Letselschade Rijswijk

Letselschade advocaat Rijswijk

Wanneer u letselschade hebt opgelopen door een ongeval, dan hebt u in de meeste zaken recht op een schadevergoeding. Het ondervonden letsel is echter vaak moeilijk te bewijzen. Zo is bijvoorbeeld een whiplash voor een dokter moeilijk aan te tonen, zelfs als u direct na het ongeval naar de medisch specialisten toe gaat. De advocaten van ons letselschade bureau in Rijswijk helpen u graag met het verhalen van het letsel op de veroorzaker. Of het nu gaat om een schadevergoeding voor materiële schade na een verkeersongeval, of geestelijk letsel na een arbeidsongeval, wij staan voor u klaar in Rijswijk. U kunt via ons contactformulier of telefonisch via 085 500 9967, een gratis intakegesprek aanvragen.

Ruime ervaring in de advocatuur

Elke letselschade advocaat die zich bij ons bedrijf in Rijswijk heeft aangesloten, zal u snel en deskundig te woord staan. Elke advocaat uit ons bedrijf beschikt namelijk over een ruime ervaring in de advocatuur en draait de hand voor geen enkele letselschade zaak om. Wilt u weten hoe u een verkeersongeval moet afhandelen? Of bent u benieuw hoe u uw baas na een arbeidsongeval aansprakelijk kunt stellen? Door gebruik te maken van een gratis intakegesprek, kunnen wij uw zaak taxeren, en het opgelopen letsel inventariseren. Hebt u inderdaad recht op een schadebedrag na een ongeval? Dan zal onze advocaat uit Rijswijk de aansprakelijkheidsstelling verzorgen, en samen met u bewijs verzamelen. Denk hierbij aan facturen voor medische kosten, of een indicatie van de bedrijfspsycholoog. Het uiteindelijk letselschade proces wordt natuurlijk ook door ons afgehandeld.

Uw letsel, ons specialisme

Er bestaan diverse soorten letsel dat u door een ongeval kunt oplopen. Ten eerste is er materiële schade. Dit letsel varieert van een gescheurde trui door een verkeersongeval met de fiets, tot de kosten voor een huishoudelijke hulp omdat u het huishouden niet meer kan bijhouden na een arbeidsongeval. Er bestaat tevens een immateriële vorm van letselschade, ook wel aangeduid met de term geestelijk letsel. Hieronder vallen onder andere trauma’s, shock gevolgen, nachtmerries en slapeloze nachten. Dergelijke gevolgen komen met name voor na mishandeling of een medische fout, maar kunnen tevens de nasleep vormen van een meer gebruikelijk fietsongeval of een ongeval op de werkplaats in Rijswijk.

Verloop letselschade traject

Wanneer u contact opneemt met een advocaat uit Rijswijk zal deze niet direct starten met een letselschade proces. Eerst zullen wij kijken naar de exacte oorzaak van het ongeval en het letsel wat u heeft opgelopen zal worden geïnventariseerd. Wanneer er een redelijke kans bestaat dat u de rechtszaak zult winnen, zullen wij met u het letselschadeproces starten. Deze bestaat uit vier fasen.

1. Het verzamelen van het bewijsmateriaal: variërend van bonnetjes tot beeldmateriaal en doktersafschriften.

2. Het vaststellen van de aansprakelijkheid: een taak voor de advocaten, hierbij kan ook een voorschot op de schadevergoeding worden aangevraagd.

3. Het constateren van de medische eindstand:sommige gevolgen van een arbeid- of verkeersongeval kunnen zich pas laten openbaren. Pas wanneer we alle gevolgen kennen starten we de laatste fase van het proces.

4. Het bepalen van de schadevergoeding en afronding: tot slot wordt gekeken hoe hoog de schadevergoeding wordt, en zal het papierwerk worden afgehandeld in samenwerking met uw advocaat.

Letselspecialist Rijswijk

Contactformulier

Omschrijving letsel (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.

Waarom onze letsel specialist?

  • Gratis adviesgesprek
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Bewezen succesvol in het claimen van letsel
  • Jarenlange ervaring
Bedrijfsongeval letsel Rijswijk

Arbeidsongeval

Een arbeidsongeval is zomaar veroorzaakt. Zo ontstaat letsel al door een gladde vloer, of slecht gereedschap. Daarnaast is het ook mogelijk, zeker in de chemische en medische sector, dat u blootgesteld wordt aan straling, of schadelijke stoffen. Indien u hier nadelige gevolgen van ondervindt, dan valt dit onder een arbeidsongeval, al noemen wij dit dan een beroepsziekte. In de praktijk blijkt het echter erg lastig de aansprakelijkheid van het bedrijf aangaande het arbeidsongeval te bewijzen. Daarom raden wij aan samen met onze letselschade advocaat in Rijswijk naar de mogelijkheden te kijken, en de juiste positie te kiezen. Zo gaan wij bijvoorbeeld met u na of er eerder een arbeidsongeval is plaatsgevonden en wat hiervoor de oorzaak was. Hebt u last van een beroepsziekte, dan zullen wij onderzoeken of meerdere werknemers last hebben van dezelfde symptomen. De vergoeding voor een arbeidsongeval varieert naar gelang de duur en ernst van uw klachten.

Letsel na verkeersongeluk Rijswijk

Verkeersongeval

In Nederland vinden dagelijks vele ongevallen in het verkeer plaats. Onder de term verkeersongeval vallen niet alleen auto-ongelukken, maar tevens die met fiets of voetganger. De nasleep van een verkeersongeval is in de meeste gevallen beperkt, maar kan dankzij bijvoorbeeld een moeilijk bewijsbare whiplash ook zeer lang duren. Wilt u graag de juiste schadevergoeding ontvangen voor een auto- of fietsongeval, binnen zo kort mogelijke tijd? Wij hebben ruime ervaring met schade door een verkeersongeval. Elke letsel advocaat uit Rijswijk zal u graag voor en tijdens het rechtsproces ondersteunen met advies en praktische hulp. Naast lichamelijk letsel is ook psychische schade een mogelijk gevolg van een verkeersongeval. U moet hierbij bijvoorbeeld denken aan slechte nachten door angst of nooit meer in de auto durven te rijden. Een derde vorm van schade is materiële beschadigingen. Een deuk in de auto bij een verkeersongeval of gescheurde kleding door een fietsongeval vormen hier voorbeelden van.

whiplash Rijswijk

Whiplash

Een whiplash ontstaat vaak na een ongeval, door een plotselinge beweging van het hoofd, waardoor nek- en rugproblemen ontstaan. Het is zelfs mogelijk dat u dankzij een whiplash een chronische rugpijn oploopt. Helaas is het voor medisch personeel heel moeilijk een whiplash aantoonbaar te bewijzen. Desondanks is het met behulp van onze advocaat wel mogelijk. Wij hebben al vele cliënten hiermee naar tevredenheid geholpen. Voor uw beeldvorming: de ontvangen schadevergoeding varieert tussen de €5.000,- en €40.000,-, afhankelijk van het opgelopen letsel. Een whiplash ontstaat in een aantal gevallen niet direct na het verkeersongeval, of u verwart wellicht de klachten met die van een hersenschudding. Komt u er later achter? Dan is een medische controle aan te raden. Bovendien moet u aantonen dat de klachten niet op een andere manier hebben kunnen ontstaan. Is de whiplash het gevolg van een sportactiviteit of iets dergelijks? Dan kunt u meestal niet het bedrijf aansprakelijk stellen.

Burn-out door werkgever

Burn-out

Uit onderzoek is gebleken dat jaarlijks zo’n 14% van alle Nederlandse werknemers enige werkdagen moet missen in verband met een burn-out. Een burn-out is een vorm van oververmoeidheid die het gevolg is van een langdurige blootstelling aan stressfactoren, die men niet eigenhandig verwerkt. Omdat deze stressfactoren vrijwel altijd optreden bij het professionele werk, wordt een burn-out gezien als een beroepsziekte. Dit betekent dat de werkgever aansprakelijk is voor de gezondheidsklachten, mits u kunt bewijzen dat de burn-out inderdaad het gevolg is van de te hoge werkdruk. Neem via 085 500 9967 direct contact op met een letselschade advocaat uit ons netwerk voor hulp bij het vinden van de juiste bestanden en bewijzen. Daarnaast zal onze professional u ondersteunen bij het terugkijken naar het moment waarop de eerste klachten ontstonden. Op deze manier is het mogelijk om te achterhalen of het inderdaad door een hoge werkdruk of werkomstandigheden komt dat u last hebt van een burn-out.

medische fout arts

Medische fout

Medische fouten kunnen een grote invloed op iemands leven hebben. Zowel lichamelijk als geestelijk letsel zijn hier het mogelijke gevolg van. Onder de term medische misser vallen diverse zaken, zoals het niet attent reageren op een verslechterde gezondheidstoestand, het voorschrijven van foute medicijnen of een onprofessionele behandeling. Voor een dergelijke medische fout is het mogelijk een schadeclaim in te dienen. Veel instanties geven echter nogal slecht openheid van zaken. Om u bij het proces te ondersteunen bestaat er de GOMA (de gedragscode openheid medische incidenten). Een advocaat kan u desgewenst eveneens helpen bij het indienen van de schadeclaim voor medische aansprakelijkheid.

letselschade mishandeling Rijswijk

Letselschade na mishandeling

In Nederland komen er dagelijks meerdere slachtoffers van mishandeling bij. Onder de term mishandeling verstaan wij alle zaken waarin geweld (mentaal of fysiek) de oorzaak is voor letsel. Dit gaat zowel om berovingen, als zinloos geweld en seksuele misdrijven. Slachtoffers van mishandeling hebben in de meeste gevallen recht op smartengeld. Het enige nadeel hierbij is dat zij de mishandeling moeten kunnen bewijzen. Maakt u gebruik van onze diensten? Dan zult u samen met een advocaat kijken naar de mogelijkheden voor zowel een strafproces als een civielrechtelijke zaak. Mocht de dader geen geld hebben voor de vergoeding, dan bestaat er het schadefonds voor geweldsmisdrijven.

Vrijblijvend contact met een letselschade advocaat?

Bel ons voor vrijblijvend en gratis advies indien u letsel heeft opgelopen of vul ons contactformulier in.

contact Letselschade advocaat Rijswijk
hondenbeet Rijswijk

Gebeten door een hond

Regelmatig worden er in Nederland mensen door een hond gebeten. Hondenbeten geven soms maar een oppervlakkige wond, maar leiden soms tevens tot diepe verwondingen, littekens en psychisch trauma. Er worden dan ook regelmatig letselschade processen gestart rondom een hondenbeet. Bij het bepalen van de schadevergoeding en de ernst van het letsel wordt er in dergelijke zaken met name aandacht besteed aan externe factoren. Zo is het van belang of de hond aangelijnd was, en of er iemand de hond provoceerde. Wij raden daarom aan om van eventuele getuigen van het voorval direct de contactgegevens te noteren. Zo staat u sterker met uw verhaal, en zal de letselschade zaak minder tijd in beslag nemen.

muisarm Rijswijk

RSI

Een verzamelnaam voor verschillende klachten die soms optreden op de werkvloer is RSI. De afkorting staat voor Repetitive Strain Injury, en staat voor diverse aandoeningen zoals het carpaal tunnel syndroom en de muisarm. RSI klachten ontstaan meestal door herhaalde bewegingen die een ongewenste spierspanning tot gevolg hebben. Omdat ook de RSI klachten vaak op het werk ontstaan, kan een werkgever hiervoor verantwoordelijke worden gesteld. Dit is echter alleen een mogelijkheid wanneer de werkgever niet heeft gezorgd voor een voldoende werksituatie. Hebt u vragen over de schadevergoeding die voor RSI klachten staat? Bel ons op 085 500 9967!

letsel na fietsongeluk Rijswijk

Fietsongeval

Bent u het slachtoffer geworden van een fietsongeval, dan zal in de meeste gevallen de tegenpartij aansprakelijk zijn, wanneer deze in een gemotoriseerd voertuig reed. Om te zorgen voor een juiste afhandeling van het letselschade proces, dient u een aantal dingen te doen. Ten eerste dient u bij het fietsongeval direct de politie te bellen. Deze kan het nodige bewijsmateriaal verzamelen, en eventuele getuigen horen. Daarna moet u naar een huisarts of EHBO post, om medisch bewijs te leveren voor opgedaan letsel. Tot slot is het noodzakelijk om spoedig de tegenpartij van het fietsongeval aansprakelijk te stellen.

second opinion letselspecialist aanvragen

Second opinion

Hoewel de meeste advocaten zeer professioneel te werk gaan, is het een optie dat u niet tevreden bent over de advocaat uit Rijswijk waarmee u samenwerkt. U krijgt bijvoorbeeld nooit contact met de advocaat, hij werkt erg traag of u hebt na lange tijd nog steeds geen schadevergoeding gekregen. Wanneer u niet tevreden bent, kunt u een gratis second opinion bij ons aanvragen. Wij werken met een gratis intakegesprek, dus u zult geen extra kosten hoeven te betalen. Denkt u dat wij u beter zullen helpen? Dan is het mogelijk om dezelfde dag nog van letselschade advocaat te wisselen via het contactformulier.

immateriële letselschade

Materiële en immateriële schade

Bij een verkeer- en arbeidsongeval ontstaan meestal zowel materiële als immateriële beschadigingen. Bij materiële schade praten we onder andere over gescheurde kleren, beschadigde eigendommen zoals boeken en tassen, en beschadigingen van vervoersmiddelen. Immaterieel letsel gaat zowel over bewijsbare als slecht aantoonbare zaken. Zo valt onder immaterieel letsel onder ander het moeten inhuren van huishoudelijke hulp, en het noodzakelijke gebruik van openbaar vervoer door een whiplash. Maar gaat dit eveneens over een verminderd werkvermogen en psychische problemen. Voor een advocaat uit Rijswijk maakt het niet uit welke letselschade het gevolg was van een ongeval. Hij bekijkt hoe hoog de schadevergoeding zou moeten worden en gaat zijn uiterste best doen om dit voor u te bewerkstelligen.

Gedragscode Behandeling Letselschade

Gedragscode letselschade

Om de behandeling van letselschade zaken zo goed mogelijk te structureren en gelijk te houden, is er een gedragscode opgesteld waaraan elke letselschade advocaat zich dient te houden. Deze zogeheten Gedragscode Behandeling Letselschade, is op basis van een eerdere versie uit 2006, in 2012 opgesteld door de Letselschade Raad. Men had hierbij als doel om de harmonie en duidelijkheid in de afhandeling van personenschade te vergroten, waarbij men twee subdoelen opstelde. Dit was ten eerst een betere en meer persoonlijke bejegening van het slachtoffer, en ten tweede het verbeteren van de technische aspecten van de schaderegeling. Voor advocaten in Rijswijk staan in de uitgave bovendien tips voor good practice, en verwijzingen naar jurisprudentie.

No cure no pay

Heeft u geen rechtsbijstandsverzekering maar bent u wel slachtoffer geworden van een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Dan is een procedure vaak een kostbare aangelegenheid. Per 1 januari 2014 is de overheid gestart met een vijfjarige proef waarbij letselschade advocaten mogen werken op basis van een no cure, no pay principe. Dit betekent simpelweg dat wanneer de door u in de arm genomen advocaat uit Rijswijk de zaak niet voor u kan winnen, u geen rechtskosten of uurloon hoeft te betalen. Het grote voordeel hiervan is, dat wanneer u niet zeker weet of u de letselschade na het ongeval kunt verhalen op de schuldige, u niet onnodig geld kwijt bent. Het nadeel is echter, dat indien u de rechtszaak wel wint, de kosten vaak hoger zijn en u tevens verantwoordelijk bent voor bijkomende rechtskosten. Wij raden u daarom aan van te voren na te gaan of de zaak te winnen is of niet. Zo bespaart u onnodige kosten. Raadpleeg van tevoren een letselschade advocaat om uw situatie goed te bekijken.

letselschade advocaat uit Rijswijk

Wij zorgen dat u ontvangt waar u recht op heeft

De uiteindelijke schadevergoeding kan variëren van enkele honderden euro’s tot meer dan tienduizend euro. Dit is afhankelijk van de ondervonden letselschade, en of deze schade te bewijzen valt. Omdat wij geloven in een eerlijke behandeling voor iedereen, zullen wij bij elke zaak ons uiterste best doen om u te geven waar u recht op hebt. Bent u benieuwd naar wat wij voor u zouden kunnen betekenen? Vul het contactformulier in met uw gegevens of bel op 085 500 9967!

schadevergoeding na letsel

Smartengeld of schadevergoeding?

De term smartengeld wordt veel gebruikt in de letselschade wereld. Vaak krijgen wij van onze klanten uit Rijswijk echter de vraag wat de betekenis is van deze term, en het verschil met het begrip schadevergoeding. Hoewel het mogelijk is voor bedrijven om deze twee termen door elkaar te gebruiken, zit er wel degelijk een verschil in betekenis. Het smartengeld is namelijk maar een onderdeel van de totale schadevergoeding. Hierbij bestaat een schadevergoeding uit alle geldelijke bedragen die u krijgt toebedeeld vanwege zowel materiële als immateriële schade, waarbij het smartengeld staat voor vaak onmeetbaar letsel zoals geleden pijn en psychische gevolgen van een verkeers- of arbeidsongeval.

smartengeld Rijswijk

Smartengeld berekenen

De hoogte van het smartengeld wordt door veel factoren bepaald. Zo is onder meer de leeftijd van het slachtoffer van invloed op het bedrag. En vormen tevens de mate van geleden pijn, de (blijvende) zichtbaarheid van het letsel, en aard en ernst van het herstel invloedrijke factoren. Is eenmaal door de medici een medische eindstand bepaald, en is een antwoord gegeven op de bovenstaande factoren, dan wordt door een rechter gekeken naar vergelijke bare zaken. De mate van schadevergoeding bij een vergelijkbaar ongeval is medebepalend voor de hoogte van het nieuwe smartengeld. In 2015 is vanuit de tweede kamer bovendien een wetsvoorstel ingediend om ook nabestaanden het recht op smartengeld te geven, voor onder ander het verlies van geliefden. De toewijzing en bepaling van dit bedrag is weer afhankelijk van verscheidene factoren.

letselschade advocaat Rijswijk

In Rijswijk en omgeving

Voorbeeldcases

Voorbeeldcase 1: Burn-out door nalatigheid op het werk

Een man zit in de ziektewet vanwege een burnout. Er is meermaals aangegeven aan de leiding dat er klachten waren en dat er iets aan de situatie gedaan moest worden. Uit een gesprek met een werkcoach bleek dat er hulp nodig is vanuit psychisch oogpunt. De leidinggevende was hierbij aanwezig en zij kreeg de opdracht hiermee aan de slag te gaan. Wederom werd er niets mee gedaan. Nadat de man een tijdje ziek was zijn er verdere onderzoeken gedaan en bleek dat er tevens een aandoening aan de schildklier was. Aannemelijke oorzaak: een lange periode van stress. Door de omstandigheden raakt de man in een depressie. Uiteindelijk lukt het om de man weer gedeeltelijk aan het werk te krijgen bij de oude werkgever. Daarnaast betaalt de verzekeraar een som van €120.000,-.

Voorbeeldcase 2: Gebroken kuitbeen door ‘grapje’ vriend

Wat een leuke avond moest worden voor een jongeman eindigde in een drama. In een jolige bui sprong een vriend van de man op z’n rug. Omdat hij op dat moment niet stabiel stond ging hij door zijn enkel. Op de grond liggend bleek dat de jongeman niet door de enkel was gegaan, maar er meer aan de hand was. De man is meteen door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis werd duidelijk dat de enkel uit de kom was, enkelbanden gescheurd en een gebroken kuitbeen. Na de operatie werd er 6 weken later het gips eraf gehaald. In de tussentijd kon de man zijn beroep niet uitoefenen. De jongeman heeft nog 4 weken op krukken gelopen en zit in het revalidatieproces. Daarnaast heeft hij een groot litteken op zijn been die van de enkel tot halverwege het onderbeen loopt. Er is naast de immateriële schade eveneens materiële schade, zo is broek kapot geknipt en is er een scootmobiel aangeschaft om zelfstandig boodschappen te kunnen doen. De jongeman stelt zijn vriend aansprakelijk voor de kosten. Hij ontvangt uiteindelijk een schadevergoeding en smartengeld met een totaalbedrag van €10.000,-.