Letselschade advocaat Enschede

Letselschade advocaat Enschede

Na een ongeval is in veel gevallen letsel een van de gevolgen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een arbeidsongeval of een verkeersongeval met als voortvloeisel een whiplash of andere letselschade. Maar tevens mishandeling of een medische fout leiden regelmatig tot letsel. In al deze genoemde situaties is het zeer aan te raden om zo gauw mogelijk een advocaat in te schakelen Woont u in de omgeving van Enschede, dan bent u voor een deskundige op het gebied van letselschade bij ons aan het juiste adres. Zo zal een advocaat uit Enschede u bijstaan in het claimen van een vergoeding voor onder andere mishandeling. Bel: 085 500 9967 voor direct contact!

Ruime ervaring in de advocatuur

Professionaliteit zit bij een advocaat van ons in het bloed. Voeg hier vele jaren aan ervaring aan toe, en u hebt de beste advocaat op het gebied van letselschade in Enschede te pakken. Ons specialisme zit in de afhandeling van zaken waarbij letsel het gevolg is, bijvoorbeeld na een arbeidsongeval of een fietsongeval. Dit soort zaken handelen onze advocaten al sinds jaar en dag met succes af, en het verkrijgen van schadevergoeding is bij ons eerder regel dan uitzondering. Een ongeval komt altijd onverwacht en is in geen geval gewenst, maar in Enschede weet u dat u altijd bij ons terecht komt voor een professionele afhandeling van uw arbeidsongeval of verkeersongeval. Voor hulp bij een mishandeling of beroepsziekte bent u bij ons tevens aan het juiste adres.

Uw letsel, ons specialisme

Zoals eerder aangegeven, is letselschade onze specialiteit. Hier valt veel verschillend letsel onder, ten gevolge van een ongeval zoals een arbeidsongeval of verkeersongeval. Letsel loopt uiteen, waaronder de volgende typen letselschade: whiplash (vaak na een verkeersongeval), botbreuken, verminderde validiteit, invaliditeit, immateriële schade. In veel gevallen van letsel – hoewel per zaak moet worden vastgesteld wie schuldig is – is een schadevergoeding mogelijk. In Enschede staan wij u met raad en daad bij om het leed van het ongeval en geleden letselschade zo veel mogelijk te verzachten. Uw whiplash kunnen wij niet voor u wegnemen, maar een schadevergoeding biedt wel enig soelaas. Bent u het slachtoffer geworden van een mishandeling of ander geweldsmisdrijf en weet u niet wat u moet doen? Een advocaat van ons kantoor in Enschede zal u allereerst eenmalig gratis advies bieden in een vrijblijvend eerste gesprek.

Verloop letselschade traject

Indien u bij ons advocatenkantoor in Enschede terecht komt voor hulp bij een letselschade proces, dan zullen wij samen met u een zeker traject doorlopen. Hieronder vindt u een kort overzicht van de fasen die wij samen met u zullen doorlopen:

Fase 1: Intakegesprek. Het eerste wat wij van u zullen vragen is een gedetailleerd overzicht van de gebeurtenissen, op basis hiervan kijken we of uw zaak een redelijke kans maakt op winnen.

Fase 2: Verzamelen bewijsmateriaal.
In de tweede fase is het van groot belang om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen om uw verhaal te ondersteunen. Dit varieert van foto- en videomateriaal tot medische verklaringen, en diverse facturen.

Fase 3: Vaststellen aansprakelijkheid. Deze derde stap in het letselschade proces is voor uw advocaat uit Enschede. Deze zal samen met de advocaat van de tegenpartij de aansprakelijkheid van het ongeval vaststellen. Als deze bij de tegenpartij valt, dan is er al een voorschot op de vergoeding voor u aan te vragen.

Fase 4: Constateren medische eindstand. Pas als alle lange termijngevolgen van het ongeval duidelijk zijn geworden, is de medische eindstand vast te stellen, en begint daarna de afronding van het proces.

Fase 5: Verkrijgen Schadevergoeding. Deze fase van het letselschade proces is weer de verantwoordelijkheid van uw advocaat. Eventueel in samenspraak met een rechter zal de hoogte van de geldelijke vergoeding worden vastgesteld.

Fase 6: Afronding. Tot slot zal uw rechtshulpverlener u assisteren bij het afhandelen van al het papierwerk, en u zult het geldbedrag op uw rekening krijgen.

Letselspecialist Enschede

Contactformulier

Omschrijving letsel (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.

Waarom onze letsel specialist?

  • Gratis adviesgesprek
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Bewezen succesvol in het claimen van letsel
  • Jarenlange ervaring
Arbeidsongeval letselschade Enschede

Arbeidsongeval

Binnen de advocatuur spreken we van een arbeidsongeval wanneer er sprake is van een plotselinge gebeurtenis en één externe oorzaak bij het ongeluk. Daarbij moet het ongeval zich voordoen tijdens het werk, of onderweg van en naar het werk. Een arbeidsongeval heeft meestal zeer zichtbare gevolgen zoals lichamelijk letsel. Toch kan het voorkomen dat het psychisch leed ten gevolg heeft. De medewerkers uit ons advocatenkantoor in Enschede kunnen u helpen met het inventariseren van het letsel. Naast een arbeidsongeval bestaan er ook zogeheten beroepsziekten. Onder een beroepsziekte valt bijvoorbeeld het inademen van verkeerde stoffen doordat de werkgever geen beschermende kleding aanbiedt, of het ontstaan van RSI door een verkeerde werkhouding. Of de werkgever aansprakelijk is voor deze beroepsziekte hangt af van een aantal zaken, zoals de mate waarin hij voorkomende maatregelen heeft aangeboden. Omdat een beroepsziekte zich vaak op latere leeftijd openbaart, is het soms lastig bewijsmateriaal te vinden.

Verkeersongeval letselschade Enschede

Verkeersongeval

In onze moderne samenleving is binnen het drukke verkeer een ongeval helaas nog steeds aan de orde van de dag. Bent u aangereden of anderszins gedupeerd geraakt in een verkeersongeval? Bij een verkeersongeval met materiële schade raden wij aan alle gegevens van de getuigen te noteren en een situatieschets te maken. Door het maken van een overzichtssituatie bij het fietsongeval, zorgt u ervoor dat u tijdens een eventueel onderzoek de belangrijke informatie bij de hand hebt. Leidt het fietsongeval tot lichamelijk letsel? Twijfel dan niet, en schakel direct de politie en een advocaat uit Enschede in om prangende juridische zaken af te handelen. Wij staan u graag te woord of helpen u met het verzamelen van bewijsmateriaal. Bij een verkeersongeval kunt u zowel fysiek als geestelijk letsel oplopen, en is er in de meeste gevallen tevens sprake van materiële schade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschadigingen aan de fiets of gescheurde kleding door een medische controle.

Whiplash letsel

Whiplash

Whiplash is een veelvoorkomend gevolg van een verkeersongeval, maar wat houdt dit nu precies in? Medisch gezien ontstaat een whiplash door een onnatuurlijk harde schok waarbij rug en nek snel naar voor en achter worden geschud. De klachten ten gevolge van een whiplash variëren van nekpijn tot hoofdpijn, en u kunt deze verwarren met de klachten van een hersenschudding. Hoewel een whiplash lastig te bewijzen is, kunt u ook hiervoor een schadevergoeding ontvangen mits de tegenpartij aansprakelijk is gesteld. Het aantonen van het ontstaan van een whiplash doet u het beste met behulp van een arts. Dit hoeft niet perse tijdens een medische check direct na het ongeluk. Nekklachten kunnen eveneens later optreden, u moet dan wel aantonen dat er geen andere mogelijke oorzaken voor de problemen zijn. De vergoeding voor een whiplash loopt soms op tot tienduizenden euro’s, zeker wanneer er sprake is van gemiste werkuren of noodzakelijke huishoudelijke hulp.

aansprakelijkheid na Burn-out

Burn-out

Een burn-out is een vorm van oververmoeidheid en overspanning die tegenwoordig steeds vaker voorkomt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat meer dan 14% van de werknemers afgelopen jaar enige tijd is uitgevallen in verband met een burn-out. Hoewel een deel van deze werknemers binnen enkele weken weer op de werkvloer waren, zat een groot deel meerdere maanden thuis. Wanneer de burn-out veroorzaakt is door een te grote werkdruk, dan is de werkgever altijd aansprakelijk. Het bewijzen van deze aansprakelijkheid is echter relatief lastig. Wij adviseren daarom altijd om een letselschade expert uit Enschede in te schakelen om de bewijslast te verzamelen. Onze advocaat zal bijvoorbeeld samen met u kijken naar de stressfactoren thuis en op het werk, en hieruit aantonen dat met name de werkdruk een oorzaak had in het ontstaan van de burn-out. Probeer tevens zelf te achterhalen wanneer de eerste klachten ontstonden en wat hieraan ten grondslag zou kunnen liggen.

medische fout

Medische fout

Waar mensen aan het werk zijn, zullen fouten gemaakt worden. Helaas is dit ook zo in beroepen op het gebied van zorgverlening. Of het nu gaat om het stellen van een verkeerde diagnose met alle gevolgen van dien, het voorschrijven van onjuiste medicijnen of het niet attent reageren op een verslechtering van de gezondheidstoestand, een fout is zo gemaakt. Wie het slachtoffer is geworden van een medische fout kan hier nog jarenlang zowel lichamelijk als geestelijk last van hebben. Hiervoor kunt u dan ook een schadeclaim indienen bij de verantwoordelijke instantie. De hulp van een advocaat uit Enschede is hierbij adviseerbaar.

letsel Enschede

Letselschade na mishandeling

Dagelijks worden er meerdere mensen in Nederland binnen- en buitenshuis mishandeld. Het letsel dat deze mishandelingen tot gevolg hebben leiden regelmatig tot psychische problemen en soms zelfs tot de dood. Voor slachtoffers en nabestaanden van mishandeling bestaat er daarom de mogelijkheid om smartengeld aan te vragen. Het is hierbij wel belangrijk dat u de verantwoordelijke aansprakelijk stelt, het liefst inclusief bewijsmaterialen. Gaat het om een geweldsmisdrijf of seksueel misbruik? In veel gevallen is dan tevens een strafproces een optie, waardoor de dader naast de betaling van het smartengeld nog een straf moet uitzitten.

Vrijblijvend contact met een letselschade advocaat?

Bel ons voor vrijblijvend en gratis advies indien u letsel heeft opgelopen of vul ons contactformulier in.

contact Sloof advocaten
Letsel door hondenbeet

Gebeten door een hond

Wie gebeten wordt door een hond kan hiervoor de hondeigenaar aansprakelijk stellen. De aansprakelijkheid van de hondenbezitter is echter afhankelijk van de contextfactoren. Zo is het voor de rechter van belang om te weten of de hond gepest werd, of deze los liep en of de bezitter het beest in bedwang probeerde te houden. Wij raden daarom aan om indien mogelijk getuigen te vinden van het ongeval voor een sterkere zaak. Bent u gebeten door een hond en hebt u hier nachtmerries of een trauma aan over gehouden? Ook dit is belangrijk om aan te geven, immateriële schade vergoedt men soms eveneens als u de zaak wint. Onze letselschadeadvocaat staat voor u klaar.

Letsel door tennisarm

RSI

Steeds vaker worden klachten op de werkvloer veroorzaakt door herhaalde bewegingen achter de computer. Onder andere het carpaal tunnel syndroom is hier het gevolg van. Klachten die worden veroorzaakt door herhaalde bewegingen met een ongewilde spierspanning worden verzameld met de term RSI: Repetitive Strain Injury. Dit betekent dat ook nek klachten door te zwaar en te veel tillen binnen deze categorie vallen. Om te voorkomen dat RSI klachten kunnen ontstaan moet de werkgever zorgen voor een goede werksituatie. Wanneer hij dit doet, dan is hij niet aansprakelijk voor eventuele gezondheidsklachten op dit gebied. Kijk daarom altijd goed naar de omstandigheden voor u een proces start.

letselschade na fietsongeluk

Fietsongeval

In Nederland gebeuren elke dag meerdere fietsongevallen. Wanneer een fietser wordt aangereden door een gemotoriseerd voertuig, dan zal de eigenaar van het voertuig vrijwel altijd een schadevergoeding moeten betalen voor het fietsongeval. Dit alleen mits de fietser zich aan de geldende verkeersregels hield. Fietsen zonder licht in het donker zal bijvoorbeeld de schuld (deels) bij de fietser leggen. Bent u het slachtoffer geworden van een ongeval met de fiets? Ga dan zo spoedig mogelijk naar een EHBO post, of naar de huisarts. Zo verzamelt u het nodige bewijs voor de schadevergoeding. Een tweede stap die u snel moet zetten is het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.

second opinion bij advocaat

Second opinion

Een second opinion bij een letselschade zaak kunt u vanwege verschillende redenen aanvragen. Zo is een advocaat uit Enschede soms slecht bereikbaar, regelt deze geen voorschot op de schadevergoeding of werkt hij traag. Bent u ontevreden over het werk dat uw letselschade advocaat levert? Vraag dan bij een second opinion bij ons aan. Omdat ons intakegesprek altijd gratis is, kunt u zonder extra kosten er al achter komen of u van advocatenkantoor wilt wisselen. Het overstappen naar een andere advocaat uit Enschede is in de meeste gevallen volledig kosteloos uit te voeren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan het contactformulier in. Wij informeren u met alle plezier.

immateriële schade

Materiële en immateriële schade

In een letselschade zaak krijgt men meestal te maken met zowel materiële als immateriële schade. Dit verschil is belangrijk, zeker wanneer u kijkt naar het verschil tussen een schadevergoeding en smartengeld. Materiële schade is over het algemeen gemakkelijk te bewijzen, bijvoorbeeld met behulp van aanschafbewijzen van kleding en vervoersmiddelen, of het bewijs van aanschaf van een nieuw exemplaar. Immaterieel letsel is lastiger aan te tonen. Zo zijn psychische problemen en nachtmerries, of een verminderd werkvermogen lastig te bewijzen. Van andere vormen van immateriële schade geeft u gemakkelijker bewijs, zoals het moeten inhuren van huishoudelijke hulp, of de noodzaak van het gebruik van openbaar vervoer.

gedragscode letselschade advocaten

Gedragscode letselschade

Voor een juiste afhandeling van rechtszaken, moet elke advocaat uit Enschede zich houden aan diverse richtlijnen en regels. Voor letselschade advocaten geldt dat zij zich dienen te houden aan de Gedragscode Behandeling Letselschade, welke in herziene versie in 2012 is opgesteld. Deze gedragscode is ontwikkeld om de harmonie en duidelijkheid in de afhandeling van personenschade te vergroten. De twee subdoelen die hieronder vallen, zijn een betere en meer persoonlijke bejegening van slachtoffers, en de verbetering van de technische aspecten van de schaderegeling. Naast de standaard gedragsregels van de code vindt men in de gedragscode tevens ‘good practices’ en verwijzingen naar jurisprudentie om het werk van advocaten te vergemakkelijken.

no cure no pay

No cure, no pay

Neemt u ons in de arm, dan geldt het zogenaamde ‘no cure, no pay’-principe; u betaalt niets tenzij we winnen. Dit is een manier van werken die sinds januari 2014 ook is toegestaan voor advocaten. Het betekent da t u pas voor de rechtskosten betaalt wanneer u de rechtszaak gewonnen heeft. Zelfs dan kunt u een gedeelte van deze kosten nog verhalen op de tegenpartij. Voor meer informatie over het no cure no pay principe kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. U kan dan een afspraak maken voor een kosteloos intakegesprek met een advocaat, zonder verplichting tot verdere gesprekken.

letselschade Enschede

Wij zorgen dat u ontvangt waar u recht op heeft

Een schadevergoeding is een vaak geldelijke bijdrage van degene die verantwoordelijk wordt bevonden voor het ongeval – arbeidsongeval, verkeersongeval of anderzijds. Bent u slachtoffer van bijvoorbeeld een arbeidsongeval, en heeft u letsel opgelopen? Dan is het erg waarschijnlijk dat u recht hebt op een schadevergoeding. Een advocaat van ons in letselschade gespecialiseerde kantoor in Enschede kan u meer vertellen over de mogelijkheden en juridische vraagstukken. Wilt u inderdaad uw opties uitzoeken qua schadevergoeding? Neem nu contact op via het formulier dat u op deze pagina kunt vinden, of bel direct naar 085 500 9967.

schadevergoeding Enschede

Smartengeld of schadevergoeding?

Veel van onze klanten uit Enschede stellen de vraag wat nou precies het verschil is tussen smartengeld en een schadevergoeding. Hen valt op dat dit op veel websites door elkaar heen gebruikt wordt als termen. Dit klopt, en hoewel het niet perse verkeerd is om de termen met elkaar te verwisselen, is het duidelijker wanneer men zich aan de traditionele betekenis houdt. Een schadevergoeding omvat alle geldelijke vergoedingen die u ontvangt voor opgelopen letsel. Dit kan variëren van lichamelijk tot geestelijk letsel, en van enkele euro’s tot zeer hoge bedragen. Smartengeld is een onderdeel van deze schadevergoeding, en staat voor het geld dat u krijgt voor immaterieel letsel zoals geleden schade, of psychische letselschade bij nabestaanden.

smartengeld Enschede

Smartengeld berekenen

Het berekenen van de hoogte van het smartengeld is ingewikkeld. Dit wordt bijvoorbeeld voor medische letselschade bepaald op basis van factoren als de duur van de pijn, de blijvende zichtbaarheid van het letsel, en de invloed van het letsel op uw vrije tijd, werk en relaties. Daarnaast is tevens de leeftijd van het slachtoffer van invloed. Hebben de advocaten uit Enschede de medische eindstand vastgesteld? Dan zal de rechter kijken naar vergelijkbare zaken, en de hoogte van het smartengeld in dergelijke gevallen. Op basis daarvan wordt uw schadevergoeding mede bepaald. In 2015 is er een wetsvoorstel ingediend om ook nabestaanden het recht op smartengeld te geven, bijvoorbeeld bij plotseling verlies van een partner door een arbeidsongeval.

Contact letselschade advocaat Enschede

In Enschede en omgeving

Voorbeeldcases

Voorbeeldcase 1: Burn-out door nalatigheid op het werk

Uit recent onderzoek van het CBS en TNO is gebleken dat één op de zeven werknemers last heeft van burn-outklachten. Dit gaat dan om klachten van stress en vermoeidheid die samen kunnen leiden tot een burn-out. Het is daarom noodzakelijk dat werknemers adequaat reageren op deze stressklachten om zo te voorkomen dat de werknemer meerdere maanden tot jaren in de ziektewet terechtkomt. Helaas was dit niet het geval in het geval van deze letselschade zaak. Een man kwam met vermoeidheidsklachten thuis te zitten en gaf hierop aan bij zijn werkgever dat er naar een oplossing moest worden gezocht. Omdat hierop geen reactie kwam, heeft hij uit eigen beweging een gesprek aangevraagd met de leidinggevende en een werkcoach. De coach stelde vast dat psychische problemen ten grondslag lagen aan de vermoeidheid en gaf de leidinggevende de taak hierop vervolgstappen te ondernemen. Weer werd er niets gedaan, en de man kreeg door alle stress ook nog eens last van de schildklier, en kwam daardoor in een depressie terecht. Na een lang proces kon hij uiteindelijk deels weer aan de slag bij z’n oude werkgever, maar een fulltime baan zal niet meer lukken. Daarom krijgt hij van de verzekeraar €120.000,- schadevergoeding.

Voorbeeldcase 2: Gebroken kuitbeen door ‘grapje’ vriend

In deze zaak eindigde een gezellige avond met vrienden in een drama. Zoals wel vaker gebeurt onder jongeren werd de sfeer steeds joliger en op een gegeven moment sprong een vriend van het slachtoffer op zijn rug. Omdat de jongeman onstabiel stond wankelde hij en ging hij op het oog door zijn enkel. Toen hij echter niet meer van de grond omhoog kon komen bleek dat er veel meer aan de hand was. Door zijn vrienden is contact gezocht met een ziekenhuis en een ambulance was nodig om de jongeman naar het ziekenhuis te vervoeren. Hier bleek uit röntgenfoto’s en aanvullend onderzoek dat de enkel uit de kom was, de enkelbanden gescheurd en het kuitbeen gebroken. Tijdens een operatie werd het bot gezet en de zes weken daarna was verplichte rust het advies. De vier weken daarna mocht de jongeman zich weer met krukken voortbewegen. Tijdens deze periode kon hij echter niet werken, en nog zit hij in een revalidatieproces. Andere schade ten gevolge van het ongeluk zijn een groot litteken op het been, en de noodzakelijke aanschaf van een scootmobiel om blijvend zelfstandig boodschappen te kunnen doen. De jongeman stelt z’n vriend aansprakelijk en krijgt een schadevergoeding van €10.000,-.