Letselschade advocaat inschakelen?

Gratis advies bij letsel. Claim uw schadevergoeding!

Bel 088 444 7676

Nu bereikbaar.

Letselschade advocaat Alphen aan den Rijn

Wie bij letsel een schadevergoeding wil opeisen doet er verstandig aan een advocaat uit Alphen aan den Rijn in te schakelen. Met de hulp van een advocaat bent u verzekerd van een zo’n hoog mogelijke vergoeding! Bovendien bespaart u zichzelf heel veel administratieve rompslomp. Wilt u ook een schadevergoeding opeisen?

Start nu uw gratis intake!

U komt dan in contact met een specialist die uw zaak doorneemt. Indien gewenst brengt hij u daarna in contact met een advocaat in uw regio.

Op deze pagina leest u wat letselschade advocaten doen en waarom het slim is om een advocaat in te huren. U leest meer over de kosten en krijgt tips voor het selecteren van een advocaat. Tot slot vindt u hier ook voorbeelden van bedragen die eerder uitgekeerd zijn.

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

U schakelt een letselschade advocaat in op het moment dat u bij een ongeval gewond raakt. Dit kan van alles zijn: misschien breekt u een arm bij een arbeidsongeval, of loopt u bij een verkeersongeval een whiplash op.

Bij letsel hebt u namelijk recht op een schadevergoeding. Misschien kunt u met een gebroken arm uw werk niet meer uitvoeren en heeft u minder inkomen. U hebt recht op een vergoeding voor alle materiële én immateriële schade. Uw advocaten helpen u hierbij.

Letselschade advocaat Alphen aan den Rijn: dit zijn de grootste voordelen.

 • Een letselschade advocaat neemt alle schadeposten mee in het bepalen van de schadevergoeding.
 • U bent verzekerd van de hoogste schadevergoeding.
 • Letselschade advocaten behartigen alleen uw belangen.

Vul het contactformulier in voor een gratis intake.

Wat kost een letselschade advocaat?

Wat gaat een letselschade advocaat kosten? Het eerste adviesgesprek is helemaal gratis. Indien gewenst brengen de specialisten u dan in contact met een advocaat in Alphen aan den Rijn die het letselschadetraject voor u opstart. Wat kost dit?

Meestal kost het inschakelen van een letselschade advocaat u niets!

Zo is het voor iedereen mogelijk om letselschade te claimen. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat de aansprakelijkheid wordt vastgesteld bij de tegenpartij. U kunt dan de kosten voor het letselschadebureau verhalen op de aansprakelijke partij.

Wel kan het voorkomen dat u de kosten eerst zelf betaalt en ze daarna vergoed krijgt.

letselschade advocaat Alphen aan den Rijn

Wat doet een letselschade advocaat?

Letselschade advocaten uit Alphen aan den Rijn staan u bij tijdens de letselschadezaak. Een specialist kijkt eerst naar uw zaak tijdens een gratis intakegesprek. De specialist kijkt of uw letselschadezaak een kans van slagen heeft en verwijst u in dat geval door naar een advocaat in Alphen aan den Rijn.

Na de intake helpt de advocaat met het inzamelen van bewijsmateriaal. Dit is nodig om de aansprakelijkheid vast te stellen. Pas als de aansprakelijkheid is vastgesteld kan u de schade claimen. Om te bepalen hoe hoog de schadevergoeding ongeveer moet worden helpen letselschade advocaten daarna met het verzamelen van alle schadeposten. Zo weet u zeker dat alle materiële en immateriële schade vergoed wordt.

Benieuwd wat een letselschade advocaat voor u kan betekenen? Bel dan naar 088 444 7676 voor een gratis telefonisch intakegesprek!

Zo verloopt het letselschadetraject:

1. Intake en inzamelen bewijsmateriaal

Tijdens de gratis intake kijkt een letselschadebehandelaar of uw zaak van slagen heeft. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat u zelf verantwoordelijk bent voor de advocaatkosten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij zaken waarbij de aansprakelijkheid niet vast te stellen is.

Een letselschade advocaat helpt met het inzamelen van bewijsmateriaal, om deze aansprakelijkheid wel vast te stellen. Dit kan van alles zijn: een proces-verbaal, getuigenverklaringen en foto’s of videobeelden.

2. Tegenpartij aansprakelijk stellen

Met het bewijsmateriaal is het mogelijk om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Deze aansprakelijkheid is heel belangrijk, want zonder aansprakelijkheid geen letselschadevergoeding.

De verzekeraar van de tegenpartij wil graag meer weten over het letsel dat u hebt opgelopen en vraagt naar het ongeval. Hier komt het verzamelde bewijsmateriaal bij kijken.

U kunt de tegenpartij zelf aansprakelijk stellen, maar het is slimmer om dit door een letselschade advocaat te laten doen. Dan weet u zeker dat de aansprakelijkstelling wettelijk correct wordt uitgevoerd.

3. Indienen schadeclaim

Is de tegenpartij inderdaad aansprakelijk? Dan bepaalt de letselschade advocaat hoe hoog de schadevergoeding voor het opgelopen letsel wordt. Dit bepaalt hij door alle schadeposten te verzamelen. Dat zijn er meer dan u misschien denkt: ook gemaakte vervoerskosten voor van en naar uw behandelaar, eventuele parkeerkosten, gederfde inkomsten en kosten voor extra huishoudelijke hulp omdat dit (tijdelijk) niet zelf kunt uitvoeren worden vergoed.

De advocaat dient de claim in en onderhandelt met de tegenpartij in uw belang. U hoeft hier zelf dus geen tijd in te steken, zodat u alle energie overhoudt voor uw herstel.

4. Afronden letselschadetraject

De afronding van het letselschadetraject volgt pas wanneer uw klachten zijn verdwenen of als uw behandelaar heeft vastgesteld dat er geen verbetering meer inzit. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van het ongeval en de ernst van het letsel. Heeft u zwaar letsel opgelopen dan kan het jaren duren voordat de letselschadezaak is afgerond.

In dat geval zorgen letselschade advocaten uit Alphen aan den Rijn dat u zo snel mogelijk een voorschot krijgt op de vergoeding. Na het tekenen van een vaststellingsovereenkomst is de zaak officieel afgerond en wordt het dossier gesloten.

Letsel opgelopen? Schakel een letselschade advocaat uit Alphen aan den Rijn in!

Bel direct voor een gratis adviesgesprek met een letselschade specialist bij u in de buurt.

Bel 088 444 7676

Nu bereikbaar

letselschade Alphen aan den Rijn

Wat is letselschade?

Letselschade is alle lichamelijke en geestelijke schade die u oploopt bij een ongeval. Dit bestaat uit verschillende kosten: medische kosten, materiële schade aan uw voertuig, kleding of bezittingen en immateriële schade zoals gederfde levensvreugde, pijn en leed. Wie letsel oploopt kan een letselschade vergoeding claimen bij de aansprakelijke tegenpartij.

Let op: letselschade claimen kan alleen als het letsel is ontstaan door toedoen van een ander. Dit ontstaat bijvoorbeeld door een bedrijfsongeval, een mishandeling of medische fout.

Schakel altijd letselschade advocaten uit Alphen aan den Rijn in zodat u zeker weet dat al het materiële- en immateriële letsel vergoed wordt. Gratis intakegesprek!

Materiële schade

Materiële schade is eenvoudig in geld uit te drukken. Hierbij gaat het vaak om de beschadigingen aan uw voertuig, kleding of andere bezittingen. Wanneer we spreken van materiële schade gaat het ook over de gemaakte kosten naar aanleiding van het letsel, denk hierbij aan de vervoerkosten van en naar uw behandelaar, kosten voor noodzakelijke hulp in de huishouding of zelfs gederfde inkomsten doordat u niet kunt werken.

Doordat materiële schade direct in geld is uit te drukken, is het vaak gemakkelijk om hiervoor een schadevergoeding te bepalen.

Voorbeelden van materiële schade zijn:

 • Medische kosten (ook het eigen risico van uw zorgverzekering).
 • Extra kosten voor persoonlijke verzorging.
 • Schade aan uw bezittingen.
 • Minder inkomsten
 • Kosten ziekenhuisverblijf.
 • Vervoer- en parkeerkosten bij het ziekenhuis.
 • Een hogere verzekeringspremie.
 • De gemaakte kosten voor het verhalen van de schade.

Immateriële schade

Immateriële schade is alle schade die veroorzaakt wordt door verdriet, pijn en gederfde levensvreugde. Na een ongeval krijgt u de immateriële schade vergoed in de vorm van smartengeld.

Natuurlijk is immateriële schade niet in geld uit te drukken, maar uw letselschade advocaat doet zijn best om tot een zo’n eerlijk mogelijke vergoeding te komen.

Bij immateriële schade kunt u denken aan deze schadeposten:

 • pijn en ongemak veroorzaakt door een ongeval.
 • Blijvend letsel zowel lichamelijk als psychisch.
 • Littekens.
 • Het wegvallen van sociale contacten en het verdriet hiervan.
 • Hobby’s, werk of een sport die tot groot verdriet niet meer uitgevoerd kan worden.

Lees hier meer over schadeposten bij letsel.

aansprakelijkheid letselschade

Letselschade aansprakelijkheid: hoe werkt dit?

Een vereiste voor het claimen van smartengeld of een schadevergoeding is dat de tegenpartij aansprakelijk gesteld kan worden.

Wie is aansprakelijk?

Bij een verkeersongeval is het soms duidelijk wie de aansprakelijke partij is. Bijvoorbeeld als het ongeval is veroorzaakt door iemand die door rood reed of een stopbord negeerde. Met hulp van getuigen en een proces-verbaal is het mogelijk om de aansprakelijke partij vast te stellen. Bij een ongeval tussen een automobilist en een voetganger of fietser ligt de aansprakelijkheid eigenlijk altijd bij de automobilist: ook als de voetganger zich niet aan de verkeersregels houdt. Dat komt omdat voetgangers en fietsers gezien worden als ‘zwakke verkeersdeelnemers’.

Wie is verantwoordelijk bij een arbeidsongeval?

Tenzij de werkgever kan aanwijzen dat hij zich aan zijn zorgplicht heeft voldaan, is de werkgever verantwoordelijk.

Schadevergoeding voor letselschade

Bij letselschade hebt u recht op een schadevergoeding. U kunt bij opgelopen letsel zowel een schadevergoeding als smartengeld claimen.

Wat is het verschil tussen smartengeld en een schadevergoeding?

Een schadevergoeding is een vergoeding voor alle opgelopen materiële schade. Smartengeld is de vergoeding voor de immateriële schade die lastig in geld uit te drukken is. Samen met uw advocaat bepaalt u hoe hoog uw letselschadeclaim wordt. Dit doet u aan de hand van verschillende schadeposten: bewaar dus altijd alle bonnetjes voor de kosten die u maakt! Dit kan een reparatie zijn aan uw voertuig, of de vervoerskosten van en naar uw behandelaar. Voor het bepalen van de hoogte van het smartengeld kijkt de letselschade advocaat naar oudere letselschadezaken en de hoogte die daarbij is toegewezen.

Hoe hoog wordt mijn schadevergoeding? Dit is helemaal afhankelijk van uw leeftijd, het ongeval en het letsel dat u hierbij bent opgelopen. Hieronder leest u een aantal voorbeelden van letselschade bedragen. Wilt u een maximale letselschadevergoeding claimen? Schakel dan een letselschade-expert in!

Advies nodig? Vraag nu een gratis adviesgesprek aan!

Letselschade bedragen: voorbeelden

Benieuwd naar de hoogte van uw mogelijke schadevergoeding? ? Bij het berekenen van de schadevergoeding, kijkt een advocaat vaak naar eerdere zaken. De hoogte van het smartengeld of de schadevergoeding verschilt dus per situatie!

Hieronder geven we u een aantal voorbeelden van letselschade bedragen:

 • Gering letsel: €100,- tot €2.000,-. Dit is letsel zoals kleine botbruiken, kneuzingen of een lichte hersenschudding.
 • Licht letsel: €2.000,- tot €3.500,-. Voorbeelden zijn lelijke littekens, inwendige letsels en niet-gecompliceerde fracturen.
 • Matig letsel: €3.500,- tot €9.000. Hier gaat het om een amputatie van een deel van één van uw vingers, blijvend letsel aan uw nek of gecompliceerde botbreuken.
 • Ernstig letsel: €9.000,- tot €21.000,-. Bijvoorbeeld doof aan één kant, een flinke botverbrijzeling of een schedelbasisfractuur.
 • Zwaar letsel: €21.000,- tot €43.000,-. Denk aan het verlies van uw reuk- of smaakvermogen, langdurend psychisch letsel en een blijvende zware handicap.
 • Zeer zwaar letsel: €43.000,- tot €76.000. Hierbij gaat het om verlies van spraak, het verlies van een arm, been, hand of voet, ernstige brandwoorden, een hoge dwarslaesie of volledige arbeidsongeschiktheid.

Houd er wel rekening mee dat de bedragen helemaal afhankelijk zijn van uw persoonlijke situatie. Als u uw beroep nooit meer kunt uitvoeren door het opgelopen letsel dan ligt de schadevergoeding een stuk hoger dan iemand die met hetzelfde letsel nog wel gewoon zijn of haar werk kan uitvoeren.

Klik hier voor nog meer voorbeelden van smartengeld.

Snel in contact met de beste letselschade advocaat in Alphen aan den Rijn!

Bel voor een gratis intakegesprek en vind snel een advocaat in uw regio.

Bel 088 444 7676

Nu bereikbaar

schadevergoeding letselschade

Letselschade vergoeding: soorten

Er zijn heel veel verschillende soorten letsel waarvoor u een vergoeding kunt claimen. De meest bekende soorten letsel zijn materiële en immateriële schade, maar daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld overlijdensschade of shockschade te claimen.

Hieronder leest u meer over de verschillende soorten letsel.

 • Materiële schade:
 • Materiële schade is de schade die direct in geld is uit te drukken. Dit is bijvoorbeeld schade aan uw auto of fiets, uw kleding of andere bezittingen. Daarnaast bestaat materiële schade ook uit gemaakte kosten naar aanleiding van uw letsel. Parkeerkosten, vervoerskosten, extra hulp in de huishouding: al deze kosten mag u claimen bij de tegenpartij.

 • Immateriële schade:
 • Immateriële schade is juist niet in geld uit te drukken. Hierbij gaat het om gederfde levensvreugde, psychische of emotionele schade door een ongeval of pijn en verdriet. De vergoeding voor alle immateriële schade noemen we ook wel smartengeld.

 • Shockschade:
 • Shockschade is psychische schade opgelopen door anderen dan het primaire slachtoffer. Denk aan een vrachtwagenchauffeur die zijn beroep niet meer kan uitoefen door een trauma ontstaan toen hij getuige was van een tragisch verkeersongeluk. Om shockschade te claimen hoeft u niet een directe band te hebben met het primaire slachtoffer van het ongeval.

 • Affectieschade:
 • Sinds 1 januari 2019 is het mogelijk om affectieschade te claimen. Hierbij gaat het om een vergoeding voor pijn en verdriet van naasten van het slachtoffer. Bijvoorbeeld als het slachtoffer door een ongeval is overleden, of als het slachtoffer een hoge dwarslaesie heeft opgelopen.

 • Overlijdensschade:
 • Overlijdensschade is te claimen door nabestaanden die door het slachtoffer onderhouden of verzorgd werden. Bijvoorbeeld als het slachtoffer de huur van nabestaanden betaalde. Bij het bepalen van de hoogte van de overlijdensschade wordt er gekeken naar de financiële behoefte van de nabestaanden.

soorten letselschade

Welke soorten letselschade zijn er?

Letsel kan ontstaan bij heel veel verschillende soorten ongevallen. Het meest bekende ongeval is het verkeersongeval. Een verkeersongval is verantwoordelijk voor de meeste letselschadezaken. Maar toch is dat niet het enige: ook een arbeidsongeval, een misdrijf of een medische fout kan grote gevolgen hebben. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten letselschade.

Wilt u een schadevergoeding claimen?

Letselschade na verkeersongeval in Alphen aan den Rijn

Omdat het steeds drukker wordt in het verkeer, komen verkeersongevallen ook vaker voor. Letselschade na een verkeersongeval bestaat vaak uit materiële schade. Toch kan het ook grote immateriële schade opleveren. Sommige slachtoffers raken zodanig getraumatiseerd van het ongeval, dat ze niet meer in de auto durven stappen. Een whiplash kan ook levenslang hele vervelende gevolgen hebben, waardoor het slachtoffer geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt.

Een verkeersongeval is heel breed: ook een fietsongeval of een ongeluk met twee scooters vallen onder een verkeersongeval. Meestal is relatief eenvoudig vast te stellen wie de verantwoordelijke partij is, als deze zich niet aan de verkeersregels heeft gehouden bijvoorbeeld.

Om de verantwoordelijkheid van een verkeersongeval vast te stellen zijn er vaak getuigenverklaringen nodig. Schrijf na een verkeersongeval daarom altijd de contactgegevens op van eventuele getuigen en maak beeldmateriaal van het ongeval!

Heeft u na een verkeersongeval letselschade opgelopen? Als het ongeluk door iemand anders veroorzaakt is, heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Met deze schadevergoeding worden kosten zoals misgelopen inkomsten en medische kosten vergoed. Met de hulp van een letselschadeadvocaat stelt u de tegenpartij aansprakelijk voor het letsel en legt u de schade en bijhorende kosten vast. Vervolgens claimt de advocaat de onkosten bij de verantwoordelijke partij.

Het is altijd verstandig om bij letselschade na een verkeersongeval een letselschadeadvocaat in te schakelen. Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan!

Meer informatie over letsel na een verkeersongeluk onder werktijd.

Letselschade bedrijfsongeval

Een werkgever in Nederland heeft een zorgplicht die heel ver gaat. Bij een arbeidsongeval onder werktijd is een werkgever eigenlijk altijd verantwoordelijk. Dit is ook het geval als een medewerker onder werktijd een verkeersongeval meemaakt. Door deze hoge zorgplicht is praktisch elke werkgever verzekerd tegen letselschade. Het is wel noodzakelijk om de aansprakelijkheid van het letsel vast te stellen.

Andere soorten letselschade door een bedrijfsongeval waarvoor de werkgever verantwoordelijk is, is een burn-out of rsi. Als dit is ontstaan onder werktijd en u daardoor uw werk (tijdelijk) niet meer kunt uitoefenen hebt u recht op een vergoeding.

Meer informatie over:
Burn-out
Rsi
Letselschade als zzp’er
Loonschade

Letsel na misdrijf

Loopt u na een misdrijf letselschade op? Een mishandeling kan grote gevolgen hebben, zowel lichamelijk als psychisch. Het vaststellen van de aansprakelijke partij is bij een misdrijf vaak eenvoudig, maar kan lastig zijn als de dader nog niet gevonden is.

Ook letsel door een hondenbeetvalt onder een misdrijf. Bent u gebeten door een hond, dan is de eigenaar van deze hond aansprakelijk.

Lees meer over:
Letsel na een hondenbeet
Schade na mishandeling

Letselschade medische fout

Waar mensen werken worden fouten gemaakt, zo ook door dokters, artsen en chirurgen. Een medische fout verschilt van het stellen van een verkeerde diagnose en het toedienen van een verkeerd medicijn tot het amputeren van een verkeerd lichaamsdeel. Het is heel lastig om de aansprakelijkheid bij een medische fout vast te stellen, omdat u moet bewijzen dat uw hulpverlener onzorgvuldig te werk is gegaan en er geen sprake is van een complicatie.

Video: wat doet een letselschadeadvocaat?