Letselschade advocaat inschakelen?

Gratis advies bij letsel. Claim de maximale vergoeding!

Bel 085 500 9967

Nu bereikbaar.

Letselschade advocaat Oosterhout

Zoekt u een letselschade advocaat uit de regio Oosterhout? Als u letsel heeft opgelopen door een arbeidsongeval, verkeersongeval, fietsongeval of mishandeling is de kans groot dat u recht heeft op schadevergoeding. Letselschadevergoeding lost uw letsel of opgelopen schade niet op, maar verzacht enigszins uw leed.

Wilt u een vergoeding claimen?

Neem dan contact op en vraag gratis advies aan. Onze letsel advocaten zijn 24 uur per dag bereikbaar. Uw letselschade heeft onze prioriteit en we helpen u graag met uw zaak.

letselschade advocaat Oosterhout
Bel 085 500 9967

Nu bereikbaar!

Maak gebruik van een gratis intakegesprek

Hoe gaat onze dienstverlening precies in zijn werk? De eerste stap is het aanvragen van een gratis adviesgesprek. In het eerste (gratis) telefonisch intakegesprek met onze specialisten wordt de zaak met u besproken. Er wordt een “scan” van uw zaak gemaakt. Tijdens dit gesprek krijgt u antwoord op de vraag of uw zaak kans van slagen heeft. Daarnaast is het mogelijk om een second opinion aan te vragen voor een reeds bestaande zaak. Er wordt zowel bij een eerste als bij een second opinion gekeken naar:

 • Komt het letsel door een ongeval, mishandeling of nalatigheid?
 • Kan er een aansprakelijke partij aangewezen worden?
 • Is het ongeval maximaal 5 jaar geleden gebeurd?
Afhankelijk van de uitkomsten van de intake wordt er contact gelegd met een ervaren letselschade advocaat uit de omgeving van Oosterhout. De letsel advocaat wordt toegewezen op basis van de aard van de zaak (het soort letsel) en uw woonplaats.

Iedere letsel advocaat heeft zijn eigen expertise. Door toewijzing van de juiste letselschade advocaat heeft uw zaak meer kans van slagen. De letsel advocaat nodigt u uit voor een uitgebreid gratis intakegesprek om uw zaak uitgebreid te bespreken.

Na het intakegesprek heeft de letsel advocaat een goed beeld van de zaak. Samen met u besluit hij of er een rechtszaak nodig is. Indien een zaak wordt aangespannen, is de kans zeer groot dat u deze wint.

Gratis adviesgesprek
Omschrijving letsel (*)Waarom onze service?

 • Gratis adviesgesprek
 • 24 uur per dag bereikbaar
 • Wij zorgen ervoor dat u ontvangt waar u recht op heeft!

Wat doet een letselschade specialist?

Zoals gezegd brengen wij u graag, in contact met een ervaren letselschadespecialist uit de regio van Oosterhout. Deze expert begeleidt u gedurende het gehele proces. Hij vertelt u welk bewijs u moet verzamelen om de zaak te kunnen winnen en ondersteunt u totdat de medische eindstand is vastgesteld. Dankzij de hulp van een ervaren letselschadespecialist is de kans op een schikking groot, zodat tussenkomst van de rechter niet nodig is.

Kosten letselschade advocaat

Veel mensen durven niet de hulp van een letselschade advocaat uit de regio Oosterhout in te schakelen, omdat ze bang zijn dat hier hoge advocaatkosten aan verbonden zijn. Goed nieuws: als de tegenpartij aansprakelijk is voor het geleden letsel, worden namelijk ook uw advocaatkosten voor de letselschade advocaat op de tegenpartij verhaald. Dit houdt in dat het u dus niets kost! Het eerste telefonisch intakegesprek is altijd gratis en helemaal vrijblijvend, dus neem snel contact op via 085 500 9967!

Hoe verloopt een letselschade traject?

Woont u in Oosterhout en heeft u letselschade opgelopen? Laat ons u helpen met het vinden van een ervaren specialist. Het proces van een letselschadetraject verschilt per expert, maar globaal ziet het er als volgt uit:

 • 1. Intakegesprek. Schade opgelopen door een ongeluk? Mogelijk heeft u dan recht op een schadevergoeding van de aansprakelijke partij. Tijdens het intakegesprek stelt de letselschade advocaat uit de regio Oosterhout u een aantal vragen.
  Tevens inventariseert de letsel advocaat het ondervonden letsel. Tijdens het gesprek krijgt u al nuttige informatie en een aantal tips.
  Bel direct naar 085 500 9967 voor een gratis intakegesprek.
 • 2. Verzamelen bewijsmateriaal.Voor het indienen van een schadevergoeding is het noodzakelijk om bewijslast te verzamelen van het letsel. Denk aan een schaderapport na een auto-ongeval of uw medisch dossier voor medische behandelingen.
  Uiteraard kunt u zelf ook bewijsmateriaal verzamelen. Denk hierbij aan beeldmateriaal zoals foto’s van het ongeval, schade en verwondingen, bonnetjes voor vervoer naar ziekenhuis, medische facturen en doktersadviezen.
 • 3. Vaststellen aansprakelijkheid. Om een schadevergoeding in te dienen, moet er een aansprakelijke partij zijn. U hoeft zelf niemand aansprakelijk te stellen, dit doet de letselschade advocaat voor u. De letsel advocaat werkzaam in Oosterhout legt al het bewijsmateriaal voor aan de letsel advocaat van de andere partij en er wordt besloten wie er aansprakelijk is. Soms is het mogelijk om een voorschot te krijgen op de vergoeding na het vaststellen van de aansprakelijk partij.
 • 4. Vaststellen medische eindstand. De medische eindstand betekent dat uw behandeling is geslaagd of dat verder herstel niet meer mogelijk is. Het is dus een overzicht van alle materiële en immateriële gevolgen van het ongeval. Het vaststellen van de medische eindstand kost meestal veel tijd. Sommige behandelingen duren een paar maanden of u bent pas na langere tijd goed hersteld van het verkeersongeval of ander ongeval.
 • 5. Afronding. Na het vaststellen van het medische eindrapport, moet deze door beide partijen geaccepteerd worden. Daarna wordt het definitieve letsel vastgesteld om daarna een overeenkomst te bereiken over het bedrag van de schadevergoeding. De letselschade advocaat met werkgebied Oosterhout voert al het overleg en behartigt uw belangen. Soms wordt de hoogte van de vergoeding vastgesteld door een rechter.
aansprakelijkheid

Wie is er aansprakelijk bij letselschade?

Voordat u een vergoeding kunt indienen, moet er een aansprakelijke partij zijn. Bij een verkeersongeval is dit bijvoorbeeld de bestuurder die geen voorrang gaf of een rood licht negeerde. Bij zogenaamde zwakke verkeersdeelnemers, fietsers en voetgangers, bent u altijd voor maximaal 50% aansprakelijk bij een ongeluk. Ook als het ongeluk niet uw schuld is.

Bij een arbeidsongeval is uw werkgever meestal de aansprakelijke partij. Een werkgever moet namelijk zorgen voor een veilige werksituatie. Denk aan een helm in de bouw, een veiligheidsharnas tegen vallen en speciale trainingen. Wanneer een werkgever zich niet heeft gehouden aan deze zorgplicht en dit tot een bedrijfsongeval heeft geleid, is de werkgever aansprakelijk voor het letsel.

Direct in contact komen met een letsel advocaat? Vraag nu gratis een adviesgesprek aan.

letsel advocaat

Hoe stelt een advocaat aansprakelijkheid bij letselschade vast?

Een letselschade advocaat uit de regio Oosterhout begint altijd met het vaststellen van de aansprakelijke partij. Zonder een aansprakelijke partij kunt u namelijk geen letselvergoeding eisen. De aansprakelijkheid wordt vastgesteld aan de hand van bewijsmateriaal van het ongeluk en het letsel.

Welk bewijsmateriaal moet ik verzamelen?

Hoe meer informatie u en uw letsel advocaat verzamelen, hoe duidelijker de zaak is. Bij een verkeersongeval is het handig om getuigenverslagen te verzamelen en foto’s te maken van de situatie. Bewaar ook het proces-verbaal van de politie. Ook uw medische dossier wordt gebruikt om het letsel vast te stellen. U moet altijd toestemming geven aan uw letsel advocaat om het medische dossier in te zien.

Hoe letselschade claimen?

Heeft u in Oosterhout letselschade opgelopen? In de meeste gevallen zal de persoon die aansprakelijk wordt gesteld dan een vergoeding moeten uitbetalen.

Wij helpen u met het vinden van een letselschade advocaat die u zal ondersteunen bij het claimen van letselschade. Het eisen van letselschade verloopt volgens het volgende proces:

 • Stap 1. U heeft recht op een vergoeding. Uw letsel advocaat uit regio Oosterhout dient namens u een letselschadeclaim in.
 • Stap 2. Uw letsel advocaat vraagt uw medische informatie op. Dit is nodig om de tegenpartij te overtuigen van uw klachten.
 • Stap 3. Dan volgt de berekening van uw letselschade. Dit is een overzicht van de schadeposten die u kunt claimen.
Kom in contact met een letselschade advocaat werkzaam in Oosterhout door contact op te nemen. Hoe? Vraag kosteloos een adviesgesprek aan.

Welke schadevergoedingen na letsel zijn er?

Bij een schadevergoeding denken mensen snel aan het verhalen van de fysiek geleden schade. Er zijn echter nog veel meer schadeposten waar u rekening mee moet houden.

Wat dacht u van het geld dat u kwijt bent voor medische behandelingen en medicijnen? Kunt u tijdelijk niet werken omdat u moet herstellen?

Dan kunt u ook een verlies van inkomen opeisen. Ook is het mogelijk om immaterieel letsel vergoed te krijgen. Letselschade experts uit de omgeving van Oosterhout vertellen u precies welke schadeposten u kunt opeisen. Zo weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft. Denk aan schadeposten zoals:

 • Materiële schade
 • Immateriële schade (geestelijk letsel of gederfde levensvreugde)
 • Kosten voor medische behandelingen of fysiotherapie
 • Kosten voor huishoudelijke hulp
 • Transportkosten van- en naar behandellocaties
 • Loonderving
smartengeld letselschade Oosterhout

Smartengeld of schadevergoeding?

Van diverse inwoners uit Oosterhout kregen wij de vraag wat nu precies het verschil is tussen een schadevergoeding en smartengeld. Bij verschillende websites worden deze termen namelijk door elkaar gebruikt. Het is echter een speciale vorm van schadevergoeding. Dit is de vergoeding die u krijgt na een ongeval, waarbij immaterieel leed het gevolg was.

Dergelijk letsel is moeilijk te bewijzen, maar is wel van invloed op uw dagelijkse praktijk. Hoe hoog de vergoeding voor immaterieel leed zoals nachtmerries of een beschadigde naam is, is afhankelijk van diverse externe factoren. Uw advocaat zal dit samen met de tegenpartij en eventueel een rechter afhandelen.

smartengeld berekenen Oosterhout

Smartengeld berekenen

Wanneer het smartengeld in een rechtszaak berekend moet worden, dan zal de rechter uitgaan van alle omstandigheden van het ongeval. Is bijvoorbeeld de letselschade opgelopen tijdens een dag waarop de weg bevroren was? Hoe snel reed een autobestuurder? En wat voor psychisch letsel is er bijvoorbeeld opgetreden?

Daarnaast moet men rekening houden met eerder toegekende bedragen voor vergelijkbare omstandigheden. Zo is bijvoorbeeld het smartengeld voor een overlijden ten gevolge van een misdrijf €2500,-. Andere bedragen staan vastgesteld in het smartengeldboekje dat is uitgegeven door de ANWB. U vindt dit in elke ANWB-winkel, of vindt deze online.

Letselschade bedragen: hoeveel krijg ik?

Benieuwd naar de bedragen voor letselschade? Dit is afhankelijk van het ongeval en het letsel. We maken onderscheid tussen een vergoeding voor materiële en immateriële schade. De hoogte van de bedragen zijn vastgesteld in de Smartengeldgids. Er zijn verschillende smartengeld voorbeelden.

 • Bij klein letsel moet u denken aan schadevergoedingen tot maximaal €2.000,-. Klein letsel houdt bijvoorbeeld in dat u een aantal dagen niet hebt kunnen werken, dat u naar het ziekenhuis moet of kneuzingen hebt opgelopen.
 • Licht, meervoudig letsel, zoals een ziekenhuisopname, kneuzingen en een hersenschudding, kent hogere bedragen. Gemiddeld ligt de schadevergoeding tussen de €1.500,- tot €3.000,-.
 • De bedragen in de matige, enkelvoudige categorie liggen tussen de €3.500,- tot €9.000,-. U hebt dan zwaarder letsel, zoals een whiplash, botbreuk en emotionele schade. De behandelingen duren hierbij langer, ongeveer één jaar.
 • Heeft u schade met zwaar letsel? Dan gaan de bedragen richting de €21.000,- tot €43.000,-. Zwaar letsel zijn botbreuken, coma, meerdere dagen ziekenhuisopname, een blijvende handicap of functieverlies.
 • Bij zeer zwaar letsel, zoals een dwarsleasie, amputatie, verlies van spraak of blind worden, moet u denken aan bedragen tussen de €43.000,- tot €76.000,-. Vaak gaat het hierbij om meervoudig letsel en veel medische begeleiding met blijvend letsel.
 • In een aantal gevallen bedraagt een schadevergoeding meer dan €76.000,-. Hierbij gaat het om uitzonderlijk zwaar letsel met blijvende handicap, verblijf in verpleeghuis of psychiatrische inrichting en blijvend letsel.

Letselschade advocaat uit regio Oosterhout inschakelen?

Bel 085 500 9967

Nu bereikbaar.

Welke letselschades zijn er?

Een letsel advocaat maakt onderscheid tussen verschillende soorten letselschade. De meest voorkomende soorten letselschade zijn letsel na een arbeidsongeval of een verkeersongeval. Andere soorten zijn letsel door een misdrijf, bijvoorbeeld een mishandeling, of een hondenbeet. Hieronder leest u alles over de soorten letselschade.

Navigeer direct naar:


letselschade arbeidsongeval Oosterhout

Letselschade na arbeidsongeval

Een arbeidsongeval is een ongeval dat gebeurt wanneer u aan het werk bent. Ook ongevallen die gebeuren tijdens de pauze of wanneer u onderweg bent voor werk, vallen onder een bedrijfsongeval. De aansprakelijkheid van een bedrijfsongeval ligt bij uw werkgever. Hiervoor zijn de meeste bedrijven verzekerd.

Uw werkgever moet een veilige werksituatie creëren!

Een werkgever heeft een zorgplicht. Dit betekent dat elke werkgever verplicht is om te zorgen dat iedereen zijn werk veilig kan uitvoeren. Denk hierbij aan goede stoelen, veiligheidstrainingen en – kleding en bescherming tegen schadelijke stoffen. Een bedrijfsongeval wordt altijd gemeld bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

letselschade ambtenaar

Letselschade als ambtenaar

Ook als ambtenaar loopt u het risico op letselschade tijdens uw werkzaamheden. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn: mogelijk moet u minder of zelfs volledig stoppen met werken en verminderen uw inkomsten. Het letselschadeproces voor ambtenaren verloopt anders dan het proces voor reguliere werknemers.

Zo is het noodzakelijk om een bestuursrechtelijke procedure te starten. Het standaard aansprakelijkheidsrecht geldt in dit geval niet. Als ambtenaar met letselschade is het daarom extra belangrijk om een expert in te schakelen. Deze vindt u gemakkelijk met behulp van onze service: zo krijgt u snel passende hulp.

Letselschade militair en veteraan

Als militair of veteraan loopt u een groot risico op letselschade. Natuurlijk kan u fysiek gewond raken, maar het is ook goed mogelijk dat u geestelijk letsel in de vorm van PTSS (Post Traumatic Stress Syndrome) oploopt. Omdat voor veteranen en militairen speciale regels gelden, is het belangrijk om een ervaren letselschade advocaat in te schakelen, zodat zij direct gepaste hulp krijgen.

Letsel als politieagent

Als politieagent loopt u altijd het risico om letselschade op te lopen. Net als bij militairen komt in dit vak zowel letselschade als psychische schade voor. Ook in dit geval gelden er andere regels bij het opeisen van letselschade. Niet elke letselschade advocaat heeft hier ervaring mee. Maak daarom gebruik van ons netwerk om een ervaren politie letselschadespecialist te vinden.

Letsel na verkeersongeval

Bent u het slachtoffer van een verkeersongeval? Wat vervelend! In Nederland, en dus ook in Oosterhout, komen regelmatig verkeersongelukken voor. Bij een verkeersongeval zijn één of meerdere verkeersdeelnemers betrokken. Vaak zien letselschade advocaten zowel materiële als immateriële schade na een verkeersongeval.

Zwakke verkeersdeelnemers?

Binnen het verkeer kennen we een aantal zwakke verkeersdeelnemers. Dit zijn fietsers en voetgangers. Deze verkeersdeelnemers zijn extra kwetsbaar, een fietsongeval zit dan ook in een klein hoekje. Bij een ongeluk met een motorvoertuig en een zwakke verkeersdeelnemer, is de bestuurder van het voertuig altijd voor minimaal 50% aansprakelijkheid. Ook als de fout bij de fietser of voetganger ligt.

letsel na whiplash in Oosterhout

Whiplash

Een whiplash is één van de meest voorkomende vorm van lichamelijk letsel na een verkeersongeval. Een whiplash komt voornamelijk voor bij kop-staartbotsingen. Een whiplash wordt veroorzaakt door een plotselinge beweging van het hoofd van voor naar achteren. Hierdoor ontstaan er spanningen in de nek.

Klachten na een whiplash?

Een whiplash veroorzaakt rug- en nekklachten, maar ook hoofdpijn. Een whiplash is lastig te bewijzen, omdat er vaak geen zichtbaar letsel is. De diagnose van een whiplash moet altijd vastgesteld worden door een arts. Bezoek daarom na een verkeersongeval een arts. Ook als u pas na een paar dagen last krijgt van uw nek en hoofd.

letselschade dwarslaesie

Dwarslaesie en hersenletsel

Bij een dwarslaesie is er sprake van een onderbreking in de zenuwbanen in de ruggengraat. Doordat er geen prikkels meer doorgegeven worden via de zenuwbanen, zorgt een dwarslaesie voor een verlamming van de benen. Dit is zeer zwaar letsel. Is dit letsel een gevolg van een ongeval? Dan heeft u recht op een hoge vergoeding.

Krijg ik ook een vergoeding bij hersenletsel?

Ja zeker! Wanneer u hersenletsel hebt opgelopen door een ongeval, bijvoorbeeld een hersenschudding of coma, heeft u recht op smartengeld. Dit letsel heeft vaak een grote impact op uw leven, soms zorgt het voor blijvende schade.

burn-out Oosterhout

Burn-out

Wist u dat u een schadevergoeding kunt vragen wanneer u een burn-out heeft gekregen door werk? Uw werknemer moet namelijk maatregelen treffen om te zorgen dat een werknemer geen schade of letsel lijdt door te werken.

Bij een burn-out is het soms lastig te bewijzen dat een werkgever zich niet heeft gehouden aan zijn zorgplicht. Dit is noodzakelijk om een vergoeding te vragen. Een werkgever is namelijk niet altijd verantwoordelijk voor een burn-out, er moet sprake zijn van verwijtbaar handelen.

Het is verstandig om een letselschade advocaat uit de regio Oosterhout in te schakelen om uw werkgever toerekenbaar te stellen.

letselschade medische fout Oosterhout

Medische fout

Wie door nalatigheid van een ziekenhuis of arts schade oploopt door een medische fout, vindt het vaak lastig om hierover duidelijkheid te krijgen, en weet meestal niet wat er mogelijk is op het gebied van schadevergoeding. Daarbij komt dat de meeste ziekenhuizen vrij weinig openheid van zaken geven op het gebied van een medische fout.

Om de patiënt te beschermen bestaat er de Gedragscode Openheid medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid (afgekort als GOMA). Met deze gedragscode is het in rechtszaken eenvoudiger om openheid te krijgen bij zaken rondom aansprakelijkheid bij een medische fout. De uiteindelijke vergoeding die u krijgt hangt af van de opgedane geestelijke of lichamelijke letselschade die is opgelopen door de medische fout.

Letselschade? Gratis en vrijblijvend intakegesprek!

Wij brengen u in contact met een letselschadespecialist uit regio Oosterhout.

Gratis adviesgesprek
letsel na mishandeling

Letselschade na mishandeling

Er bestaan vele vormen van mishandeling. Bent u bij een geweldsmisdrijf gewond geraakt? Of heeft u psychische problemen opgelopen door seksueel misbruik? Het is een optie om hiervoor een geldelijke vergoeding te krijgen. Voor het aanvragen van een schadeloosstelling is het van groot belang dat u het hele verhaal van het misdrijf vertelt, zodat wij u kunnen doorverwijzen naar een letsel advocaat die de vervolgstappen onderneemt.

Een letsel advocaat werkzaam in Oosterhout overlegt bijvoorbeeld met u over de wens voor het starten van een strafproces of tevens een civielrechtelijk proces. Beschikt de dader niet over de geldelijke middelen om de schadevergoeding te betalen die de rechter u heeft toegewezen? Er bestaat een speciaal schadefonds geweldsmisdrijven.

letselschade door hondenbeet in Oosterhout

Gebeten door een hond

Regelmatig worden wij door inwoners van Oosterhout gevraagd of het mogelijk is een letselschadevergoeding te krijgen nadat men door een hond gebeten is. Hondenbeten komen vaak voor, variërend van een lichte verwonding tot ernstig letsel met trauma en angstgevoelens als gevolg. De aansprakelijkheid van de hondenbeet is afhankelijk van de context.

Liepen de dieren bijvoorbeeld los en fietste het slachtoffer alleen voorbij? Of werden de dieren gepest door het gebeten kind?

In het wetboek staat dat de bezitter van het dier aansprakelijk is, tenzij omringende factoren dit anders maken. Wij stellen u graag in verbinding met een letsel advocaat die u hierover kan adviseren.

letsel door RSI-klachten

RSI

De afkorting RSI staat voor Repetitive Strain Injury. Het is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen aan de handen, polsen, armen en schouders. RSI-klachten worden veroorzaakt door herhaalde bewegingen die een continue spierspanning tot gevolg hebben.

Voorbeelden van RSI-klachten zijn het carpaal tunnelsyndroom, een muisarm of een tenniselleboog. Tegenwoordig is het werken achter een beeldscherm de grootste veroorzaker van RSI-problemen. De werkgever is daarom verplicht om een goede werksituatie en lichaamshouding mogelijk te maken. Heeft de werkgever dit nagelaten, dan is deze toerekenbaar wanneer RSI-klachten ontstaan.

letsel door fietsongeluk in Oosterhout

Fietsongeval

Fietsers uit Oosterhout betrokken bij een fietsongeval worden over het algemeen gezien als het slachtoffer. Als het slachtoffer een schadevergoeding wil eisen na een fietsongeval, dan is het wel belangrijk dat de fietser zich hield aan de verkeersregels en zijn licht aan had wanneer het fietsongeval in het donker plaats vond.

Is dit het geval?

Dan is de automobilist toerekenbaar voor alle geleden schade door het fietsongeval, zowel materieel als immaterieel. Zo kan het slachtoffer in dit geval de ziekenhuiskosten, vervoerskosten en beschadigingen aan de fiets en kleding op de veroorzaker verhalen. Bent u het slachtoffer geworden van een fietsongeval? Wellicht heeft u recht op een vergoeding. Wij brengen u graag in contact met een letsel advocaat die u verder kan helpen.

Welke soorten schades kan ik claimen?

Een letselschade advocaat maakt onderscheid tussen verschillende soorten schade. Een schadevergoeding na letsel bestaat meestal uit materiële en immateriële schade. Het verschil tussen deze twee schadesoorten, leest u hieronder. Daarnaast bestaan er ook speciale schadevergoedingen voor nabestaanden en naasten van een slachtoffer en voor een getuigen van een verkeersongeval. Lees verder voor meer informatie.

letselschade Oosterhout

Materiële en immateriële schade

Wie het slachtoffer is geworden van een verkeer- of arbeidsongeval, kan last krijgen van verschillende soorten letsel. De meest gebruikelijk vorm van letsel is materiële schade. Dit gaat onder andere om kapotte vervoersmiddelen of gescheurde kleding.

Daarnaast is het bij menig ongeval mogelijk om immaterieel letsel op te lopen. Dit gaat onder andere om psychisch letsel zoals nachtmerries en werkvertraging, maar ook om de noodzaak van het gebruik van de bus, of het inhuren van een hulp in de huishouding. Al deze factoren bepalen mede de hoogte van de schadevergoeding. Bent u benieuwd naar de mogelijke vergoeding van een verkeersongeval of arbeidsongeval? Bel dan naar 085 500 9967 voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek, waarna wij u in contact brengen met een letselschadespecialist.

shockschade Oosterhout

Shockschade

Niet alleen een slachtoffer van een ongeval in Oosterhout kan een letselschadevergoeding indienen, ook een getuige van een ernstig ongeval kan een vergoeding eisen. Bent u bijvoorbeeld geconfronteerd met de gruwelijke gevolgen van een verkeers- of een arbeidsongeval en heeft u hier nog last van? Dit psychisch letsel noemen we shockschade.

Bij shockschade is het mogelijk om een letselschadevergoeding aan te vragen bij de aansprakelijke partij. Bijvoorbeeld om de kosten van psychische hulp te vergoeden of omdat u een tijd niet hebt kunnen werken.

Voorwaarde voor een vergoeding voor shockschade is dat u het ongeval moet hebben gezien en dat de gevolgen hebben geleid tot emotionele shock. Deze shock moet vastgesteld worden door een psychiater.

Affectieschade

Vanaf 1 januari 2019 is er een nieuwe wet van kracht, waardoor nabestaanden of naasten van slachtoffers recht hebben op een vergoeding voor het leed en pijn dat zij ervaren: affectieschade. Hierbij gaat het dus om smartengeld wanneer een naaste overlijdt of blijvend letsel oploopt door een ongeval.

Een ongeval is vaak een ingrijpende gebeurtenis, vooral wanneer er sprake is van ernstig letsel of zelfs overlijden. Een vergoeding voor emotionele schade voor naasten geeft erkenning voor het verdriet. Affectieschade wordt alleen vergoed wanneer de gebeurtenissen, bijvoorbeeld een ongeval of misdrijf, zijn veroorzaakt door een ander.

Overlijdensschade

Als nabestaanden is het in Nederland mogelijk om overlijdensschade te claimen. Dit houdt in dat u een vergoeding eist nadat uw overleden familielid niet langer in staat is om u financieel te onderhouden of verzorgen. Dit is iets anders dan affectieschade: bij affectieschade gaat het om de pijn en het verdriet dat een overlijden van een familielid veroorzaakt.

Affectieschade kunt u niet opeisen in Nederland, maar overlijdensschade wel. Niet iedereen kan zomaar een vergoeding voor overlijdensschade aanvragen. Het moet gaan om een familielid die dichtbij stond. Denk bijvoorbeeld aan de partner of minderjarige kinderen van de overledene.

Wilt u de maximale vergoeding voor uw letselschade?

Vind een letselschadebureau uit de regio Oosterhout en krijg waar u recht op hebt!

Bel gratis naar 085 500 9967

6 tips bij het vinden van de beste letselschade advocaat in regio Oosterhout

Wanneer u letselschade hebt opgelopen, zoals een whiplash, wilt u natuurlijk een expert inschakelen om u te helpen bij uw zaak. Maar hoe vindt u nu de beste expert? Hieronder staan 6 tips om de beste letselschade expert te vinden. Zo weet u zeker dat u een expert kiest die goed bij u past en is de kans op een goede afloop het grootst.

1. Letselschade advocaat of letselschadespecialist nodig?

Een letselschade advocaat heeft de bevoegdheid om een zaak voor te leggen aan een rechter: de experts hebben deze bevoegdheid niet. Gelukkig komt het in de meeste gevallen niet tot een rechtszaak en voldoet de hulp van een ervaren letselschade expert. In het geval van een ingewikkelde zaak of specialistische zaak is het verstandig om letselschade experts in te schakelen voor uw zaak.

2. Kennis en ervaring van de letselschade advocaat

Ga na hoeveel ervaring de letselschadespecialist heeft. Zeker in het geval van gespecialiseerde zaken, zoals bij letselschade van ambtenaren, is het belangrijk om een expert te kiezen met ervaring in het juiste werkveld. Kiest u een letsel advocaat, dan bent u verzekerd van een opgeleide expert. Dit betekent natuurlijk niet dat een letselschadespecialist niet over kennis en ervaring beschikt.

3. Goede reputatie?

Het is goed om te weten wat de ervaringen van anderen zijn. Vraag in uw omgeving of zij bekend zijn met bepaalde specialisten of zoek online naar ervaringen. Zo krijgt u een indruk van de reputatie. Het is belangrijk om met iemand samen te werken die u vertrouwt. Dan is het fijn om een expert in te schakelen met een goede reputatie!

4. Groot of klein advocatenkantoor?

Of u gaat voor een groot of klein kantoor is volledig afhankelijk van uw voorkeur. Bij grote kantoren is er altijd iemand beschikbaar om uw vragen te beantwoorden maar kan de aanpak minder persoonlijk voelen dan bij een kleiner kantoor. Hier heeft u vaak één aanspreekpunt die nauw bij uw zaak betrokken is.

5. Goede persoonlijke klik?

Het is belangrijk dat er een goede klik is. Dit is uw vertrouwenspersoon, dus u moet alles kunnen en durven uiten. Voordat u iemand inschakelt vindt er daarom altijd een eerste gratis kennismakingsgesprek plaats. Zo weet u zeker dat er een goede persoonlijke klik is.

6. De kosten van de letselschade advocaat

Wanneer de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld, is deze ook verantwoordelijk voor de juridische kosten. Zo kost het proces u niets. Toch kan het verstandig zijn om te letten op de prijs van de letselschadespecialist, voor het geval de tegenpartij niet toerekenbaar wordt gesteld. Informeer daarom altijd naar het tarief.

Voorkom verjaring, schakel een letselschadebureau in!

Vergroot de kans op een schadevergoeding met de hulp van specialisten.

Bel 085 500 9967

Diverse voorbeeldcases

Voorbeeldcase 1: Burn-out door nalatigheid op het werk

Het aantal werknemers met een burn-out stijgt in Nederland jaarlijks aanzienlijk. Men zou dan ook verwachten dat werkgevers ondertussen een vast protocol hebben voor het omgaan met ziekte en het voorkomen van stressklachten en oververmoeidheid. Helaas is dit regelmatig nog niet het geval, zo ook in deze zaak. Een man raakte in de ziektewet door nalatigheid van de baas.

Toen hij de eerste klachten van een burn-out kreeg is hij hiermee naar de leiding gegaan en heeft hij aangegeven dat er een oplossing moest worden gezocht. Hier werd niets mee gedaan. Na een gesprek met de werkcoach en leidinggevende bleek dat er hulp nodig was vanuit psychisch oogpunt. De leidinggevende kreeg de opdracht hier vaart achter te zetten, maar wederom werd er niets met de opdracht gedaan.

Toen de man langere tijd ziek bleef werden er verdere onderzoeken uitgevoerd, en bleek dat er tevens sprake was van een aandoening aan de schildklier. De oorzaak? Een lange periode van stress.

Door al deze omstandigheden raakte de man in een depressie. Uiteindelijk lukte het de man om weer gedeeltelijk aan de slag te gaan bij de oude werkgever. Hij kreeg uiteindelijk een vergoeding van €120.000,-.

Voorbeeldcase 2: Gebroken kuitbeen door ‘grapje’ vriend

Wie jong is doet gekke dingen, en hierdoor ontstaan er soms gevaarlijke situaties. Tijdens een avondje gamen sprong een jongeman bij ons slachtoffer op de rug. Omdat de benadeelde op dit moment instabiel stond ging hij op het eerste oog door zijn enkel. Toen hij echter niet meer van de grond omhoog kon komen bleek dat er meer aan de hand was dan dat. Direct hebben de jongens toen het alarmnummer gebeld, en met een ambulance is de jongeman naar het ziekenhuis gebracht.

Na het maken van röntgenfoto’s bleek dat niet alleen de enkel uit de kom was, maar ook dat de enkelbanden gescheurd waren en het kuitbeen gebroken was. Een operatie was direct nodig, en het been werd gegipst. Pas na zes weken mocht het gips eraf, en nog weer 4 weken later was de jongeman in staat zonder krukken te lopen. Gedurende deze 10 weken kon hij zijn werk niet uitoefenen en zelfs nu nog zit hij in een revalidatieproces.

Daarnaast loopt over de zijkant van z’n hele been een litteken en waren er verschillende vormen van materiële schade zoals kapotte kleren en de aanschaf van een scootmobiel. Hiervoor kreeg hij een uiteindelijke vergoeding van €10.000,-.

smartengeld

Voorbeeldcase 3: Brandwonden door ziekenhuis

Waar mensen werken worden fouten gemaakt, zo ook in het ziekenhuis. In dit geval was een patiënte vanwege haar ziekte opgenomen in het ziekenhuis. Door het vele liggen ervaart zij een vervelende rugpijn en vraagt om een kruik.

Na verloop van tijd neemt de rugpijn toe, in plaats van af en al snel blijkt dat haar rug vol zit met brandblaren. De kruik bleek gevuld te zijn met kokend water, waardoor de vrouw in kwestie brandwonden opliep over haar hele rug. Vanwege haar ziekte was de patiënt niet in staat om pijnstillers te gebruiken. De vrouw had dagenlang pijn en heeft hierdoor twee weken langer in het ziekenhuis moeten liggen dan vooraf gepland. Haar rug is bedekt met littekens van de brandwonden.

Het slachtoffer kreeg uiteindelijk €1.134,- aan smartengeld uitbetaald.

arbeidsongeval

Voorbeeldcase 4: Letselschade door arbeidsongeval

Wanneer u tijdens uw werkzaamheden gewond raakt, dan is uw werkgever verantwoordelijk. Zo ook in het geval van deze case, waarbij een vrachtwagenchauffeur tijdens zijn werkzaamheden gewond raakte.

Tijdens het uitladen van zijn vrachtwagen met decorstukken viel een stapel zware platen om. De chauffeur kwam ten val en had een verwonding aan zijn hoofd. De wond is ter plekke gehecht, maar de ellende hield niet op. De vrachtwagenchauffeur hield blijvende gezondheidsklachten en bleef ziekgemeld bij zijn werknemer. Uiteindelijk is hij 80 tot 100% arbeidsongeschikt verklaart.

Hij kreeg een schadevergoeding van €102.209,-. Bekijk deze uitspraak op de website rechtspraak.nl.

Keurmerk letselschade

Als u op zoek bent naar een advocaat met het werkgebied Oosterhout, dan is het verstandig om te letten op het Keurmerk Letselschade. Sinds 1 januari 2017 is dit ook wel bekend als het Register Letselschade. Dit is een onafhankelijke stichting die het keurmerk enkel verleent aan advocaten actief op het gebied van letselschade.

Werkt u samen met een letsel advocaat met dit keurmerk?

Dan bent u verzekerd van experts met ruime ervaring. Hiernaast kunnen advocaten zich tevens aansluiten bij diverse specialisatieverenigingen. Twee bekende verenigingen zijn Slachtofferhulp Nederland en de Vereniging voor Letselschade Advocaten (LSA). Al deze specialisatieverenigingen werken samen via Stichting Letselschade Raad aan een verbetering van het schaderegelingsproces bij letselschade. Ga naarde website van LSA voor meer informatie of neem een kijkje op letselschaderaad.nl.

Gedragscode letselschade

In Nederland bestaat de zogeheten Letselschade Raad. Deze raad zorgt ervoor dat alle letsel zaken op dezelfde wijze worden afgehandeld, waardoor er één lijn bestaat in de Nederlandse rechtspraak.
Zij hebben daarom een Gedragscode Behandeling Letselschade uitgegeven. Het boekje met de gedragscode kunt u downloaden op de website van de letselschaderaad.nl.

Deze code zorgt ervoor dat er een betere persoonlijke bejegening komt van het slachtoffer en heeft tevens een verbetering van de technische aspecten van de schaderegeling als doel. Alle advocaten uit de omgeving Oosterhout moeten zich aan de regels en richtlijnen van deze code houden. Op deze manier bent u verzekerd van een optimale behandeling en een eerlijke afhandeling van de letselschade zaak.

Letselschade advocaten met werkgebied Oosterhout gaven eerder al advies over zaken in:

Letselschade claimen na arbeidsongeval in Eindhoven
Schadevergoeding na letsel in Tilburg
Whiplash na verkeersongeval in Breda
Schade claimen door medische fout in Den Bosch
Gebeten door een hond in Helmond
Smartengeld na overlijden in Roosendaal
Overlijdensschade claimen in Bergen op Zoom
Burn-out door nalatigheid werk in Oss
Hersenletsel na fietsongeval in Oosterhout
Letselschade bedragen in Veldhoven

Veelgestelde vragen

Het inschakelen van een letselschade advocaat roept bij veel mensen in Oosterhout vragen op. Dat is niet gek, want het gaat vaak om een ingewikkeld proces. Wij hebben de meest gestelde vragen verzameld en voor u beantwoord, zo hoeft u niet verder te zoeken.

Wat is letselschade?

Als u door de schuld van een ander letsel, een blessure of een verwonding oploopt dan noemen we dit letselschade. Dit kan een verwonding door een aanrijding zijn, een arbeidsongeval of een ander ongeval. In het geval van letselschade kunt u een vergoeding opeisen bij de verantwoordelijke tegenpartij.

Letselschade advocaat of letselschadebureau?

Letselschade advocaat is een beschermde titel. Deze persoon heeft een juridische opleiding gevolgd en houdt zich aan de richtlijnen en het tuchtrecht van de Orde van Advocaten. De medewerkers bij een letselschadebureau hebben voldoende kennis over letselschade, maar hoeven hier niet een opleiding voor te volgen.

letselschade experts Oosterhout

Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Heeft u letselschade opgelopen? Schakel dan zo snel mogelijk een letselschade advocaat in, dit kan direct na het ongeval. De experts vertellen u waar u recht op heeft en welke schadeposten u moet blijven verzamelen. Zo vergroot u de kans op een maximale vergoeding.

schadevergoeding Oosterhout

Hoeveel voorschot bij letselschade?

U krijgt de schadevergoeding uitgekeerd op het moment dat blijvende schade is vastgesteld. Bij geringe letselschade kan dit vrij snel zijn, maar bij zwaar letsel kan het jaren duren voordat de medische eindstand is vastgesteld. Zodra de aansprakelijkheid van de letselschade is vastgesteld heeft u recht op tussentijdse vergoeding van schade.

Voorkom verjaring, neem contact op!

Bij letsel is het belangrijk om zo snel mogelijk een letselschade advocaat in te schakelen. In de wet is namelijk vastgelegd dat het recht op een vergoeding na 5 jaar verjaart. Dit betekent dat het daarna niet meer mogelijk is om een vergoeding te eisen. Bij verkeersongevallen is de verjaringstermijn zelfs nog korter, namelijk 3 jaar.

Krijg gratis advies!

Neem direct contact op met een letsel advocaat uit de regio Oosterhout om een schadevergoeding in te dienen voor uw letsel. Bel naar 085 500 9967 voor een gratis intakegesprek zonder verdere verplichtingen. Een letsel advocaat beschermf altijd uw belangen en zorgt ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Letselschade opgelopen?

Kom in contact met een letselschade specialist voor een intakegesprek!

Bel gratis naar 085 500 9967

Nu bereikbaar.