Letselschade advocaat inschakelen?

Vrijblijvend en gratis advies. Wij claimen de maximale vergoeding!

Bel 085 500 9967

Letselschade advocaat Den Bosch

Heeft u letselschade opgelopen door een ongeval in Den Bosch? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. Onder letselschade vallen alle lichamelijk en geestelijke benadelingen die iemand ondervindt na een ongeluk. De oorzaak kan een arbeidsongeval, verkeersongeval of een medische fout zijn. Heeft u letsel opgelopen? Dan schakelt u het beste een letselschade advocaat uit Den Bosch in. De experts inventariseren het letsel en staan u bij tijdens het volledige letselschade proces. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om letselschade te claimen? Wij staan voor u klaar! Vraag een gratis adviesgesprek aan via het contactformulier. Liever direct contact? Bel 085 500 9967. Uw letselschade heeft onze prioriteit!

Maak gebruik van een gratis intakegesprek

Het vinden van de juiste advocaat is voor mensen lastig. Hoe weet u immers waar u op moet letten? Laat ons u helpen en maak gebruik van een gratis adviesgesprek, waarna wij u in contact brengen met de juiste letselschade advocaat. Eén van onze specialisten controleert of u een zaak heeft. Dit doen zij door te vragen naar de volgende punten:

 • Is er letsel door een ongeval, mishandeling of nalatigheid?
 • Is er een aansprakelijke partij aanwijsbaar?
 • Is het ongeval maximaal 5 jaar geleden gebeurd?
 
Heeft u een zaak? Dan brengen wij u in contact met een advocatenbureau uit Den Bosch. Hier volgt een tweede intakegesprek, ook dit is volledig gratis!

De advocaat stelt u vragen over het ongeval en het letsel en achterhaald op deze manier of er een grote kans is op een positieve afronding. Wanneer dit het geval is zal hij namens u een claim indienen. Meestal bent u er dan zeker van dat u de zaak wint.

Waarom onze service?

 • Gratis adviesgesprek
 • 24 uur per dag bereikbaar
 • Wij zorgen ervoor dat u ontvangt waar u recht op heeft!
 
Het is ook mogelijk om een second opinion aan te vragen. Dit kan zowel bij de rechtsbijstand zijn of bij een andere advocaat. Indien de rechtszaak wordt gewonnen worden ook alle advocaatkosten verhaald op de tegenpartij. Wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft!
letselschade advocaat Den Bosch

Gratis adviesgesprek aanvragenOmschrijving letsel (*)Wat doet een letselschade specialist?

U heeft door toedoen van een ander letselschade, zoals een whiplash, opgelopen. Dit kan door een verkeersongeval of medisch falen. Maar ook kan het zijn dat u werd gebeten door een hond of tijdens werk betrokken raakte bij een arbeidsongeval. Een letselschade specialist of advocaat biedt juridische bijstand wanneer u letsel heeft opgelopen en de schade wil opeisen bij de tegenpartij.

Kosten letselschade advocaat

Vraag gratis een adviesgesprek aan bij een advocaat. Hij geeft advies over uw zaak en maakt een inschatting. Neemt de advocaat uw letselschadezaak aan? Dan is de kans 9/10 dat de zaak gewonnen wordt en u niets hoeft te betalen. Bij winst betaalt de tegenpartij de schadevergoeding.

Gratis adviesgesprek? Bel:085 500 9967

Welke schadeposten zijn er?

Bij letselschade komen vaak veel kosten kijken die u met behulp van een letselschade advocaat claimt bij de tegenpartij. Mogelijk heeft u letsel opgelopen dat blijvend is. Dan heeft dit financiële gevolgen voor u. Er zijn verschillende schadeposten bij letselschade, zoals:

 • Fysiotherapie
 • Smartengeld: immateriële schadevergoeding
 • Huishoudelijke hulp: als u niet instaat bent dit zelf te doen
 • Inkomensverlies: omdat u niet meer kunt werken
 • Zelfwerkzaamheid: wanneer u niet meer in staat bent om bepaalde klussen in huis te doen
 • Economische kwetsbaarheid: als u bijvoorbeeld na het ongeval een verminderde kans heeft op de arbeidsmarkt
 • Medische kosten: bijvoorbeeld medicatie en behandelingen
 • Reis- en vervoerskosten: zoals benzinekosten, parkeerkosten etc.
 • Opvang: voor kinderen en (huis)dieren

Hoe verloopt een letselschade traject?

Is er letselschade ontstaan naar aanleiding van een ongeluk waarbij de schuld bij iemand anders ligt? Het is verstandig om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen, zodat wij u, na een vrijblijvend en gratis intakegesprek, in verbinding kunnen stellen met een letselschadespecialist uit Den Bosch. In grote lijnen doorloopt u het volgende proces:

 • 1. Intake en het verzamelen van het bewijsmateriaal. Nadat u in contact bent gekomen met een letselschadeadvocaat uit Den Bosch zal de specialist zoveel mogelijk informatie verzamelen. Aan de hand hiervan kijkt hij of u in uw recht staat. Er wordt dan ook een hoop besproken. Denk hierbij aan algemene informatie zoals uw woon- en gezinssituatie. Kunt u zelf al het huishoudelijk werk nog uitvoeren? Hebt u oppas voor de kinderen of voor uw huisdieren in moeten schakelen? Uiteraard komt ook het ongeval aan bod. Wat is er precies gebeurd? Wie was betrokken bij het ongeluk en waren er getuigen aanwezig? Vervolgens ontvangt de specialist graag zoveel mogelijk informatie over het ontstane letsel. Moest u per ambulance vervoerd worden? Hebt u in het ziekenhuis gelegen of hebt u medicijnen en hulpmiddelen zoals een rolstoel nodig gehad? Ook uw werksituatie komt aan bod. Waar werkt u en kunt u uw werk op dit moment nog uitvoeren?

  Tot slot bespreekt u met de advocaat uit Den Bosch de opgelopen en de nog verwachte schade. De advocaat verzamelt vervolgens zoveel mogelijk bewijs, variërend van bonnetjes tot beeldmateriaal en doktersafschriften. Aan de hand van al deze informatie kijkt hij of u inderdaad de tegenpartij aansprakelijk kunt stellen.

 • 2. Het vaststellen van de aansprakelijkheid. Vervolgens is het aan de letselschadespecialist om de aansprakelijkheid bij de tegenpartij te leggen. Samen gaan ze in onderhandeling over de al geleden en de toekomstige schade. Als de aansprakelijkheid is vastgesteld, dan kan de specialist een voorschot op de letselschadevergoeding aanvragen. Dit voorschot is bestemd voor eventuele lopende kosten. Denk hierbij aan kosten voor medicijnen of huishoudelijke hulp.
 • 3. Het constateren van de medische eindstand. Het is mogelijk dat sommige gevolgen van het ongeluk zich pas later openbaren. De laatste fase van het proces kan dan ook pas worden gestart als alle gevolgen bekend zijn. Dit staat ook wel bekend als de medische eindstand. Hiervan is sprake als uw arts aangeeft dat u helemaal bent hersteld of dat het opgedane letsel of uw handicap blijvend is.
 • 4. Het bepalen van de vergoeding en de afronding. Tot slot is de afronding aan de beurt. De hoogte van de schade wordt berekend. Hierbij houdt men rekening met de al opgelopen letselschade en de verwachte letselschade in de toekomst. Verschillende factoren beïnvloeden de hoogte van de vergoeding, dus dit is soms een langdurig proces. De letselschadespecialist uit Den Bosch en de tegenpartij maken afspraken welke in een vaststellingsovereenkomst worden vastgelegd. Hierin komt de eindsituatie te staan.

arbeidsongeval letselschade Den Bosch

Letselschade na arbeidsongeval

Een arbeidsongeval is zomaar veroorzaakt. Zo ontstaat letsel al door een gladde vloer, of slecht gereedschap. Daarnaast is het ook mogelijk, zeker in de chemische en medische sector, dat u blootgesteld wordt aan straling, of schadelijke stoffen. Indien u hier nadelige gevolgen van ondervindt, dan valt dit onder een arbeidsongeval, al noemen wij dit dan een beroepsziekte. In de praktijk blijkt het echter erg lastig de aansprakelijkheid van het bedrijf aangaande het arbeidsongeval te bewijzen. Daarom raden wij aan samen met een letselschade specialist in Den Bosch naar de mogelijkheden te kijken, en de juiste positie te kiezen. Zo gaan wij bijvoorbeeld met u na of er eerder een arbeidsongeval is plaatsgevonden en wat hiervoor de oorzaak was. Hebt u last van een beroepsziekte, dan zal de letselschade specialist onderzoeken of meerdere werknemers last hebben van dezelfde symptomen. De vergoeding voor een arbeidsongeval varieert naar gelang de duur en ernst van uw klachten.


verkeersongeval letsel Den Bosch

Letsel na verkeersongeval

In Nederland vinden dagelijks vele ongevallen in het verkeer plaats. Onder de term verkeersongeval vallen niet alleen auto-ongelukken, maar tevens die met fiets of voetganger. De nasleep van een verkeersongeval is in de meeste gevallen beperkt, maar kan dankzij bijvoorbeeld een moeilijk bewijsbare whiplash ook zeer lang duren.

Wilt u graag binnen zo kort mogelijke tijd de juiste schadevergoeding ontvangen voor een verkeersongeval? Laat ons helpen met het vinden van een geschikte letselschade advocaat uit Den Bosch voor u. De specialist ondersteunt u voor en tijdens het rechtsproces met advies en praktische hulp. Naast lichamelijk letsel is ook psychisch letsel een mogelijk gevolg van een verkeersongeval. U moet hierbij bijvoorbeeld denken aan slecht slapen door angst of niet meer in de auto durven rijden. Een derde vorm van schade is materiële beschadigingen. Een deuk in de auto bij een verkeersongeval of gescheurde kleding door een fietsongeval zijn hier voorbeelden van.


letsel na whiplash in Den Bosch

Whiplash

Een whiplash ontstaat vaak na een verkeersongeval, door een plotselinge beweging van het hoofd, waardoor nek- en rugproblemen ontstaan. Het is zelfs mogelijk dat u dankzij een whiplash chronische rugpijn oploopt. Helaas is het voor medisch personeel heel moeilijk een whiplash aantoonbaar te bewijzen. Desondanks is het met behulp van een advocaat wel mogelijk. Voor uw beeldvorming: de ontvangen schadevergoeding varieert tussen de €5.000,- en €40.000,-, afhankelijk van het opgelopen letsel.

Een whiplash ontstaat in een aantal gevallen niet direct na het verkeersongeval, of u verwart wellicht de klachten met die van een hersenschudding. Komt u er later achter? Dan is een medische controle aan te raden. Bovendien moet u aantonen dat de klachten niet op een andere manier hebben kunnen ontstaan. Is de whiplash het gevolg van een sportactiviteit of iets dergelijks? Dan kunt u meestal niet het bedrijf aansprakelijk stellen.


letselschade dwarslaesie Den Bosch

Dwarslaesie en hersenletsel

Heeft u een dwarslaesie opgelopen door een verkeersongeval? Dan komen er ontzettend veel kosten op u af en heeft u recht op smartengeld. Bij een dwarslaesie is het ruggenmerg beschadigd, waardoor de boodschappen tussen de hersenen en de rest van het lichaam niet goed worden doorgegeven. Het is een zeer ernstig letsel, wat vaak niet te genezen is. De gevolgen van een dwarslaesie hebben een ontzettend grote impact op uw leven, zoals wonen, werken, zelfstandigheid en hoe u vrije tijd besteed. Door smartengeld te claimen, eist u een schadevergoeding voor het psychisch letsel.

Als er een ongeluk is voorgevallen, zoals een verkeersongeval, kan het zijn dat u hersenletsel heeft opgelopen. Dit is vaak ernstig met langdurige en soms zelfs blijvende gevolgen, die uw leven compleet veranderen. Ook bij hersenletsel dat u heeft opgelopen door een ongeluk, heeft u recht op een letselschadevergoeding. Neem contact op met ons via 085 500 9967, dan brengen wij u in contact met een letselschade expert die u helpt bij het juridische proces.


letselschade door burn-out in Den Bosch

Burn-out

Uit onderzoek is gebleken dat jaarlijks zo’n 14% van alle Nederlandse werknemers enige werkdagen moet missen in verband met een burn-out. Een burn-out is een vorm van oververmoeidheid die het gevolg is van een langdurige blootstelling aan stressfactoren, die men niet eigenhandig verwerkt. Omdat deze stressfactoren vrijwel altijd optreden bij het professionele werk, wordt een burn-out gezien als een beroepsziekte. Dit betekent dat de werkgever aansprakelijk is voor de gezondheidsklachten, mits u kunt bewijzen dat de burn-out inderdaad het gevolg is van de te hoge werkdruk. Neem via 085 500 9967 direct contact op zodat wij u in contact kunnen brengen met een letselschade advocaat. Deze professional zal u helpen met het vinden van de juiste bewijslast. Daarnaast zal hij u ondersteunen bij het terugkijken naar het moment waarop de eerste klachten ontstonden. Op deze manier is het mogelijk te achterhalen of een hoge werkdruk of slechte werkomstandigheden de oorzaak zijn van uw burn-out.


letselschade door medische fout in Den Bosch

Medische fout

Medische fouten kunnen een grote invloed op iemands leven hebben. Zowel lichamelijk als geestelijk letsel kunnen hier de mogelijke gevolgen van zijn.

Onder de term medische misser vallen diverse zaken, zoals het niet attent reageren op een verslechterde gezondheidstoestand, het voorschrijven van foute medicijnen of een onprofessionele behandeling. Voor een dergelijke medische fout is het mogelijk een schadeclaim in te dienen.

Veel instanties geven echter nogal slecht openheid van zaken. Om u bij het proces te ondersteunen bestaat er de GOMA (de gedragscode openheid medische incidenten). Een advocaat kan u desgewenst eveneens helpen bij het indienen van de schadeclaim voor medische aansprakelijkheid.

Letsel opgelopen na een verkeersongeval in Den Bosch?

Schakel een letselschade expert in door een adviesgesprek aan te vragen!

Bel vrijblijvend 085 500 9967

letsel na mishandeling

Letselschade na mishandeling

In Nederland komen er dagelijks meerdere slachtoffers van mishandeling bij. Onder de term mishandeling verstaan wij alle zaken waarin geweld (mentaal of fysiek) de oorzaak is voor letsel. Dit gaat zowel om berovingen en overvallen, maar ook om zinloos geweld en seksuele misdrijven. Slachtoffers van mishandeling hebben in de meeste gevallen recht op smartengeld. Het enige nadeel hierbij is dat zij de mishandeling moeten kunnen bewijzen. Maakt u gebruik van onze service? Dan stellen wij u in verbinding met een ervaren advocaat uit Den Bosch die u zal ondersteunen bij het hele proces. Zo zal hij kijken naar de mogelijkheden van zowel een civielrechtelijke zaak als een strafproces. Mocht de dader geen geld hebben voor de vergoeding, dan bestaat er het schadefonds voor geweldsmisdrijven.


letselschade door hondenbeet in Den Bosch

Gebeten door een hond

Regelmatig worden er in Nederland mensen door een hond gebeten. Hondenbeten geven vaak een oppervlakkige wond, maar leiden soms tevens tot diepe verwondingen, littekens en psychisch trauma. Er worden dan ook regelmatig letselschade processen gestart rondom een hondenbeet. Bij het bepalen van de schadevergoeding en de ernst van het letsel wordt er in dergelijke zaken met name aandacht besteed aan externe factoren. Zo is het van belang of de hond aangelijnd was, en of iemand de hond provoceerde. Wij raden daarom aan om van eventuele getuigen van het voorval direct de contactgegevens te noteren. Zo staat u sterker met uw verhaal, en zal de letselschade zaak minder tijd in beslag nemen.


letsel in Den Bosch door RSI-klachten

RSI

Een verzamelnaam voor verschillende klachten die soms optreden op de werkvloer is RSI. De afkorting staat voor Repetitive Strain Injury, en staat voor diverse aandoeningen zoals het carpaal tunnel syndroom en de muisarm. RSI-klachten ontstaan meestal door herhaalde bewegingen die een ongewenste spierspanning tot gevolg hebben. Omdat ook RSI-klachten vaak op het werk ontstaan, kan een werkgever hiervoor verantwoordelijke worden gesteld. Dit is echter alleen een mogelijkheid wanneer de werkgever niet heeft gezorgd voor een voldoende werksituatie. Hebt u vragen over de schadevergoeding die voor RSI-klachten staat? Bel ons op 085 500 9967!


letsel door fietsongeluk

Fietsongeval

Bent u het slachtoffer geworden van een fietsongeval, dan zal in de meeste gevallen de tegenpartij aansprakelijk zijn, wanneer deze in een gemotoriseerd voertuig reed. Om te zorgen voor een juiste afhandeling van het letselschade proces, dient u een aantal dingen te doen. Ten eerste dient u bij het fietsongeval direct de politie te bellen. Deze kan het nodige bewijsmateriaal verzamelen, en eventuele getuigen horen. Daarna moet u naar een huisarts of EHBO-post, om medisch bewijs te leveren voor opgedaan letsel. Tot slot is het noodzakelijk om spoedig de tegenpartij van het fietsongeval aansprakelijk te stellen. Dit kan door bijvoorbeeld naar letselschade experts uit Den Bosch toe te stappen en te vragen om een adviesgesprek.

materiële of immateriële schade

Materiële en immateriële schade

Bij een verkeer- en arbeidsongeval ontstaan meestal zowel materiële als immateriële beschadigingen. Bij materiële schade praten we onder andere over gescheurde kleren, beschadigde eigendommen zoals boeken en tassen, en beschadigingen van vervoersmiddelen. Immaterieel letsel gaat zowel over bewijsbare als slecht aantoonbare zaken. Zo valt onder immaterieel letsel onder ander het moeten inhuren van huishoudelijke hulp, en het noodzakelijke gebruik van openbaar vervoer door een whiplash. Maar gaat dit eveneens over een verminderd werkvermogen en psychische problemen. Voor een advocaat uit Den Bosch maakt het niet uit welke letselschade het gevolg was van een ongeval. Hij bekijkt hoe hoog de schadevergoeding zou moeten worden en gaat zijn uiterste best doen om dit voor u te bewerkstelligen.

shockschade in Den Bosch

Shockschade

Als er een ernstig ongeluk plaatsvindt, zoals een verkeersongeval, dan is het mogelijk dat er naast de directe zichtbare schade ook ‘shockschade’ ontstaat bij iemand anders dan het primaire slachtoffer. Shockschade ontstaat namelijk als u getuige bent geweest van een ontzettend gruwelijk ongeval of van de directe gevolgen van dit ongeval.

Door dit ongeval ontstaat een shock welke vervolgens kan leiden tot geestelijk letsel. De Hoge Raad heeft besloten dat u aan een aantal voorwaarden moet voldoen voordat u in aanmerking komt voor een vergoeding bij shockschade. Deze voorwaarden mogen niet worden afgezwakt vanwege de ernst of de daad van de aard.

Overlijdensschade

Het verliezen van een geliefde door een noodlottig ongeval is erg droevig, maar heeft ook vaak financiële gevolgen. Door overlijdensschade kunnen nabestaanden een schadevergoeding opeisen bij de tegenpartij. Overlijdensschade is dus een vorm van letselschade. U kunt als echtgenote, geregistreerd partner of als kinderen van de overledenen in aanmerking komen voor overlijdensschade. Overlijdensschade bestaat uit de kosten van de uitvaart van het slachtoffer en misgelopen levensonderhoud omdat het inkomen wegvalt.

Letselschade als ambtenaar

Letselschade opgelopen als ambtenaar tijdens het uitvoeren van uw werk door een arbeidsongeval, verkeersongeval of beroepsziekte als een burn-out?

Dan zijn de gevolgen vaak behoorlijk groot. Soms zelfs zo groot dat u niet meer in staat bent te werken. U heeft dan recht op een schadevergoeding voor uw letsel. Dit gaat via een speciale bestuursrechtelijke procedure.

Letselschade militair en veteraan

Het kan voorkomen dat u als militair of veteraan zijnde bij een ongeval betrokken bent geraakt en hierdoor ernstig letsel hebt opgelopen. Soms kunt u uw werk niet meer doen, wat uiteindelijk tot ontslag zal leiden. Door een militair letselschade advocaat in te schakelen ontvangt u waar u recht op hebt, namelijk de maximale schadevergoeding. Zo heeft u geen juridische zorgen meer en heeft u rust om te herstellen.

Letsel als politieagent

Net als bij militairen en veteranen, zijn er voor de politie ook speciale politie letselschadeadvocaten. Een politieagent loopt namelijk tijdens de uit te voeren werkzaamheden een behoorlijke grote kans op om letsel op te lopen, zowel fysiek als psychisch letsel. Het claimen van letselschade voor de politie moet aan allerlei regels voldoen.

Heeft u een whiplash als gevolg van een verkeersongeval?

Vraag gratis een adviesgesprek aan met onze experts, zij helpen u met de letselschadezaak.

Bel vrijblijvend 085 500 9967

letselschade claimen in Den Bosch

Letselschade claimen

Letselschade claimen is niet iets wat u iedere dag doet. Het is dan ook niet vreemd dat u niet weet hoe dit precies in zijn werk gaat. Het is verstandig een letselschadespecialist uit Den Bosch in te schakelen. Deze geeft u het juridische advies dat u nodig hebt om een rechtvaardige en eerlijke vergoeding bij de tegenpartij te eisen. Een specialist is ervaren en weet precies welke schadeposten u vergoed kunt krijgen. Kort gezegd kunt u in drie stappen letselschade claimen.

  1. Het is allereerst belangrijk dat u de tegenpartij aansprakelijk stelt. Zonder een aansprakelijke partij kunt u namelijk geen letselschadevergoeding verhalen. De specialist stelt de aansprakelijke partij namens u aansprakelijk. Dit gebeurt door het sturen van een aangetekende brief naar de andere partij of diens verzekeraar.
  2. Als de aansprakelijkheid is erkend dan vragen wij uw medisch dossier op bij de arts. Wilt u dat bepaalde informatie niet naar de wederpartij wordt verzonden? Geen probleem.
  3. De laatste stap is een schadeberekening van alle gemaakte en verwachte kosten.
gedragscode letselschade

Gedragscode letselschade

Om de behandeling van letselschade zaken zo goed mogelijk te structureren en gelijk te houden, is er een gedragscode opgesteld waaraan elke letselschade advocaat zich dient te houden.

Deze zogeheten Gedragscode Behandeling Letselschade, is op basis van een eerdere versie uit 2006, in 2012 opgesteld door de Letselschade Raad. Men had hierbij als doel om de harmonie en duidelijkheid in de afhandeling van personenschade te vergroten, waarbij men twee subdoelen opstelde.

Dit was ten eerste een betere en meer persoonlijke bejegening van het slachtoffer, en ten tweede het verbeteren van de technische aspecten van de schaderegeling.

Het boekje met de gedragscode kunt u downloaden op de website van De Letselschaderaad. Voor advocaten geldt dat zij in het boekje bovendien tips kunnen vinden voor een good practice. Voor advocaten staan in de uitgave bovendien tips voor good practice, en verwijzingen naar jurisprudentie.

smartengeld letselschade

Smartengeld of schadevergoeding?

De term smartengeld wordt veel gebruikt in de letselschade wereld. Vaak krijgen wij van onze klanten uit Den Bosch echter de vraag wat de betekenis is van deze term, en het verschil met het begrip schadevergoeding. Hoewel het mogelijk is voor bedrijven om deze twee termen door elkaar te gebruiken, zit er wel degelijk een verschil in betekenis.

Het smartengeld claimen is namelijk maar een onderdeel van de totale schadevergoeding. Hierbij bestaat een schadevergoeding uit alle geldelijke bedragen die u krijgt toebedeeld vanwege zowel materiële als immateriële schade, waarbij het smartengeld staat voor vaak onmeetbaar letsel zoals geleden pijn en psychische gevolgen van een verkeers- of arbeidsongeval.

smartengeld in Den Bosch berekenen

Smartengeld berekenen

De hoogte van het smartengeld wordt door veel factoren bepaald. Zo is onder meer de leeftijd van het slachtoffer van invloed op het bedrag. En vormen tevens de mate van geleden pijn, de zichtbaarheid van het letsel en de aard en ernst van het letsel belangrijke factoren. Is eenmaal door de medici een medische eindstand bepaald, en is een antwoord gegeven op de bovenstaande factoren, dan wordt door een rechter gekeken naar vergelijkbare zaken.

De mate van schadevergoeding bij een vergelijkbaar ongeval is medebepalend voor de hoogte van het nieuwe smartengeld. In 2015 is vanuit de tweede kamer bovendien een wetsvoorstel ingediend om ook nabestaanden het recht op smartengeld te geven, voor onder ander het verlies van geliefden. De toewijzing en bepaling van dit bedrag is weer afhankelijk van verscheidene factoren.

keurmerk letselschade

Keurmerk letselschade?

Begin 2017 vond er een fusie plaats tussen de Stichting Keurmerk Letselschade en de Letselschade Raad. Hierdoor is een nieuw kwaliteitsstelsel op het gebied van letselschade ontstaan: het Register Letselschade. Samen strijden zij voor meer harmonie, respect en openheid in het belang van slachtoffers met letselschade. Het doel is dan ook een verbetering van de afhandeling van letselschadezaken. In het Register Letselschade vindt u verschillende aangesloten organisaties.

Deze moeten aan bepaalde eisen doen voordat zij zich kunnen aansluiten. Alleen op deze manier kan het Register Letselschade garanderen dat de organisaties volgens de vastgelegde normen handelen.

Daarnaast controleert een onafhankelijke derde partij periodiek of deze organisaties aan de kwaliteitseisen voldoen. Bij het zoeken naar een belangenbehartiger is het daarom altijd verstandig om het Register Letselschade in acht te nemen zodat u verzekerd bent van kwaliteit. Daarnaast zijn ook verschillende specialisatieverenigingen, zoals de Vereniging voor Letselschade Advocaten, onderdeel van de Letselschaderaad.

Kijk voor meer informatie over de Letselschaderaad op deletselschaderaad.nl

Gratis intake 085 500 9967

Letselschade bedragen: hoeveel krijg ik?

 • In de geringe categorie valt bijvoorbeeld een kneuzing, schaafwond, kleine botbreuk of lichte hersenschudding. Hierbij lopen de bedragen op tot €2.000,-. Bij dit enkelvoudige letsel hebt u tot maximaal 13 weken uw gewone dagtaak niet kunnen uitvoeren.
 • Bij licht letsel zijn de bedragen iets hoger, namelijk tussen de €1.500,- tot €3.500,-. Onder licht letsel verstaan wij lelijke littekens, inwendig letsel, een beschadiging aan uw gebit of een gecompliceerde fractuur. Bij meervoudig letsel moet u denken aan een korte opname in het ziekenhuis, wellicht een zichtbaar litteken maar wel algeheel herstel.
 • Weer iets hogere bedragen, tussen de €3.500,- en de €9.000,-, worden uitgekeerd in de matige categorie. Denk hierbij aan verlies van een deel van uw gebit of blijvend letsel aan uw nek. In de categorie enkelvoudig letsel moet u denken aan tijdelijke afhankelijkheid van hulp of maximaal een jaar medisch behandeld moeten worden.
 • Bij ernstig meervoudig letsel lopen de bedragen op van de €9.000,- tot aan de €21.000,-. U kunt denken aan ernstig whiplashletsel, een verkorting van uw been of een schedelbasisfractuur.
 • Als u zwaar letsel hebt opgelopen dan ligt de letselschadevergoeding tussen de €21.000,- en €43.000,-. U komt hiervoor in aanmerking als u langere tijd bewusteloos of in coma bent geweest, als uw karakter is veranderd of als uw reuk- en smaakvermogen verloren is gegaan. Voorbeelden van meervoudig letsel zijn een zware handicap gedurende uw leven of een langdurig genezingsproces.
 • Bij zeer zwaar letsel liggen de bedragen tussen de €43.000,- tot aan €76.000,-. Blindheid aan beide ogen, een ernstige stabiliteit stoornis, een hoge dwarslaesie of het verlies van een hand of been zijn voorbeelden van zwaar letsel.
 • Bij uitzonderlijk zwaar letsel beginnen de bedragen bij €76.000,-. Denk hierbij aan een volledige dwarslaesie, zichtbare misvorming of totale arbeidsinvalide.

6 tips bij het vinden van de beste letselschade advocaat in Den Bosch

Het vinden van de beste letselschade advocaat in Den Bosch is vaak geen eenvoudige klus. Want wat zorgt ervoor dat iemand een goede advocaat is? Er zijn verschillende soorten criteria waar u op kunt letten bij het vinden van de beste letselschade advocaat, waaronder de kennis en ervaring, maar ook de reputatie van de advocaat.

1. Letselschade advocaat of letselschadespecialist nodig?

Het is mogelijk om de strijd in uw eentje aan te gaan. Echter is het aan te raden om een letselschade advocaat of letselschade specialist in te schakelen die samen met u de strijd aangaat om de schadevergoeding op te eisen. Als u naar de rechter wilt stappen, schakelt u het beste een advocaat in. Liever de zaak oplossen zonder rechter? Dan kunt u naar een letselschadespecialist of letselschadebureau stappen.

2. Kennis en ervaring van de letselschade advocaat

De kennis van een advocaat is ook belangrijk. Een advocaat is pas letselschadeadvocaat als diegene na zijn juristenstudie de Grotius opleiding personenschade heeft afgerond. Deze eis geldt voor alle advocaten die aangesloten zijn bij de ASP of LSA vereniging. Bovendien is een advocaat met meer ervaring aan te raden, omdat de advocaat waarschijnlijk specifieke ervaringen heeft.

3. Goede reputatie?

Controleer of de letselschade advocaat een goede reputatie heeft door bijvoorbeeld reviews te lezen op internet.

Vaak staan op bepaalde websites of fora ervaringen van andere mensen. Een andere tip is om in uw eigen netwerk rond te vragen of ze ervaringen hebben met uw advocaat.

4. Groot of klein advocatenkantoor?

Kies je voor een kleinschalig advocatenkantoor of voor een grote bekende keten uit Den Bosch? Beide hebben zo zijn voordelen. Waar je voor kiest is volledig afhankelijk van je wensen. Zo is een groot advocatenkantoor vaak goed bereikbaar en lopen er veel gespecialiseerde advocaten rond. Een klein kantoor is daarentegen meer gericht op persoonlijke aandacht en toont vaak meer betrokkenheid. Bovendien zijn kleinere kantoortjes vaak flexibeler.

5. Goede persoonlijke klik?

De beste letselschade advocaat is voor uw zaak persoonlijk. Het is dan ook belangrijk dat u een goede klik heeft met de advocaat. Letselschade is ingrijpend, net als de zaak.

Vaak bent u emotioneel en zit u in een moeilijk en zwaar traject. Het is dan ook belangrijk dat u vertrouwen hebt in uw advocaat en dat u in goede handen bent.

6. De kosten van de letselschade advocaat

Wanneer u uw letselschadezaak in handen legt van een advocaat uit Den Bosch, wilt u natuurlijk wel weten of hier ook een prijskaartje aan hangt. U gaat op adviesgesprek bij een advocaat om de zaak voor te leggen. De letselschade advocaat maakt een inschatting van de zaak en op basis daarvan neemt hij uw zaak wel of niet aan. Neemt hij de zaak aan, dan is de kans groot dat u wint. Wint u de zaak? Dan betaalt de tegenpartij de schadevergoeding.

Recht op een schadevergoeding na opgelopen letselschade?

Ga gratis in gesprek met experts en neem een advocaat uit Den Bosch in de arm.

Bel vrijblijvend 085 500 9967 voor een intakegesprek

Diverse voorbeeldcases

Voorbeeldcase 1: Burn-out door nalatigheid op het werk

Een man uit Den Bosch zit in de ziektewet vanwege een burnout. Er is meermaals aangegeven aan de leiding dat er klachten waren en dat er iets aan de situatie gedaan moest worden. Uit een gesprek met een werkcoach bleek dat er hulp nodig is vanuit psychisch oogpunt. De leidinggevende was hierbij aanwezig en zij kreeg de opdracht hiermee aan de slag te gaan. Wederom werd er niets mee gedaan. Nadat de man een tijdje ziek was zijn er verdere onderzoeken gedaan en bleek dat er tevens een aandoening aan de schildklier was.

Aannemelijke oorzaak: een lange periode van stress. Door de omstandigheden raakt de man in een depressie. Uiteindelijk lukt het om de man weer gedeeltelijk aan het werk te krijgen bij de oude werkgever. Daarnaast betaalt de verzekeraar een som van €120.000,-.

Voorbeeldcase 2: Gebroken kuitbeen door ‘grapje’ vriend

Wat een leuke avond moest worden voor een jongeman eindigde in een drama. In een jolige bui sprong een vriend van de man op z’n rug. Omdat hij op dat moment niet stabiel stond ging hij door zijn enkel. Op de grond liggend bleek dat de jongeman niet door de enkel was gegaan, maar zijn enkelbanden had gescheurd en ook zijn kuitbeen gebroken had. Na een operatie werd er 6 weken later het gips eraf gehaald. In de tussentijd kon de man zijn beroep niet uitoefenen. De jongeman heeft nog 4 weken op krukken gelopen en zit in het revalidatieproces. Daarnaast heeft hij een groot litteken op zijn been die van de enkel tot halverwege het onderbeen loopt. Er is naast de immateriële schade eveneens materiële schade, zo is broek kapot geknipt en is er een scootmobiel aangeschaft om zelfstandig boodschappen te kunnen doen. De jongeman stelt zijn vriend aansprakelijk en ontvangt uiteindelijk een schadevergoeding en smartengeld met een totaalbedrag van €10.000,-.

smartengeld Den Bosch

Voorbeeldcase 3: Littekenletsel door operatie

Een vrouw had verschillende tatoeages maar wou deze graag laten verwijderen. Het ging om de tatoeages op haar arm en been. Ze heeft voor het verwijderen een bedrijf ingehuurd. Helaas verliep het herstel niet zoals gehoopt. Na de behandeling begonnen de wonden te zweren. Dit resulteerde in grote littekens. Deze zijn niet meer te verwijderen.

Bij het bepalen van de hoogte van de letselschadevergoeding heeft de rechter een aantal factoren sterk laten meewegen. Zo zaten de littekens onder de kleding, waar ook de tatoeages zich bevonden. Het slachtoffer ondervond bovendien geen dagelijks hinder aan de littekens. Daarom werd een bedrag van €2.873,- uitgekeerd.

arbeidsongeval in Den Bosch

Voorbeeldcase 4: Letselschade door arbeidsongeval

Een ongeval zit in een klein hoekje, zo ook bij deze man die tijdens zijn werk is gevallen omdat er een stapel zware houten platen omvielen. Hij heeft een hoofdwond opgelopen, die direct in het ziekenhuis gehecht is. De man hield echter na het ongeval gezondheidsklachten, waar hij voor werd behandeld door een huisarts, 2 neurologen en een fysiotherapeut. Hij werd doorverwezen naar een revalidatiecentrum, maar gaf aan dat het revalidatieprogramma te zwaar was. De man werd ziek gemeld bij het bedrijf, terwijl zijn salaris doorbetaald werd. Zijn werkgever werd een jaar na het arbeidsongeval failliet verklaard. Hij kreeg toen een uitkering van het UWV. Het failliet verklaarde bedrijf was verzekerd voor aansprakelijkheid. De aansprakelijkheidsverzekering heeft de man uiteindelijk een schadevergoeding van € 102.209,00 betaalt. Bekijk de hele zaak op de website van de Rechtspraak.

Veelgestelde vragen

Als het op letselschade aankomt zitten mensen vaak met allerlei vragen. Logisch, want letselschade is niet iets waar u dagelijks mee te maken krijgt. Onderstaand worden een aantal veelgestelde vragen voor u beantwoord.

letselschade bedragen in Den Bosch

Wat is letselschade?

Er wordt van letselschade gesproken als u door iemand anders letsel, een blessure of een verwonding hebt opgelopen en hier schade van ondervindt. Is iemand anders aansprakelijk voor het letsel? Dan heeft u de mogelijkheid om via een letselschade advocaat een schadevergoeding te claimen.

Letselschade advocaat of letselschadebureau?

Het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschadebureau is dat de advocaat bevoegd is om uw zaak voor de rechter te leggen. Bovendien staat een advocaat bij de Nederlandse Orde van Advocaten ingeschreven. Een letselschadebureau is niet bevoegd om uw zaak aan de rechter voor te leggen.

Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Als u een ongeval heeft gehad, denkt u waarschijnlijk niet direct aan het inschakelen van experts die u helpen bij de zaak. Het is echter wel verstandig om zo snel mogelijk na het ongeluk een letselschade advocaat uit Den Bosch in te schakelen. Een advocaat vertelt wat uw rechten zijn en wat u op dat moment beter wel en niet kunt doen.

Hoeveel voorschot bij letselschade?

Bij letselschade komen vaak veel kosten kijken wat voor u financiële gevolgen heeft. Is uw letselschade klein? Dan krijgt u het volledige bedrag op uw rekening gestort. Bij zware letselschade, duurt het vaak langer. U kunt echter wel via de aansprakelijkheidsverzekeraar voorschotten terugkrijgen. Hoe hoog dit is, verschilt per zaak.

Voorkom verjaring, neem contact op!

Denkt u dat u recht heeft op een letselschadevergoeding na een ongeval, maar hebt u nog geen stappen ondernomen? Wacht dan niet te lang! Na vijf jaar verjaart een dergelijke zaak namelijk waarna het aansprakelijk stellen van de tegenpartij niet meer mogelijk is.

Vul vrijblijvend het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op via 085 500 9967. In een gratis telefonisch adviesgesprek kijken wij of uw zaak kans van slagen heeft. Indien dit het geval is schakelen wij een erkende advocaat uit Den Bosch die u verder ondersteund bij het proces en de maximaal haalbare schadevergoeding claimt. Wij zorgen ervoor dat u ontvangt waar u recht op heeft.

letselschade advocaten Den Bosch

Bel voor een gratis adviesgesprek 085 500 9967