Letselschade advocaat inschakelen?

Vrijblijvend en gratis advies. Wij claimen de maximale vergoeding!

Bel 085 500 9967

Letselschade advocaat Zuid-Holland

Bespoedig het letselschade proces na een arbeidsongeval of verkeersongeval met de hulp van een letselschade advocaat. Experts uit Zuid-Holland zijn gespecialiseerd in letselschade en helpen u onder andere bij het in kaart brengen van het opgelopen letsel, de afwikkeling van het schadeproces en het verkrijgen van de maximale vergoeding. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende soorten letselschade en krijgt u een indicatie van letselschadevergoeding bedragen. Bent u op zoek naar een expert op het gebied van letselschade? Neem dan direct en vrijblijvend contact op via 085 500 9967 of vul het contactformulier in. Het telefonisch intakegesprek is vrijblijvend en kost u niets. In overleg wordt u daarna in contact gebracht met een ervaren letselschadespecialist uit uw regio Zuid-Holland.

Maak gebruik van een gratis intakegesprek

Wij helpen u bij het vinden van de beste letselschade advocaat voor uw specifieke zaak. We bieden u een gratis telefonisch intakegesprek, waarin één van de specialisten kijkt of u een zaak heeft. Er wordt in het bijzonder gekeken naar:

 • Is er letsel door een ongeval, mishandeling of nalatigheid?
 • Is er een aansprakelijke partij aanwijsbaar?
 • Is het ongeval maximaal 5 jaar geleden gebeurd?
 
Als dit het geval is, brengen wij u in contact met een letselschade advocaat voor een uitgebreide intake: ook dit is volledig kosteloos! De letselschade advocaat ondersteunt u bij elke vraag die u hebt op rechtsgebied. Zo helpt uw advocaat uit Zuid-Holland u bijvoorbeeld met het inventariseren van het opgelopen letsel na een verkeersongeval, het vinden van bewijzen van een whiplash en het aansprakelijk stellen van de schuldige.

Waarom onze service?

 • Gratis adviesgesprek
 • 24 uur per dag bereikbaar
 • Wij zorgen ervoor dat u ontvangt waar u recht op heeft!
 
Het inschakelen van een advocaat voorkomt dat u zich bezig hoeft te houden met langdurige letselschade processen of problemen met het innen van de schadevergoeding. Zo heeft u alle tijd om u te richten op uw herstel. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste specialist. Als u contact met ons opneemt stellen wij u, na een gratis intake, met alle plezier gratis in contact met een professional in Zuid-Holland.
letselschade advocaat Zuid-Holland

Gratis adviesgesprek aanvragenOmschrijving letsel (*)Wat doet een letselschade specialist?

Als wij u in contact brengen met een letselschade specialist uit Zuid-Holland, dan kunt u ervan uitgaan dat hij ervaren is in letselschade. Zo heeft u 90% kans op een geslaagde zaak. De specialist zal u helpen met de verschillende stappen binnen het letselschade traject. Bovendien weet hij met welke verschillende vormen van het opgelopen letsel u te maken heeft. Hij kan ook een second opinion uitvoeren als u niet tevreden bent over de hulp van uw huidige specialist. Bij een second opinion kijkt hij naar uw zaak en vertelt hij of u inderdaad de hoogst mogelijke vergoeding claimt.

Kosten letselschade advocaat

Veel mensen in Zuid-Holland zijn benieuwd naar de kosten van een letselschade advocaat. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is de hulp van experts helemaal niet zo duur. Sterker nog: indien de aansprakelijkheid van het ongeval bij de tegenpartij gelegd wordt, zijn zij verantwoordelijk voor uw juridische kosten. Het is dus altijd verstandig om hulp in te roepen van een letselschadebureau.

Gratis adviesgesprek? Bel:085 500 9967

Welke schadeposten zijn er?

Wanneer u letsel oploopt door toedoen van een ander, heeft u recht op een letselschadevergoeding. Hoe hoog deze schadevergoeding is, verschilt per zaak en per persoon. Heeft u beschadigingen aan uw voertuig opgelopen, dan spreekt het voor zich dat u de tegenpartij hiervoor verantwoordelijk houdt. Maar hoe zit het als u door het ongeval psychische schade hebt opgelopen en bijvoorbeeld niet meer de straat op durft? En wie betaalt de kosten voor eventuele fysiotherapie of huishoudelijke hulp? Door een letselschadebureau in te huren, weet u zeker dat u geen schadeposten vergeet en dat u de maximale vergoeding eist. Denk aan schadeposten zoals:

 • de vergoeding voor immateriële schade;.
 • huishoudelijke hulp en aanpassingen aan uw woning;
 • verlies van inkomen;
 • vervoerskosten van en naar uw behandelaar;
 • Medicijnen of behandelingen;
 • Beschadigingen aan uw eigendommen;
 • Extra kinder- of huisdierenopvang.

Hoe verloopt een letselschade traject?

Als u van plan bent om in Zuid-Holland een letselschadezaak te starten, dan bent u waarschijnlijk nieuwsgierig naar het verloop van dit proces. Vaak verschilt dit per zaak, maar over het algemeen doorloopt u een viertal fases.

 • 1. De oriëntatie. U begint met een eerste, gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in Zuid-Holland. Hierna zal de letselschadeadvocaat het proces opstarten. U wordt gevraagd om bewijsmateriaal te verzamelen. Hiervoor kunt u getuigen benaderen en een politie- of medisch rapport opvragen. Ook bonnetjes kunnen dienen als bewijsmateriaal: een bonnetje van de stomerij die uw kleding na het ongeval moest wassen, of een overzicht van de kosten voor het openbaar vervoer van en naar uw behandelend arts.
 • 2. Het vaststellen van de aansprakelijkheid. Zodra al het bewijs verzameld is belandt u in de tweede fase: het vaststellen van de aansprakelijkheid. Hierbij gaat uw letselschade advocaat in onderhandeling met de tegenpartij over de aansprakelijkheid. Ook de hoogte van het letsel wordt in deze fase besproken. In sommige gevallen is een rechterlijke uitspraak noodzakelijk. Zodra de tegenpartij aansprakelijk is gesteld zal hij worden verzocht een voorschot op de letselschadevergoeding uit te keren.
 • 3. Het vaststellen van de medische eindstand. Een definitieve regeling kan pas getroffen worden zodra de medische eindstand is bereikt. Dit is het punt waarop duidelijk is welk letsel u hebt geleden. Vaak is dit het punt waarop uw behandelend arts verklaart dat u hersteld bent of dat uw handicap niet meer zal verbeteren. Bij licht letsel zal dit niet lang duren, bij zwaar of ernstig letsel is deze fase tijdrovend.
 • 4. Vaststellen medische eindstand. Achteraf zal uw advocatenkantoor de medische eindstand vaststellen. Dit is een overzicht van alle materiële en immateriële gevolgen van het arbeid- of verkeersongeval. Vaak duurt het even voordat de medische eindstand is opgesteld, omdat u pas na langere tijd een duidelijk zicht hebt op alle gevolgen en opgelopen letsel.
 • 5. De eindafwikkeling. Tot slot volgt de eindafwikkeling. Dit gebeurt zodra beide partijen de medische eindstand accepteren. Tijdens de eindafwikkeling kijken de partijen naar de totale schade. Daar hoort ook eventuele toekomstige schade bij. Wellicht zal uw letsel met de jaren alleen maar verergeren, waardoor in de toekomst noodgedwongen moet stoppen met werken of zal u in de toekomst aanpassingen moeten doen aan uw woning.

arbeidsongeval letselschade Zuid-Holland

Letselschade na arbeidsongeval

Kort gezegd is een arbeidsongeval een ongeval dat plaatsvindt op of onderweg van en naar het werk. Voordat er wettelijk sprake is van een arbeidsongeval moet er aan twee losse voorwaarden worden voldaan. Ten eerste moet het gaan om een plotselinge gebeurtenis, dit om het ongeval te onderscheiden van een beroepsziekte. Een tweede voorwaarde is dat het arbeidsongeval moet zijn veroorzaakt door een externe kracht.

Wat de oorzaak ook is, Een arbeidsongeval kan zeer nadelige gevolgen hebben voor uw verdienvermogen en geestelijk letsels is hiervan regelmatig eveneens het gevolg. Het is daarom van groot belang dat uw werkgever het bedrijfsongeval direct meldt, om zo het juiste letselschade proces te starten. Uw advocaat zal samen met u kijken naar de omstandigheden van het arbeidsongeval en brengt indien nodig de zaak voor de rechter.


verkeersongeval letsel Zuid-Holland

Letsel na verkeersongeval

In Nederland vindt dagelijks menig verkeersongeval plaats. De gevolgen hiervan kunnen variëren van lichte materiële schade tot hevige lichamelijk of psychisch letsel. Het meest bekende gevolg van een verkeersongeval is een whiplash, maar ook een angst voor autorijden of regelmatige nachtmerries zijn veelvoorkomende gevolgen. Wanneer u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval in Zuid-Holland met enkel materiële schade, dan raden wij aan zoveel mogelijk aan de volgende zaken te denken. Zorg er ten eerste voor dat u de gegevens krijgt van zowel de tegenpartij als getuigen. Daarnaast, indien het mogelijk is, raden wij aan een schets te maken van de situatie. Bel de politie zodra er sprake is van lichamelijke letselschade. Zij zullen de zaak verder afhandelen. Daarnaast is het belangrijk om tevens de lange termijn gevolgen van het verkeer- of fietsongeval bij te houden. Slapeloze nachten, gederfde vreugde en hoge buskosten vormen allen reden voor de verhoging van het de vergoeding.


letsel na whiplash

Whiplash

Een whiplash omvat alle nek- en rugproblemen die ontstaan door een snelle beweging van het hoofd, bijvoorbeeld veroorzaakt door een ongeval (meestal een verkeersongeval). Het gevolg van een whiplash is op korte termijn te overzien, maar kan ook een lange termijn nasleep hebben. Dit staat ook wel bekend als het Postcommotioneel syndroom (PCS). Hierbij blijven de klachten van een hersenschudding of whiplash langdurig aanhouden wat leidt tot vermogensschade en zelf psychisch letsel. Helaas is het voor artsen lastig om een whiplash aan te tonen. Wij raden aan u door de huisarts uit Zuid-Holland door te laten sturen naar het ziekenhuis, om het benodigde bewijsmateriaal te verzamelen. Met name aanhoudende rug- en nekklachten die daarvoor niet bestonden vormen een aanwijzing voor het optreden van een whiplash. De medische specialist kan hiervoor de bewijzen leveren. De schadevergoeding van een whiplash varieert tussen de €5.000,- en €40.000,-, afhankelijk van de ernst van het nekletsel.


letselschade dwarslaesie in Zuid-Holland

Dwarslaesie en hersenletsel

Als u bij een verkeersongeval een beschadiging aan uw voertuig oploopt, dan is het berekenen van de vergoeding relatief eenvoudig. Maar hoe zit dat met lichamelijk schade? Als u een dwarslaesie oploopt zult u waarschijnlijk moeten stoppen met werken, kunt u uw hobby’s niet meer uitoefenen en zijn er grote aanpassingen aan uw woning in Zuid-Holland nodig.

Ook in het geval van hersenletsel kan er zeker sprake zijn van gederfde levensvreugde en psychisch letsel. Uiteraard moet ook deze immateriële schade vergoed worden, daar heeft u immers recht op. Een dwarslaesie of hersenletsel wordt beschouwd als zeer ernstig letsel en geeft u recht op een maximale letselschadevergoeding. Hoe hoog de vergoeding is, is uiteraard volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Aan eerdere slachtoffers zijn in het verleden vergoedingen van €120.000,- tot €130.000,- uitgekeerd.


letselschade door burn-out

Burn-out

Een burn-out is helaas geen uitzondering meer. Uit onderzoek is gebleken dat het afgelopen jaar zelfs meer dan 14% van de werknemers op enig moment thuis zat met een burn-out. In een aantal gevallen is een burn-out binnen enkele weken opgelost, maar vaak neemt het proces meerdere maanden in beslag. Een werkgever is aansprakelijk voor de letselschade, mits bewezen kan worden dat de burn-out daadwerkelijk veroorzaakt is door te veel werkdruk. Dit is zeer lastig, en kan daarom het beste in overleg met een expert op dit gebied worden afgehandeld. Een continue hoge werkdruk, ontslagen op uw afdeling en meerdere mensen met oververmoeidheidsklachten vormen bewijzen voor het ontstaan van een burn-out in de werksfeer. Een advocaat uit Zuid-Holland kijkt graag met u naar uw thuissituatie en eventuele stressfactoren. Hoe vollediger het overzicht, hoe groter de kans op een goed resultaat.


letselschade in Zuid-Holland door medische fout

Medische fout

Is er tijdens een operatie iets misgegaan en kunt u daardoor nu niet meer slapen of uw werk uitvoeren? Maakte de tandarts een medische fout? Of heeft een andere hulpverlener een medische misser begaan?

Dan is het vaak onduidelijk wat u hierop precies kunt doen. Het eenvoudige antwoord hierop is dat u bij een medische foutrecht hebt op een letselschadevergoeding.

Of het nu gaat om geestelijke of lichamelijke schade opgelopen door een medische fout. Het aanvragen van een dergelijke vergoeding doet u door een schadeclaim in te dienen.

Bel bij letselschade gratis en vrijblijvend naar 085 500 9967.

Wij brengen u in contact met een letselschadespecialist uit Zuid-Holland.

Bel vrijblijvend 085 500 9967

letsel na mishandeling in Zuid-Holland

Letselschade na mishandeling

Wie het onderwerp was van mishandeling heeft recht op een letselschade vergoeding. De algemene term mishandeling staat voor alle zaken waarbij er sprake is van geweld, zowel psychisch als fysiek. Onder andere slachtoffers van beroving en seksueel misbruik vallen binnen deze categorie. Slachtoffers van mishandeling kunnen de dader vaak op twee fronten aanvallen: in een strafproces, waarbij de dader een straf moet uitzitten; en in een civiele rechtszaak, wat leidt tot de uitgifte van smartengeld. Hebt u hier wel recht op, maar is het vermogen van de dader te gering? Dan krijgt u het geld uit een speciaal schadefonds voor geweldsmisdrijven.


letselschade door hondenbeet

Gebeten door een hond

Hondenbeten komen veel voor in Nederland, de beten variëren van lichte verwondingen tot diepe beten waar littekens en een trauma het gevolg van vormen. Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Zuid-Holland dan ook de vraag of het mogelijk is de eigenaar van de hond aansprakelijk te stellen voor de letselschade. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de omstandigheden waarin het slachtoffer gebeten is. Liep de hond los? Werd de hond gepest? Jutte de eigenaar het dier op om aan te vallen? Al deze factoren hebben invloed op de aansprakelijkheid en de mate van letselschadevergoeding die uitgekeerd wordt.


letsel door RSI-klachten

RSI

Een groot deel van de klachten die op de werkvloer ontstaan zijn het gevolg van herhaalde bewegingen die een spierspanning veroorzaken. Deze klachten worden verzameld onder de term RSI: Repetitive Strain Injury. Voorbeelden van deze RSI-klachten zijn de tenniselleboog, muisarm en het carpaal tunnel syndroom. Dergelijke klachten kunnen veroorzaakt worden door het steeds moeten tillen van zware materialen, maar ook door de hele dag te typen. Om te voorkomen dat er RSI-aandoeningen ontstaan, moet de werkgever een goede werksituatie bieden, en letten op eventuele beginnende RSI-aandoeningen.


letsel door fietsongeluk in Zuid-Holland

Fietsongeval

Een fietser heeft bij een fietsongeval vrijwel altijd recht op letselschadevergoeding, mits er werd voldaan aan de geldende verkeersregels. Wanneer u aangereden bent is het zaak om zo snel mogelijk naar de controle van de EHBO of huisarts te gaan om medische bewijzen te hebben van het letsel. Daarnaast is het tevens zaak om spoedig de tegenpartij van het fietsongeval aansprakelijk te stellen. Wij adviseren bovendien om juridische hulp te regelen. Zo weet u zeker dat de juiste stappen genomen worden, en hebt u geen omzien meer naar het letselschadeproces.

materiële of immateriële schade in Zuid-Holland

Materiële en immateriële schade

Bij zowel een bedrijf- als verkeersongeval ontstaat er vaak materiële en immateriële schade. Materieel letsel is het meest voorkomend en omvat alles wat kapot is gegaan: van vervoersmiddel tot kleren, brillen en andere zaken.

Immateriële schade is minder duidelijk aan te geven. Het gaat hierbij om zaken zoals nachtmerries, een verminderd werkvermogen, extra benzinekosten door bezoeken aan het ziekenhuis, of kosten voor het gebruik van het openbaar vervoer.

Veel van de immateriële schade is lastig te bewijzen, maar met behulp van een letselschade advocaat is het wel mogelijk hiervoor een schadevergoeding te krijgen. Wilt u meer informatie? Bel ons dan voor een gratis telefonisch intakegesprek.

shockschade

Shockschade

In Nederland onderscheiden wij shockschade en affectieschade. In het geval van affectieschade loopt u emotionele schade op als gevolg van het ongeval van een dierbare. Als het slachtoffer overlijdt of ernstig gewond raakt dan doelen wij bij affectieschade op de pijn, het verdriet en het verlies van levensvreugde van u als bijstaander. Dit kunt u op dit moment niet opeisen. In het geval van shockschade is het wel mogelijk om een schadevergoeding te eisen. Hierbij gaat het om de opgelopen psychische schade nadat u getuige bent geweest van een ongeval of de gruwelijke gevolgen hiervan. Shockschade komt in Zuid-Holland vaak voor bij nabestaanden, maar het is ook mogelijk om een vergoeding te eisen wanneer er geen sprake is van een relatie tot het slachtoffer. Een psychiater dient vast te stellen of het om affectieschade of shockschade gaat. In de praktijk blijkt vaak dat dit verschil maar moeilijk te onderscheiden is.

Overlijdensschade

Is één van uw dierbare familieleden onlangs overleden en werd u altijd nog onderhouden door deze persoon? Misschien woonde u bij hen in of hielpen zij u met uw rekeningen. Naast het feit dat u moet rouwen om het verlies van een familielid, vraagt u zich nu ook af hoe u zelf verder moet. Als de aansprakelijkheid voor het overlijden bij een ander ligt, dan is het voor u als familielid mogelijk om overlijdensschade op te eisen. De tegenpartij is in dat geval verantwoordelijk voor een vergoeding van alles dat uw familielid niet meer voor u kan betalen.

Letselschade als ambtenaar

Heeft u als ambtenaar letsel opgelopen tijdens uw werkzaamheden? Dan maakt dat een eventuele letselschade zaak een stuk ingewikkelder. Dit komt vooral doordat het aansprakelijkheidsrecht uit het Burgerlijk Wetboek niet geldt. Kort gezegd betekent dit dat de experts een bestuursrechtelijke procedure moeten starten en hier is niet elke letselschadespecialist in ervaren. Bel gratis en vrijblijvend naar 085 500 9967 en wij helpen u bij het vinden van een gespecialiseerd letselschade advocaat.

Letselschade militair en veteraan

Wie bij het leger in dienst is of in dienst is geweest, weet dat een veilige terugkeer niet betekent dat er geen schade is. Uiteraard is het risico op fysiek letsel groot, maar nog vaker hebben militairen of veteranen last van psychische letselschade. Ook in dit geval heeft u recht op een letselschadevergoeding. Helaas is het claimen van een vergoeding als militair niet zo eenvoudig vanwege uitzonderlijke defensie regels, schakel daarom goede hulp in.

Letsel als politieagent

Ook bij de politie is het claimen van een letselschadevergoeding niet eenvoudig. Ook voor de politie gelden uitzonderlijke regels. Het is belangrijk om een letselschadespecialist in te huren die op de hoogte is van deze regelgeving.

Zo vergroot u de kans op een gepaste vergoeding en krijgt u het bedrag zo snel mogelijk uitgekeerd.

Letselschade? Schakel een letselschadebureau in en verkrijg de maximale vergoeding!

Neem gratis contact op via 085 500 9967 of vul het formulier in voor een vrijblijvend intakegesprek.

Bel vrijblijvend 085 500 9967

letselschade claimen Zuid-Holland

Letselschade claimen

Wanneer u letselschade oploopt is het belangrijk om zo snel mogelijk te starten met een letselschadezaak. Hiervoor kunt u gratis en vrijblijvend contact met ons opnemen, waarna wij u kosteloos in contact brengen met een advocaat in Zuid-Holland. Tijdens de telefonische intake wordt er gekeken naar uw zaak. Heeft u inderdaad recht op een vergoeding? Dan brengen wij u in contact met een letselschade advocaat voor een uitgebreider intakegesprek, ook dit is volledig gratis. Het claimen van letselschade verloopt in grote lijnen als volgt:

  1. Uw letselschade advocaat dient namens u een claim in, waarin hij de wederpartij aansprakelijk stelt.
  2. Samen verzamelt u alle schadeposten. Uw advocaat helpt u, zodat u zeker weet dat u geen schadeposten vergeet. Ook vraagt hij, met uw toestemming, uw medisch dossier op.
  3. De totale letselschade wordt berekend, waarna u uiteindelijk krijgt waar u recht op hebt.
gedragscode letselschade

Gedragscode letselschade

Een advocaat moet vaak voldoen aan diverse gedragscodes en richtlijnen. Zo ook een letselschade advocaat. Deze moet zich houden aan de regels die zijn opgesteld in de Gedragscode Behandeling Letselschade, zoals uitgegeven door de letselschade raad.

Het boekje met de gedragscode kunt u downloaden op de website van de letselschaderaad.nl.

De gedragscode is opgesteld om meer duidelijkheid te verkrijgen in de afhandeling van zaken rondom een verkeer- en bedrijfsongeval. Het doel hiervan is om de persoonlijke bejegening van slachtoffers te optimaliseren en de technische aspecten van de schaderegeling te verbeteren.

Wilt u meer weten over deze gedragscode? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen voor een gratis intakegesprek.

smartengeld letselschade Zuid-Holland

Smartengeld of schadevergoeding?

Vaak wordt ons door klanten uit Zuid-Holland gevraagd wat het exacte verschil is tussen smartengeld en een schadevergoeding, omdat het erop lijkt dat veel letselschade advocaten dit begrip door elkaar gebruiken. Kort gezegd komt het er op neer dat smartengeld claimen een deel is van de schadevergoeding die u krijgt. Een schadevergoeding staat daarbij over het algemeen voor de materiële schade, terwijl smartengeld is gericht op immaterieel letsel. Voorbeelden van dergelijk letsel zijn het hebben van nachtmerries of een verminderd werkvermogen. Helaas is het optreden van dergelijke problemen moeilijk aan te tonen als direct gevolg van een mishandeling, medische fout of verkeersongeval.

smartengeld berekenen

Smartengeld berekenen

De hoogte van smartengeld is afhankelijk van diverse factoren. Dit zijn onder andere de aard en ernst van het letsel, de geleden pijn, de duur van het herstel en eventueel onherstelbare zaken zoals (zichtbare) littekens, en de invloed van de opgelopen letselschade op uw werk, vrije tijd en relaties. Zodra de specialisten deze factoren hebben geanalyseerd en de medische eindstand is opgesteld, zal door de rechter worden gekeken naar vergelijkbare zaken en de hoogte van het smartengeld dat daar is gegeven. Dergelijke zaken vindt u in het smartengeld boekje dat is uitgegeven door de ANWB. Een voorbeeld is de vergoeding voor overlijden ten gevolge van een misdrijf voor nabestaanden, deze is €2.500,-

keurmerk letselschade

Keurmerk letselschade?

Advocaten in Zuid-Holland gespecialiseerd in letselschade zijn mogelijk aangesloten bij één of meerdere specialisatieverenigingen. Al deze specialisatieverenigingen werken samen via de overkoepelende stichting De Letselschade Raad. Samen streven zij naar een verbetering van het schaderegelingsproces bij letselschade. De Raad stelt gedragscodes op, evenals richtlijnen voor schadevergoedingen en ziet toe op kwaliteit. Door middel van harmonie, openheid en respect wil De Letselschade Raad mensen met letselschade ondersteunen. Indien een advocaat werkzaam is op het gebied van letselschade, dan kan hij zich aansluiten bij het Register Letselschade. Dit keurmerk geeft potentiële klanten een inzicht in de kwaliteiten van de advocaat waar zij mee werken. Kijk voor meer informatie over de Letselschaderaad op deletselschaderaad.nl

Letselschade bedragen: hoeveel krijg ik?

Bent u nieuwsgierig hoeveel smartengeld u kan ontvangen? Dit is grotendeels afhankelijk van uw opgelopen letsel. In de meeste letselschadezaken gaat het om de categorie licht letsel: lelijke littekens, kneuzingen, schaafwonden of een lichte hersenschudding. Hierbij kan u rekenen op bedragen van €1.500,- tot €3.500,-. In principe zijn dit allemaal verwondingen waarbij u geen beperkingen ondervindt in het uitvoeren van uw hobby’s of beroep.

Wanneer u een bepaalde tijd afhankelijk bent geweest van hulp of een milde lichamelijke of geestelijke handicap hebt opgelopen dan spreken we van de categorie matig letsel, waarvoor de bedragen tot €9.000 oplopen. De echt hoge bedragen worden pas uitgekeerd wanneer er sprake is van zeer zwaar letsel. Hierbij gaat het om bedragen van €43.000,- tot €76.000,-. Voorbeelden zijn het verlies van uw spraak, blindheid, een hoge dwarslaesie of een ernstige, geestelijke stoornis.

Gratis intake 085 500 9967

6 tips bij het vinden van de beste letselschade advocaat in Zuid-Holland

Met de hulp van een letselschadebureau vergroot u de kans op de schadevergoeding die u verdient, zonder lange en ingewikkelde procedures. Maar hoe vindt u nu de beste letselschade advocaat uit Zuid-Holland? Via onze service brengen wij u in contact met een letselschadespecialist. Met onderstaande tips kunt u vervolgens bepalen of u deze specialist inschakelt.

1. Letselschade advocaat of letselschadespecialist nodig?

Een letseladvocaat is iemand met een goede vooropleiding terwijl een letselschadespecialist zijn kennis opgedaan heeft door middel van ervaring. Vaak zijn de tarieven van een letselschade specialist daardoor iets gunstiger. Onthoud dat een letselschadespecialist niet het recht heeft om uw zaak aan de rechtszaak voor te leggen, maar gelukkig is dit in de meeste gevallen niet nodig.

2. Kennis en ervaring van de letselschade advocaat

Wanneer u kiest voor een letselschade advocaat dan weet u zeker dat u te maken heeft met een kundig iemand met voldoende kennis. Hoe complexer uw zaak, des te belangrijker de mate van ervaring van de expert. Controleer daarom altijd of de advocaat ervaring heeft met soortgelijke zaken. Zo weet u zeker dat u goed geholpen kan worden.

3. Goede reputatie?

In de meeste gevallen is uw letselschade advocaat iemand die u volledig moet vertrouwen. Dit is een stuk makkelijker als u weet dat de expert een goede reputatie heeft. Zoek online naar ervaringen van eerdere klanten of vraag in uw omgeving of iemand ervaring heeft met dit letselschadebureau.

4. Groot of klein advocatenkantoor?

Wilt u graag persoonlijke aandacht en een vast aanspreekpunt? Kies dan voor een klein advocatenkantoor of een zelfstandig letselschadespecialist uit Zuid-Holland. Grote letselschadebureaus hebben als voordeel dat u altijd snel geholpen wordt, maar de aanpak is vaak iets minder persoonlijk. De keuze voor een groot of klein kantoor is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

5. Goede persoonlijke klik?

Omdat u de persoon moet vertrouwen, is het belangrijk dat er een goede persoonlijke klik is. De letselschadespecialist gaat uw belangen behartigen, dan is het uiteraard van belang dat deze persoon betrokken is bij uw zaak. Een goede persoonlijke klik zorgt voor een voorspoedige samenwerking. Zo geeft u de procedure uit handen aan iemand die u vertrouwt, en kunt u uzelf focussen op uw herstel.

6. De kosten van de letselschade advocaat

Als de tegenpartij verantwoordelijk wordt gesteld voor uw letsel, moeten zij u een gepaste schadevergoeding betalen. Ook alle gemaakte juridische kosten behoren tot de schadevergoeding. Bij een positieve uitkomst hoeft u dus geen rekening te houden met het tarief van uw advocaat. Toch is het verstandig om hier bij de keuze voor een specialist rekening mee te houden.

Vergroot de kans op een passende vergoeding!

Met de hulp van een letselschadebureau krijgt u waar u recht op heeft.

Bel vrijblijvend 085 500 9967 voor een intakegesprek

Diverse voorbeeldcases

Voorbeeldcase 1: Burn-out door nalatigheid op het werk

Door de steeds hogere werkdruk en het terugdringen van het aantal werknemers, bestaan er steeds meer mensen met stressklachten en oververmoeidheid, welke tezamen kunnen leiden tot een burn-out. Om een burn-out te voorkomen is er adequaat handelen van de bedrijfsleiding gewenst. Helaas was dit niet het geval in deze zaak. Een man zat al een paar dagen thuis met vermoeidheidsklachten, waarvan hij vermoedde dat ze konden leiden tot ergere klachten. Hij gaf daarom aan bij de leidinggevenden dat hier een oplossing voor moest worden gezocht, maar hier werd niets mee gedaan. Op eigen initiatief is er vervolgens een gesprek gekomen met de werkcoach en leidinggevende. De werkcoach bepaalde dat er hulp nodig was met het oog op psychische klachten, en gaf de leidinggevende de opdracht hiermee aan de slag te gaan. Opnieuw werd er geen oplossing gezocht. De man bleef thuis, en kwam in de ziektewet. Uit vervolgonderzoeken bleek daarna dat hij last had van de schildklier door de stressklachten, waarna een depressie optrad. Tegenwoordig is de man weer gedeeltelijk aan het werk bij de oude werkgever, maar een fulltimebaan is nog niet mogelijk. De rechter bepaalde dat de verzekeraar een som van €120.000,- aan de man moest betalen.

Voorbeeldcase 2: Gebroken kuitbeen door ‘grapje’ vriend

Wanneer jongeren bijeenkomen voor een drankje en gezelligheid, dan ontstaan er nogal eens wilde plannen en risicovolle situaties. In het geval van de jongeman in deze casestudie sprong een vriend tijdens een wilde bui op z’n rug, wat leidde tot grote gevolgen. Hoewel het in eerste instantie leek alsof de jongeman door zijn enkel ging tijdens de stunt, bleek al snel dat er meer aan de hand was toen hij niet meer overeind kon komen. De vrienden hebben daarom direct het alarmnummer gebeld, en de jongeman is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis bleek uit de röntgenfoto’s en het onderzoek dat hij naast een enkel uit de kom tevens gescheurde enkelbanden en een gebroken kuitbeen had. Gevolg: een operatie, zes weken in het gips en nog vier weken op krukken, gedurende welke tijd hij niet aan het werk kon. Daarnaast is er door het ongeluk nog heel wat materiële schade ontstaan. Zo werd zijn broek kapot geknipt voor het onderzoek en moest er een scootmobiel komen om mobiel te blijven. De jongeman stelde zijn vriend voor het letsel aansprakelijk en de rechter bepaalde dat hij recht had op een vergoeding en smartengeld van €10.000,-.

smartengeld in Zuid-Holland

Voorbeeldcase 3: Litteken door medische misser

Als een 24-jarige vrouw aanklopt bij de arts dan stelt hij al snel een diagnose en ze ondergaat al snel een operatie. Achteraf blijkt dat de gestelde diagnose onjuist is. De arts heeft onvoldoende onderzoek verricht en is te snel tot conclusies gekomen. Na de operatie blijft de jonge vrouw achter met een groot litteken op haar buik. Dit litteken herinnert haar dag in dag uit aan de onnodige operatie en is ze voor de rest van haar leven getekend. Daarbij heeft ze ook fysiek last van het litteken. Het zorgt voor een trekkend gevoel, dat regelmatig erg pijnlijk is. Tijdens het proces hield de rechter rekening met de jonge leeftijd van het slachtoffer, gecombineerd met het feit dat ze hier de rest van haar leven mee geconfronteerd wordt. De vrouw in kwestie kreeg uiteindelijk een bedrag van €18.569,- uitgekeerd.

arbeidsongeval in Zuid-Holland

Voorbeeldcase 4: Letselschade door arbeidsongeval

Ook in het geval van een arbeidsongeval heeft u recht op een vergoeding. Zo ook een vrachtwagenchauffeur die in 2004 gewond raakte tijdens zijn werkzaamheden. Toen hij zijn vrachtwagen in München aan het uitladen was, viel er een stapel zware planken om. Als gevolg kwam de chauffeur ten val en liep hij een verwonding aan het hoofd op.

Als gevolg van dit ongeval is de chauffeur uiteindelijk bijna volledig arbeidsongeschikt verklaard. Bekijk de volledige uitspraak op de website rechtspraak.nl.

Veelgestelde vragen

Dagelijks worden er veel vragen gesteld over het proces van letselschade claimen en wat dit precies inhoudt. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Zo heeft u in één overzicht antwoord op al uw vragen.

letselschade bedragen

Wat is letselschade?

Letselschade is schade die u door toedoen van een ander hebt opgelopen. Denk aan lichamelijke verwondingen door een bedrijfsongeval, fysieke schade bij een aanrijding of psychisch letsel na een ongeval. Om de letselschade te vergoeden en uw pijn en leed te verzachten, is het mogelijk voor letselschade een schadevergoeding te eisen.

Letselschade advocaat of letselschadebureau?

Medewerkers van een letselschadebureau hoeven geen specifieke opleiding gevolgd te hebben, terwijl letselschade advocaten allemaal een juridische vooropleiding hebben gehad. Dit betekent dat een letselschade advocaat uw zaak kan voorleggen bij de rechter en een letselschadebureau die bevoegdheid niet heeft. In de meeste gevallen zorgt het letselschadebureau zonder tussenkomst van een rechter voor een schikking.

Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Als u letselschade hebt opgelopen, is het belangrijk om zo snel mogelijk een letselschadebureau in te schakelen De expert ondersteunt u tijdens het gehele proces en u weet direct met welke schadeposten u rekening moet houden. Dit vergroot de kans op een maximale schadevergoeding.

Hoeveel voorschot bij letselschade?

In principe wordt uw schadevergoeding uitbetaald na het vaststellen van de medische eindstand. Dit kan in het geval van zwaar letsel flink wat tijd in beslag nemen. Daarom is het mogelijk om al voor die tijd een voorschot te krijgen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de kosten die u op korte termijn moet maken.

Voorkom verjaring, neem contact op!

Bij letselschade kan verjaring voorkomen. In sommige gevallen is deze verjaringstermijn 20 jaar, maar meestal verjaart uw zaak 5 jaar nadat u bewust bent geworden van het letsel en de aansprakelijke partij. Wij raden u daarom aan om zo snel mogelijk in contact te komen met een advocaat uit Zuid-Holland. Alleen dan bent u verzekerd van de juiste hulp en krijgt u waar u recht op hebt.

Weet u niet zeker of u recht hebt op smartengeld of bent u benieuwd naar de bedragen waar u recht op heeft? Vul dan het contactformulier in voor gratis advies of bel direct 085 500 9967. Wij stellen u, na een gratis adviesgesprek, in verbinding met een advocaat uit Zuid-Holland.

letselschade advocaten Zuid-Holland

Bel voor een gratis adviesgesprek 085 500 9967