhandelen van het schadeproces.

Letsel whiplash Utrecht

Whiplash

Met een whiplash worden alle nek- en rugproblemen bedoeld, die ontstaan door een plotselinge beweging van het hoofd. Een whiplash kan op diverse manieren veroorzaakt worden, maar is meestal het gevolg van een verkeersongeval. Medisch gezien is een whiplash lastig aan te tonen. Toch is het aan te raden hier een letselschadeproces voor te starten, de schadevergoeding varieert namelijk tussen de vijf en veertigduizend euro en is afhankelijk van de gevolgen van het letsel. Kunt u bijvoorbeeld tijdelijk niet meer werken, moet u door het verkeersongeval opeens hulp in de huishouding nemen? Of zit u nu wekelijks onder behandeling bij een fysiotherapeut? Al deze zaken worden mogelijk vergoed door de verzekering van de aansprakelijke partij. U moet hiervoor wel kunnen aantonen dat de whiplash het gevolg is van het verkeersongeval. Een medische controle door een specialist is hierbij onder andere noodzakelijk. Een advocaat geeft u desgewenst meer informatie over de mogelijkheden via het contactformulier.

letsel na Burn-out

Burn-out

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van een burn-out. Een burn-out is een vorm van oververmoeidheid die ontstaat door een langdurige blootstelling aan stressfactoren. Omdat de meeste stressfactoren binnen de professionele werkzaamheden optreden, wordt een burn-out gezien als een beroepsziekte. Dit betekent dat een werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk is voor de gevolgen. Het is hierbij wel noodzakelijk om te bewijzen dat de burn-out inderdaad het gevolg is van een te hoge werkdruk, en niet van additionele factoren uit het dagelijks leven. Hebt u hulp nodig bij het bewijzen van een burn-out? Onze advocaten uit Utrecht helpen u graag. Zij kijken bijvoorbeeld met u naar de werksituatie en helpen u terug te denken aan het moment dat de eerste vermoeidheidsklachten startten. Van daar zullen zij het aansprakelijkheidsproces verder starten. Wilt u weten hoe een zaak rondom een burn-out kan verlopen? Kijk dan op deze pagina bij de casestudies.

medische misser ziekenhuis

Medische fout

Een medische fout is helaas zomaar gemaakt. Genezen en behandelen blijft mensenwerk, en daar ontstaan fouten bij. Onder de categorie medische misser vallen diverse zaken, zoals een verkeerd gestelde diagnose, het achterlaten van operatiemateriaal in het lichaam en een onprofessionele behandeling. Wanneer u door verwijtbaar medisch handelen van de professional geestelijke of lichamelijke schade oploopt, dan hebt u recht op een letselschade vergoeding. Een advocaat uit Utrecht helpt u desgewenst graag bij het indienen van de schadeclaim en het afhandelen van de zaak. Werkt u alles het liefst zelf uit? Kijk dan in de Gedragscode Openheid medische incidenten, ook wel GOMA genoemd.

letselschade na mishandeling

Letselschade na mishandeling

In Nederland hebben dagelijks vele mensen te maken met mishandeling, zowel binnen- als buitenshuis. Slachtoffers van mishandeling houden hier vaak zowel psychisch als fysiek letsel aan over. Het is daarom een optie om hiervoor een claim voor smartengeld in te dienen. Dit doet u door de dader van de mishandeling aansprakelijk te stellen voor de gevolgen. Een advocaat of rechter zal vervolgens de hoogte van het bedrag bepalen. Wilt u dat de dader een volledige straf krijgt? Overweeg dan om naast de civielrechtelijke zaak tevens een strafproces in te zetten. Dit zal langer duren, maar leidt bij voldoende bewijs tot een celstraf of boete.

Vrijblijvend contact met een letselschade advocaat?

Bel ons voor vrijblijvend en gratis advies indien u letsel heeft opgelopen of vul ons contactformulier in.

contact Letselschade specialist
Letsel door hond

Gebeten door een hond

Regelmatig krijgen wij bij ons letselschade advocatenkantoor te maken met mensen die een schadeclaim voor een hondenbeet indienen. Hondenbeten variëren in ernst van een lichte verwonding tot een diepe beet. Daarnaast kan men door de beet een trauma hebben opgelopen. De vergoeding van de hondenbeet is afhankelijk van externe factoren. Zo is het van belang om te weten of de hond vastliep, en of deze wellicht werd gepest. Wilt u zeker weten dat u in het gelijk wordt gesteld wanneer u niet verantwoordelijk was? Verzamel dan indien mogelijk getuigen van het voorval. Hiermee staat u sterker, en is het aansprakelijk stellen van de tegenpartij eenvoudiger. Het leed verdwijnt hiermee niet, maar het verzacht wellicht de pijn.

Letsel door rsi

RSI

Op het werk kunnen verschillende soorten letsel ontstaan. Eén groep letsel wordt verzameld onder de term RSI, een afkorting die staat voor Repetitive Strain Injury. RSI klachten worden veroorzaakt door herhaalde bewegingen, die ongewenste spierspanningen tot gevolg hebben. Het carpaal tunnel syndroom en de muisarm vormen de meest bekende vormen van RSI, maar ook nekklachten door te zwaar tillen vallen binnen deze categorie. De werkgever is verantwoordelijk voor de vergoeding van de medicijnen en een schadevergoeding wanneer hij niet voorzag in een geschikte werkomgeving. Wij vertellen u graag of u of uw werkgever de RSI kosten moet dekken.

letsel na fietsongeval Utrecht

Fietsongeval

Een fietsongeval komt in Nederland meerdere malen per dag voor. Bent u het slachtoffer geworden van een fietsongeval? Zorg dan dat u zichzelf spoedig laat controleren door een huisarts of bij de EHBO, voor bewijs van eventueel letsel. Daarnaast is het belangrijk om de tegenpartij zo snel mogelijk aansprakelijk stelt. Om te zorgen voor een goede afhandeling van het fietsongeval, adviseren wij altijd om bij een ongeval de politie te bellen. Deze kan de nodige bewijzen verzamelen, en helpt u met het zetten van de nodige stappen. Bel desgewenst een letselschade advocaat op via: 085 500 9967 om hulp bij het afhandelen van het proces rond het fietsongeval.

second opinion aanvragen

Second opinion

Hebt u samen met een advocaat een letselschade proces gestart, maar bent u ontevreden over het werk van de professional? Krijgt u maar geen contact met het kantoor of hebt u nog steeds geen schadevergoeding ontvangen? Laat dan een second opinion uitvoeren door één van onze specialisten. Bij ons is een eerste intakegesprek altijd gratis, en wij kijken dan ook graag samen met u naar de situatie. Indien gewenst kunt u dezelfde dag nog overstappen naar ons advocatenkantoor in Utrecht. Of het nu gaat om ondersteuning na een mishandeling, medische fout of een ander probleem, wij garanderen een vakkundige hulp.

immateriële schade Utrecht

Materiële en immateriële schade

Bij een verkeersongeval ontstaan er vaak vele soorten letsel. De meest voorkomende vorm van schade is materiële schade. Denk hierbij onder andere aan gescheurde kleding, hierna onbruikbare eigendommen, en beschadigingen aan vervoersmiddelen. Daarnaast is het ook mogelijk dat er minder duidelijk aantoonbaar letsel ontstaat. Dit noemen we immateriële letselschade. Voorbeelden hiervan zijn een whiplash, nachtmerries en andere psychische schade, de noodzaak voor het inhuren van hulp in de huishouding of een verminderd werkvermogen. Hoewel het lastig is dit immaterieel letsel te bewijzen zal onze advocaat uit Utrecht graag met u in een vrijblijvend intakegesprek kijken naar de mogelijkheden voor bewijslast.

Letselschade Raad

Gedragscode letselschade

Advocaten dienen zich te houden aan diverse regels om zo de rechtsspraak vloeiend te laten verlopen. Elke letselschade advocaat moet zich daarbij houden aan de Gedragscode Behandeling Letselschade, zoals deze in 2012 door de Letselschade Raad is opgesteld. Het doel van deze gedragscode is om de harmonie en duidelijkheid in het afhandelen van zaken rondom personenschade te vergroten. Deze harmonie en duidelijkheid verbindt de raad aan twee aspecten: de persoonlijke bejegening van het slachtoffer, en de technische aspecten van de schaderegeling. Voor advocaten geldt dat zij in het boekje bovendien tips kunnen vinden voor een good practice.

No cure no pay

Hebt u te maken met de nawerking van een arbeidsongeval of verkeersongeval, maar bent u niet bij machte om een letselschade proces te bekostigen? Sinds 1 januari 2014 is vanuit de overheid een vijfjarige proef begonnen met het no cure, no pay principe. Letselschade advocaten, mogen hierbij mensen die geen rechtsbijstand kunnen betalen toch assisteren een vergoeding voor het letsel te verkrijgen. De cliënt betaalt het advocatenbedrijf pas wanneer de zaak is gewonnen. Wordt het proces verloren, dan is het advocatenbedrijf zelf verantwoordelijk voor de kosten. Het draait bij een no cure, no pay principe dan ook om een resultaatverplichting in plaats van een inspanningsverlichting. Wij raden u aan om van deze methode gebruik te maken, wanneer het niet zeker is of u het opgedane letsel op de veroorzaker kunt verhalen. Bent u er zeker van dat u een schadevergoeding ontvangt? Kies dan voor een ‘standaard’ betaalde letselschade advocaat uit Utrecht. Zo voorkomt u onverwacht hoge facturen na afhandeling, en bent u niet verantwoordelijk voor het betalen van bijkomende recht- en proceskosten. Bel 085 500 9967 voor direct contact met ons bureau, of vul het contactformulier in.

letselschadeadvocaat Utrecht

Wij zorgen dat u ontvangt waar u recht op heeft

De gevolgen van een ongeval zijn vaak veel groter dan in eerste instantie wordt gedacht. Denkt u dan ook de schadevergoeding in eerste instantie maar te laten zitten, maar blijkt dat u toch een week lang niet aan de slag kan, dan wordt de wens voor een geldelijke gelijkstelling toch sterker. Onze advocaten uit Utrecht zorgen dat u krijgt waar u recht op hebt. Of het nu gaat om enkel de kosten voor een nieuwe fiets, of de veel hogere geldbedragen wanneer u bijvoorbeeld een zware hersenschudding kreeg of verlamd raakte ten gevolge van een verkeersongeval: wij helpen u deze te ontvangen. Elke advocaat die bij ons actief is, hielp in de afgelopen jaren al vele klanten uit Utrecht naar tevredenheid, en zal voor u eveneens alles uit de kast halen.

smartengeld Utrecht

Smartengeld of schadevergoeding?

Als u het slachtoffer bent geworden van een ongeval, dan hebt u recht op een schadevergoeding. Deze vergoeding bestaat uit diverse bedragen voor onder andere materiële schade, maar ook voor immaterieel letsel zoals geleden pijn en het gebruik van openbaar vervoer omdat uw verwondingen het niet toestaan zelf auto te rijden. Onze advocaten uit Utrecht krijgen vaak de vraag wat precies het begrip smartengeld betekent in het licht van deze schadevergoeding. Smartengeld is een onderdeel van de gehele schadevergoeding en is de vergoeding die u krijgt voor immateriële schade zoals pijn, gederfde levensvreugde en ander leed. Een advocaat kan u hierover van meer informatie voorzien.

smartengeld uitkeren

Smartengeld berekenen

De hoogte van het smartengeld is lastig te berekenen. Voor medische letselschade na een verkeersongeval hebben bijvoorbeeld factoren als leeftijd, de duur van het herstel, en de aard van het letsel van invloed op de vergoeding. Daarnaast wordt de hoogte van het geldelijke bedrag bepaald door het ongeval te vergelijken met vergelijkbare ongevallen en de hoogte van de vergoeding in deze zaken. Een rechter die verantwoordelijk is voor de regio Utrecht zal zich hier samen met uw advocaat en die van de tegenpartij over buigen. Omdat nabestaanden soms tevens psychisch leed ondervinden van een verkeer- of arbeidsongeval is sinds kort een wetsvoorstel gedaan om hen eveneens smartengeld aan te bieden.

Contact letselschade advocaat Utrecht

In Utrecht en omgeving

Voorbeeldcases

Voorbeeldcase 1: Burn-out door nalatigheid op het werk

Uit recent onderzoek van het CBS en TNO is gebleken dat gemiddeld één op de zeven werknemers in zijn leven last krijgt van een burn-out. De verwachting is dat dit gemiddelde nog verder zal stijgen vanwege de verhoogde werkdruk. Het voorkomen van een burn-out is goed mogelijk, maar vereist wel adequaat handelen van de werkgever. Helaas blijkt uit de praktijk dat vele werkgevers geen idee hebben hoe ernstig burn-outklachten kunnen zijn, en wat zij hier tegen moeten doen. Zo ook in het geval van een man die nu al meerdere jaren in de ziektewet zit, en hier nooit helemaal uit komt. Toen zijn klachten begonnen nam hij contact op met de leidinggevende, maar die legde deze naast zich neer. Vervolgens is op eigen initiatief van de man een gesprek gekomen met de werkcoach, waar de leidinggevende tevens bij aanwezig was. De werkcoach stelde vast dat hulp nodig was, en dat de werkgever hierin het voortouw moest nemen. Helaas is alweer geen actie ondernomen. De man kreeg vervolgens bijkomende schildklierklachten en een depressie door de stress. Momenteel is de man weer parttime aan het werk bij zijn oude werkgever. Vanwege alle mentale schade heeft hij recht op €120.000,- van de verzekeraar.

Voorbeeldcase 2: Gebroken kuitbeen door ‘grapje’ vriend

Wie met vrienden een avondje wat gaat drinken, gaat er vanuit dat het een gezellige avond wordt, en verwacht niet op de Eerste Hulpafdeling van het ziekenhuis te eindigen. Helaas was dat wel het geval voor de jongeman uit deze casestudie. Tijdens een gezellige avond met vrienden sprong één van zijn vrienden hem op de rug. Omdat hij op dat moment niet stabiel stond, leek hij door de klap door zijn enkel te gaan. Toen hij eenmaal op de grond lag en niet meer kon opstaan, bleek er echter meer aan de hand. Een vriend belde het alarmnummer en voordat hij het wist lag hij in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis bleek na verder onderzoek dat het ging om een enkel uit de kom, gescheurde enkelbanden en een gebroken kuitbeen. Dit werd verholpen door een operatie, en daarna zes weken gips en vier weken op krukken. Gedurende deze 10 weken kon hij niet aan het werk. Het lichamelijk letsel zoals het litteken door de operatie, maar ook de materiële schade zoals een verknipte broek en de aanschaf van een scootmobiel wilde hij verhalen op zijn vriend. De uiteindelijke schadevergoeding is door de rechter op €10.000,- gezet.