Letselschade Volendam

Letselschade advocaat Volendam

Om het letselschade proces na een arbeidsongeval of verkeersongeval te bespoedigen, kunt u een advocaat in de arm nemen. Advocaten die gespecialiseerd zijn in letselschade kunnen onder meer assisteren bij het in kaart brengen van het opgelopen letsel, de schadevergoeding snel voor u verkrijgen en u de afwikkeling van het schadeproces uit handen nemen. Woont u in Volendam en hebt u te maken gehad met een ongeval? Onze advocaten werken over het hele land, dus ook in Volendam. Neem via 085 500 9967 contact met ons op, of vul het contactformulier in voor het maken van een afspraak voor een gratis letselschade intakegesprek in Volendam. Wij helpen u graag!

Ruime ervaring in de advocatuur

Een advocaat uit ons allround advocatenbedrijf kan u ondersteunen bij elke vraag die u heeft op rechtsgebied. Wij hebben ons echter door de jaren heen gespecialiseerd in letselschade. Dit betekent dat bij een verkeers- of arbeidsongeval, maar eveneens een ongeval zoals een medische fout of mishandeling, wij u kunnen voorzien van advies op maat. Onze advocaat in Volendam zal u helpen met het inventariseren van het letsel na het verkeersongeval, het vinden van bewijzen voor bijvoorbeeld een whiplash, en het aansprakelijk stellen van de schuldige. U heeft zo na het ongeval geen last van langdurige letselschade processen of problemen met het innen van de schadevergoeding. Onze advocaat in Volendam zal u helpen met de verschillende stappen binnen het letselschade traject. Achtereenvolgens gaat het om de volgende stappen:

  • Het inventariseren van het opgelopen letsel.
  • Het verzamelen van het bewijsmateriaal
  • Het aansprakelijk stellen van de schuldige, waarbij eventueel een voorschot op de schadevergoeding kan worden genomen.
  • Het vaststellen van de medische eindstand.
  • Het vaststellen van de exacte schadevergoeding
  • De afronding van het proces.

Uw letsel, ons specialisme

Elke advocaat uit ons bedrijf die zicht bezig houdt met letsel na een ongeval (zowel een arbeidsongeval als fietsongeval en verkeersongeval), heeft jarenlange ervaring met letselschade en het verkrijgen van een schadevergoeding. Hij weet bovendien met welke verschillende vormen van opgedaan letsel u te maken kunt hebben. U kunt onder meer in Volendam een schadevergoeding aanvragen voor:

Vermogensschade: een deuk in de auto na een verkeersongeval of gescheurde kleding bij een arbeidsongeval.

Lichamelijk letsel: hieronder vallen onder meer dwarslaesies, hersenschuddingen of een whiplash na een verkeersongeval.

Geestelijk letsel: gederfde vreugde door het niet meer kunnen uitvoeren van hobby’s of psychologisch trauma na een ongeval, medische fout of mishandeling

Ter verduidelijking: Deze drie categorieën kunt u eveneens in twee categorieën opdelen: materieel en immaterieel letsel. Voor het materieel letsel krijgt u doorgaans relatief gemakkelijk een schadevergoeding. Het bewijzen van immaterieel leed is vaak lastiger, zoals bijvoorbeeld een whiplash, of het bewijzen van psychische schade. De vergoeding voor deze vorm van letselschade duidt men aan met smartengeld.

Letselspecialisten

Contactformulier

Omschrijving letsel (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.

Waarom onze letsel specialist?

  • Gratis adviesgesprek
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Bewezen succesvol in het claimen van letsel
  • Jarenlange ervaring
Arbeidsongeval letsel Volendam

Arbeidsongeval

Kort gezegd is een arbeidsongeval een ongeval dat plaatsvindt op of onderweg van en naar het werk. Voordat er wettelijk sprake is van een arbeidsongeval moet er aan twee losse voorwaarden worden voldaan. Ten eerste moet het gaan om een plotselinge gebeurtenis, dit om het ongeval te onderscheiden van een beroepsziekte. Een tweede voorwaarde is dat het arbeidsongeval moet zijn veroorzaakt door een externe kracht. Wat de oorzaak ook is, Een arbeidsongeval kan zeer nadelige gevolgen hebben voor uw verdienvermogen, en geestelijk letsels is hiervan regelmatig eveneens het gevolg. Het is daarom van groot belang dat uw werkgever het bedrijfsongeval direct meldt, om zo het juiste letselschade proces te starten. Vraag een advocaat uit Volendam om advies. Onze advocaat zal samen met u kijken naar de omstandigheden van het arbeidsongeval en indien nodig de zaak voor de rechter brengen. De afwikkeling van de zaak rond het arbeidsongeval kunt u aan onze specialist overlaten.

Verkeersongeval Volendam

Verkeersongeval

In Nederland vindt dagelijks menig verkeersongeval plaats. De gevolgen hiervan kunnen variëren van lichte materiële schade tot hevige lichamelijk of psychisch letsel. Het meest bekende gevolg van een verkeersongeval is een whiplash, maar ook een angst voor autorijden of regelmatige nachtmerries zijn veelvoorkomende gevolgen. Wanneer u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval in Volendam met enkel materiële schade, dan raden wij aan zoveel mogelijk aan de volgende zaken te denken. Zorg er ten eerste voor dat u de gegevens krijgt van zowel de tegenpartij als getuigen. Daarnaast, indien het mogelijk is, raden wij aan een schets te maken van de situatie. Bel de politie zodra er sprake is van lichamelijke letselschade. Zij zullen de zaak verder afhandelen. Daarnaast is het belangrijk om tevens de lange termijn gevolgen van het verkeer- of fietsongeval bij te houden. Slapeloze nachten, gederfde vreugde en hoge buskosten vormen allen reden voor de verhoging van het smartengeld.

Letsel whiplash Volendam

Whiplash

Een whiplash omvat alle nek- en rugproblemen die ontstaan door een snelle beweging van het hoofd, bijvoorbeeld veroorzaakt door een ongeval (meestal een verkeersongeval). Het gevolg van een whiplash is op korte termijn te overzien, maar kan ook een lange termijn nasleep hebben. Dit staat ook wel bekend als het Postcommotioneel syndroom (PCS). Hierbij blijven de klachten van een hersenschudding of whiplash langdurig aanhouden wat leidt tot vermogensschade en zelf psychisch letsel. Helaas is het voor artsen lastig om een whiplash aan te tonen. Wij raden aan u door de huisarts uit Volendam door te laten sturen naar het ziekenhuis, om het benodigde bewijsmateriaal te verzamelen. Met name aanhoudende rug- en nekklachten die daarvoor niet bestonden vormen een aanwijzing voor het optreden van een whiplash. De medische specialist kan hiervoor de bewijzen leveren. De schadevergoeding van een whiplash varieert tussen de €5.000,- en €40.000,-, afhankelijk van de ernst van het nekletsel.

Letselschade na Burn-out

Burn-out

Een burn-out, veroorzaakt door teveel stress op het werk is helaas geen uitzondering meer. Uit onderzoek is gebleken dat het afgelopen jaar zelfs meer dan 14% van de werknemers op enig moment thuis zat met een burn-out. In een aantal gevallen is de burn-out binnen enkele weken opgelost, maar vaak neemt het proces meerdere maanden in beslag. Een werkgever is aansprakelijk voor de letselschade, mits bewezen kan worden dat de burn-out daadwerkelijk veroorzaakt is door teveel werkdruk. Dit is zeer lastig, en kan daarom het beste in overleg met een expert op dit gebied worden afgehandeld. Een continue hoge werkdruk, ontslagen op uw afdeling en meerdere mensen met oververmoeidheidklachten vormen bewijzen voor het ontstaan van een burn-out in de werksfeer. Een advocaat uit ons netwerk in Volendam wil bovendien graag met u kijken naar uw thuissituatie en eventuele stressfactoren hier. Hoe vollediger het overzicht, hoe beter uw kans op een goed resultaat.

medische misser Volendam

Medische fout

Is er tijdens een operatie iets mis gegaan en kunt u daardoor nu niet meer slapen of uw werk uitvoeren? Maakte de tandarts een foutje? Of heeft een andere hulpverlener een medische misser begaan? Dan is het vaak onduidelijk wat u hierop precies kunt doen. Het eenvoudige antwoord hierop is dat u recht hebt op een schadevergoeding zodra u door verwijtbaar medisch handelen schade oploopt. Of het nu gaat om geestelijke of lichamelijke schade, een smartengeld geldt dan als vergoeding voor het leed. Het aanvragen van een dergelijke vergoeding doet u door (eventueel met een advocaat) een schadeclaim in te dienen.

letsel na mishandeling Volendam

Letselschade na mishandeling

Wie het onderwerp was van mishandeling heeft recht op een letselschade vergoeding. De algemene term mishandeling staat voor alle zaken waarbij er sprake is van geweld, zowel psychisch als fysiek. Onder andere slachtoffers van beroving en seksueel misbruik vallen binnen deze categorie. Slachtoffers van mishandeling kunnen de dader vaak op twee fronten aanvallen: in een strafproces, waarbij de dader een straf moet uitzitten; en in een civiele rechtszaak, wat leidt tot de uitgifte van smartengeld. Hebt u wel recht op dit smartengeld, maar is het vermogen van de dader te gering? Dan krijgt u het geld uit een speciaal schadefonds voor geweldsmisdrijven.

Vrijblijvend contact met een letselschade advocaat?

Bel ons voor vrijblijvend en gratis advies indien u letsel heeft opgelopen of vul ons contactformulier in.

Letselschade specialist bellen
Letsel door hondenbeet

Gebeten door een hond

Hondenbeten komen veel voor in Nederland, de beten variëren van lichte verwondingen tot diepe beten waar littekens en een trauma het gevolg van vormen. Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Volendam dan ook de vraag of het mogelijk is de eigenaar van de hond aansprakelijk te stellen voor de letselschade. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de omstandigheden waarin het slachtoffer gebeten is. Liep de hond los? Werd de hond gepest? Jutte de eigenaar het dier op om aan te vallen? Al deze factoren hebben invloed op de aansprakelijkheid en de mate van schadevergoeding die uitgekeerd wordt.

Letsel door RSI Volendam

RSI

Een groot deel van de klachten die op de werkvloer ontstaan zijn het gevolg van herhaalde bewegingen die een spierspanning veroorzaken. Deze klachten worden verzameld onder de term RSI: Repetitive Strain Injury. Voorbeelden van deze RSI klachten zijn de tenniselleboog, muisarm en het carpaal tunnel syndroom. Dergelijke klachten kunnen veroorzaakt worden door het steeds moeten tillen van zware materialen, maar ook door de hele dag te typen. Om te voorkomen dat er RSI aandoeningen ontstaan, moet de werkgever een goede werksituatie bieden, en letten op eventuele beginnende RSI aandoeningen.

letselschade na fietsongeval Volendam

Fietsongeval

Een fietser heeft bij een fietsongeval vrijwel altijd recht op schadevergoeding, mits er werd voldaan aan de geldende verkeersregels. Wanneer u aangereden bent is het zaak om zo snel mogelijk naar de controle van de EHBO of huisarts te gaan om medische bewijzen te hebben van het letsel. Daarnaast is het tevens zaak om spoedig de tegenpartij van het fietsongeval aansprakelijk te stellen. Wij adviseren bovendien om juridische hulp te regelen. Zo weet u zeker dat de juiste stappen genomen worden, en hebt u geen omzien meer naar het letselschadeproces.

second opinion letselschade advocaat

Second opinion

Hebt u een letselschade advocaat in de arm genomen om een schadezaak af te handelen, maar bent u niet tevreden over de werkwijze? Reageert de advocaat te traag, of hebt u nog geen voorschot uitgekeerd gekregen? Dan is het mogelijk om een second opinion aan te vragen. Een second opinion is gratis, wat betekent dat u er financieel niet op achteruit gaat. Besluit u na de second opinion om de zaak over te dragen aan een andere advocaat, dan komen hier geen overige kosten bij kijken. Wilt u graag dat wij een blik werpen op de zaak? Neem dan contact met ons op.

no cure no pay

No cure, no pay

Sinds 2014 is het voor advocatenkantoren toegestaan om te werken op basis van een no cure no pay principe. Elke advocaat uit ons bedrijf in Volendam is hier direct mee gestart. Het principe houdt in dat u pas hoeft te betalen voor de kosten van het letselschade proces wanneer u de letselschadezaak gewonnen hebt. Zelfs dan kan een deel van de rechtskosten nog worden verhaald op de tegenpartij (tot maximaal 25%). Dankzij het no cure no pay principe gaat u er door het ongeluk niet nog verder financieel op achteruit, en krijgt u enige zekerheid over de afronding van het proces.

gedragscode letselschade

Gedragscode letselschade

Een advocaat moet vaak voldoen aan diverse gedragscodes en richtlijnen. Zo ook een letselschade advocaat. Deze moet zich houden aan de regels die zijn opgesteld in de Gedragscode Behandeling Letselschade, zoals uitgegeven door de letselschade raad. De gedragscode is opgesteld om meer duidelijkheid te verkrijgen in de afhandeling van zaken rondom een verkeer- en bedrijfsongeval. Het doel hiervan is om de persoonlijke bejegening van slachtoffers te optimaliseren en de technische aspecten van de schaderegeling te verbeteren. Wilt u meer weten over onze gedragscode? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

materiële schade

Materiële en immateriële schade

Bij zowel een bedrijf- als verkeersongeval ontstaat er vaak materiële en immateriële schade. Materieel letsel is het meest voorkomend en omvat alles wat kapot is gegaan: van vervoersmiddel tot kleren, brillen en andere zaken. Immateriële schade is minder duidelijk aan te geven. Het gaat hierbij om zaken zoals nachtmerries, een verminderd werkvermogen, extra benzinekosten door bezoeken aan het ziekenhuis, of kosten voor het gebruik van het openbaar vervoer. Veel van de immateriële schade is lastig te bewijzen, maar met behulp van een letselschade advocaat is het wel mogelijk hiervoor een schadevergoeding te krijgen. Wilt u meer informatie? Vraag het één van onze experts!

smartengeld berekenen Volendam

Smartengeld berekenen

De hoogte van smartengeld is afhankelijk van diverse factoren. Dit zijn onder andere de aard en ernst van het letsel, de geleden pijn, de duur van het herstel en eventueel onherstelbare zaken zoals (zichtbare) littekens, en de invloed van de opgelopen letselschade op uw werk, vrije tijd en relaties. Zodra de advocaten deze factoren hebben geanalyseerd en de medische eindstand is opgesteld, zal door de rechter worden gekeken naar vergelijkbare zaken en de hoogte van het smartengeld dat daar is gegeven. Dergelijke zaken vindt u in het smartengeld boekje dat is uitgegeven door de ANWB. Een voorbeeld is de vergoeding voor overlijden ten gevolge van een misdrijf voor nabestaanden, deze is €2.500,-

smartengeld Volendam

Smartengeld of schadevergoeding?

Vaak wordt ons door klanten uit Volendam gevraagd wat het exacte verschil is tussen smartengeld en een schadevergoeding, omdat het erop lijkt dat veel letselschade advocaten dit begrip door elkaar gebruiken. Kort gezegd komt het er op neer dat smartengeld een deel is van de schadevergoeding die u krijgt. Een schadevergoeding staat daarbij over het algemeen voor de materiële schade, terwijl smartengeld is gericht op immaterieel letsels. Voorbeelden van dergelijk letsel zijn het hebben van nachtmerries of een verminderd werkvermogen. Helaas is het optreden van dergelijke problemen moeilijk aan te tonen als direct gevolg van een mishandeling, medische fout of verkeersongeval.

letselschade Volendam

Wij zorgen dat u ontvangt waar u recht op heeft

Wij begrijpen dat u niet betrokken wilt worden in een langdurig proces rondom schuldvraag, schadevergoeding en letselschade. Daarom helpt een advocaat u in Volendam graag met alle aspecten rondom letselschade na een ongeval. Dit gebeurt op basis van een no cure, no pay principe. U bent als gedupeerde in de meeste gevallen niet verantwoordelijk voor de rechtskosten wanneer het proces tot een succes komt. Krijgt u ondanks onze assistentie geen vergoeding voor de letselschade? Dan betalen wij de kosten voor het proces. Woont u in Volendam en zoekt u een gespecialiseerde letselschade advocaat? Neem dan vandaag nog contact op via het contactformulier of 085 500 9967. Wij zorgen dat u krijgt waar u recht op hebt.

Letselspecialist Volendam

In Volendam en omgeving

Voorbeeldcases

Voorbeeldcase 1: Burn-out door nalatigheid op het werk

Door de steeds hogere werkdruk en het terugdringen van het aantal werknemers, bestaan er steeds meer mensen met stressklachten en oververmoeidheid, welke tezamen kunnen leiden tot een burn-out. Om een burn-out te voorkomen is er adequaat handelen van de bedrijfsleiding gewenst. Helaas was dit niet het geval in deze zaak. Een man zat al een paar dagen thuis met vermoeidheidsklachten, waarvan hij vermoedde dat ze konden leiden tot ergere klachten. Hij gaf daarom aan bij de leidinggevenden dat hier een oplossing voor moest worden gezocht, maar hier werd niets mee gedaan. Op eigen initiatief is er vervolgens een gesprek gekomen met de werkcoach en leidinggevende. De werkcoach bepaalde dat er hulp nodig was met het oog op psychische klachten, en gaf de leidinggevende de opdracht hiermee aan de slag te gaan. Opnieuw werd er geen oplossing gezocht. De man bleef thuis, en kwam in de ziektewet. Uit vervolgonderzoeken bleek daarna dat hij last had van de schildklier door de stressklachten, waarna een depressie optrad. Tegenwoordig is de man weer gedeeltelijk aan het werk bij de oude werkgever, maar een fulltime baan is nog niet mogelijk. De rechter bepaalde dat de verzekeraar een som van €120.000,- aan de man moest betalen.

Voorbeeldcase 2: Gebroken kuitbeen door ‘grapje’ vriend

Wanneer jongeren bijeenkomen voor een drankje en gezelligheid, dan ontstaan er nogal eens wilde plannen en risicovolle situaties. In het geval van de jongeman in deze casestudie sprong een vriend tijdens een wilde bui op z’n rug, wat leidde tot grote gevolgen. Hoewel het in eerste instantie leek alsof de jongeman door zijn enkel ging tijdens de stunt, bleek al snel dat er meer aan de hand was toen hij niet meer overeind kon komen. De vrienden hebben daarom direct het alarmnummer gebeld, en de jongeman is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis bleek uit de röntgenfoto’s en het onderzoek dat hij naast een enkel uit de kom tevens gescheurde enkelbanden en een gebroken kuitbeen had. Gevolg: een operatie, zes weken in het gips en nog vier weken op krukken, gedurende welke tijd hij niet aan het werk kon. Daarnaast is er door het ongeluk nog heel wat materiële schade ontstaan. Zo werd zijn broek kapot geknipt voor het onderzoek en moest er een scootmobiel komen om mobiel te blijven. De jongeman stelde zijn vriend voor het letsel aansprakelijk en de rechter bepaalde dat hij recht had op een vergoeding en smartengeld van €10.000,-.