Letselschade na mishandeling?

Gratis advies bij letsel. Claim uw schadevergoeding!

Bel 085 500 9967

Nu bereikbaar.

Letselschade na mishandeling


Wanneer u bent mishandeld en letsel heeft opgelopen, dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. Doordat u door de mishandeling en het letsel kosten heeft gemaakt en eventuele psychische schade heeft opgelopen, kunt u de dader aansprakelijk stellen en de schade op hem verhalen. Doordat u de schade heeft opgelopen door mishandeling, kan het moeilijk zijn om de dader aansprakelijk te laten stellen en deze op te laten draaien voor de letselschade. Neem daarom een goede letselschade advocaat in de hand. Wij helpen u graag met het vinden van de beste juridische hulp.

Start nu uw gratis intake!

Wij helpen u graag bij het vinden van een ervaren letselschade specialist. Na afloop van het gratis en vrijblijvende intakegesprek, gaan wij opzoek naar een geschikte advocaat. De advocaat helpt u bij het aansprakelijk stellen van de dader en het claimen van een schadevergoeding.

Eenvoudige of zware mishandeling

Er is een verschil tussen eenvoudige en zware mishandeling. Bij eenvoudige mishandeling is het lastig om vast te stellen wat hier onder valt, aangezien er geen specifieke definitie van in de wet staat. Meestal komt eenvoudige mishandeling neer op het toebrengen van fysiek letsel, verwondingen of pijn bij een ander. Ook valt het met opzet benadelen van de gezondheid van iemand onder eenvoudige mishandeling.

Wanneer het niet eenvoudige mishandeling is en er opzettelijk zwaar lichamelijk letsel toe wordt gebracht, spreekt men van zware mishandeling. Bij zware mishandeling moet de opzet gericht zijn op zwaar lichamelijk letsel.

Heeft u aangifte gedaan?

Wanneer u bent mishandeld en letsel heeft opgelopen, is het verstandig om aangifte te doen. Degene die u heeft mishandeld heeft een strafbaar feit gepleegd en kan hiervoor gestraft worden. Daarnaast heeft u vaak recht op een letselschadevergoeding voor het opgelopen letsel. Dit betekent dat u zowel de immateriële als de materiële schade u vergoed kunt krijgen.

Een letselschade advocaat kan u hierbij helpen. Wanneer u aangifte heeft gedaan en de dader strafrechtelijk wordt vervolgd, is de kans op een letselschadevergoeding voor u groter. Daarom is het belangrijk dat u aangifte doet van mishandeling. Voor het verhalen van de opgelopen schade op degene die u heeft mishandeld schakelt u de hulp in van een letselschade advocaat.

Recht op letselschadevergoeding?

Wanneer de dader strafrechtelijk wordt vervolgd en wanneer hij wordt veroordeeld, is de kans op een letselschadevergoeding vanwege het letsel dat u heeft opgelopen erg groot. Er zijn meerdere manieren voor u om een letselschadevergoeding te krijgen van de dader, voor zowel het immateriële als het materiële letsel.

Zo kunt u als slachtoffer van mishandeling zich voegen in het strafproces. Ook kan de dader civielrechtelijk aansprakelijk worden gesteld. Daarnaast kunt u een verzoek tot schadevergoeding indienen bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Een letselschade advocaat kan u hier alles over vertellen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek, zodat wij voor u op zoek kunnen gaan naar een ervaren letselschade advocaat.

Letselschade berekenen

Om de hoogte van de letselschadevergoeding vast te stellen, helpen wij u bij het berekenen hiervan. Dit hangt van verschillende factoren af.

Zo wordt de hoogte van de letselschadevergoeding vastgesteld aan de hand van het aantal medische behandelingen en de impact hiervan, de duur van opname, de duur van het genezingsproces en de leeftijd van het slachtoffer.

Daarnaast wordt bij het berekenen gekeken naar de invloed op het werk, eventuele blijvende beperkingen en verminkingen en littekens. Uw advocaat kan de hoogte van de letselschadevergoeding voor u berekenen.

letselschadevergoeding

Schade verhalen op de dader

Bij letsel door mishandeling kunt u de schade verhalen op de dader. Hierbij heeft u hulp nodig van een letselschade advocaat. Hij zorgt ervoor dat u een letselschadevergoeding ontvangt voor uw immateriële en materiële opgelopen schade.

Doordat u de schade op verschillende manieren kunt verhalen op de persoon die u mishandeld heeft, is het verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen. Hij kan u informatie en advies geven over uw situatie en hij staat u bij tijdens het verhalen van de schade op de persoon die u heeft mishandeld. Wij helpen u graag met het vinden van goede juridische hulp.

Letselschade claim indienen

Een letselschade advocaat helpt u bij het indienen van de letselschade claim voor het opgelopen letsel. Zoals eerder gezegd kunt u op verschillende manieren een letselschade claim indienen. Zo kunt u zich voegen in het strafproces, waarbij u de rechter die de zaak behandelt uitspraak doen over uw schadeclaim.

U kunt een civiele procedure starten, waarbij u de rechter vraagt om de dader aansprakelijk te stellen voor al uw opgelopen schade. De hoogte van uw letselschadevergoeding is dan afhankelijk van uw materiële schadeposten. Ook kunt u een beroep doen op het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Wanneer de dader niet betaalt dan kunnen zij de schade tot een bepaald bedrag uitbetalen.

letselschade advocaat

Vrijblijvend intakegesprek

Heeft u letsel opgelopen door mishandeling? Denkt u dat u recht heeft op een letselschadevergoeding vanwege het opgelopen letsel? Dan helpen wij u graag met het vinden van de juiste letselschade advocaat.

Start nu uw gratis adviesgesprek!

Wanneer u letselschade heeft opgelopen door een mishandeling, of dit nu immateriële of materiële schade is, dan kunt u de schade op de dader verhalen. De hoogte van de letselschadevergoeding kan uw advocaat voor u berekenen. Uw letselschade advocaat zorgt er tevens voor dat u de letselschadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Gratis adviesgesprek aanvragen!