Letselschade advocaat inschakelen?

Gratis advies bij letsel. Claim de maximale vergoeding!

Bel 085 500 9967

Nu bereikbaar.

Letselschade advocaat Veldhoven

Bespoedig het letselschade proces na een arbeidsongeval of verkeersongeval met de hulp van een letselschade advocaat. Experts uit omgeving van Veldhoven zijn gespecialiseerd in letselschade en helpen u onder andere bij het in kaart brengen van het opgelopen letsel, de afwikkeling van het schadeproces en het verkrijgen van de maximale vergoeding.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende soorten letselschade en krijgt u een indicatie van letselschadevergoeding bedragen.

Bent u op zoek naar een letsel advocaat op het gebied van letselschade?

Neem dan direct en vrijblijvend contact op voor gratis advies. Het telefonisch intakegesprek is vrijblijvend en kost u niets. In overleg wordt u daarna in contact gebracht met een ervaren letselschadespecialist uit uw regio Veldhoven.

letselschade advocaat Veldhoven
Bel 085 500 9967

Nu bereikbaar!

Maak gebruik van een gratis intakegesprek

Wij helpen u bij het vinden van de beste letselschade advocaat voor uw specifieke zaak. We bieden u een gratis telefonisch intakegesprek aan, waarin één van de specialisten kijkt of u een zaak heeft. Er wordt in het bijzonder gekeken naar:

 • Komt het letsel door een ongeval, mishandeling of nalatigheid?
 • Kan er een aansprakelijke partij aangewezen worden?
 • Is het ongeval maximaal 5 jaar geleden gebeurd?
Als dit het geval is, brengen wij u in contact met een letselschade advocaat voor een uitgebreide intake: ook dit is volledig kosteloos! De letselschade advocaat ondersteunt u bij elke vraag die u hebt op rechtsgebied.

Zo helpt uw letsel advocaat werkzaam in Veldhoven u bijvoorbeeld met het inventariseren van het opgelopen letsel na een verkeersongeval, het vinden van bewijzen van een whiplash en het toerekenbaar stellen van de schuldige.

Het inschakelen van een letsel advocaat voorkomt dat u zich bezig hoeft te houden met langdurige letselschade processen of problemen met het innen van de schadevergoeding. Zo heeft u alle tijd om u te richten op uw herstel. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste letselspecialist uit de regio Veldhoven waarbij u een gratis intakegesprek van de specialist ontvangt.

Gratis adviesgesprek
Omschrijving letsel (*)Waarom onze service?

 • Het adviesgesprek is gratis en vrijblijvend
 • Onze service is 24 uur per dag bereikbaar
 • U ontvangt waar u recht op heeft

Wat doet een letselschade specialist?

Als wij u in contact brengen met een letselschade specialist werkzaam in Veldhoven, dan kunt u ervan uitgaan dat hij ervaren is in letselschade. Zo heeft u 90% kans op een geslaagde zaak. De specialist zal u helpen met de verschillende stappen binnen het letselschade traject. Bovendien weet hij met welke verschillende vormen van het opgelopen letsel u te maken heeft.

Hij kan ook een second opinion uitvoeren als u niet tevreden bent over de hulp van uw huidige specialist. Bij een second opinion kijkt hij naar uw zaak en vertelt hij of u inderdaad de hoogst mogelijke vergoeding claimt.

Kosten letselschade advocaat

Men is vaak benieuwd naar de kosten van een letselschade advocaat uit de omgeving Veldhoven. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is de hulp van experts helemaal niet zo duur.

Sterker nog: indien de aansprakelijkheid van het ongeval bij de tegenpartij gelegd wordt, zijn zij verantwoordelijk voor uw juridische kosten.

Het is dus altijd verstandig om hulp in te roepen van een letselschade advocaat. Neem snel contact op via 085 500 9967!

Hoe verloopt een letselschade traject?

Als u van plan bent om in Veldhoven een letselschadezaak te starten, dan bent u waarschijnlijk nieuwsgierig naar het verloop van dit proces. Vaak verschilt dit per zaak, maar over het algemeen doorloopt u een viertal fases.

 • 1. De oriëntatie.U begint met een gratis intakegesprek met een letselschade advocaat werkzaam in Veldhoven. De letsel advocaat start daarna het proces op. Hij heeft bewijsmateriaal nodig van u zoals getuigenverslagen, een proces-verbaal of bonnetjes. Tijdens het gesprek krijgt u veel informatie en stelt de letsel advocaat u vragen om meer te weten te komen over het ongeval en uw letsel.
 • 2. Verzamelen bewijsmateriaal. Bewijsmateriaal bestaat niet alleen uit medische gegevens en schaderapporten, maar ook uit bonnetjes. Denk aan een stomerijbonnetje omdat u uw kleding moest stomen of parkeerbonnen van het ziekenhuis. Al het bewijsmateriaal wordt verzameld door de letselschade advocaat om de hoogte van de schadevergoeding vast te stellen.
 • 3. Vaststellen aansprakelijkheid. Voordat u een schadevergoeding kunt indienen, moet er een partij aansprakelijk gesteld worden. Dit is bijvoorbeeld de bestuurder die een verkeersongeval heeft veroorzaakt of uw werkgever bij een arbeidsongeval. Meestal onderhandelen uw letselschade advocaat en de advocaat van de andere partij over de aansprakelijkheid van het ongeval. Soms is, voor het bepalen van de aansprakelijkheid, een rechter nodig en is het mogelijk om een voorschot op de letselschadevergoeding te eisen.
 • 4. Het vaststellen medische eindstand. Een definitieve regeling kan pas getroffen worden zodra de eindstand is bereikt. Dit is het punt waarop duidelijk is welk letsel u heeft geleden.
  Vaak is dit het punt waarop uw behandelend arts verklaart dat u hersteld bent of dat uw handicap niet meer zal verbeteren. Bij licht letsel zal dit niet lang duren, bij zwaar of ernstig letsel is deze fase tijdrovend.
 • 5. De eindafwikkeling. Tot slot volgt de eindafwikkeling. Dit gebeurt zodra beide partijen de medische eindstand accepteren.
  Tijdens de eindafwikkeling kijken de partijen naar de totale schade. Daar hoort ook eventuele toekomstige schade bij.
  Wellicht verergert uw letsel met de jaren alleen maar, waardoor in de toekomst noodgedwongen moet stoppen met werken. Of moet u in de toekomst aanpassingen moeten doen aan uw woning.
aansprakelijkheid

Wie is er aansprakelijk bij letselschade?

Degene die het verkeersongeval heeft veroorzaakt is aansprakelijk voor het ontstane letsel. Denk hierbij aan een bestuurder die door rood reed of geen voorrang verleende. Bij een fietsongeval is een motorvoertuigbestuurder altijd voor minimaal 50% toerekenbaar, omdat fietsers zogenaamde zwakke verkeersdeelnemers zijn. De bestuurder is dan ook toerekenbaar als de fout bij de fietser ligt.

Bij een arbeidsongeval is de werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk voor de schade. Alleen wanneer er sprake is van verwijtbaar handelen van de werknemer, bijvoorbeeld te hard rijden in het bedrijfsbusje, geldt deze aansprakelijkheid niet. Bij een misdrijf is de dader toerekenbaar en bij letsel door dieren de eigenaar.

Direct in contact komen met een letselschade advocaat? Vraag nu gratis een adviesgesprek aan.

letsel advocaat

Hoe stelt een advocaat aansprakelijkheid bij letselschade vast?

Een letsel advocaat uit regio Veldhoven begint altijd met het vaststellen van de aansprakelijkheid voor het indienen van een schadevergoeding. Aansprakelijkheid wordt vastgesteld aan de hand van bewijsmateriaal van het ongeval en het ontstane letsel.

Moet ik zelf ook bewijsmateriaal verzamelen?

Ja, dat is erg handig. Maak bijvoorbeeld een aantal foto’s van de situatie bij een verkeersongeval, verzamel getuigenverslagen en bewaar bonnetjes.

Ook uw medische dossier over het medische en psychische letsel is onderdeel van het bewijsmateriaal. Voor het inzien van uw medische dossier moet u altijd toestemming geven.

Hoe letselschade claimen?

Wanneer u letselschade oploopt is het belangrijk om zo snel mogelijk te starten met een letselschadezaak. Hiervoor kunt u gratis en vrijblijvend contact met ons opnemen, waarna wij u kosteloos in contact brengen met een letsel advocaat uit de regio Veldhoven. Tijdens de telefonische intake wordt er gekeken naar uw zaak.

Heeft u inderdaad recht op een vergoeding?

Dan brengen wij u in contact met een letselschade advocaat voor een uitgebreider intakegesprek, ook dit is volledig gratis. Het indienen van letselschade verloopt in grote lijnen als volgt:

 • Stap 1. Uw letselschade advocaat dient namens u een claim in, waarin hij de wederpartij aansprakelijk stelt.
 • Stap 2. Samen verzamelt u alle schadeposten. Uw letsel advocaat helpt u, zodat u zeker weet dat u geen schadeposten vergeet. Ook vraagt hij, met uw toestemming, uw medisch dossier op.
 • Stap 3. De totale letselschade wordt berekend, waarna u uiteindelijk krijgt waar u recht op hebt.
Kom in contact met een letselschade advocaat uit de regio Veldhoven door contact op te nemen. Hoe? Vraag kosteloos een adviesgesprek aan.

Welke schadevergoedingen na letsel zijn er?

Wanneer u letsel oploopt door toedoen van een ander, heeft u recht op een letselschadevergoeding. Hoe hoog deze schadevergoeding is, verschilt per zaak en per persoon. Heeft u beschadigingen aan uw voertuig opgelopen, dan spreekt het voor zich dat u de tegenpartij hiervoor verantwoordelijk houdt.

Maar hoe zit het als u door het ongeval psychische schade hebt opgelopen en bijvoorbeeld niet meer de straat op durft? En wie betaalt de kosten voor eventuele fysiotherapie of huishoudelijke hulp? Door een letselschadebureau in te huren, weet u zeker dat u geen schadeposten vergeet en dat u de maximale vergoeding eist. Denk aan schadeposten zoals:

 • De vergoeding voor immateriële schade;
 • Huishoudelijke hulp en aanpassingen aan uw woning;
 • Verlies van inkomen;
 • Vervoerskosten van en naar uw behandelaar;
 • Medicijnen of behandelingen;
 • Beschadigingen aan uw eigendommen;
 • Extra kinder- of huisdierenopvang.
smartengeld letselschade Veldhoven

Smartengeld of schadevergoeding?

Vaak wordt ons door klanten uit Veldhoven gevraagd wat het exacte verschil is tussen schadevergoeding en smartengeld, omdat het erop lijkt dat veel letselschade advocaten dit begrip door elkaar gebruiken. Kort gezegd komt het er op neer dat smartengeld claimen een deel is van de schadevergoeding die u krijgt.

Een schadevergoeding staat daarbij over het algemeen voor de materiële schade, terwijl smartengeld is gericht op immaterieel letsel. Voorbeelden van dergelijk letsel zijn het hebben van nachtmerries of een verminderd werkvermogen. Helaas is het optreden van dergelijke problemen moeilijk aan te tonen als direct gevolg van een mishandeling, medische fout of verkeersongeval.

smartengeld berekenen Veldhoven

Smartengeld berekenen

De hoogte van de bedragen is afhankelijk van diverse factoren. Dit zijn onder andere de aard en ernst van het letsel, de geleden pijn, de duur van het herstel en eventueel onherstelbare zaken zoals (zichtbare) littekens, en de invloed van de opgelopen letselschade op uw werk, vrije tijd en relaties.

Zodra de specialisten deze factoren hebben geanalyseerd en de medische eindstand is opgesteld, zal door de rechter worden gekeken naar vergelijkbare zaken en de hoogte van het smartengeld dat daar is gegeven. Dergelijke zaken vindt u in het smartengeld boekje dat is uitgegeven door de ANWB. Een voorbeeld is de vergoeding voor overlijden ten gevolge van een misdrijf voor nabestaanden, deze is €2.500,-.

Letselschade bedragen: hoeveel krijg ik?

Bent u nieuwsgierig naar de bedragen van smartengeld? De bedragen zijn grotendeels afhankelijk van uw opgelopen letsel. Een letselschade advocaat werkzaam in Veldhoven maakt onderscheid tussen immateriële en een materiële schadevergoeding. De hoogte van de vergoeding en smartengeld voorbeelden staan in de Smartengeldgids.

 • De schadevergoeding voor klein letsel bedraagt maximaal €2.000,-. Klein letsel is bijvoorbeeld een kneuzing, ziekenhuisbezoek of minder inkomsten omdat u een paar dagen niet heeft kunnen werken.
 • Licht, meervoudig letsel kent hogere bedragen. Gemiddeld ligt de vergoeding tussen de €1.500,- en de €3.000,-. Licht, meervoudig letsel is bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, hersenschudding en meerdere kneuzingen.
 • Hoe zwaarder het letsel, hoe hoger de bedragen. Gemiddeld liggen de bedragen in de matige enkelvoudige categorie tussen de €3.500,- tot €9.000,-. Het letsel bestaat dan bijvoorbeeld uit een whiplash, botbreuk en emotionele schade.
 • De schadevergoedingen voor zwaar letsel bedragen ongeveer €21.000,- tot €43.000,-. Letsel in de zware categorie is bijvoorbeeld meerdere botbreuken, coma, meerdere dagen ziekenhuisopname en blijvend letsel.
 • Bij zeer zwaar letsel, zoals een dwarslaesie, amputatie, verlies van spraak of blind worden, moet u denken aan bedragen tussen de €43.000,- tot €76.000,-. Vaak gaat het hierbij om meervoudig letsel en veel medische begeleiding met blijvend letsel.
 • In uitzonderlijke gevallen bedraagt de vergoeding voor letselschade meer dan €76.000,-. Deze bedragen worden alleen gegeven bij uitzonderlijk zwaar letsel. Denk aan een blijvende handicap, opname in een psychiatrische inrichting en blijvende andere schade.

Op zoek naar een letselschade advocaat?

Bel direct en krijg een gratis intakegesprek met een letsel advocaat werkzaam in Veldhoven!

Bel 085 500 9967

Nu bereikbaar.

Welke letselschades zijn er?

Er zijn verschillende verschillende soorten letselschade. De meeste mensen hebben hulp nodig van een letselschade advocaat uit de regio van Veldhoven na een verkeersongeval of arbeidsongeval. Dit zijn twee van de meest voorkomende letselschade. Andere soorten zijn letsel na een misdrijf, medische fout of letsel door een whiplash.

Navigeer direct naar:


letselschade arbeidsongeval Veldhoven

Letselschade na arbeidsongeval

Een arbeidsongeval is een ongeval dat plaatsvindt tijdens werk. Ook ongevallen tijdens de werkpauze of wanneer u onderweg bent voor werk vallen onder arbeidsongevallen. Soms wordt een beroepsziekte ook onder een arbeidsongeval gerekend, maar dit is niet het juist. Bij een ongeval gaat het namelijk om een plotselinge gebeurtenis.

Is mijn werkgever altijd toerekenbar?

In de meeste gevallen wel. De werkgever heeft namelijk een zorgplicht om een veilige werkomgeving te creëren. Wanneer dit niet het geval is, is de werkgever toerekenbaar. Een arbeidsongeval kan zeer nadelige gevolgen hebben voor uw inkomen, toekomst en geluk. Elk arbeidsongeval moet gemeld worden aan de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

letselschade ambtenaar

Letselschade als ambtenaar

Heeft u als ambtenaar letsel opgelopen tijdens uw werkzaamheden? Dan maakt dat een eventuele letselschade zaak een stuk ingewikkelder. Dit komt vooral doordat het aansprakelijkheidsrecht uit het Burgerlijk Wetboek niet geldt.

Kort gezegd betekent dit dat de experts een bestuursrechtelijke procedure moeten starten en hier is niet elke letselschadespecialist in ervaren.

Bel gratis en vrijblijvend naar 085 500 9967 en wij helpen u bij het vinden van een gespecialiseerd letselschade advocaat uit de regio Veldhoven.

Letselschade militair en veteraan

Wie bij het leger in dienst is of in dienst is geweest, weet dat een veilige terugkeer niet betekent dat er geen schade is. Uiteraard is het risico op fysiek letsel groot, maar nog vaker hebben militairen of veteranen last van psychische letselschade. Ook in dit geval heeft u recht op een schadevergoeding. Helaas is het indienen van een vergoeding als militair niet zo eenvoudig vanwege uitzonderlijke defensieregels, schakel daarom goede hulp in.

Letsel als politieagent

Ook bij de politie is het indienen van een letselvergoeding niet eenvoudig. Ook voor de politie gelden uitzonderlijke regels. Het is belangrijk om een letselschadespecialist in te huren die op de hoogte is van deze regelgeving. Zo vergroot u de kans op een gepaste vergoeding en krijgt u het bedrag zo snel mogelijk uitgekeerd.

Letsel na verkeersongeval

Een verkeersongeval komt vaak voor, ook in Veldhoven. Bij een verkeersongeval zijn één of meerdere verkeersdeelnemers betrokken. Hierbij gaat het meestal om materiële schade. Denk aan een kapotte auto, kapotte bril of gescheurde kleding. Ook immaterieel letsel komt voor zoals psychisch letsel en verdriet doordat u uw hobby of werk niet meer kunt uitoefenen.

Wie is er aansprakelijk?

Bij een verkeersongeval is de bestuurder die zich niet houdt aan de regels aansprakelijk, bijvoorbeeld doordat hij geen voorrang verleende of niet stopte bij een roodlicht. Bij zwakke verkeersdeelnemers, fietsers en voetgangers, is de bestuurder van een motorvoertuig altijd voor minimaal 50% toerekenbaar voor letsel. Een fietsongeval zit in een kleine hoek. Neem contact op met een letseladvocaat, die u helpt met het proces.

letsel na whiplash in Veldhoven

Whiplash

Een whiplash ontstaat door een plotselinge beweging van voor naar achteren. We zien dit letsel voornamelijk bij verkeersongevallen. Bij een kop-staartbotsing klapt het lichaam namelijk snel naar voren en weer terug in de stoel. Bij een whiplash is het belangrijk om zo snel mogelijk een arts te bezoeken. Heeft u pas na een paar dagen last van uw nek? Ga dan alsnog naar een arts.

Hoe wordt een whiplash bewezen?

Bij een whiplash is er geen zichtbare schade. Ook niet als er een röntgenfoto of een MRI-scan gemaakt wordt van uw nek. Een arts stelt daarom de diagnose van een whiplash vast aan de hand van uw klachten. Klachten zijn vaak rug- en nekpijn en hoofdpijn.

letselschade dwarslaesie

Dwarslaesie en hersenletsel

Een dwarslaesie is zeer zwaar letsel. U kunt niet meer lopen, moet mogelijk aanpassingen doen aan uw woning in Veldhoven en kunt misschien uw werk of hobby niet meer uitoefenen. Bij een dwarslaesie is er namelijk sprake van een verlamming door de onderbreking van de zenuwbanen. Bij dit letsel als gevolg van een ongeval, heeft u recht op een zeer hoge schadevergoeding.

Wat houdt hersenletsel in?

Hersenletsel hoeft niet altijd zwaar letsel te zijn, zoals een hersenkneuzing, maar ook licht letsel zoals een hersenschudding. De hoogte van de schadevergoeding, is afhankelijk van de ernst van het letsel. Hoe groter het letsel, hoe meer impact het heeft op uw leven.

burn-out Veldhoven

Burn-out

Een burn-out is helaas geen uitzondering meer. Een werkgever heeft een zorgplicht voor zijn werknemers. Wanneer een burn-out is ontstaan door stress en verwijtbaar handelen van de werkgever, is het mogelijk om een schadevergoeding te krijgen Bijvoorbeeld als u diverse keren hebt aangegeven dat u last heeft van stress of een te hoge werkdruk en hier niets aan gedaan is.

Voordat u een schadevergoeding kunt krijgen, moet u aantonen dat uw werkgever zich niet heeft gehouden aan zijn zorgplicht. Schakel daarom altijd een letselschade advocaat uit de regio Veldhoven in. Samen met u maakt de letsel advocaat een overzicht van het letsel en legt hij een schadeclaim bij de werkgever in.

letselschade medische fout Veldhoven

Medische fout

Is er tijdens een operatie iets misgegaan en kunt u daardoor nu niet meer slapen of uw werk uitvoeren? Maakte de tandarts een medische fout? Of heeft een andere hulpverlener een medische misser begaan?

Dan is het vaak onduidelijk wat u hierop precies kunt doen. Het eenvoudige antwoord hierop is dat u bij een medische fozuidholland hebt op een letselvergoeding.

Of het nu gaat om geestelijke of lichamelijke schade opgelopen door een medische fout. Het aanvragen van een dergelijke vergoeding doet u door een schadeclaim in te dienen.

Letselschade? Gratis en vrijblijvend intakegesprek!

Wij brengen u in contact met een letselschadespecialist uit omgeving Veldhoven.

Gratis adviesgesprek
letsel na mishandeling

Letselschade na mishandeling

Wie het onderwerp was van mishandeling heeft recht op een letselschade vergoeding. De algemene term mishandeling staat voor alle zaken waarbij er sprake is van geweld, zowel psychisch als fysiek. Onder andere slachtoffers van beroving en seksueel misbruik vallen binnen deze categorie. Slachtoffers van mishandeling kunnen de dader vaak op twee fronten aanvallen: in een strafproces, waarbij de dader een straf moet uitzitten; en in een civiele rechtszaak, wat leidt tot de uitgifte van smartengeld. Hebt u hier wel recht op, maar is het vermogen van de dader te gering? Dan krijgt u het geld uit een speciaal schadefonds voor geweldsmisdrijven.

letselschade door hondenbeet in Veldhoven

Gebeten door een hond

Hondenbeten komen veel voor in Nederland, de beten variëren van lichte verwondingen tot diepe beten waar littekens en een trauma het gevolg van vormen. Regelmatig krijgen de letselschadespecialisten uit de omgeving van Veldhoven dan ook de vraag of het mogelijk is de eigenaar van de hond aansprakelijk te stellen voor de letselschade. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de omstandigheden waarin het slachtoffer gebeten is. Liep de hond los? Werd de hond gepest? Jutte de eigenaar het dier op om aan te vallen? Al deze factoren hebben invloed op de aansprakelijkheid en de mate van vergoeding die uitgekeerd wordt.

letsel door RSI-klachten

RSI

Een groot deel van de klachten die op de werkvloer ontstaan zijn het gevolg van herhaalde bewegingen die een spierspanning veroorzaken. Deze klachten worden verzameld onder de term RSI: Repetitive Strain Injury. Voorbeelden van deze RSI-klachten zijn de tenniselleboog, muisarm en het carpaal tunnel syndroom.

Dergelijke klachten kunnen veroorzaakt worden door het steeds moeten tillen van zware materialen, maar ook door de hele dag te typen. Om te voorkomen dat er RSI-aandoeningen ontstaan, moet de werkgever een goede werksituatie bieden, en letten op eventuele beginnende RSI-aandoeningen.

letsel door fietsongeluk in Veldhoven

Fietsongeval

Een fietser heeft bij een fietsongeval vrijwel altijd recht op schadevergoeding, mits er werd voldaan aan de geldende verkeersregels. Bij een fietsongeval is het zaak om zo snel mogelijk naar de controle van de EHBO of huisarts te gaan om medische bewijzen te hebben van het letsel. Daarnaast is het tevens zaak om spoedig de tegenpartij van het fietsongeval aansprakelijk te stellen. Wij adviseren bovendien om juridische hulp te regelen na een fietsongeval. Zo weet u zeker dat de juiste stappen genomen worden, en hebt u geen omzien meer naar het letselschadeproces.

Welke soorten schades kan ik claimen?

Binnen de letselschade maken we onderscheid tussen verschillende soorten schade. Allereerst maken we onderscheid tussen materiële en immateriële schade. De vergoeding voor immaterieel letsel noemen we ook wel smartengeld. Niet alleen als slachtoffer kun je een vergoeding eisen bij de schuldige, maar ook als getuige van een ongeval of als nabestaande. Lees verder om meer te weten te komen over de soorten schade.

letselschade Veldhoven

Materiële en immateriële schade

Bij zowel een bedrijf- als verkeersongeval ontstaat er vaak materiële en immateriële schade. Materieel letsel is het meest voorkomend en omvat alles wat kapot is gegaan: van vervoersmiddel tot kleren, brillen en andere zaken.

Immaterieel letsel is minder duidelijk aan te geven. Het gaat hierbij om zaken zoals nachtmerries, een verminderd werkvermogen, extra benzinekosten door bezoeken aan het ziekenhuis, of kosten voor het gebruik van het openbaar vervoer.

Veel van immaterieel letsel is lastig te bewijzen, maar met behulp van een letselschade advocaat uit de omgeving vna Veldhoven is het wel mogelijk hiervoor een schadevergoeding te krijgen. Wilt u meer informatie? Bel ons dan voor een gratis telefonisch intakegesprek.

shockschade Veldhoven

Shockschade

Shockschade ontstaat wanneer iemand een ernstig ongeval of misdrijf ziet gebeuren en hier psychisch letsel aan overhoudt. Het gaat hier om een emotionele shock na een directe confrontatie van het ongeval. Voordat u een vergoeding hiervoor kunt indienen, is het nodig om de shockschade door een psychiater te laten vaststellen.

Het eisen van een vergoeding voor shockschade, bijvoorbeeld voor de kosten voor psychische hulp of omdat u even niet hebt kunnen werken, is vaak niet eenvoudig. Hulp van een professionele letsel advocaat is dan zeer gewenst. De letselschade advocaat behartigt uw belangen en claimt een vergoeding bij de aansprakelijke partij.

Affectieschade

Affectieschade valt onder immateriële schade. Het gaat hierbij om leed, verdriet en ander letsel dat veroorzaakt wordt door overlijden of ongeval door schuld van een ander. Affectieschade kan geclaimd worden door naasten en nabestaanden.

Pas vanaf 1 januari 2019 is er een nieuwe wet van kracht die het mogelijk maakt om een vergoeding voor affectieschade te eisen. Uiteraard moet er wel een partij aansprakelijk gesteld worden. Schakel daarom een letsel advocaat uit de regio Veldhoven in. Het smartengeld is bedoeld als erkenning voor het verdriet en het vergoeden van psychische hulp.

Overlijdensschade

Overlijdensschade is speciaal voor nabestaanden die de financiële gevolgen merken na het overlijden van een naaste. U hebt alleen recht op overlijdensschade als er een relatie is tussen u en de overleden persoon. Ook naasten die financieel onderhouden werden door de overledene vallen onder deze regeling.

Is overlijdensschade hetzelfde als affectieschade?

Nee, dit is niet hetzelfde. Overlijdensschade is bedoeld voor de financiële gevolgen door het wegvallen van het inkomen van de overledene. Hierbij gaat het dus niet om emotionele schade door het verdriet.

Wilt u de maximale vergoeding voor uw letselschade?

Vind een letselschadebureau uit de regio Veldhoven en krijg waar u recht op hebt!

Bel gratis naar 085 500 9967

6 tips bij het vinden van de beste letselschade advocaat in regio Veldhoven

Met de hulp van een advocaat vergroot u de kans op de letselvergoeding die u verdient, zonder lange en ingewikkelde procedures. Maar hoe vindt u nu de beste letselschade advocaat uit de omgeving van Veldhoven? Via onze service brengen wij u in contact met een letselschadespecialist. Met onderstaande tips kunt u vervolgens bepalen of u deze specialist inschakelt.

1. Letselschade advocaat of letselschadespecialist nodig?

Een letsel advocaat is iemand met een goede vooropleiding terwijl een letselschadespecialist zijn kennis opgedaan heeft door middel van ervaring. Vaak zijn de tarieven van een letselschade specialist daardoor iets gunstiger. Onthoud dat een letselschadespecialist niet het recht heeft om uw zaak aan de rechtszaak voor te leggen, maar gelukkig is dit in de meeste gevallen niet nodig.

2. Kennis en ervaring van de letselschade advocaat

Wanneer u kiest voor een letselschade advocaat dan weet u zeker dat u te maken heeft met een kundig iemand met voldoende kennis. Hoe complexer uw zaak, des te belangrijker de mate van ervaring van de experts. Controleer daarom altijd of de letsel advocaat ervaring heeft met soortgelijke zaken. Zo weet u zeker dat u goed geholpen kan worden.

3. Goede reputatie?

In de meeste gevallen is uw letselschade advocaat iemand die u volledig moet vertrouwen. Dit is een stuk makkelijker als u weet dat de letsel advocaat een goede reputatie heeft. Zoek online naar ervaringen van eerdere klanten of vraag in uw omgeving of iemand ervaring heeft met dit letselschadebureau.

4. Groot of klein advocatenkantoor?

Wilt u graag persoonlijke aandacht en een vast aanspreekpunt? Kies dan voor een klein advocatenkantoor of een zelfstandig letselschadespecialist uit de omgeving Veldhoven. Grote letselschadebureaus hebben als voordeel dat u altijd snel geholpen wordt, maar de aanpak is vaak iets minder persoonlijk. De keuze voor een groot of klein kantoor is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

5. Goede persoonlijke klik?

Omdat u de persoon moet vertrouwen, is het belangrijk dat er een goede persoonlijke klik is. De letselschadespecialist gaat uw belangen behartigen, dan is het uiteraard van belang dat deze persoon betrokken is bij uw zaak. Een goede persoonlijke klik zorgt voor een voorspoedige samenwerking. Zo geeft u de procedure uit handen aan iemand die u vertrouwt, en kunt u uzelf focussen op uw herstel.

6. De kosten van de letselschade advocaat

Als de tegenpartij verantwoordelijk wordt gesteld voor uw letsel, moeten zij u een gepaste schadevergoeding betalen. Ook alle gemaakte advocaatkosten behoren tot de vergoeding. Bij een positieve uitkomst hoeft u dus geen rekening te houden met het tarief van uw letsel advocaat. Toch is het verstandig om hier bij de keuze voor een specialist rekening mee te houden.

Voorkom verjaring, schakel een letselschadebureau in!

Vergroot de kans op een schadevergoeding met de hulp van specialisten.

Bel 085 500 9967

Diverse voorbeeldcases

Voorbeeldcase 1: Burn-out door nalatigheid op het werk

Door de steeds hogere werkdruk en het terugdringen van het aantal werknemers, bestaan er steeds meer mensen met stressklachten en oververmoeidheid, welke tezamen kunnen leiden tot een burn-out. Om een burn-out te voorkomen is er adequaat handelen van de bedrijfsleiding gewenst. Helaas was dit niet het geval in deze zaak.

Een man zat al een paar dagen thuis met vermoeidheidsklachten, waarvan hij vermoedde dat ze konden leiden tot ergere klachten. Hij gaf daarom aan bij de leidinggevenden dat hier een oplossing voor moest worden gezocht, maar hier werd niets mee gedaan. Op eigen initiatief is er vervolgens een gesprek gekomen met de werkcoach en leidinggevende. De werkcoach bepaalde dat er hulp nodig was met het oog op psychische klachten, en gaf de leidinggevende de opdracht hiermee aan de slag te gaan. Opnieuw werd er geen oplossing gezocht.

De man bleef thuis, en kwam in de ziektewet. Uit vervolgonderzoeken bleek daarna dat hij last had van de schildklier door de stressklachten, waarna een depressie optrad. Tegenwoordig is de man weer gedeeltelijk aan het werk bij de oude werkgever, maar een fulltimebaan is nog niet mogelijk. De rechter bepaalde dat de verzekeraar een som van €120.000,- aan de man moest betalen.

Voorbeeldcase 2: Gebroken kuitbeen door ‘grapje’ vriend

Wanneer jongeren bijeenkomen voor een drankje en gezelligheid, dan ontstaan er nogal eens wilde plannen en risicovolle situaties. In het geval van de jongeman in deze casestudie sprong een vriend tijdens een wilde bui op z’n rug, wat leidde tot grote gevolgen. Hoewel het in eerste instantie leek alsof de jongeman door zijn enkel ging tijdens de stunt, bleek al snel dat er meer aan de hand was toen hij niet meer overeind kon komen.

De vrienden hebben daarom direct het alarmnummer gebeld, en de jongeman is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis bleek uit de röntgenfoto’s en het onderzoek dat hij naast een enkel uit de kom tevens gescheurde enkelbanden en een gebroken kuitbeen had. Gevolg: een operatie, zes weken in het gips en nog vier weken op krukken, gedurende welke tijd hij niet aan het werk kon.

Daarnaast is er door het ongeval nog heel wat materiële schade ontstaan. Zo werd zijn broek kapot geknipt voor het onderzoek en moest er een scootmobiel komen om mobiel te blijven. De jongeman stelde zijn vriend voor het letsel aansprakelijk en de rechter bepaalde dat hij recht had op een vergoeding en smartengeld van €10.000,-.

smartengeld

Voorbeeldcase 3: Brandwonden door ziekenhuis

Als een 24-jarige vrouw aanklopt bij de arts dan stelt hij al snel een diagnose en ze ondergaat al snel een operatie. Achteraf blijkt dat de gestelde diagnose onjuist is. De arts heeft onvoldoende onderzoek verricht en is te snel tot conclusies gekomen.

Na de operatie blijft de jonge vrouw achter met een groot litteken op haar buik. Dit litteken herinnert haar dag in dag uit aan de onnodige operatie en is ze voor de rest van haar leven getekend. Daarbij heeft ze ook fysiek last van het litteken. Het zorgt voor een trekkend gevoel, dat regelmatig erg pijnlijk is. Tijdens het proces hield de rechter rekening met de jonge leeftijd van het slachtoffer, gecombineerd met het feit dat ze hier de rest van haar leven mee geconfronteerd wordt.

De vrouw in kwestie kreeg uiteindelijk een bedrag van €18.569,- uitgekeerd.

arbeidsongeval

Voorbeeldcase 4: Letselschade door arbeidsongeval

Ook in het geval van een arbeidsongeval heeft u recht op een vergoeding. Zo ook een vrachtwagenchauffeur die gewond raakte tijdens zijn werkzaamheden als chauffeur. Toen hij zijn vrachtwagen in München aan het uitladen was, viel er een stapel zware planken om. Als gevolg hiervan kwam de chauffeur ten val en liep hij een verwonding aan het hoofd op.

Na lang in het ziekenhuis te hebben gelegen en de nodige onderzoeken te hebben gedaan is de chauffeur als gevolg van dit ongeval uiteindelijk bijna volledig arbeidsongeschikt verklaard. Hij kreeg een schadevergoeding van €102.209,-. Bekijk deze uitspraak op de website rechtspraak.nl.

Keurmerk letselschade

Advocaten uit de regio Veldhoven gespecialiseerd in letselschade zijn mogelijk aangesloten bij één of meerdere specialisatieverenigingen. Al deze specialisatieverenigingen werken samen via de overkoepelende stichting De Letselschade Raad. Samen streven zij naar een verbetering van het schaderegelingsproces bij letselschade.

De Raad stelt gedragscodes op, evenals richtlijnen voor schadevergoedingen en ziet toe op kwaliteit. Door middel van harmonie, openheid en respect wil De Letselschade Raad mensen met letselschade ondersteunen.

Indien een advocaat werkzaam is op het gebied van letselschade, dan kan hij zich aansluiten bij het Register Letselschade. Dit keurmerk geeft potentiële klanten een inzicht in de kwaliteiten van de letsel advocaat waar zij mee werken. Kijk voor meer informatie over de Letselschaderaad op letselschaderaad.nl.

Gedragscode letselschade

Een letsel advocaat moet vaak voldoen aan diverse gedragscodes en richtlijnen. Zo ook een letselschade advocaat. Deze moet zich houden aan de regels die zijn opgesteld in de Gedragscode Behandeling Letselschade, zoals uitgegeven door de letselschade raad.

Het boekje met de gedragscode kunt u downloaden op de website van de letselschaderaad.nl.

De gedragscode is opgesteld om meer duidelijkheid te verkrijgen in de afhandeling van zaken rondom een verkeer- en bedrijfsongeval. Het doel hiervan is om de persoonlijke bejegening van slachtoffers te optimaliseren en de technische aspecten van de schaderegeling te verbeteren.

Wilt u meer weten over deze gedragscode? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen voor een gratis intakegesprek.

Letselschade advocaten met werkgebied Veldhoven gaven eerder al advies over zaken in:

Letselschade claimen na arbeidsongeval in Eindhoven
Schadevergoeding na letsel in Tilburg
Whiplash na verkeersongeval in Breda
Schade claimen door medische fout in Den Bosch
Gebeten door een hond in Helmond
Smartengeld na overlijden in Roosendaal
Overlijdensschade claimen in Bergen op Zoom
Burn-out door nalatigheid werk in Oss
Hersenletsel na fietsongeval in Oosterhout
Letselschade bedragen in Veldhoven

Veelgestelde vragen

Dagelijks worden er veel vragen gesteld over het proces van letselschade eisen en wat dit precies inhoudt. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Zo heeft u in één overzicht antwoord op al uw vragen.

Wat is letselschade?

Letselschade is schade die u door toedoen van een ander hebt opgelopen. Denk aan lichamelijke verwondingen door een bedrijfsongeval, fysieke schade bij een aanrijding of psychisch letsel na een ongeval. Om de letselschade te vergoeden en uw pijn en leed te verzachten, is het mogelijk voor letselschade een vergoeding te eisen.

Letselschade advocaat of letselschadebureau?

Medewerkers van letselschadebureaus hoeven geen specifieke opleiding gevolgd te hebben, terwijl letselschade advocaten allemaal een juridische vooropleiding hebben gehad. Dit betekent dat een letselschade advocaat uw zaak kan voorleggen bij de rechter en een letselbureau die bevoegdheid niet heeft. In de meeste gevallen zorgt het bureau zonder tussenkomst van een rechter voor een schikking.

letselschade experts Veldhoven

Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Als u letselschade hebt opgelopen, is het belangrijk om zo snel mogelijk advocaten in te schakelen De experts ondersteunen u tijdens het gehele proces en u weet direct met welke schadeposten u rekening moet houden. Dit vergroot de kans op een maximale schadevergoeding.

schadevergoeding Veldhoven

Hoeveel voorschot bij letselschade?

In principe wordt uw letselvergoeding uitbetaald na het vaststellen van de medische eindstand. Dit kan in het geval van zwaar letsel flink wat tijd in beslag nemen. Daarom is het mogelijk om al voor die tijd een voorschot te krijgen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de kosten die u op korte termijn moet maken.

Voorkom verjaring, neem contact op!

Na vijf jaar is het niet meer mogelijk om een letselschadevergoeding te eisen. Dit komt omdat letselschade na vijf jaar verjaart. Bij verkeersongevallen is er soms al sprake van verjaring na 3 jaar. Het is daarom erg belangrijk om zo snel mogelijk een letselschade advocaat uit de omgeving van Veldhoven in te schakelen voor het eisen van een vergoeding voor uw letsel.

Direct contact met een letsel advocaat?

Bel dan naar 085 500 9967 voor gratis advies met een specialist op het gebied van letselschade. De letsel advocaat beschermd uw belangen, geeft u deskundig advies en zorgt ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Vul het offerteformulier in voor een gratis adviesgesprek zonder verdere verplichtingen.

Letselschade opgelopen?

Kom in contact met een letselschade specialist voor een intakegesprek!

Bel gratis naar 085 500 9967

Nu bereikbaar.