letselschade advocaat Eindhoven

Letselschade Eindhoven

Na een ongeval is in veel gevallen letsel één van de gevolgen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een arbeidsongeval of een verkeersongeval met als voortvloeisel een whiplash of andere letselschade. Maar tevens mishandeling of een medische fout leiden regelmatig tot letsel. In al deze genoemde situaties is het zeer aan te raden om zo snel mogelijk een letselschade advocaat uit Eindhoven in te schakelen. Overweegt u smartengeld te claimen? Bel naar 085 500 9967 voor een gratis, telefonisch adviesgesprek, of vul het contactformulier in. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar. Na het eerste gesprek brengen wij u in contact met een geschikte advocaat. De advocaat uit Eindhoven zal u bijstaan in het claimen van de maximaal haalbare schadevergoeding. Uw letselschade heeft onze prioriteit!

Maak gebruik van een gratis adviesgesprek

Wij bieden u een gratis intake / adviesgesprek aan, waarin door specialisten wordt gekeken of u een zaak heeft. De specialisten kijken onder andere naar de volgende punten:

 • Is er letsel door een ongeval, mishandeling of nalatigheid?
 • Is er een aansprakelijke partij aanwijsbaar?
 • Is het ongeval maximaal 5 jaar geleden gebeurd (i.v.m. verjaring)?

Afhankelijk van de uitkomsten van dit gesprek zal uw zaak doorgezet worden naar een ervaren advocaat uit uw regio. Hierna volgt een tweede adviesgesprek, waarbij alle aspecten uitgebreid behandeld worden. Ook gesprek bij een letselschade advocaat is volledig gratis! Een advocaat neemt uw zaak aan wanneer hij overtuigd is van een succesvolle afwikkeling. Dat betekent dat u in dat geval 90-95% kans hebt dat uw letsel vergoed wordt door de tegenpartij.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de kosten. Wanneer u in het gelijk wordt gesteld worden de kosten voor de advocaat onderdeel van de schadevergoeding, deze wordt in dat geval door de tegenpartij vergoed. Heeft u letselschade opgelopen na een arbeidsongeval of fietsongeval? Of heeft u letsel opgelopen door een mishandeling? Laat ons u doorverwijzen naar de beste letselschade specialist uit de regio Eindhoven. Het advocatenkantoor zorgt er vervolgens voor dat u ontvangt waar u recht op heeft.

Gratis adviesgesprek 085 500 9967

Wat doet een letselschade specialist?

Onder letselschade valt veel verschillende soorten letsel opgelopen door een ongeval. Voorbeelden zijn een arbeidsongeval of verkeersongeval, maar ook schade opgelopen door een mishandeling of medische misser wordt gezien als letselschade. Het letsel loopt sterk uiteen, waaronder een whiplash (meestal als gevolg van een verkeersongeval), botbreuken, verminderde validiteit, invaliditeit en immateriële schade. In veel gevallen van letsel – hoewel per zaak moet worden vastgesteld bij wie de aansprakelijkheid ligt – is het mogelijk een schadevergoeding te eisen. Met een letselschade specialist uit Eindhoven staat u sterker en heeft u een grotere kans op een gepaste vergoeding. Er bestaan verschillende schadeposten waarvoor u een vergoeding kunt claimen:

 • Smartengeld, een vergoeding voor de opgelopen immateriële schade
 • Huishoudelijke hulp, als u uw huishoudelijke taken moet uitbesteden als gevolg van het ongeval
 • Reis- en parkeer- en benzinekosten van alle bezoeken aan het ziekenhuis of revalidatiecentrum
 • Een verlies aan uw verdienvermogen doordat u tijdelijk, gedeeltelijk of zelfs volledig arbeidsongeschikt raakt
 • Kosten zonder nut, alle kosten die al gemaakt zijn waar u na het ongeval niets meer aan heeft. Zoals kaartjes voor het theater, een geannuleerde vakantie of een sportabonnement
specialisten in letselschade

Gratis hulp en advies

Omschrijving letsel (*)


Waarom onze service?

Gratis adviesgesprek
24 uur per dag bereikbaar
Wij zorgen ervoor dat u ontvangt waar u recht op heeft!

Hoe verloopt een letselschade traject?

Indien u bij een advocatenkantoor in Eindhoven terecht komt voor hulp bij een letselschade proces, dan zullen zij samen met u een zeker traject doorlopen. Hieronder vindt u een kort overzicht van de verschillende fasen die zij met u gaan doorlopen.

 • 1. Intakegesprek. Uw letselschadezaak begint altijd met een vrijblijvend en gratis intakegesprek. In dit telefonische intakegesprek kijken wij of u een zaak heeft. Indien dit het geval is, zullen wij u in contact brengen met een advocaat uit Eindhoven die u verder zal ondersteunen.
 • 2. Verzamelen bewijsmateriaal. In deze tweede fase is het van groot belang om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen dat uw verhaal ondersteunt. Hiermee toont uw advocaat uiteindelijk de aansprakelijkheid van de tegenpartij aan, dus het is belangrijk dat u geen bewijsmateriaal overslaat. Denk aan foto- en videomateriaal van het ongeval en de gevolgen evenals medische- en politieverklaringen. Ook bonnetjes voor de gemaakte kosten als gevolg van het ongeval zijn bewijsmateriaal.
 • 3. Vaststellen aansprakelijkheid. Als derde fase is het tijd om de aansprakelijkheid vast te stellen. In de meeste gevallen bent u hier zelf niet bij betrokken, maar zal uw advocaat uit Eindhoven dit voor u uitvoeren. Als de aansprakelijkheid inderdaad bij de tegenpartij ligt, dan zal uw advocaat een voorschot op de vergoeding aanvragen. Hierbij kunt u denken aan kosten voor de reparatie aan uw motorvoertuig.
 • 4. Constateren medische eindstand. De volgende stap is het constateren van de medische eindstand. In de meeste gevallen is er sprake van licht letsel, en dan is de medische eindstand vrij snel vastgesteld. Bij zwaarder letsel kan het maanden- soms jaren duren voordat de medische eindstand is vastgesteld. Dit is namelijk een overzicht van alle korte- en lange termijn gevolgen van het ongeval.
 • 5. Afronding. Na het vaststellen van de medische eindstand kan de afronding beginnen. Hierbij kijken beide partijen naar de totale schade. Daar gaat het niet alleen om de schade die u tot dat punt heeft geleden, maar ook over de eventuele toekomstige schade. Bijvoorbeeld doordat u uw woning moet aanpassen of dat u alsnog een operatie moet ondergaan. Uw advocaat uit Eindhoven zal u assisteren bij het afhandelen van al het papierwerk en u krijgt het geldbedrag op uw rekening gestort.
letselschade door arbeidsongeval Eindhoven

Arbeidsongeval

Binnen de advocatuur spreekt men van een arbeidsongeval wanneer er sprake is van een plotselinge gebeurtenis en één externe oorzaak bij het ongeluk. Daarbij moet het ongeval zich voordoen tijdens het werk, of onderweg van en naar het werk. Een arbeidsongeval heeft meestal zeer zichtbare gevolgen zoals lichamelijk letsel. Toch kan het voorkomen dat het psychisch leed ten gevolg heeft. Uw advocaat zal u helpen met het inventariseren van het letsel. Naast een arbeidsongeval bestaan er ook zogeheten beroepsziekten. Onder een beroepsziekte valt bijvoorbeeld het inademen van verkeerde stoffen doordat de werkgever geen beschermende kleding aanbiedt, of het ontstaan van RSI door een verkeerde werkhouding. Of de werkgever aansprakelijk is voor deze beroepsziekte hangt af van een aantal zaken, zoals de mate waarin hij voorkomende maatregelen heeft aangeboden. Omdat een beroepsziekte zich vaak op latere leeftijd openbaart, is het soms lastig bewijsmateriaal te vinden.

letsel door verkeersongeval Eindhoven

Verkeersongeval

In onze moderne samenleving is binnen het drukke verkeer een ongeval helaas nog steeds aan de orde van de dag. Bent u aangereden of anderszins gedupeerd geraakt in een verkeersongeval? Bij een verkeersongeval met materiële schade raden wij aan alle gegevens van de getuigen te noteren en een situatieschets te maken. Door het maken van een overzichtssituatie bij het fietsongeval, zorgt u ervoor dat u tijdens een eventueel onderzoek de belangrijke informatie bij de hand hebt. Leidt het fietsongeval tot lichamelijk letsel? Twijfel dan niet, en schakel direct de politie en een advocaat uit Eindhoven in om prangende juridische zaken af te handelen. Wij staan u graag te woord of helpen en stellen u in verbinding met een specialist op het gebied van letselschade. Bij een verkeersongeval kunt u zowel fysiek als geestelijk letsel oplopen, en is er in de meeste gevallen tevens sprake van materiële schade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschadigingen aan de fiets of gescheurde kleding door een medische controle.

letselschade whiplash Eindhoven

Whiplash

Een whiplash is een veelvoorkomend gevolg van een verkeersongeval, maar wat houdt dit nu precies in? Medisch gezien ontstaat een whiplash door een onnatuurlijk harde schok waarbij rug en nek snel naar voor en achter worden geschud. De klachten ten gevolge van een whiplash variëren van nekpijn tot hoofdpijn, en u kunt deze verwarren met de klachten van een hersenschudding. Hoewel een whiplash lastig te bewijzen is, kunt u ook hiervoor een schadevergoeding ontvangen mits de tegenpartij aansprakelijk is gesteld. Het aantonen van het ontstaan van een whiplash doet u het beste met behulp van een arts. Dit hoeft niet perse tijdens een medische check direct na het ongeluk. Nekklachten kunnen eveneens later optreden, u moet dan wel aantonen dat er geen andere mogelijke oorzaken voor de problemen zijn. De vergoeding voor een whiplash loopt soms op tot tienduizenden euro’s, zeker wanneer er sprake is van gemiste werkuren of noodzakelijke huishoudelijke hulp.

burn-out werknemer

Burn-out

Een burn-out is een vorm van oververmoeidheid en overspanning die tegenwoordig steeds vaker voorkomt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat meer dan 14% van de werknemers afgelopen jaar enige tijd is uitgevallen in verband met een burn-out. Hoewel een deel van deze werknemers binnen enkele weken weer op de werkvloer waren, zat een groot deel meerdere maanden thuis. Wanneer de burn-out veroorzaakt is door een te grote werkdruk, dan is de werkgever altijd aansprakelijk. Het bewijzen van deze aansprakelijkheid is echter relatief lastig. Wij adviseren daarom altijd om een letselschade expert uit Eindhoven in te schakelen om de bewijslast te verzamelen. Uw advocaat zal bijvoorbeeld samen met u kijken naar de stressfactoren thuis en op het werk, en hieruit aantonen dat met name de werkdruk een oorzaak had in het ontstaan van de burn-out. Probeer tevens zelf te achterhalen wanneer de eerste klachten ontstonden en wat hieraan ten grondslag zou kunnen liggen.

schadevergoeding medische fout

Medische fout

Waar mensen aan het werk zijn, zullen fouten gemaakt worden. Helaas is dit ook zo in beroepen op het gebied van zorgverlening. Of het nu gaat om het stellen van een verkeerde diagnose met alle gevolgen van dien, het voorschrijven van onjuiste medicijnen of het niet attent reageren op een verslechtering van de gezondheidstoestand, een fout is zo gemaakt. Wie het slachtoffer is geworden van een medische fout kan hier nog jarenlang zowel lichamelijk als geestelijk last van hebben. Hiervoor kunt u dan ook een schadeclaim indienen bij de verantwoordelijke instantie. De hulp van een advocaat uit Eindhoven is hierbij aan te raden.

letsel door een mishandeling

Letselschade na mishandeling

Dagelijks worden er meerdere mensen in Nederland binnen- en buitenshuis mishandeld. Het letsel dat deze mishandelingen tot gevolg hebben leiden regelmatig tot psychische problemen en soms zelfs tot de dood. Voor slachtoffers en nabestaanden van mishandeling bestaat er daarom de mogelijkheid om smartengeld aan te vragen. Het is hierbij wel belangrijk dat u de verantwoordelijke aansprakelijk stelt, het liefst inclusief bewijsmaterialen. Gaat het om een geweldsmisdrijf of seksueel misbruik? In veel gevallen is dan tevens een strafproces een optie, waardoor de dader naast de betaling van het smartengeld nog een straf moet uitzitten.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek?

Laat ons u helpen met het vinden van een ervaren letselschadespecialist!

Bel vrijblijvend 085 500 9967
gebeten door een hond letselschade

Gebeten door een hond

Wie gebeten wordt door een hond kan hiervoor de hondeigenaar aansprakelijk stellen. De aansprakelijkheid van de hondenbezitter is echter afhankelijk van de contextfactoren. Zo is het voor de rechter van belang om te weten of de hond gepest werd, of deze los liep en of de bezitter het beest in bedwang probeerde te houden. Wij raden daarom aan om indien mogelijk getuigen te vinden van het ongeval voor een sterkere zaak. Bent u gebeten door een hond en hebt u hier nachtmerries of een trauma aan overgehouden? Ook dit is belangrijk om aan te geven, immateriële schade vergoedt men soms eveneens als u de zaak wint.

RSI

RSI

Steeds vaker worden klachten op de werkvloer veroorzaakt door herhaalde bewegingen achter de computer. Onder andere het carpaal tunnel syndroom is hier het gevolg van. Klachten die worden veroorzaakt door herhaalde bewegingen met een ongewilde spierspanning worden verzameld met de term RSI: Repetitive Strain Injury. Dit betekent dat ook nekklachten door te zwaar en te veel tillen binnen deze categorie vallen. Om te voorkomen dat RSI klachten kunnen ontstaan moet de werkgever zorgen voor een goede werksituatie. Wanneer hij dit doet, dan is hij niet aansprakelijk voor eventuele gezondheidsklachten op dit gebied. Kijk daarom altijd goed naar de omstandigheden voor u een proces start.

letsel door fietsongeval

Fietsongeval

In Nederland gebeuren elke dag meerdere fietsongevallen. Wanneer een fietser wordt aangereden door een gemotoriseerd voertuig, dan zal de eigenaar van het voertuig vrijwel altijd een schadevergoeding moeten betalen voor het fietsongeval. Dit alleen mits de fietser zich aan de geldende verkeersregels hield. Fietsen zonder licht in het donker zal bijvoorbeeld de schuld (deels) bij de fietser leggen. Bent u het slachtoffer geworden van een ongeval met de fiets? Ga dan zo spoedig mogelijk naar een EHBO post, of naar de huisarts. Zo verzamelt u het nodige bewijs voor de schadevergoeding. Een tweede stap die u snel moet zetten is het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.

materiële of immateriële schade?

Materiële en immateriële schade

In een letselschade zaak krijgt men meestal te maken met zowel materiële als immateriële schade. Dit verschil is belangrijk, zeker wanneer u kijkt naar het verschil tussen een schadevergoeding en smartengeld. Materiële schade is over het algemeen gemakkelijk te bewijzen, bijvoorbeeld met behulp van aanschafbewijzen van kleding en vervoersmiddelen, of het bewijs van aanschaf van een nieuw exemplaar. Immaterieel letsel is lastiger aan te tonen. Zo zijn psychische problemen en nachtmerries, of een verminderd werkvermogen lastig te bewijzen. Van andere vormen van immateriële schade geeft u gemakkelijker bewijs, zoals het moeten inhuren van huishoudelijke hulp, of de noodzaak van het gebruik van openbaar vervoer.

shockschade Eindhoven

Shockschade

In Nederland bestaat er tevens de mogelijkheid om een vergoeding te claimen, ook als u niet zelf het slachtoffer bent. Hierbij gaat het om shockschade. Verwar dit niet met affectieschade, waarvoor het nog niet mogelijk is om een letselschadevergoeding op te eisen. Waar het bij affectieschade gaat om de pijn en het verdriet van het verlies van een dierbare, gaat het bij shockschade om de psychische gevolgen nadat u getuige bent geweest van een gruwelijk ongeval. Ook als u het slachtoffer verder niet kent is het mogelijk om een vergoeding te claimen. Er zitten een aantal voorwaarden aan shockschade verbonden. Allereerst moet u direct geconfronteerd zijn met het ongeval of de gruwelijke gevolgen hiervan. Dit moet geleid hebben tot een emotionele shock en er moet sprake zijn van een erkend ziektebeeld, vastgesteld door een psychiater. Woont u in Eindhoven en hebt u psychische schade overgehouden aan een ongeval? Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek.

letselschade claimen

Letselschade claimen

Na het oplopen van letselschade kan u door middel van het volgende proces uw schadevergoeding claimen.

1. U heeft schade opgelopen en heeft recht op een vergoeding. Nadat u contact met ons opneemt voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek kunnen wij u in verbinding stellen met een advocaat uit Eindhoven die de claim officieel zal indienen.
2. Uw advocaat ondersteunt u bij uw zoektocht naar bewijsmateriaal. Hij is bekend met alle mogelijke schadeposten en zorgt ervoor dat u geen bewijsmateriaal en schadeposten vergeten worden, zo krijgt u waar u recht op heeft.
3. Hierna berekent uw advocaat uw letselschade. De aansprakelijke tegenpartij ontvangt een overzicht met alle schadeposten. Hierna wordt de letselschadezaak afgerond en ontvangt u uw smartengeld of vergoeding.

Betrokken geweest bij een verkeersongeval of arbeidsongeval?

Wellicht heeft u recht op smartengeld. Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek!

Vraag een gratis adviesgesprek aan via het formulier
letselschade gedragscode

Gedragscode letselschade

Voor een juiste afhandeling van rechtszaken, moet elke advocaat uit Eindhoven zich houden aan diverse richtlijnen en regels. Voor letselschade advocaten geldt dat zij zich dienen te houden aan de Gedragscode Behandeling Letselschade, welke in herziene versie in 2012 is opgesteld. Deze gedragscode is ontwikkeld om de harmonie en duidelijkheid in de afhandeling van personenschade te vergroten. De twee subdoelen die hieronder vallen, zijn een betere en meer persoonlijke bejegening van slachtoffers, en de verbetering van de technische aspecten van de schaderegeling. Naast de standaard gedragsregels van de code vindt men in de gedragscode tevens ‘good practices’ en verwijzingen naar jurisprudentie om het werk van advocaten te vergemakkelijken.

smartengeld claimen

Smartengeld of schadevergoeding?

Veel van onze klanten uit Eindhoven stellen de vraag wat nou precies het verschil is tussen smartengeld en een schadevergoeding. Hen valt op dat dit op veel websites door elkaar heen gebruikt wordt als termen. Dit klopt, en hoewel het niet perse verkeerd is om de termen met elkaar te verwisselen, is het duidelijker wanneer men zich aan de traditionele betekenis houdt. Een schadevergoeding omvat alle geldelijke vergoedingen die u ontvangt voor opgelopen letsel. Dit kan variëren van lichamelijk tot geestelijk letsel, en van enkele euro’s tot zeer hoge bedragen. Smartengeld is een onderdeel van deze schadevergoeding, en staat voor het geld dat u krijgt voor immaterieel letsel zoals geleden schade, of psychische letselschade bij nabestaanden.

smartengeld Eindhoven

Smartengeld berekenen

Het berekenen van de hoogte van het smartengeld is ingewikkeld. Dit wordt bijvoorbeeld voor medische letselschade bepaald op basis van factoren als de duur van de pijn, de blijvende zichtbaarheid van het letsel, en de invloed van het letsel op uw vrije tijd, werk en relaties. Daarnaast is tevens de leeftijd van het slachtoffer van invloed. Hebben uw advocaten uit Eindhoven de medische eindstand vastgesteld? Dan zal de rechter kijken naar vergelijkbare zaken, en de hoogte van het smartengeld in dergelijke gevallen. Op basis daarvan wordt uw schadevergoeding mede bepaald. In 2015 is er een wetsvoorstel ingediend om ook nabestaanden het recht op smartengeld te geven, bijvoorbeeld bij plotseling verlies van een partner door een arbeidsongeval.

keurmerk letselschade

Keurmerk letselschade?

Tot 1 januari 2017 was er het Keurmerk Letselschade. Deze werd uitgereikt aan advocaten uit Eindhoven die zich inzetten voor mensen met letselschade. Dit keurmerk gaf potentiële klanten een goed beeld wat betreft de professionaliteit van het advocatenbureau. Sinds een fusie begin 2017 is het keurmerk bekend als het Register Letselschade. Naast dit register is het ook verstandig om op te letten of het advocatenbureau uit Eindhoven is aangesloten bij een specialisatievereniging. Bekende voorbeelden zijn Slachtofferhulp Nederland, de ANWB en de Vereniging van Letselschadeadvocaten (LSA). Deze kantoren zijn aangesloten bij De Letselschade Raad, en zorgen voor gedragscodes en richtlijnen, om zo het schaderegelingsproces te verbeteren.

Letselschade bedragen: hoeveel krijg ik?

Zoals u hierboven kunt lezen is het berekenen van smartengeld bedragen ingewikkeld en verschilt dit per persoon. Waar u dus recht op hebt is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wel kan u een schatting doen, waarbij de aard van uw letsel centraal staat. De bedragen die in Nederland worden uitgekeerd staan echter in het niets bij de immense bedragen die in Amerika worden geclaimd. Echt grote bedragen ontvangt u in Eindhoven alleen bij zwaar ernstig letsel. Bij een complete dwarslaesie kan u een vergoeding van meer dan €76.000,- opeisen. In de meeste gevallen gaat het echter om lichter letsel. Wanneer u langere tijd in bewusteloos bent geweest of wanneer er wezenlijke karakter veranderingen zijn opgetreden heeft u nog steeds recht op bedragen van €21.000,- tot €43.000,-. Bij schade zoals gecompliceerde breuken, kneuzingen of een lichte hersenschudding heeft u recht op €1.500,- tot €3.500,-.

schadevergoeding voor letsel
Gratis intake 085 500 9967

Diverse voorbeeldcases

Voorbeeldcase 1: Burn-out door nalatigheid op het werk

Uit recent onderzoek van het CBS en TNO is gebleken dat één op de zeven werknemers last heeft van burn-outklachten. Dit gaat dan om klachten van stress en vermoeidheid die samen kunnen leiden tot een burn-out. Het is daarom noodzakelijk dat werknemers adequaat reageren op deze stressklachten om zo te voorkomen dat de werknemer meerdere maanden tot jaren in de ziektewet terechtkomt. Helaas was dit niet het geval in het geval van deze letselschade zaak. Een man kwam met vermoeidheidsklachten thuis te zitten en gaf hierop aan bij zijn werkgever dat er naar een oplossing moest worden gezocht. Omdat hierop geen reactie kwam, heeft hij uit eigen beweging een gesprek aangevraagd met de leidinggevende en een werkcoach. De coach stelde vast dat psychische problemen ten grondslag lagen aan de vermoeidheid en gaf de leidinggevende de taak hierop vervolgstappen te ondernemen. Weer werd er niets gedaan, en de man kreeg door alle stress ook nog eens last van de schildklier, en kwam daardoor in een depressie terecht. Na een lang proces kon hij uiteindelijk deels weer aan de slag bij z’n oude werkgever, maar een fulltime baan zal niet meer lukken. Daarom krijgt hij van de verzekeraar €120.000,- schadevergoeding.

Voorbeeldcase 2: Gebroken kuitbeen door ‘grapje’ vriend

In deze zaak eindigde een gezellige avond met vrienden in een drama. Zoals wel vaker gebeurt onder jongeren werd de sfeer steeds joliger en op een gegeven moment sprong een vriend van het slachtoffer op zijn rug. Omdat de jongeman onstabiel stond wankelde hij en ging hij op het oog door zijn enkel. Toen hij echter niet meer van de grond omhoog kon komen bleek dat er veel meer aan de hand was. Door zijn vrienden is contact gezocht met een ziekenhuis en een ambulance was nodig om de jongeman naar het ziekenhuis te vervoeren. Hier bleek uit röntgenfoto’s en aanvullend onderzoek dat de enkel uit de kom was, de enkelbanden gescheurd en het kuitbeen gebroken. Tijdens een operatie werd het bot gezet en de zes weken daarna was verplichte rust het advies. De vier weken daarna mocht de jongeman zich weer met krukken voortbewegen. Tijdens deze periode kon hij echter niet werken, en nog zit hij in een revalidatieproces. Andere schade ten gevolge van het ongeluk zijn een groot litteken op het been, en de noodzakelijke aanschaf van een scootmobiel om blijvend zelfstandig boodschappen te kunnen doen. De jongeman stelt z’n vriend aansprakelijk en krijgt een schadevergoeding van €10.000,-.

Voorbeeldcase 3: aanrijding door dronken bestuurder

Het is algemeen bekend dat het levensgevaarlijk is om achter het stuur te gaan zitten nadat u iets te diep in het glaasje heeft gekeken. U brengt niet alleen uzelf in gevaar, maar ook andere bestuurders. In dit geval raakt een vrouw betrokken bij een auto ongeluk. Zij wordt door een dronken bestuurder aangereden met ernstig letsel als gevolg. De vrouw heeft twee gebroken benen, twee gebroken heupen en haar kaak is gebroken. Na het ongeluk ligt zij drie dagen in coma, gevolgd door twee weken intensive care. Zij heeft twee maanden lang aan een beademingsapparaat gelegen en ruim een jaar op krukken gelopen. Jaren later ervaart zij nog steeds dagelijks de gevolgen. De vrouw is vergeetachtig, heeft chronische hoofdpijn en pijn in haar been. Dankzij de hulp van een advocaat uit Eindhoven heeft zij gekregen waar ze recht op heeft: €11.345,-.

letselschade bedragen

In Eindhoven en omgeving

Voorkom verjaring, neem contact op!

Laat uw letselschadezaak niet verjaren. Verjaring gebeurt wanneer binnen een bepaalde tijd geen actie onderneemt. Het gevolg hiervan is dat u bij de aansprakelijke partij geen letselschadevergoeding meer kunt opeisen. De eerste verjaringstermijn is 3 jaar na het verkeersongeval. Drie jaar lang is het mogelijk om de verzekering rechtstreeks aansprakelijk te stellen, maar daarna wordt het lastiger. De tweede verjaringstermijn is 5 jaar, daarna heeft u in principe geen recht meer op een vergoeding. Neem zo snel mogelijk contact met ons op voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek!

Gratis adviesgesprek 085 500 9967